Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem intelligens, hanem balf@sz...

Ugyanis, ha leállítottam a rendszert és ezzel kikapcsolom a gépet, akkor az full leáll, kilép az OS-ből, gép teljesen leáll (HDD kikapcsol, minden LED kialszik stb.).
Onnan már tökmindegy, hogy a fedelet lehajtom, vagy újra fel, amíg a power gombot ismételten meg nem nyomom, be sem kapcsolhatna újra a gép. Illetve, ha alvóba rakná, vagy hibernálná a Mintet, akkor annak kéne újra betöltenie, megjelennie a bejelentkezési ablaknak, nem a teljes gép indul újra, a rendszerbetöltővel stb. Szóval ez egy bug...Fájlrendszer csatolással újabb Linuxoknál nekem nem volt bajom. Az említett 2 külső rack-nél is szépen felcsatolja egyből. A leválasztás mikéntje az már asztali felülettől is függ. Mert pl. a Xfce, Cinnamon panel, KDE csak egy sima unmount parancsot ad ki és az USB-s eszköz még a rendszerben marad újra felcsatolhatóként. A Mate, Cinnamon és Unity asztali és fájlkezelő jobb klikkes menü már teljesen leválasztja a külső merevlemezt (unmount + detach), ahogy az udisks parancs unmount és detach opciói is. Ezzel teljesen eltűnik a meghajtó a rendszerből, se az asztalon, se a fájlkezelőben, se a terminálban nem látszik, valamint LED kialszik, motor leáll. Ezután már elvileg nem lehet visszacsatolni, csak akkor, ha az USB kábelt újra bedugom.
Ez a folyamat meg is történik, ahogy leírtam, tehát teljesen leválasztja a rendszerből, de utána önkényesen ismét elindítja a külső meghajtót és felcsatolja. Na ez az, ami a fura, mert ezt elvileg nem lenne szabad és csak ennél a kettőnél csinálja. Vagyis nem alapból a fájlrendszerkezelése szar, hanem csak ezen két vezérlőt kezeli furán a Linux maga. Ami azért kicsit kellemetlen. Azt hittem újabb kernel, újabb összetevők esetén nem (Ubuntu 15.04), de ott is dettó ugyanezt csinálja. Szóval +1 bug...Hogy jön ide a Win10?? Ott nincs live mód, csak Linuxoknál láttam ilyet. Előbbinél a live mód a Virtualbox és társai, vagy a külön partíció, VHD, pendrive-ra, külső merevlemezre telepítés.

Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte RX 7900XTX Gaming OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4642
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest