Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem intelligens, hanem balf@sz...

Ugyanis, ha leállítottam a rendszert és ezzel kikapcsolom a gépet, akkor az full leáll, kilép az OS-ből, gép teljesen leáll (HDD kikapcsol, minden LED kialszik stb.).
Onnan már tökmindegy, hogy a fedelet lehajtom, vagy újra fel, amíg a power gombot ismételten meg nem nyomom, be sem kapcsolhatna újra a gép. Illetve, ha alvóba rakná, vagy hibernálná a Mintet, akkor annak kéne újra betöltenie, megjelennie a bejelentkezési ablaknak, nem a teljes gép indul újra, a rendszerbetöltővel stb. Szóval ez egy bug...Fájlrendszer csatolással újabb Linuxoknál nekem nem volt bajom. Az említett 2 külső rack-nél is szépen felcsatolja egyből. A leválasztás mikéntje az már asztali felülettől is függ. Mert pl. a Xfce, Cinnamon panel, KDE csak egy sima unmount parancsot ad ki és az USB-s eszköz még a rendszerben marad újra felcsatolhatóként. A Mate, Cinnamon és Unity asztali és fájlkezelő jobb klikkes menü már teljesen leválasztja a külső merevlemezt (unmount + detach), ahogy az udisks parancs unmount és detach opciói is. Ezzel teljesen eltűnik a meghajtó a rendszerből, se az asztalon, se a fájlkezelőben, se a terminálban nem látszik, valamint LED kialszik, motor leáll. Ezután már elvileg nem lehet visszacsatolni, csak akkor, ha az USB kábelt újra bedugom.
Ez a folyamat meg is történik, ahogy leírtam, tehát teljesen leválasztja a rendszerből, de utána önkényesen ismét elindítja a külső meghajtót és felcsatolja. Na ez az, ami a fura, mert ezt elvileg nem lenne szabad és csak ennél a kettőnél csinálja. Vagyis nem alapból a fájlrendszerkezelése szar, hanem csak ezen két vezérlőt kezeli furán a Linux maga. Ami azért kicsit kellemetlen. Azt hittem újabb kernel, újabb összetevők esetén nem (Ubuntu 15.04), de ott is dettó ugyanezt csinálja. Szóval +1 bug...Hogy jön ide a Win10?? Ott nincs live mód, csak Linuxoknál láttam ilyet. Előbbinél a live mód a Virtualbox és társai, vagy a külön partíció, VHD, pendrive-ra, külső merevlemezre telepítés.

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Crimson Desert
- Könyvajánló
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest