Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- Őskoczka
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az FSF azt vallja, hogy a GPL biztosítja a felhasználók számára a teljes szabadságot. Az ő elveik szerint akkor valósul meg ez a teljes szabadság, ha módosíthatod is a szoftvert, és ezt a lehetőséget biztosítod a többiek számára is. Így is lehet tekinteni a szabadságra.
De úgy is lehet rá tekinteni, mint ahogyan a BSD licenszben van: ha egy vállalat nem akarja közzétenni a módosított forráskódot, akkor nem teszi - szóval tulajdonképpen ő is azt csinál vele, amit akar, erre is lehet mondani, hogy szabadságot ad.
Az FSF, Richard Stallman a GPL-lel egy ideológiát képviselnek. Nekik egyáltalán nem az számít, hogy "jól meglegyenek a piacon" vagy hogy "fusson a szekerük". Bár az egész világot szabad szoftveressé tennék szívük szerint, de értelmezhetjük úgy is, hogy elsősorban az otthoni, önkéntes és/vagy maguknak fejlesztő emberkéknek, csoportoknak próbálják meg biztosítani a fejlesztés, felhasználás és terjesztés szabadságát.Illetve megjegyezném, hogy az Open Source mozgalom tényleg Stallman előtt is volt már, de ő, meg az FSF pont azon rugózik, hogy marhára nem elég, hogy valami Open Source legyen, mert ez nem feltétlenül biztosítja, hogy (az ő megfogalmazásuk szerint) teljesen szabad legyen egy szoftver. Pont ezért nem szereti(k) őket.
Egyébként nekem is igen szimpatikus a BSD licensz, mert ez egy ilyen "azt csinálsz vele, amit akarsz" licensz.
Pl. ennek köszönhetően jött létre az OS X [oʊ ɛs ˈtɛn] vagy az Orbis OS (PS4).
De az OS X-nek és annak is megvolt a maga igencsak nagy jelentősége az IT-s történelemben, hogy Stallman útjára indította a GNU projektet, illetve hogy Linus végül a GPL használata mellett döntött.Abban teljesen igazad van, hogy mostmár meg lehet lenni nélküle, meghogy egy kicsit faramuci erőltetni, hogy GNU/Linux disztrót mondjunk Linux helyett, de megpróbáltam leírni, amit tudok erről, és amin megakadt a szemem a kommentjeidben, illetve remélem, hogy azért beismered, hogy nagy szerepük volt ezeknek a számítástechnikában.
UI.: Lehet, hogy ezek az aktivisták, szabadságharcosok furcsák és nagyon szélsőségesen tudnak gondolkodni, de én úgy vélem, hogy a jó ügyet szolgálják, és megvan a helyük a világban.
szerk.: Szerintem azért nem kell haragudni rájuk, mert szívük szerint áttérítenék az egész világot. Illetve: Az FSF elfogadhatónak tartja még az Apache 2.0 és egyéb licenszek használatát is !
-
camiIIus
tag
'a debian sem indokoltan gpl-es,
elég sok kárt is okoz neki, hogy a
debian ennyire fafejűen gplnáci.'
Nem vagyok debi jános, de nagyon bejön amit csinálnak arrafelé. Egy példával megostorozhatnál a gpl related károk közül.'egy
rendesebb licenszű cuccot, pl. bsd-
st. 'És találjuk fel újra valamit, mert a Sony, vagy az Apple nem fog visszaadni a közösségnek semmit az is biztos. sadpanda
-
Namelesske
addikt
" szigorú, diktatórikus, pocsék"
Gondolom ennek köszönhető az emberibb de sátántólvaló opensource mozgalom.
(#128) ubyegon2
"Esküszöm, kíváncsi vagyok a W10-re, lehet már live módban kipróbálni?
Ha most elkezdeném letölteni, 10 perc múlva tudnám pendrive-ról böngészni vele ezt a topikot?"Sose értettem ezt a Live mint killer fícsör dolgot. A lényeg úgysem derül ki benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- 20 GB-os RTX 4000 SFF ADA Generation
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest