Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• peteris

csendes tag

válasz Dave™ #752 üzenetére

Nem akartam reklámot csinálni sem a netbooknak, sem a Windowsnak, csak egy érdekességre hívtam fel a figyelmet, mellesleg azt hiszem válaszoltam macci730 fórumtárs kérdésére is. Nem értem, hogy a hozzászólásomban hol az "önigazolás". Megpróbáltam valamit, nem sikerült és ennek alapján úgy döntöttem, hogy nem folytatom. Négy évvel ezelőtt "linux-oztam" utoljára és még jól emlékszem arra, mennyi időt, fáradságot kellett egy-egy disztribució használhatóvá tételére fordítani telepítés után. A netbook-on ugyanez várna rám most is.

Mindenesetre most komolyabb gépeken is kipróbáltam a manjaro-gnome-ot, a LinuxMint 18.3-at, a manjaro-xfce-t és a manjaro-deepin-t (ez egyben a "tetszési" sorrendem). Mindegyik simán települt és jól működött.

Visszatérve a netbookra: a Windows updatelési folyamat lassú és valóban használhatatlanná teszi a gépet, ez a fő probléma. És ezek az updatek erőszakosak. Egy hétvégi házban másod-gépként terveztem használni a netbook-ot, ahol csak mobil net van (korlátos). A frissítések után alig marad keretem a tényleges használatra. A manjaro rolling természete és a frissítések kézben tarthatósága volt (lett volna) számomra a fő vonzerő.

Köszönöm a többi tanácsot is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés