Hirdetés

2023. június 10., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ezekben a körökben egyébként neurodiverzitásként kezelik már a különböző személyiségzavarokat, sőt az autizmust, a Down-szindrómát, Tourette-szindrómát és OCD-t is.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#2) #90088192 válasza lezso6 (#1) üzenetére


#90088192
törölt tag

Itt egy kicsit érdekessé válik, a dolog, hiszen az ideg rendszer egy adok kapok játék, ha valahol alacsonyabb teljesít, az azt jelenti, valahol nagyobb erőforrás áll rendelkezésre, az esetek többségében. Persze ha egy rész fizikálisan nem funkcionál akkor azt lehet veszteségként leírni. A kérdés, a dislexia okozója melyik?

A dislexiát sokszor pont látási rendellenességre lehet vissza vezetni.

A kancsalsag/rövidlátó tényállás ha genetikai alapú, és nem fejlődési rendelleneseg, akkor van rá esély, hogy az adott kódoló szakasza a DNS-nek másért is felelős. Vagyis más területen akár előny is lehet.
Pl a sarlós vérszegénység, normál esetben igen nagy probléma, de Afrikában előny, mert a malária nem tudja megtámadni az egyént..... Persze ez egy elvont példa. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3) #25954560 válasza lezso6 (#1) üzenetére


#25954560
törölt tag

azert erdekes, mert pl az adhd-t is a neurodiverzitas ala soroljak. az pedig aztan vegkepp nem egzakt tudomany annak a megallapitasa h adhds-e a gyerek vagy csak a futoszalagon dolgozo pedagogusoknak nincs ideje/energiaja/erdeke foglalkozni vele v mindenki szamara erdekesebb orakat tartani.
kicsit olyan erzesem van, mintha a neurodiverzitas is ilyen divatos cucc lenne ahogy a diszkriminacio megszuntetese, a 'white privilage' eltuntetese, a ket nemre (ferfi/no) valo korlatozas feloldasa, stb miatt keletkezett.
(nincs whitelist/blacklist mar sok szoftverben sot, a master/slave-et is kivezettek)

[ Szerkesztve ]

(#4) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Én ma a phobophobiaról és az anatiadephobiaról tanultam. Előbbi a félelemtől való félelmet jelenti míg utóbbi azt jelenti hogy valaki attól retteg hogy valahol valahogyan egy kacsa figyeli.

(#5) #90088192 válasza KISDUCK (#4) üzenetére


#90088192
törölt tag

A kacsátol én is félnék, ki tudja lőni a péniszét, mint egy dárda, és meg csavaros is. :K

(#6) UnA válasza lezso6 (#1) üzenetére


UnA
Korrektor

Ebben még az a trükk, hogy valójában nem lehet olyan egyszerűen kijelenteni, hogy a diszlexia veleszületett vagy gyermekkori fejlődési rendellenesség lenne. Akkor pedig miért kellene örülni ennek?

De nem csak az idegrendszeri problémák esetén kérdéses ez, még a rövidlátás is valószínűleg kapcsolódik az életmódhoz (néhány súlyos eset kivételével).

(#7) Balika911 válasza KISDUCK (#4) üzenetére


Balika911
félisten

A kacsás részre önmagában is fölfigyeltem volna, aztán láttam csak a nicked. :)

(#8) cskamacska válasza #90088192 (#5) üzenetére


cskamacska
addikt

Rézfarkú bagoly a háttérben:

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Ő sem egy kitalált mém, hanem létezésében hátráltatott. :K

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#9) #90088192 válasza cskamacska (#8) üzenetére


#90088192
törölt tag

Nem végeztem kutatást, baglyok nemi szerveben felhalmozódó rézel kapcsolatban, igy kizárni sem tudom létezését. :DDD

(#10) KISDUCK válasza Balika911 (#7) üzenetére


KISDUCK
addikt

Quack Quack! :)

(#11) RandomName


RandomName
tag

Vagyis akkor a neurodiverzitás az új "divat" a hiperaktivitás után?
Mármint, abban az értelemben, hogy külső szemlélőként az látszik, hogy az oktatás nem hajlandó az átlag halmazból kilógókkal foglalkozni, hanem skatulyáz. (És innentől "kinlódjon" vele más, akit azért fizetnek.)
És itt jegyezném meg, hogy ahogy a hiperaktivitás esetén is gyakran kiderült, hogy egyszerű otthoni neveltetés/foglalkozáshiány miatt húzták rá a cimkét a valósan hiperaktív gyerekek mellett sokakra.

A valós betegek mellett hány fiatalra lesz ráhúzva, hogy diszleksziás, csak azért, mert az iskolában próbálják tanítani, de az otthoni rész, ami az olvasás megtanulásához szükséges elmarad?
Szerintem ma amikor a csecsemő is time shifted médiát fogyaszt tableten és csökken a klasszikus olvasó-, és mesekönyvek jelenléte a nevelésben nehezebb az olvasást (is) oktatni. Egyszerűen nem találkozik a gyerek elég tartalommal ami az olvasást segítené. Mert önmagában az iskola megtanítja az olvasás módszertanát, de a stabil használathoz szükséges mennyiségű olvasásra nem tud időt adni. Azt otthon kellene, szülői segítséggel.

(#13) #90088192 válasza KISDUCK (#10) üzenetére


#90088192
törölt tag

Óvakodj a kacsáktol!

(#15) Eastman


Eastman
őstag

Múlt század végi sztori, időnként előkerül közöttünk:

Haver haverját anno megbuktatták első osztályban, mert fészkelődött, forgolódott, folyton beszélgetett, de legfőképpen írástanulás, másolás helyett krix-kraxokat rajzolt a füzetébe, összességében komolytalanul viselkedett az órákon, bárhová is ültette a tanító. Szóval az osztálytársai mentek másodikba, ő újra elsőbe. Ahol az új tanító a figyelmességével, szakértelmével, kedvességével és türelmével felfedezte, hogy egyszerűen nem lát élesen a gyermek.

Konkrétan csak maszatokat a táblából, füzetből, könyvből, újságokból. Ezért képtelen volt bármit lemásolni, képtelen volt írni tanulni. Talán azt hihette, hogy valami játék részese, mint az óvódában.

Addig volt egy "világa" amiben nem kaptak hangsúlyt a betűk és a látott képek részletei, úgy is nődögélt. Járt-kelt mint egy félig vak, leginkább a füle és a többi érzékszerve által begyűjtött infók alapján működött, mert születése óta azt a tájékozodási módot szokta meg. A legtöbb dologhoz ügyetlen volt, de a szülei, nagyszülei kvázi rálegyintettek, melóztak, nem mélyedtek bele a képességei fejlesztésébe. Az első tanára offolta, aztán a második tanítója intézett neki megfelelő szemüveget és csoda történt. Kinyílt előtte a világ és nagyon gyorsan felzárkózott a tanulásban.

Esetenként a környezete figyelmén és türelmén múlik egy ember jövője.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#16) bambano


bambano
titán

ma Magyarországon simán lehet valaki mérnök úgy, hogy nem tud számolni, ráfogják, hogy diszkalkuliás és mehet egyetemre.
azért érdekelne, hogy akik az ilyet engedik, laknának abban a házban, amit egy ilyen tervezett?

az eredeti kérdéshez: ezek se idióták, csak diverzek...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Nálunk már általánosban ment hogy a spec gyerek teljesen egyenlő velünk, de kiemelt bánásmódot érdemel.
Akkor még nem tudtam hogy ez mekkora balos faxság volt.

6 hónap tapasztalat után elmondhatom hogy az iOS 13PM semmivel sem jobb mint egy Android 11-es flagship. Ha nem lenne egy kész vagyon ezt is földhöz baxnám mint anno a W10-es Lumia 950et.///A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#18) Klaus Duran válasza bambano (#16) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Mikor az osztókörnél nagyobb a furat koordinátája akkor már én is gondolkodtam, pedig akkor még csak egy csöves cnc-s voltam. ;]
Én már leszarom hogy kinek mi az iskolai végzettsége. Voltunk hárman technikusok, és mind más szinten vagyunk szakmailag és emberileg.

6 hónap tapasztalat után elmondhatom hogy az iOS 13PM semmivel sem jobb mint egy Android 11-es flagship. Ha nem lenne egy kész vagyon ezt is földhöz baxnám mint anno a W10-es Lumia 950et.///A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#19) nevemfel válasza lezso6 (#1) üzenetére


nevemfel
aktív tag

Nem értem, min csodálkozol. Manapság sok esetre igaz, hogy ami régen pszichiátriai betegségnek számított, az manapság ünnepelendő változatosság. Ilyen a korszellem, a permanens progresszió.

Arany mezők, ezüst folyók.

(#21) cskamacska válasza Klaus Duran (#17) üzenetére


cskamacska
addikt

"Nálunk már általánosban ment hogy a spec gyerek teljesen egyenlő velünk, de kiemelt bánásmódot érdemel.
Akkor még nem tudtam hogy ez mekkora balos faxság volt."

Ez nem ideológiai faßság volt, hanem költségcsökkentő belesz@rás. :U

Jobbos változata ugyanennek az, hogy kiemeljük a többi közül, és megy "kisegítőbe" az összes többi "problémás" gyerekkel együtt, ahol ugyanúgy nem törődik majd senki vele, esetleg még kevesebb figyelmet és selejtesebb tanárokat kap, mert "nekik már mindegy".
:W

Ugyancsak jobbos-elitista hozzáállás az, hogy a "jobbakat", a "tehetségeket" kiemelik, ami természetesen nem feltétlen a képességeiket illeti, hisz a főszolgabíró és a tanácselnök gyereke is alapból odakerül, majd ezek megkapnak minden létező különórát és korrepetációt az előmenetelük biztosítására, "tehetségük gondozása céljából", a prolik és parasztok gyerekei meg kapnak ami jut.. ;] :(((

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#22) #90088192 válasza cskamacska (#21) üzenetére


#90088192
törölt tag

Ha egyszer eljutnak oda a többiek is, hogy nem egy gombos tűnyi lukon keresztül vizsgálják a világot, akkor majd le esik nekik, addig csak hajtogassák a szájukba adott ideológiákat. Semmit nem lehet tenni, a kezükben az ítélet amit az olcsón megvehető csatornákon kapnak, azoktól akik bort prédikálnak, és vizet isznak.

(#23) bambano válasza cskamacska (#21) üzenetére


bambano
titán

az a baj ezzel, hogy reális esély van rá, hogy a felmérések és a statisztikák hazudnak. elég csak egy kicsit jobban odafigyelni a megvizsgált sokaságra, egy-két outliert kiejteni, szelektálni a kérdéseket, máris az az eredmény jön ki, amit a megrendelő feltételezhetően elvár, így lesz majd következő megrendelés is.

következmény: amit tanulságként mondanak, az vagy en-bloc hazugság, vagy nem vetíti le a valóság minden szeletét.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#24) nevemfel válasza cskamacska (#21) üzenetére


nevemfel
aktív tag

Az elitgimnáziumokba nem csak a "jobbos-elitisták" járatják a gyerekeiket, hanem azok, akiknek a gyerekei megfelelnek egy bizonyos szintnek, és akik anyagilag megengedhetik.

Arany mezők, ezüst folyók.

(#25) bambano válasza nevemfel (#24) üzenetére


bambano
titán

az én időmben nem volt drágább elitgimnáziumba járni, mint átlagosba.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#28) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Kicsit takarítottam. Ne vigyük el a topikot a sokbetűs szivárványvilág irányába, maradjunk csak a neurodiverzitás témájánál.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#29) lezso6 válasza Klaus Duran (#17) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez pont nem balos fasság. Mármint lehet balos, de nem fasság. Bizonyos szintig, ha nem túl súlyos az adott szellemi rendellenesség, akkor érdemes őket normális környezetbe helyezni, integrálni. Ugyanis így sokkal nagyobb esélye van elsajátítani a társadalmi normákat, mintha külön, speciális iskolában foglalkoznának vele. Nyilván azért nem egyszerű, mert így is különleges bánásmódot igényel. De kb ez a legjobb, amit lehet velük tenni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#30) lezso6 válasza bambano (#16) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez hülyeség. Legalábbis egyik sulimban volt pár diszkalkuliás. Ők eleve fel voltak mentve a matek alól, nem is mehettek volna mérnöki egyetemre. Meg hát nyilván nem is akartak volna.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#31) lezso6 válasza #90088192 (#2) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez csak ilyen közszájon terjedő urban legend, hogy ha valaki valahol alacsonyabban teljesít, akkor máshol jobb. Ez nem a Daredevil. Vagy van erre valami konkrét tanulmány?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#32) lezso6 válasza #25954560 (#3) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, ennek a része, de ahogy fentebb írtam: ne menjünk el ebbe az irányba, mert értelmetlen elégedetlenkedés lesz csak a topikból. :D Meg nem itt van a helye.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#33) #25954560 válasza lezso6 (#32) üzenetére


#25954560
törölt tag

:R
ezt is lehet ugy nezni, hogy azt h ki vagy mi a 'normalis', azt a tobbseg donti el.
mivel hosszu ido alatt ugy alakult, hogy az emberiseg legnagyobb reszenek az iras/olvasas egy meglehetosen hatekony modja lett az informacio-atvitelnek es adattarolasnak, ezert aki erre barmilyen okbol is keptelen, az kilog a sorbol.
holott, ha ugy fejlodtunk volna h pl gondolat-atvitellel erintkeznenk es egy kozos tudatban tarolnank minden megszerzett informaciot, akkor aki erre keptelen, azt kene iras-olvasassal fejleszteni. ami azert is lenne nehezkes, mert akkor meg konyvekbol es egyeb irott anyagokbol allnank rosszul.

(#34) bambano válasza lezso6 (#30) üzenetére


bambano
titán

én konkrétan láttam ilyet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#35) KISDUCK válasza #25954560 (#33) üzenetére


KISDUCK
addikt

Ehhez a diazkógráfia problémához kapcsolódóan annyit fűznék hozzá hogy azt hallottam/olvastam hogy ez inkább olyan emberekre jellemző akik olyan írásmódot használnak ahol egy karakter egy hangot jelöl és ahol fogalomírást használnak mint a japánok/kínaiak ott nem igazán fordul elő. Ez nekem még logikusnak is tűnik, mert ugye gyakran az agy a szavakat úgy értelmezi hogy csak az első és utolsó karakter helye számít a többi össze is lehet keverve a szavon belül és az agy képes értelmezni, szóval értelemszerüen ez a módszer működhet hibásan is. Az ilyen kanjik, hieroglifák meg ugye konkrét jelentéssel bírnak. De ez már csak az én véleményem.

(#36) Klaus Duran válasza KISDUCK (#35) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

A 2000's évek elején az iskolai nevelés sem segített a diszgráfiámon. Mindenki szabadon játszhatott, én és két másik gyerek meg körmölt.

6 hónap tapasztalat után elmondhatom hogy az iOS 13PM semmivel sem jobb mint egy Android 11-es flagship. Ha nem lenne egy kész vagyon ezt is földhöz baxnám mint anno a W10-es Lumia 950et.///A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#37) #90088192 válasza lezso6 (#31) üzenetére


#90088192
törölt tag

Nagyon egyszerű, a vakok esete jól mutatja, sokkal jobban tájékozódnak hallás alapján(jobb a hallasuk jobb a memória is hiszen még kell jegyezni mi hol van stb), és készült MRI is az agyukrol, a látó kéreg aktív annak ellenére, hogy a látó ideg kb semmit sem küld.

(#38) #90088192 válasza #90088192 (#37) üzenetére


#90088192
törölt tag

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, egy link.

(#39) lezso6 válasza #90088192 (#37) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

De ez egy példa, te pedig ebből általánosítottál. :)

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#40) lezso6 válasza bambano (#34) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azt nem igazán értem hogy. Diszkalkuliával eleve matek érettségid sincs, ami viszont szükséges előfeltétel az egyetemre, ha mérnök akarsz lenni.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#41) #90088192 válasza lezso6 (#29) üzenetére


#90088192
törölt tag

Az autista lehet akár enyhe formában is hátrányos helyzetben, mint pl én aki nem nagyon tudta értelmezni a nonverbalis jeleket. Előnye az volt, hogy ha nem megy nem erőltetem, így azzal voltam elfoglalva amiben több siker élményem volt, ilyen az IT, elektronika, és matek.
Vagyis más struktúra szerint használtam a rendelkezésre álló erőforrást. Amint sikerült értelmezni a nonverbalis jeleket, egy egyszerűen eltűnt és a szociális kapcsolatok felemesztik azon erőforrásokat.
Magyarán hülye lettem mint a segg, de sokkal boldogabb. :DDD

(#42) bkercso válasza lezso6 (#1) üzenetére


bkercso
nagyúr

A legtöbb orvosi tanácsadásra igaz, hogy vak vezet világtalant.
Van, ahol a diszlexiát nem tudják kezelni, és van, ahol az arcüreggyulladást nem hajlandóak antibiotikummal kezelni, mert az antibiotikum rossz.
Hát ez van. :)

AKCIÓ júl.12-ig || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#43) #90088192 válasza lezso6 (#39) üzenetére


#90088192
törölt tag

Azért az agyi plaszticitás elég jól dokumentált, akár stroke után, akár egyéb agyi sérülés után, az agy újra particionalja magát. Túl sok energiába kerül, hogy kihasználatlanság miatt állni hagyja a szervezet.
Ez minden formában előfordulhat, és elő is fordul.

(#44) lezso6 válasza #90088192 (#43) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, csak hát nem erről volt szó. Hanem arról, hogy ha valamiben gyengébben teljesítesz az átlagnál vagy, akkor pont emiatt valami más területen sokkal jobb lehetsz. Ez nem mindig igaz.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#45) #90088192 válasza lezso6 (#44) üzenetére


#90088192
törölt tag

Erre van egy elgondolás a részemről.
Ha abból indulunk ki, bárki aki nagyot alkotott az eddigiek folyamán egy területen, az a legjobb tudásom szerint hátrányban volt más területeken (sok esetben valami betegsége volt, több esetben is mentális).

Ami a felvetés lenne, az agyat egyszerű képzéssel nyilvánítsák egy FPGA-nak ami mondjuk egy algoritmus fut. Ami most normális azt jelenti, hogy adott bemenetek jelei alapján könnyen megmondhato a kimenetek állapota.

Igen ám de mi van ha ez az algoritmus ki van hegyezve, és sok mindent eldob, de valamiben minden más társánál gyorsabb.
Pl autisták között rengeteg ilyen van.
Ami a lényeg, attól hogy mi nem tudjuk mire van kihegyezve az adott algoritmus, attól még ott van. Csak mivel mi mint külső egyén, az alapján vizsgáljuk azt a dobozt amit mi normálisnak tartunk, lehet a büdös életben nem fogunk rájönni, mit is tudna az a szerencsétlen.

Ennyi lenne a felvetés, nem leírni ezeket a neuralis halokat, hanem megtalálni a felhasználási területet.

SZVSZ ezt jelenti maga a kifejezés, és ezért gondolom, hogy biztos ezek az emberek jók valamiben, csak max nem az elfogadott keretek között kell keresni minden esetben.
Így jutottam el oda ahol vagyok.

És igen ahogy írtam lehet olyan mértékű károsodás amivel semmire sem jut az egyén, de azt eleve így kell kezelni, hiszen írtam, ha minden működik csak másképp van behuzalozva, annak igen változatos megjelenése van.

(#46) bkercso válasza #90088192 (#45) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az egészséges emberek elméje is óriási dolgokra képes, de nem tanítják, hogyan lehetne ezt kiaknázni.
Ellenben, az oktatási rendszerek világszerte, (különösen itt Balkánon) olyanok, hogy az egészséges emberben is visszafordíthatatlan károkat tesznek. Kiölik az életkedvet, lelkesedést és érdeklődést, ami minden nagy teljesítmény alapja. Az egyéniséget megalázzák azzal, hogy az egyedi vonásokat elnyomják.
Emellett mindenre az agyát használó nyugato ember diadalmenete jól lemérhető abban, ahogyan az élővilágot lefelezte az elmúlt században.

A modern kutatások pedig jól megmutatják, hogy még a legalapvetőbb dolgokat sem tudjuk vagy nem jól az egyes területeken. Pl. a aperiodikus agyi aktivitás kutatása még csak most kezdődött el.

AKCIÓ júl.12-ig || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#47) bambano válasza bkercso (#46) üzenetére


bambano
titán

szerintem érdemes lenne hanyagolni az áltudományos sztereotípiákat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#48) nevemfel válasza lezso6 (#32) üzenetére


nevemfel
aktív tag

A téma ide nem elég píszí, de a jelenség ehhez a témához kapcsolódik. Az írásodban az az érthetetlen, hogy te ezt furcsának találod, holott évtizedek óta tartó folyamatról van szó. És semmi nem utal arra, hogy ennek a folyamatnak vége lenne.

Arany mezők, ezüst folyók.

(#49) nevemfel válasza lezso6 (#31) üzenetére


nevemfel
aktív tag

"Vagy van erre valami konkrét tanulmány?"

Ez max a szenzoros érzékelésre igaz, és ez is eléggé korlátozott mértékben. Persze jó olvasni azt, hogy a zagy mindenre képes, mert olyan jó elhinni, csak ez nem igaz. Kezdjük ott, hogy az általános kognitív képességeket (IQ) nem tudják növelni.

[ Szerkesztve ]

Arany mezők, ezüst folyók.

(#50) totron válasza Eastman (#15) üzenetére


totron
őstag

Gyönyörű... Vagy mikor ugyanilyen beleszarás-legyintés-inkopetencia tengely miatt szilológus vagy szichiáter elébe kerül a gyerek, aztán kap egy diagnózist, valamire, ami épp akkor divat vagy amit rá lehetett húzni, ha máshogy nem, hát áthallások segítségével. Az adott rendelőnek megfelelő diagnózist, nyilván. Miért? Mert a szakmai egónak, mint kalapácsnak sikerült mindent szögnek néznie. Könnyen sorsmeghatározó.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.