- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
Újabb változás van nálunk, mindenki hazaküldve HO-ba, csak ügyeletet kell tartani vetésforgóban. Elviekben év végéig tart, de ha jönnek újabb szigorítások vagy lazítások, akkor változhat a helyzet.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
nagyúr
A képen nagyon kevés olyan embert tudnék megjelölni, akin nincs maszk és közel van egy szintén maszk nélküli emberhez. A fele legalább maszkban van, és több szék távolságban. A fertőzés pedig nem úgy van, hogy berepül 1db vírus valamelyik testnyílásodon, és vége a dalnak.
Én azt mondanám, hogy ha maszk nélkül a tarkómra köp ordítás körben, akkor van esély a fertőződésre, de a képen látható tömegbe simán bemennék egy maszkban.
Nagyobb visszatartó erő lenne a tény, hogy meccset kéne néznem, mint a vírusJa, érdekes tény: sógornőm alsó tagozatos tanár, két héttel ezelőtt elment a szaglása. 2 sikertelen és 1 negatív PCR teszt után elment vértesztet csináltatni, ami pozitív lett.
Két hét alatt nem sikerült megfertőznie se a férjét, se a 2 éves kisfiát.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valóban a kincstári optimizmus beszél belőlem, de tavasszal is már március végén megmondtam, hogy májusra vége lesz a cirkusznak, remélem most sem tévedek túl nagyot. Azt nem mondom, hogy vége lesz, csak azt, hogy legkésőbb november végére megáll az esetszám növekedés. A mostani intézkedésekkel talán már 2 héten belül is.
A fertőződéshez zárt térben, ahol fel tud gyűlni a vírus a levegőben aeroszolként, úgy tudom 15 percig szoros közelségben, vagy 1 órán keresztül 1,5m-en belül kell tartózkodni. Ha mindkét emberen maszk van, tudomásom szerint 50% alatt van az esély a tényleges fertőződésre, ha csak az egyik emberen, 70% körül.
Ha a stadion előtt sorban állnak az emberek, egymásnak háttal, maszkban, nem igazán látok sok esélyt a fertőzésre. Mondom ezt úgy, hogy nem érdekel a foci, stadionban utoljára akkor voltam, amikor szeptemberben a zenekar a debreceni stadion előterében próbált.
Ugyanígy nem érzem a hatalmas kockázatot abban sem, amikor egy klasszikus koncerten az emberek csendben egymás mellett ülnek maszkban és hallgatják a koncertet. Ha a kezüket fertőtlenítik, nem köpködnek egymásra, nem nyúlkálnak az orrukba/szemükbe, gyakran kezet mosnak.És említsük meg a maszkviselés kellemes és hasznos mellékhatását, a variolációt.
Az egyedüli tartós és hatékony intézkedés az lenne, amit a szlovákok csináltak: egyszerre letesztelték az egész országot, az összes beteget karanténba teszik, na náluk biztos, hogy decemberre vége lesz az őrületnek.
[ Szerkesztve ]
-
ABal
őstag
Bárcsak neked lenne igazad!
A számok jelenlegi alakulása most inkább afelé mutat, hogy éppen a legdurvább részbe menetelünk bele. Az, hogy itt a hónap végére a dolgok visszaállnak a normál kerékvágásba, szerintem túlságosan optimista, sajnos.
Megértelek, hogy már siettetnéd, (melyikünk nem?), hiszen téged zenészként különösen durván érint a dolog, de szerintem a megoldás csak a jövő évben érkezik meg."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
s4tch
veterán
Focimeccs mint nem kockázatos helyszín Én szeretem és támogatom a sportot a szerény eszközeimmel, szívem szerint mentem volna a Fradi - Juventusra is, de nem véletlen, hogy anno a spanyol gócpontként a Valencia - Atalanta meccset jelölték meg. Ha mindenki maszkban lenne, és tartaná a távolságot, valóban nem lenne gond. De már beengedésnél sem tudsz távol maradni mindenkitől, ha pár hülye van a tömegben.
A kórházi kezelésről egy barátom sajnos első kézből tájékozódott. Nem szeretnék senkit megijeszteni, csak annyit mondanék, hogy saját felelősségre lépett le, miután pozitív teszttel, igazolt tüdőgyulladással napokig egy qrva vitamint nem adtak neki.
Az angoloknál kb. 25-30% nem jön ki a kórházból azok közül, akik lélegeztetőre kerülnek, nálunk ez 45-50%. Leginkább ne kerüljön be senki. Vitaminok, távolságtartás, maszk, kézmosás, és ima, hogy a gyerek ne hozza haza ezt a szart.
-
consono
nagyúr
Nem vagyunk mi borúlátóak, realisták vagyunk
Szerintem a focimeccsekkel meg az összes többi szabadtéri programmal is az a baj, hogy az ajtó szűk, a beengedés meg nem libasorban, egymástól másfél méterre történik... Ezzel adtunk is egy pofont az egésznek, szerintem. Érdekes módon, szerintem, ha lemennek a BL meccsek, majd betiltjuk a sporteseményeket is! Az átfertőződésről amit mondasz, abban van valami, mert a suliban már csak a feleségem nem kapta el a COVID-ot a némettanárok közül Viszont van olyan kollégája, aki már a szünet előtt sem jött és még mindig nem látszik, hogy mikor fog, annyira elkapta. Mondjuk legalább nincs kórházban, lélegeztetőn. (Olyan kollégám is van, aki 12 napig lélegeztetőn volt, utána meg gégemetszés és úgy kapott oxigént...)"Mechazilla has caught the booster."
-
nagyúr
Túl van ez gondolva. A focimeccs nyitott légtérben zajlik, ha mindenki maszkban van és nem taperolja egymást, a fertőzés esélye szinte 0.
A legfőbb gócpontok a szórakozóhelyek és az esküvők.
[link]A tanárok: lassan az összes tanár átesik a fertőzésen, ez pedig azt jelenti, hogy az iskolák már nem lesznek gócpontok (a gyerekek nagy része tünetmentesen esik túl). A probléma az idős / beteg tanárokkal van, erre valóban kellene megoldás, amíg nincs védőoltás.
A kórházi kezelés egyre hatékonyabb, a fertőzés pedig egyre kevésbé halálos (mutálódik).Ezeket csak azért írtam, hogy ne lássátok olyan borúsan a világot.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz consono #3488 üzenetére
Oktatásban is addig feszítik a húrt, amíg nem marad tanár Tudom, nem egyszerű megoldani a távoktatást és a kicsik otthoni felügyeletét, de az egyértelműen látszik, hogy ez így tarthatatlan.
#3490 consono
Az új szabályok mind csak látszatintézkedések. Nálunk még akkor is lesznek nyílt futballmérkőzések és sportrendezvények, amikor már Walking Deadben nyomul az egész ország -
consono
nagyúr
Szerintem meg nem, sajnos. Semmi olyan döntés nem volt, ami csökkentené a fertőzéseket, ráadásul még csak nem is lineárisan, hanem exponenciálisan emelkedik a fertőzöttek és az elhunytak száma...
Van olyan ismerősöm, ahol már május végéig meghosszabbították a HO-t..."Mechazilla has caught the booster."
-
consono
nagyúr
A fiaméknál a mai és holnapi napot tanítás nélküli munkanapnak nyilvánította az igazgató a tankerülettel egyeztetve... vagy 15 tanár hiányzik így a szünet után, mert vagy betegek, vagy karanténban vannak a családtagjuk betegsége miatt. Nem tudom jövő héten mi lesz ezután...
"Mechazilla has caught the booster."
-
nagyúr
válasz consono #3485 üzenetére
Én inkább azt várom, hogy végre túlessek rajta. Sógornőm alsó tagozatos tanító, valószínű átesett rajta a múlt héten, elment a szaglása. 3x (!!!) voltak tesztelni nála, mert 2x bizonytalan lett az eredmény, 3x-ra meg negatív, mert addigra már meggyógyult... A családja - eddig még - nem mutatott tüneteket.
-
leslieke
Jómunkásember
Na, egy kolléga elkapta, egy gyanús, így kaptunk három nap HO-t.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
consono
nagyúr
Zenésznek ez tényleg szívás Szerencsére én tudok itthonról is normálisan dolgozni, csak az emberek hiányzanak néha. Nálunk nagy változás lesz, ha visszaáll a rendes üzemmód, mert akkor is egy hétből 3 napot itthonról fogok dolgozni, csak kettőt leszek bent...
-
nagyúr
válasz consono #3480 üzenetére
De a zenészeknek a legnagyobb.
És nem mondom: lehetne rosszabb is, ha szabadúszó lennék. Hál' istennek fix munkahelyem van és kapom a fizetésem, de jó lenne már normálisan dolgozni. Van egy gyerekzenekarom, amivel óvodákba járunk gyerekeknek játszani, február óta nem volt egy fellépésünk sem. Pedig már kezdett befutni a dolog.[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Nekünk sajnos be kell járni, nincs részleges HO sem.
-
-
nagyúr
válasz consono #3471 üzenetére
Hát ha valamire, arra biztosan jó lesz ez a pandémia, hogy rájöjjenek a cégek, hogy nagyon sok munkakört hatékonyan lehet home office-ban végezni. Feleségem az oktatási hivatalnál dolgozik, már ők is rájöttek, hogy emailekre válaszolni hetente 1 napig otthonról is lehet...
Nálunk a zenekarban most majdnem egy hónapig megint home office van: ifjúsági koncertek lettek volna a múlt héten, de lemondták (ez mondjuk várható volt), a színházban 6 fertőzöttet találtak, az egész kórus 2 hétig karanténban van... -
consono
nagyúr
válasz leslieke #3470 üzenetére
Nálunk már megy egy ideje, a fiamék is azt használtak a tavasszal a suliban, illetve a lányomék sulija ( általános) is azt fogja használni, ha ne adj isten megint digitális oktatás lesz. Már megszoktam, a kollégáimmal is ezen keresztül tartjuk a napi megbeszélésünket, illetve sok száz résztvevős "közvetítésekl is vannak rendszeresen.
Nem tudom mi a jobb, bejárni vagy sem a jelenlegi helyzetben, de ha egyszer normalizálódik a helyzet, nagyon fura lesz heti 2-3 napot is bent lenni. Azért csak ennyit mert átállunk a folyamatos HO-ra különböző konfigurációkban a cégnél. Most hétfővel indult volna..."Mechazilla has caught the booster."
-
consono
nagyúr
Jelen állás szerint én November 1-ig biztosan itthonról tolom a melót, de simán benne van, hogy idén már nem megyek be... Majd kiderül. Múlt pénteken pályáztam cégen belül egy pozícióra, vicces volt Teams-en konferenciabeszélgetésben interjúzni a HR-essel meg a szakmai vezetővel
-
leslieke
Jómunkásember
Nálunk nincs nagy változás, asszony továbbra is HO, gyerek elkezdte az ovit, én meg dolgozom, bejárok. Mi arra készülni, hogy újra elrendelik nemsokára HO-t, ahol csak lehet.
-
consono
nagyúr
Komolyan? Szerencsés vagy. Vagy én "járok" rossz társaságba:) Jó, mondjuk nagy cég, Budapesten, nem csoda, ha belefutok. Az is igaz, hogy a legutóbbi esetet leszámítva nem kapcsolódik a két beteg ehhez. Az egyik a kollégám nagymamája, a másik a nagybátyám szomszédja...
-
consono
nagyúr
Kétségbe esni nem kell, de a környezetemben ketten is meghaltak a COVID miatt, annyira nem vagyok nyugodt.Főleg, hogy a fiam asztmás... Az sem nyugtát meg, hogy a cégnél most is van fertőzött, igaz tünetmentes, meg ugye nem is találkozunk már jó régen, de a 23 éves barátnője kórházban van súlyos tünetekkel...
-
consono
nagyúr
Hát igen, fura nyár volt, a gyerekek is nehezebben viselték, Mindenkinek hiányzott a lezárás, hogy vége a tanévnek (feleségem tanár), csak annyi változott, hogy nem jöttek feladatok, de mindenki ugyan úgy itthon volt...
A második fordulót meg hagyjuk, már terjed a pletyka, több helyről is hallottam, hogy 1-én csak elindul az oktatás, de 14-étől újra digitális tanrend lesz... Nem tudom, hogy örüljek ennek, vagy szomorú legyek ."Mechazilla has caught the booster."
-
nagyúr
válasz consono #3457 üzenetére
Éppen ma gondoltam rá, hogy beírok már ide vmit, mert nagy a csend, aztán megelőztél.
Először is, milyen nyarat? Most ér véget a tavaszi szünet.
Na meg az időjárásból sem nagyon derült ki, milyen évszak van... Mi már koncertezünk, bár most épp elmaradt 2 belföldi turné. Szombattól viszont megyek az árokba. -
consono
nagyúr
Megvagytok még? Túléltétek a nyarat? Nekem a héten zárul a COVID indukálta full home office, jövő héttől megyek vissza az irodába. Igaz csak heti 2-3 napra, de március 13 óta csak kétszer voltam bent, elég fura lesz emberek között lenni...
-
nagyúr
-
consono
nagyúr
Azért az izzasztós lesz Valami emberibbet is kitalálhattak volna... Persze értem miért, meg láttam az asszony óráin is, hogy dolgozat alatt valami miatt nem sikerült videóval becsatlakozni pár srácnak, akiknek a rendes órákon sikerült...
Én még otthonról tolom, a következő két hétben is még itthonról fogok dolgozni. Utána majd kiderül, egyelőre még önkéntes a visszatérés.
Mondjuk az már most látszik, így a tanév végén, hogy nem lesz egyszerűbb az itthonról dolgozás: mindenki lelazult, hogy nincs suli és még nagyobb a zaj"Mechazilla has caught the booster."
-
nagyúr
Sziasztok! Nálunk is beindult a meló, mivel nagy koncertet egyelőre nem lehet tartani, kamarázunk orrvérzésig.
Templomokba járunk előadni, meg szabadtérizünk, és mindent közvetítenek a neten vagy a tv-ben. Soha ennyit nem szerepeltem a tv-ben, mint májusban. -
leslieke
Jómunkásember
Kivel mi újság?
Én június eleje óta újra bejárok dolgozni, nehéz volt visszaszokni.
-
consono
nagyúr
No, júniustól nálunk is lehet önkéntesen visszamenni a céghez, de én még maradok egy darabig otthon.
[ Szerkesztve ]
-
ABal
őstag
válasz leslieke #3435 üzenetére
A hónap végéig még biztos meg sem fontolom a visszaállást. A fejlemények függvénye lesz, hogy mikor jön el a fordulópont. Nálunk is van a családban veszélyeztetett, ezért nem is annyira magamra kell vigyáznom.
Egyébként érdekes, ahogy már hallom egy-két tanítványomtól, hogy egész megszokták ezt a módot. Kíváncsian várom, hogy ki hogyan alakítja ki az új hozzáállását, amikor már újra lehet járni-kelni."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
consono
nagyúr
Nálunk észrevették, legalább a duplájára akarják emelni a távmunka arányát, céges szinten 30-40%-ra. Tényleg lehet spóroloni vele, nekem meg nem mindegy, hogy napi 2 órát kocsiban töltök e a hét minden napján, vagy sem. Persze nagyon ember és munkafüggő is a dolog.
-
duvi
nagyúr
válasz consono #3436 üzenetére
Nálunk ugye izomból elvették a HO-t, szóval nem kérdés. Egyébként ez a lényeg: "Meg működik minden így is, hova rohanjak"
Rengeteg embernek simán állandósulhatna a HO. Ezzel mindenki jól járna. A cégek rengeteget spórolnának, és a dolgozók is jobb kedvvel, hatékonyabban végeznék a munkájukat. -
consono
nagyúr
válasz leslieke #3435 üzenetére
Nálunk még nincs hivatalos mondás, csak tervezik a visszaállást. Én egyelőre még nem tervezek bemenni, ameddig csak lehet itthon maradok. A héten kérdeztem meg az embereimet, ők sem akarnak még nagyon visszamenni, mindenkinek van valami indoka: tömegközlekedés, idős szülők, akiket ellátnak... Nekem a fiam asztmás, leginkább ezért nem sietek vissza. Meg működik minden így is, hova rohanjak :)
-
leslieke
Jómunkásember
Ki meddig marad otthon?
Nálunk önkéntes alapon már be lehet menni dolgozni, de én még a következő két hétben nem megyek.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ABal
őstag
Srácok! Ha tudtok valakit, akinek kellene egy 24"-es monitor, légyszi szóljatok! Ilyen típus, és innen is származik. Persze, én sokkal jutányosabban adom.
Semmi baja, csak nagyobbra váltottam, és sajnos meg kell válnom tőle.
A héten meghirdetem, de itt akartam először szólni.[ Szerkesztve ]
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
consono
nagyúr
Az szívás A kollégám felesége is hasonlóan járt, vagyis inkább fordítva, a KLIK-nél dolgozik és csak az elmúlt 2-3 hétben engedélyezték a HO-t, akkor is csak a hét felében... Sajnos én is így látom, hogy nem lesz gyors megoldás. Az meg egy másik kérdés, hogy a munkahelyek ezt milyen szellemiségben fogják majd feldolgozni, tolerálni...
-
duvi
nagyúr
-
ABal
őstag
válasz consono #3426 üzenetére
Én is megszoktam már az online munkavégzést, igaz nekem azelőtt is részben így zajlottak az óráim, csak kisebb arányban.
A maszk, kesztyű, meg a szabad kijárás korlátozása már egy másik történet.
Azt sem bánnám, ha a kézmosások száma visszatérne az eredeti gyakorisághoz, erről már nem is beszélve."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
consono
nagyúr
Urak! Bírjátok még? Én a 8. hetet kezdem meg itthonról, lassan már vissza sem akarok menni az irodába Lehetne már nyári szünet, hogy a többieknek itthon végre nyugi legyen...
-
consono
nagyúr
Nálunk itthon megvolt a locsolkodás, a mamákat meg telefonon köszöntöttük fel. Mondjuk 3 hét után voltam anyukámnál az ország másik felén még a hét közepén, elintéztem neki a húsvéti bevásárlást, ilyesmik, de be sem mentem hozzá a lakásba, meg tartottuk a 4-5 méter távolságot... Fura volt.
Maga az ünnep jól telt, vettem ki szabadságot a tavaszi szünet elejére, de ma már dolgozom megint. Jó volt kicsit nem a gép előtt görnyedezni"Mechazilla has caught the booster."
-
duvi
nagyúr
Mi is bezárkóztunk Feleségemet rendesen, anyósomat virtuálisan (videó chaten ) locsoltuk meg a fiammal. Szülőkkel - heti bevásárláson kívül - rendszeresen videó chatelünk, hogy egy kicsit "élőbb" legyen a kapcsolat. Jó lenne, ha gyorsan lecsengene ez az egész, de van egy sandám, hogy még csak most jön a neheze. Azt meg fel nem fogom ép ésszel, hogy egyesek mennyire elbagatelizálják ezt a helyzetet
(#3423) aryes
-
ABal
őstag
Hogy telt az ünnep?
Ebben az évben nálunk én voltam az egyetlen locsoló, de úgy vettem észre, hogy a lányok nem bánták nagyon. Bevallom, én élveztem a semmittevést, amit az elmúlt négy nap megadott.
Már a maszkos bevásárlást is egészen megszoktam, és könnyebben kezelem azt a tanítványomat is, aki minden alkalommal előadja, hogy ez az egész egy nagy kamu, és akik most meghalnak, ígyis-úgyis meghaltak volna.
Mindeközben abban reménykedem, hogy ebből hosszú távon pozitívan jövünk ki, de nem bánnám, ha mihamarabb vége lenne."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
leslieke
Jómunkásember
Nálunk eddig minden rendben, asszony eddig is kötetlenebb munkaidőben dolgozott, én meg megoldom a feladataim így is.
A gyerek 4,5 éves, nálunk az egész napos játék megy, egy kis mesével megszakítva. Gép előtt még nem ül.Bevásárlás vagy online van vagy én megyek el, ha muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
nagyúr
válasz leslieke #3416 üzenetére
Én alig vagyok itthon, 3 nagyszülőnek meg a 4 tagú családnak kell állandóan bevásárolnom...
A HO engem nem érint, mert lógok egész nap Ha éppen nem tanítok, akkor barkácsolok vagy a házat teszem rendbe.
Én élvezem ezt a helyzetet, csak egy gond van, a gyerekeket alig lehet elrángatni a számítógép elől (nem, nem az e-krétát olvassák... ), teljesen Fortnite és Minecraft függők. -
consono
nagyúr
válasz leslieke #3416 üzenetére
Fárasztó. Nem a meló, az, hogy mindenki itthon van. Két iskolás gyerkőc meg egy tanárnő rajtam kívül :) Folyamatosan hangzavar van, még ha mindenki külön helyiségben is van. Simán előfordul, hogy én videokonferenciázom, a feleségem elő órát tart, a fiam meg előadást hallgat. Ilyenkor álltalában a leányka játszik, neki délutánra marad több meló. Nekem home office-ban is fix a munkaidőm, 8:00-16:30 között a gép előtt kell lennem, de gyakran fél szemmel a házifeladatot nézem, amit csinál a kicsi. Jó, hogy szerdától tavaszi szünet van, én is vettem ki szabadságot:)
Mi keveset mozdulunk ki, a héti egy bevásárláson kívül kétnaponta max a pékségbe megyünk. Ezt leginkább a feleségem csinálja, mert ő bírja rosszabban a bezártságot..."Mechazilla has caught the booster."
-
leslieke
Jómunkásember
Kinek hogy telik a HO? Bírjátok még?
-
nagyúr
Nincs valakinek eladó szobabiciklije? Munkába járáshoz kellene.
-
duvi
nagyúr
Újabb kiadó csatlakozott az ingyenes könyvajándékozáshoz Innen tudtok válogatni.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz consono #3403 üzenetére
Volt már, de akkor egyedül voltam itthon. Most meg a család is.
Amúgy nálunk nem jellemző a távmunka. Reméljük a mostani helyzet ezen is változtat, mert igény lenne rá és a munkakör is olyan, hogy simán belefér.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
duvi
nagyúr
Még egy kis ajándék otthonra. Ezúttal játékok
27 játékot ad ingyen a GOG, csak maradjunk otthon -
consono
nagyúr
válasz leslieke #3402 üzenetére
Ez az első távmunkás nap? Nekem minden héten van egy nap, amikor otthonról dolgozom, már 2-3 éve. Most csak az a fura, hogy nem egy nap, meg hogy az egész család itthon van Normálisan akkor dolgozom itthonról, amikor mindenki hosszú napos, így a legkevésbé zavaró a munkavégzésben.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest