Hirdetés

2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vladi


Vladi
(nagyúr)

1. neszarjálbe egyszer kész lesz.
2. ez kertes ház bakker! Ez soseleszkész.

Jómunkát. :P

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#2) Lenry válasza Vladi (#1) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

kösz, ezzel most megnyugtattál :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) UnA válasza Lenry (#2) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Mert egy ház története az amolyan evolúció, és vannak benne gyorsabb meg lassabb szakaszok, de sohasem áll le teljesen. Talán csak ha végleg összeomlott...

(#4) KaiotEch


KaiotEch
(veterán)

Nálunk a festő 1 hónapja festi a 10m2-es műhelyt, szerinted? :D Első munkának amúgy a 260m2-es tető széldeszkáival akartuk megbízni, hogy fesse le. Azt meddig festené 3 évig? :D

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#5) Lauda válasza UnA (#3) üzenetére


Lauda
(félisten)

A saját tulajdon mind ilyen, legyen az ház vagy lakás. Vagy azt választod, hogy nem költesz semmire és szépen leépül a környezet amiben élsz.

[ Szerkesztve ]

(#6) balajti


balajti
(tag)

Most nem konkrétan erre a történetre reagálva, de én már megtanultam (tapasztaltam), hogy ha azt akarod, hogy kész legyen és, úgy ahogyan te szeretnéd, akkor bizony magadnak kell megcsinálni. Még ha nem lesz teljesen olyan szép, egyenes vagy csillogó, de akkor is olyan lesz amilyennek szeretnéd. Így nincs az a sok idegeskedés, kidobott pénz az elbaltázott dolgokra (jó, ha te baltázod el, akkor tanuló pénz), és nem kell folyton másra várni (ami ugye idő). Nem azt mondom, hogy mindenki építsen (és tudjon is) házat magának, mert nyílván én sem tudnék a 0-ról felhúzni, de mondjuk ilyen színezéshez, meg belső festéshez, fúráshoz, faragáshoz bizts nem hívnék "szakembört", mert a tapasztalat azt mutatja, hogy annyira "jól", ahogy ezek dolgoznak, úgy én is megtudom csinálni, csak közben nem hullik ki a hajam. Persze ez csak az én véleményem, ne vegye a szerző bántásnak, se más.

(#7) KaiotEch válasza balajti (#6) üzenetére


KaiotEch
(veterán)

Cégnél kértem a "szakikat", hogy fúrjanak fel a falra egy TV állványt. Előző nap bejelöltem pontosan nekik, hogy hova kérem a 6 lyukat, még vízszintbe is raktam nekik. 2 napra rá mikor mentem megnézni, nem tudom hogy csinálták, de nem sikerült oda fúrni, ahova kértem. Érdekes IT-s kollégámmal mi 2 ilyen állványt fel tudtunk fúrni rendesen...

[ Szerkesztve ]

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#8) galoslac válasza balajti (#6) üzenetére


galoslac
(tag)

Én olyan 10 évesen tanultam meg, hogy attól, hogy valaki kilopott a cégtől egy szatyor szerszámot még nem jelenti azt, hogy való is valamire.

3 "szaki" állította azt, hogy nem lehet visszarakni egy leszakadt szekrényajtót, mert nem kapni hozzá alkatrészt. (sarokpántot)

Kézzel-lábbal elmagyaráztam egy lapszabászatban, hogy mit szeretnék és mihez, majd szó nélkül adták ami kellett, és nem értették, hogy miért nem csinálták ezt meg a "szakik".

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#9) Lenry válasza balajti (#6) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

nem egy dolgot én csináltam már meg az idő szűkössége miatt, és lesz is olyan apróság, amit én fogok, de sajnos az a helyzet, hogy az építkezés igen nagy része ki van fizetve, én meg évtizedekig fogom törleszteni kamatostól a hitelt a banknak.
ennek fényében akkor is ők fogják befejezni a munkájukat, ha a vállalkozó arcával kell ehhez felkennem a csemperagasztót a falra

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) Met


Met
(veterán)

Ha még nem klímáztál, önts vizet a klíma csepptálcájába (kis üvegből a hőcserélő alá), így ki tudod próbálni hogy kifolyik vagy nem.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#11) Lenry válasza Met (#10) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

ma már muszáj volt klímázni, úgyhogy látom hogy kifolyik...
a szigetelés és az alap közé :W
mert persze amikor lefalazta, akkor tőből, az alap síkjában vágta le a csövet, így nem maradt semmi kilógás, ami ki tudná vezetni az XPS-en kívülre a vizet
mindegy, majd teszek rá valami toldalékot

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12) Met válasza Lenry (#11) üzenetére


Met
(veterán)

Kis vésővel körbe kellene vésni hogy rá tudj dugni egy nagyobb átmérőjű csövet.
Ha beledugsz csövet akkor mindig fog maradni víz a csőben mert lesz belül egy perem.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#13) Kalandor válasza Lenry (#11) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog (1)

Uhh, ezt anno megtanultam, hogy nem értik a "jeleket", a májsztrónak ki kell mindent egy kis cetlire írni, hogy ez kék legyen, ezt ne bántsd, stb.
Amikor 10 éve a lakást újítottuk fel, vagy 30 cetlit hagytam ott neki, tiszta kellemetlenül éreztem magam, én úgy éreztem, hogy ők debilnek érezhetik magukat, de amikor mentem, épp azt mondta a csávó, hogy jajj de jó hogy kiírtam mindent, mert akkor nem kell hívogatniuk vagy totózniuk hogy ez mi vagy mit csináljanak vele.

We depend on each other's dream coming true.

(#14) Lenry válasza Met (#12) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

igen, ez pont nekem is eszembejutott...
mindenesetre elküldtem a vállalkozónak is a képeket, hogy jöhetnek nyugodtan gyakorolni ezt a vízkivezetés dolgot, hátha legközelebb már jobban megy majd

(#13) Kalandor nekem is eszembe jutott, hogy ki kellene írni, de két kimenetelt vizionáltam
a, én leszek a köcsög hogy ennyit se nézek ki belőlük
b, nem tudnak olvasni

persze utólag visszagondolva ki kellett volna írni...
a festők pl ezt előre kérték is: miután kiválasztottuk a színkártyáról a szobák színeit, nyomtattam egy alaprajzot, oda ráírtam hogy melyik szobát melyik kódú festékkel kérjük és kiragasztottam a nappaliban. nem is volt semmi gond.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#15) Geller72


Geller72
(veterán)

" Soha nem kiabáltam még vele, nem beszéltem csúnyán, de ez kizárólag azért van, mert kultúrembernek tartom magam. De már nagyon tele van a tököm vele."

-Nem, nem azért. :D. Azért, mert akkor nem vette fel (hidd el, ebben nagy rutinjuk van, nem véletlen, hogy nem akkor, hanem két nap múlva jelentkezik/éred el, addig lehűl a fejed. ;]

A családi ház valóban soha nem lesz kész. Feltéve ha nincs a zsebedben annyi pénz, hogy egyszerre, szinte azonnal mindent megcsináltass rajta. És gondolom, neked sincs annyi pénzed. Így mire talán 10 év alatt készen van annyira, hogy használatba vedd, gépészeti része működjön, addigra jön majd más. Ha az készen lesz egyszer, megint jön más. Amikor már azt hinnéd hogy ok, végre készen vagyunk, akkor rájössz, hogy eltelt 15 év és kezdheted egy részét újra, mert a 15 év, no meg a "mesterek" hozzá nem értése miatt egy rakás dolog minőségileg nem olyan lett, mint amire te gondoltál. :D. Aztán a kerítés, a tető..majd a fűtés megint és a fürdőszoba, szennyvíz, akármi. Ez ilyen. :D. Legjobb, ha mindig van tartalékban 1-2 millád, mert az kelleni fog.

Sitt:
Nekem 96 köbmétert vittek el, igaz ebben komplett falak benne voltak, amik 1m vastagok voltak. Az ugye méterenként egy köbméter volt. :D. Régi, tömés fal. De mivel az udvart is át akartam szerkeszteni, így csak oda lett minden kiborítva, ahogy jött ki a házból, kizárt volt, hogy minden napra, amikor valami olyat csináltunk teherautót intézzek, vagy pótkocsit, vagy konténert. Így amikor végeztünk, jött egy munkagép meg két teherautó és forgóban elvitettem mindent, meg az udvart is rendbe raktuk egy nap alatt velük. Igen olcsón megúsztam szerintem, pénzben is. Ennek 14 éve és még sehol nem vagyunk. :D.
Az élet úgy hozta, hogy kezdhetem elölről. :D.
Vettem egy házat, ami gyakorlatilag csak szerkezetileg ok. De mindent le kell verni a földig, tehát marad a 4 fal meg a tető. A 4 fal is csak fizikailag, mert kint is, bent is totál generál kell. A következő években sem fogok unatkozni, lesz ami motiváljon. :D. Ha ezt valaki nem bírja, akkor menjen panelba, ott egy glett/festés/esetleg elektromos rendszer update/fürdőszoba update után kész a kecó és egy darabig nem kell hozzányúlni. Nincs tető, nincs szennyvíz akna (ahol nincs közmű, oda kell akna, alig 1-1.5 millából meg is van), nincs kerítés, melléképületek, akna, etc. Egy kis családi házra csak a tetőcsere 3 milla.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#16) razorbenke92 válasza Kalandor (#13) üzenetére

Intézmény felújításnál a kivitelezőnek ki lett adva az alagsori kábeltálcák rendbetétele. Egy nagyon fontos dolog volt, a benne futó száloptika nem sérülhet. A fő kivitelező sértésnek vette a felszólítást, közölte, hogy minek vágnának ők kábelt, anélkül is tudnak tálcát cserélni.

Ennek ellenére az optika 30cm-enként fel lett címkézve. Felkiáltójellel, kritikus infrastruktúra felirattal, 0-24 elérhető telefonszámmal ha bármi miatt hozzá kellene nyúlniuk.

A villanyszerelő megszakértette, hogy erősáramú nem lehet, elcsípte a picsába. Majd összeköti utána.

Ezután közöltük a kivitelezővel, hogy ezt nem hegesztik olcsón, akár 100k fölött is lehet. Kihívtunk egy szakértőt, közölte, hogy nem tudja hegeszteni mert nincs annyi tartalék a hosszban, és nem fogja elbírni a toldást. 1,5M-ért kicserélik csatlakozástól-csatlakozásig.
A kivitelező ránk fogta, hogy biztos megkentük a szakit, és most őt akarjuk átvágni.

Kihívott mégegyet, az azt mondta, egy hegesztést még elbír, a rövidebb oldalt kicserélik csatlakozásig, és így egy hegesztéssel megoldható. 800k. Ezután hívott mégegyet, aki már megcsinálta 500-ért is.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#17) Met válasza razorbenke92 (#16) üzenetére


Met
(veterán)

:W

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#18) doeeg válasza Geller72 (#15) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

"Ha ezt valaki nem bírja, akkor menjen panelba, [...] után kész a kecó és egy darabig nem kell hozzányúlni"

Én értem mit akarnál mondani, de attól hogy egy másik fajta pofonfa alá állsz be, és azt kezded rázni, pontosan ugyanaz lesz a vége ;]

Üdv, a panelból :D (2016 óta érik nálam is egy hasonló blogbejegyzés a panel vásárlás/felújítás/belakás témakörben, csak még nem vagyunk kész, viszont az elejét már elfelejtettem :DDD)

[ Szerkesztve ]

El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

(#19) Geller72 válasza doeeg (#18) üzenetére


Geller72
(veterán)

..amit te nem értesz, vagy csak félreértesz, azok az arányok..:R .Reggel fél kilenckor kaptam meg a szennyvízakna árajánlatát. 1.458.000,- ft. Ez csak az akna. Az elektromos áram vezeték újrahúzás, óraszekrény, óra, automaták - cseréje 875.000,- ft, munkadíj nélkül. Egy db 10A-s ami benne van, kis aranyos, fakeretes, üvegablakos villanyóra-szekrényben. Földig leverni mindent, most belül, aztán egyszer majd kívül. Minden nyílászáró csere. (1.200.000) Totál új fürdőszoba, totál új teljes szennyvíz és víz, fűtés, gáz. Csak az utolsó mondatomban lévő összegért válogathatnék panelek tucatjai közül helyben. Olyanokért, amik fel vannak újítva. Egy panelban eleve adott a víz, gáz és szennyvíz csatlakozás, ha nulláról nézed, akkor is. Sok helyen a távhő is. Laktam panelban, ha jól számolom négyszer életem során. Minden a töredéke egy családi háznak. Panelban két ablakunk volt, ami "kifele nézett" Négy lakás/emelet, azaz 3 oldalról nincs ablakod. A panel két ablakával szemben itt 9 lesz, és ebben nincs benne a fürdő 60x60-as, a spejz 60x60-as ablaka. Két kültéri bejárati ajtó. ..És ez csak a főépület. A kerítésem teljesen kuka. Kívülről majd szigetelni szeretném, színezni, vakolat, stb..Ez mondjuk a szigeteléssel együtt megvan, de igen komoly négyzetméter árakkal. Az összes helyiségem padlóburkolata egy kivételével kuka, rebuild.. Drágábban rakják négyzetméterét, mint amennyibe négyzetmétere kerül. :D. De legalább van, aki lerakja. Ácsot sehol nem találok szabadot, aki bármit vállalna.
A gépészeti része megint érdekes lesz majd. A gáz sincs bent. Fűtés kályhával volt. Az a helyzet, hogy tudom, mennyire sokban lesz majd, de olyat, amihez nem kellene hozzányúlni, nagyjából 28 millióért kapnék. A panelek árai is elkezdtek felkúszni, nem egy olyan van, amit 8 éve megvettek 4.75-ért és most 9.9-ért hirdetnek. :D. Nekem eleve nincs annyi pénzem, hogy egyben megvegyek egy házat, mai kompletten készen van. Eddig sem volt, ezután sem hiszem hogy lesz. :D. Így az marad, hogy megveszel egy szerkezetileg ép házat (vagy ami annak tűnik :D) és apránként megcsinálod, évek alatt. Ha tudod. Mert itt vidéken az átlag zseton hétköznapi alkalmazotti viszonyban egy gyárban, vagy szalagon bizony nem üti meg a 150k nettót, akármit is mondanak az okosok. A párom fizuja nincs ennyi középvezetőként 25 év munkaviszony után. :D. Így ha nem mész ki külföldre soha nem leszel készen. :(. De panelban akkor sem laknék többet. :R

[ Szerkesztve ]

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#20) doeeg válasza Geller72 (#19) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Tiszta sor :) Csomó ismerős építkezik, kerekedik a szemem, amikor olyan összegek röpködenek, hogy annyiból fél év alatt kitanulnám a szakmát OKJ-n, feleannyiért megcsinálnám nekik, és valószínűleg időben és pénzben is beljebb lennének, a minőségről nem is beszélve :)
Kb. 5M-ból mi betonig vertük majd újraépítettük a panelt (szó szerint mi, a munkák ~40%-a konkrétan ránk maradt a tróger szakik miatt).

Valóban nem is annyira az anyagiakra reagáltam főleg, hanem arra, hogy egy panellakás is ugyanúgy folyamatosan készül, kb. amíg el nem költözünk majd. Valami úgyis el fog romlani, beázik, feljön, leválik, cserélni kell, stb. Ráadásul a közös ló elve miatt gyakrabban. Egyetlen kép felrakása is másfél hét tervezés, és fél nap meló :)
Ha családi házhoz mérhető komfortot akarnánk elérni, akkor már arányaiban is kb. hasonló összegeket kéne rálocsolni (hangszigetelés, hogy mást ne mondjak, lehet szorozgatni a 20-40e/m2 árakkal). Persze ekkora mértékű ráköltés abszolút nem jellemző itt, az emberek beletörődnek hogy sz*r, aztán jólvan :K

"De panelban akkor sem laknék többet." Mondjuk ebben egyetértünk :D

Ha beledöglök is, legközelebb házunk lesz, vagy az is lehet hogy hallgatok a mélyenszántó "ha nem tetszik, költözzé' tanyára" tanácsokra, mert egy háznál meg biztos kifognánk a mulatóst hallgató, kutyákat, lovakat, struccokat és malacokat IS nevelő, műanyagégető maffiózó szomszédot :)

[ Szerkesztve ]

El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

(#21) Lenry válasza doeeg (#20) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

Egyetlen kép felrakása is másfél hét tervezés, és fél nap meló

van az kettő nap is, legalábbis ha abból a 4-5 panellakásból indulok ki, amikben éltem, hogy bármely időpillanatban van valaki, aki épp falat fúr. MINDIG van valaki.

egy háznál meg biztos kifognánk a mulatóst hallgató, kutyákat, lovakat, struccokat és malacokat IS nevelő, műanyagégető maffiózó szomszédot

nálunk:
- egyik oldalról lakatlan családi ház, a tulaj testvére jár heti pár alkalommal körbenézni, úgyhogy sok vizet nem zavar, cserébe annyira el van gazosodva ott az udvar, hogy az már nálunk okoz problémát.
- másik oldalról egy fiatal srác lakik egyedül, mondjuk ő motorozik, amikor ott pörgetik a haverjaival nyélgázon a motort, az egy olyan dolog, ami nélkül is teljesnek érezném az életem, de azért nem túlélhetetlen
- szemben egy ács lakik, mellette asztalos. reggeltől estig áthallatszanak a gépek, de kellően tompán és belesimul a környezeti zajokba.
meg persze bármelyik napszakban valaki flexel vagy traktorozik, szóval falu :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22) doeeg válasza Lenry (#21) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

"aki épp falat fúr. MINDIG van valaki." Ne is mondd. Mikor nekiállnak a teszkós fostalicska csettegővel, és órákon át fúrnak, visít mint a disznó... Én 15.000-ért vettem egy 5.5J-os fúrókalapácsot emagról, 0 erőkifejtéssel megy betonon/kavicson át, ha a fúrófej minőségibb lenne, vinné a vasat is, kb. 10 mp. vele egy lyuk.

Nem ez a baj, hanem hogy előtte mindent el kell pakolni, letakarni, és/vagy ipari porszívót bérelni, mert egy lyukból annyi por lesz hogy garantált a szilikózis még a szomszédnak is, meg ugye asszonnyal háromszor össze kell veszni hogy itt nem úgy van hogy beverjük a szöget, és ha nem tetszik, átrakjuk máshova, ilyenek :D

Többek közt ezért nincs fent három év után még egy kép sem...

El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

(#23) Geller72 válasza doeeg (#20) üzenetére


Geller72
(veterán)

Mielőtt erre a házra áment mondtam volna, megnéztem párat a falunkban. Az tény, hogy sokkal jobban meg kell nézned, hogy hova, milyen utcába költözöl, mert mondjuk 30-40 évvel ezelőtt ilyen problémád nem volt. Most viszont van. De lehet találni jó kecókat. Mondjuk a jó helyen, jó kecó, jó áron trió azért szökő évente egy akad, de a háromból ha már kettő ok, akkor az jó. :D. Találtam olyat, ami falu első utcája, az utca végén utolsó ház. Szembe szomszéd svájci, 10 évente egyszer megjelenik - talán tudja ő is, pont ezért árulja..és fogja is még egy darabig ennyiért. :D. Ott néha megjelenik valaki rendet rakni, gazt levágni, de semmi egyéb. Melletted egyik oldal ugye semmi, a kilátás pazar, ~20km-re ellátni. Tök üres terület, megművelt föld.
A hátad mögötti szomszéd tök rendes, amióta az eszemet tudom, ismerem, és a telke ráadásul olyan, hogy nem egyből szomszédod lenne, mert volt előtte ott köztetek egy másik ház, de azt is megvette, dózer és így most gyakorlatilag 100m-re van a háza. Semmi vizet nem zavar. Az ár elviekben nem lett volna sok, mert 3 millára tartják és bent van a gáz, még ha kuka az egész mert konvektoros is, de sajna totál a földig le kell verni mindent, teljes generál, és csak egy tömésfalú ház, amit az ingatlanos hiénák vegyes falazatnak hívnak, de ha biztosítani akarod, akkor a biztosítós meg kiröhög. Mindez ~1750nm-en. tehát annyira nem is kicsi. De nem tetszett, sokat kellett volna arra is költeni és még mindig csak egy kis vályog parasztházad lenne, ami ugye mint tudjuk, soha nem lesz készen. :D. A mostani, ami végül is "meglett" az is ramaty, de szerkezetileg sokkal jobb állapotban van és fiatalabb ház, rendes, szigetelt beton alappal (ugye a tömésnek ez is a nagy baja, hogy nincs alap és folyamatosan mozog az épület, persze nem arányosan és mindig megreped valami) tégla falakkal, lényegesen nagyobb lakótérrel és nem utolsó sorban - ami nekem fontos, másnak nyűg - nagy telekkel. :D.
Ha valaki le akar költözni falura, a városi háza árának töredékéért kaphat jó lakást. Tőlünk csupán ~25km-re van olyan falu, ahol két milla alatt lehet venni nem rossz házakat. Fürdőszobával, gázzal, gyakorlatilag összkomfortosan, kisebb-nagyobb felújításokkal. Hétvégi háznak is ideális, de azt tudni kell, hogy akkor értéket nem szabad benne tárolni, mert amint elhagytad a falu táblát, már ki is rámolták. Egy háznak az a halála, ha nem lakják, azaz hónapokra magára hagyni, egyenlő a gyors pusztulással. Valamint a legtöbb önkormányzat nem nézi el, ha méteres a gaz a tercián - jogosan. 3 milláért türhető házakat lehet venni frekventáltabb falukban, de 10 milláért már városban is elég fiatal, több szintes házakat, nyaralókat lehet kapni. Ha lenne 10 millám, vehettem volna egy olyan nyaralót, ami nincs több 35 évesnél, jó állapotban van, összkomfortos, és ha akarok, akkor papucsban átsétálok a 200 méterre lévő termálfürdőbe. De nincs. :D.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#24) Geller72 válasza doeeg (#22) üzenetére


Geller72
(veterán)

Ha a fúrószár alá odatartja az asszony a porszívó csövét, semmi nem fog félremenni. A panel/gázbeton porózus, egy nem túl drága ütvefúró is simán megoldja a problémát. A villanyvezetékekre kell figyelni, de az meg eleve adott és látszik is legtöbbször. Az a nem mindegy, hogy milyen mély lyukat fúrsz. Arra is kell figyelni. :D. 50-60mm-nél mélyebbet nem szabad és nem is kell fúrni. A panelban ahol utoljára laktunk, egy délelőtt alatt felfúrtunk mindent. A közös képviselővel megbeszéltük, hogy melyik lenne a megfelelő időpont, ez mindenki szerint hétfőn délelőtt 10-től délután négyig ok volt, így semmi gondunk nem volt. Minden hónapban kétszer volt gyűlés, ahol aki akart megjelent és elmondta a problémáit. Persze alig voltak, de a közös góré mondta, hogy ne foglalkozzak velük, volt egy hónapjuk hogy reklamáljanak. :D. Sokat melóztam anno ilyen panelekben és az akkori főnököm azt mondta, hogy reggel nyolctól délután négyig hétköznap ez nem szabad hogy problémát jelentsen. Valahol igaza van. Ha én éjszakai műszakos vagyok éppen (volt rá példa) akkor így jártam, de ez egyedi eset. :D.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#25) UnA válasza Geller72 (#24) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Ha a fúrószár alá odatartja az asszony a porszívó csövét"

Így van, ez a tuti megoldás :)

(#26) Hintalow válasza UnA (#25) üzenetére


Hintalow
(senior tag)

Hát az ilyenek miatt vagyok erősen lakáspárti, ott ami az ajtón kívül van, az már a társasház dolga :D
A lakás részt meg a gázszerelésen kívül megcsinálom én (ha van éppen kedvem :DDD )

Nem válasznak szántam :R

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#27) doeeg válasza Geller72 (#24) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

A mi panelünk akkor különleges :D (Bp. Füredi úti, azt hiszem ezek a dán típusúak). Tisztán hallatszik (időtartam és hangszín szempontjából is) ha valaki - kivételesen, ez a ritkább - normális fúróval próbálkozik, nem egy 200 wattos tejhabosítóval :DDD

A vezetékek falba öntött csatornában mennek, természetesen függőlegest és vízszintest nem ismerve, kb. a dobozok és a szerelvények egymáshoz viszonyított pozíciójából lehet nagyjából következtetni hogy merre, de az se mindig jön be... van egy kis B&D csipogóm ami tudja a vasat és az áram alatt lévő vezetékeket, meglepően megbízhatóan, 3-4 centi mélységig. A lyukmélységgel egyetértek, eddig a Fischer SX8 dübel (kb 40 mm-re megy be) mindent megfogott.

Nálunk házirend szerint 8-18.00 között mehet a zajos munka hétköznap, csak az igazgatóságnak kell szólni előre, és ki kell plakátolni x idővel előre.

El Hopaness Rom Tic || "Ma azért nem lövünk, mert vasárnap van!"

(#28) Geller72 válasza doeeg (#27) üzenetére


Geller72
(veterán)

Hallatszani is fog, mert ha a főfalon fúrnak (értsd a lépcsőház felőli oldal) akkor az végigmegy szépen mindenhol, elviszi a hangot. :D. A vele merőleges falak is viszik még valamennyire a hangot. A külső falak a "leghalkabbak". :D Az SX8/40 az bőven elég ilyen helyre(is). Annyi, hogy ha nincs normális csavarbehajtód (a legtöbb embernek nincs) és a csavarhúzóval meg könnyen lehet hogy a vége fele már kevés leszel, akkor jobb megoldás a beütős cucc. Igaz, az már nem jön ki olyan könnyen. :D. Képekre a 6x30-as peremes Fischer is elég.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#29) Chaser válasza doeeg (#27) üzenetére


Chaser
(titán)

Multkor szombat v vasarnap este furtak valahol folottunk, raerzett a tag mikor hagyja abba, ket perc mulva felmegyek, vegigzorgetek mindenkit, akinel furot latok beleverem az okosfejit' a falba, ha kapok egy kis felfuggesztettet akkor is ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#30) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Sajnos ez tényleg olyan, hogy nem hagyhatod ott a szakit, mellette kell állnod, és figyelni, hogy mit csinál.

Nálunk történt: festés, megbeszéltük, hogy a falban azokat a furatokat, amelyek kellenek (hangfaltartó, képtartó, karnistartó) rakok gyufát, hogy lássa, annak meg kell maradnia. Voltak olyan lukak, amelyek nem kellettek már, azt nyugodtan glettelje be. Szóban hozzátettem, hogy a mennyezeten ne gletteljen be semmiféle lukat, mert a lámpák mennek vissza. Egyik este megyünk haza, nézem a mennyezetet a konyhában, és simán beglettelte a lámpához való tipliknek otthonul szolgáló lukakat.... Fogtam az összes gyufát, és utána végigmentem a lakáson, hogy a maradék lámparögzítő lukak megmaradjanak.

A párom mondta korábban, hogy ez a Tibi olyan, hogy ha lukat lát, egyből betömi.
Akkor még röhögtem ezen a poénon...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#31) bambano válasza Geller72 (#15) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

"Ha ezt valaki nem bírja, akkor menjen panelba, ott egy glett/festés/esetleg elektromos rendszer update/fürdőszoba update után kész a kecó és egy darabig nem kell hozzányúlni.": muhahaha...
nagyon vicces vagy, rotfl.

A panel legfőbb tulajdonsága, hogy nem építik családi háznak. Vagyis mindig van falszomszédod, rendszerint jobb-bal-alsó-felső. A vasbeton tulajdonsága, hogy vezeti a hangot. tehát ha te megcsináltattad a lakásodat, akkor azt hallotta az egész ház. fordított irány: amikor a ház másik 111 lakásában csinálják ugyanezt, azt meg te (is) hallod.

A panel másik tulajdonsága, hogy többségében társasházi rendszerben működik. hátrányai:
- kell közös képviselet, amelyet a képviselők zöme egyszerűen házipénztárnak képzel el, azt hiszi, abból ő annyit vehet ki, amennyit akar. értsd: lop.
- döntéseket elvileg közösen hoztok meg, aminek következménye, hogy a legelemibb döntésből is orbitális paláver lesz. lásd: milyen színű legyen a biciklitároló.
- a közös költségeket elvileg közösen kell finanszírozni, de ha valaki nem fizet, behajtják a többi lakón. ez akkor kínos igazán, ha van a háznak hitele.
- ha felújításhoz állami támogatást akarsz igénybe venni, mert milyen jól jön az a kis pénz (francokat), akkor rögtön az állami lehúzómaffiával kell dolgoztatnod, ki tudja, milyen eredménnyel. de fizesd ki a csúszópénzt előre, és a teljes összeget is minél hamarabb, hogy eltűnhessen végre a vállalkozó a garanciális igények ellen
- járhatsz lakógyűlésre, ahol a te szakirányú diplomád nem lesz aduász pár sittes alak véleményével szemben.
- a nagy panelben extra gépészeti rendszerek vannak, aminek az üzemeltetése és karbantartása külön költség. tipikus: lift. tudtad például, hogy a panelben folyamatosan keringtetik a melegvizet?
- panelben mindig van lakótárs, akinél kiégett egy izzó. ha kicseréled a folyosón a világítást, másnapra elromlik.
- ha egyszerre fordul elő az, hogy ablak alá parkoltál, és x. szomszédodnál a feleség elcseszte a vacsorát, akkor lehet, hogy reggelre ráégett kajamaradékot találsz a kocsidon. vagy kisállatok hullanak az égből.
- panel nem nő egyedül, mindig csoportosan nő. amely kiváló alkalmat ad a helyi alfahímeknek, hogy kályhacsővé alakított kipufogó dobos motorjukkal, autójukkal keressék a sármló nőstényeket. te meg majd alszol, ha feljött a nap.
- jó szórakozási lehetőség még, amikor leáztatnak fentről...
- és amikor eléd raknak egy felújítási tervet, számokkal, akkor valószínűleg hátsóoldali infarktust fogsz kapni.

sok szempont van, amik a családi házban jobb választ kapnak.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#32) icemad válasza bambano (#31) üzenetére


icemad
(veterán)
LOGOUT blog

Panelban laktam, földszinti lakás. WC dugulás volt, jött fel minden... Én hívtam a szakit, feleségem meg rohant fölfelé a szomszédokhoz, hogy ne használják már a WC-t, amíg gond van. Szaki kijött, 1 óráig kínlódott vele, közben hívta a kollégáját, mert annak volt valami speciális cucca, amivel kilehet húzni ami a dugulást okozza. 2 óráig szenvedtek vele ketten, azután mutatja a nejlonzsákot, ami miatt dugulás volt. 3 kiskutya volt benne... :(((

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#33) Chaser válasza icemad (#32) üzenetére


Chaser
(titán)

b+...azt a kedves lakót azért valszeg be lehetett volna azonosítani, itt se bántam volna egy adag felfüggesztettet ha szembe jön velem, idióta féreg

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#34) razorbenke92

Kollégámhoz egyszer ellátogatott egy gyermekkori barátja, aki nevezetesen vízvezetékszerelő.

Nevezetesen munka miatt járt a környéken, megállt a vizes aztóval a házelőtt, bement munkásruhában, és 2 órát beszélgettek.

Másnap reggel két alatta lévő szomszéd is jelentkezett, hogy a mennyezete lepenészedett mert átázott.
Mitől ázott volna át? Gondolkodott az első kérdésnél.
Hát mit tudjam én, biztos köze volt hozzá, hogy kint volt a vízvezetékszerelő, mert láttuk ám hogy itt volt 2 órán keresztül!

A srác okos volt, előbb elmentek a közös képviselőhöz, megmutattak neki mindent, és utána közölte, hogy mi a történet. Így legalább más előtt is bizonyságot tettek a szavahihetőségükről a kedves szomszédok.

bambano
alfahímeknek, hogy kályhacsővé alakított kipufogó dobos motorjukkal, autójukkal keressék a sármló nőstényeket
Váci útra párhuzamos (kb negyedik, nem közvetlenül mellette) utcában lakom házban. Most, hogy jönnek a nyitott ablakos esték, nemcsak hogy hallom a lámpától-lámpáig füstölő majmokat, de még egy-kettőt be is tudok azonosítani időpont szerint. Ez nem panelház betegség, sokkalinkább az olcsón beszerezhető nyomatékos turbódiesel használtautók korának általános baja.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#35) UnA válasza razorbenke92 (#34) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"az olcsón beszerezhető nyomatékos turbódiesel használtautók korának általános baja"

Az autó sohasem hibás egy ilyen esetben, csak aki vezeti ;)

(#36) vince válasza Geller72 (#24) üzenetére


vince
(őstag)

"Ha a fúrószár alá odatartja az asszony a porszívó csövét"

Annyival egészíteném ki, hogy tapasztalatom szerint jobb hatásfokú a művelet, ha a porszívót előtte be is kapcsolják :K True story, a feleségem rendszeresen el szokta felejteni. Én nézek rá, hogy mikor fúrhatok, ő néz rám, hogy miért nem fúrok már, hiszen tartja a csövet – rendszerint hatalmas nevetés a vége :D

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#37) razorbenke92 válasza UnA (#35) üzenetére

Teljesen egyetértek, nem a lőfegyverek ölnek embert. De ha könnyen hozzáférhetőek, akkor az sokat segít.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#38) Chaser válasza vince (#36) üzenetére


Chaser
(titán)

venni kell egy karcher wd porszívót, amin van csatlakozó aljzat külső eszköznek, ha működtetni akarod az eszközt, először a porszívó kapcsol be, utána engedi az eszközt, és amikor leállítod az eszközt, a porszívó még 4-5 másodpercig dolgozik
nekem wd3 premium volt, 27e körül vettem, azon még nem volt, akkor nem tudtam h van ilyen is ( : pár ezerrel drágábban van külső egység aljzatos verzióban is
ha kell az összes murvát felszívja a parkolóból, vicc nélkül :) bitang erős és strapa, ha van autó ott meg biztos nagyon áldásos, de falevelet felszedni, meg kb bármit is jó, kohósalak, vizes beton, malter, törmelék, nálam 1-2 tonnát felszippantott legalább

szerk:
glett csiszolás közben párszor belefutottam, h elfelejtettem bekapcsolni a porszívót, azt vettem észre h nem látok semmit ..élmény volt:)

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#39) vince válasza Chaser (#38) üzenetére


vince
(őstag)

Jó, hogy mondod, épp a minap gondolkoztam azon, hogy kellene valami ipari jellegű porszívó itthonra, ami elbír építési hulladékkal (apró kavics, finom por, ilyesmik) is, akkor errefele nézelődök :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#40) Chaser válasza vince (#39) üzenetére


Chaser
(titán)

iparinak hívtam, de nem az, viszont kisipari megnevezés mindenképp helytálló, tudta amit a 150e-s makita, annyi a különbség, h azokban sokkal nagyobb a filter, ezekben meg pici, úgy érdemes használni, h hepa filter+porzsák, akkor a filterbe nem sok minden jut, és elég sokáig lehet használni, 2-3 mosást bír ki a filtter károsodás nélkül, utána már nem az igazi, egy makitát meg kb egész nap használhatsz kis túlzással horonyvágásnál is
talán még egy einhellt használtam legutóbb, az valami 250-300e-s kategória, annyival megfejelete még a makitát, h időnként "beledurrantot" a belsejében valamit valamibe, h kirázza a filterből az esetleges eltömődéseket, ezek max azoknak érik meg akik dolgoznak vele folymatosan, kisebb felújításhoz bőven jó a wd - nálam konkrétan újjáépítéshez asszisztált gond nélkül -, bele kell kalkulálni a porzsákok meg filter árát, előbbi 5db talán 3,5e, a filter darabja 3,5-4e ft, modell függő is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#41) UnA válasza vince (#39) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"... kellene valami ipari jellegű porszívó itthonra, ami elbír építési hulladékkal (apró kavics, finom por, ilyesmik) is"

Erre nekem van egy ipari ősöreg Samsung porszívóm, amit már nem sajnáltam erre, és tökéletesen működik a garázsban :)

(#42) Vladi


Vladi
(nagyúr)

Panel vs ház téma alakult ki? Laktam mindkettőben, soha többé panel, inkább bármilyen ház.

Egyébként itt nálunk íratlan szabályok vannak. VAsárnap ebéd után csend van. Ilyenkor a könyéken vagy 20 fazon sétálgat a kertjében és várja, hogy valaki elkezdje... na akkor mindenki röffenti a gépeket. Trigger. :DD

Lenrynek:

Szomszédnak szólj nyugodtan a gaz miatt, nyírja le, 1.5 óra, gyomirtózza be, 1 óra. Havonta 1 elég. :K

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#43) vince válasza UnA (#41) üzenetére


vince
(őstag)

Jelenleg én is egy kiszuperált Dirt Devilt használok az alsó szinten, de érzem a korlátait :)

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#44) Geller72 válasza bambano (#31) üzenetére


Geller72
(veterán)

Ööö, sehol nem írtam, hogy a panel milyen jó. Sőt. Azt írtam, hogy soha többet. :D. Volt egy óriási sztorim ezzel kapcsolatban. Éppen felavattuk az új panelt (albi, mi más. :D.) és a családi házból hozott szokás alapján nem zártuk be az ajtót. (Bejárati ajtó zárva van lent, a lépcsőházi). Nagyban megy a móka, erre betoppan a szomszéd öregasszony. ;] . Azt a cirkuszt. :D. Azt hitte, hogy baj van, azért az a nagy jajgatás. Azt hittem, mentőt kell hívni hozzá. (Szolidban nyomtuk, de minimál nyüszítés biztos átment a 3 centis falon. :D). Azóta zárjuk az ajtót még a családiban is. ;]

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#45) Lenry válasza Geller72 (#44) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

vááá :DDD :C

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#46) Chaser válasza Geller72 (#44) üzenetére


Chaser
(titán)

( :
azért panel és panel közt is van különbség, egyik ismerős 3 v 4 emeletesben lakik, nem is szabadott volna ezeket nagyobbra csinálni, cseréptetős, úgy átszabta belül a falakat, nem mondanád meg h panel, sose hallottam még szomszéd zajt nála
ahol én vettem lakást - tégla épület - , ott meg a szomszédos lakások közt a 12cm-es kisméretű téglát használták lapjára, és jellemzően legalább az egyik oldalán konyha volt, no csövezés után nem sok maradt abból a falból ( :
megvettem, örülök h milyen csendes, másik oldalról már következő ház, alattam pince, fölöttem egy nénike, két oldalról utca meg kert, osztán' kiderült, nem lakják a lakást :d vége az lett, azt is hallottam amikor beszélgettek, semmi kiabálás...onnantól jött a hangszigetelési projekt, perfekt is lett, hőszigeteléssel egyben, nénikét meg álmennyezet+parafával likvidáltam
fél éve-éve fejeztek be egy lakást mikor vettem az enyémet, legalább fél évig csinálták, akkor kezdtek csinálni is egyet amikor vettem, mikor szinkronban fúrtunk/bontottunk annak volt egy muzsikája :d ők is kb fél évig, aztán megvették a pincét is alattam, és onnantól velük dolgoztam szinkronban :d

szegény szomszédok kaptakapofájukba', de ezzel nem lehet mit csinálni, a lakás ki volt rohadva, amelyik nagyon abalygott, mondtam van tanya is, el lehet oda költözni ott nem lesz ilyen probléma, a kirohadt lakásomat magam részéről azért én rendbe fogom tenni, sajánlom h zajjal meg kosszal jár, én se örülök neki, de ilyen ritkán volt

_tejesen'® joálapotpan'™_

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.