2020. július 3., péntek

Gyorskeresés

Házblog - Sose lesz kész

Írta: | Kulcsszavak: blag . ház

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kezd vaporware-esedni a helyzet

Ahogy azt az egyik korábbi bejegyzés alatt írta egy kolléga, egy családi ház sosincs kész. Bár ő sokkal átvittebb értelemben gondolhatta a dolgot, de a miénk valóban nincs még kész. Se papíron, sem a valóságban.

Kívül a lábazat úgy állt, ahogy a kőműves 1989-ben elsimogatta, de a szerződés meg a vonatkozó szabványok szerint az is szigetelendő, szóval felhívtam a vállalkozót. Aztán megint és megint és megint és megint, és egyszercsak fel is vette.
- Figy'mán, lábazatszigetelés.
- Tudod, hogy azt beszéltük meg, hogy a lábazatszínezés az már a ti dolgotok.
- Szigetelés, nem színezés.
- Jaaaa. Tényleg. Persze, megyünk és csináljuk.

Mielőtt továbblépnék a sztoriban, jöjjön egy kis magyarázat.
Az alap igen magas, valami 80 centi. A klíma kondenzvízkifolyó csövét ezért (vagy nem ezért, nem tudom) úgy oldották meg, hogy levezették a falban, bevésték a terasz betonja alá, és egy kis kifolyón kilóg az alap oldalából. A biztonság kedvéért beledugtam egy vastagabb villanyvezetéket, hogy bármilyen kőműves Actimelt reggeliző melósok is jönnek alapot szigetelni, vegyék észre, hogy ott egy cső.

Hazaértem a nagy napon, és...


Na vajon mi hiányzik erről a képről? :W

Hívom a vállalkozót, semmi, úgyhogy írtam neki.


És akkor ne akard megverni. Nagyon.

A következő héten, amikor vitték el az építési törmeléket, akkor kibontották, remélem át is folyik, azóta még nem klímáztam.

Áh igen, a hulladék!
Az udvar mostmár uszkve másfél éve hasonlít a negyvenes évek közepi Sztálingrádra, szóval örültem volna, ha kicsit rendeződik a helyzet. Saccra három nagy konténernyi hulladék maradt az udvaron, miután egy csomót én már eltakarítottam. Némi győzködés árán végre sikerült egy időpontot egyeztetni a vállalkozóval, megadtam neki a helyi markolós srác számát, "felhívod a Pistit, kijön, egy pillanat alatt megpakolja a konténereket némi pénzmagért cserébe és már készen is vagytok".
Ez persze a valóságban úgy nézett ki, hogy megjött egy konténer meg három segédmunkás, akiknek az a lapátjuk volt, amit kölcsönadtam nekik és kézzel nekiálltak feldobálni.
Mindegy, biztos jó lesz így is.
Kb egy óra múlva a konténer megtelt, kocsi el, munkások szedelőzködnek a törmelék megmaradt kétharmad része mellett.
- Mikor jön vissza a teherautó?
- Nem tudjuk, de ma nem valószínű
- :Y :W MI? Ezzel a többi szeméttel mi a fakk lesz?
- Majd máskor biztos elviszik, de most mire visszaér Szegedre, onnan megfordulna...
- Szegedről hívtatok kocsit? Baszki itt van a szomszéd város 8(!) kilométerre, ahol van hulladékudvar, konténeres építésihulladék szállítás, és minden elérhetőségüket megadtam az agyoniskolázott főnökötöknek.
- Hát. Mostmár ez van...
Melósok el, a vállalkozó meg nyilván nem vette fel a telefont. Akkor. Szerencséjére.*
Két héttel később vitték el a maradékot.

Még némi burkolási munka van, aztán remélhetőleg véglegesen el tudunk búcsúzni egymástól.

* Mert egyébként ő nem tudja, hogy az a rohadt nagy szerencséje volt az elmúlt két évben, hogy mire sikerül elérnem, addigra napokkal vagyunk az a pont után, amikor még meg tudnám fojtani a GSM hálózaton keresztül. Soha nem kiabáltam még vele, nem beszéltem csúnyán, de ez kizárólag azért van, mert kultúrembernek tartom magam. De már nagyon tele van a tököm vele.

Hozzászólások

(#1) Vladi


Vladi
(nagyúr)

1. neszarjálbe egyszer kész lesz.
2. ez kertes ház bakker! Ez soseleszkész.

Jómunkát. :P

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#2) Lenry válasza Vladi (#1) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

kösz, ezzel most megnyugtattál :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) UnA válasza Lenry (#2) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Mert egy ház története az amolyan evolúció, és vannak benne gyorsabb meg lassabb szakaszok, de sohasem áll le teljesen. Talán csak ha végleg összeomlott...

(#4) KaiotEch


KaiotEch
(veterán)

Nálunk a festő 1 hónapja festi a 10m2-es műhelyt, szerinted? :D Első munkának amúgy a 260m2-es tető széldeszkáival akartuk megbízni, hogy fesse le. Azt meddig festené 3 évig? :D

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#5) Lauda válasza UnA (#3) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

A saját tulajdon mind ilyen, legyen az ház vagy lakás. Vagy azt választod, hogy nem költesz semmire és szépen leépül a környezet amiben élsz.

[ Szerkesztve ]

(#6) balajti


balajti
(tag)

Most nem konkrétan erre a történetre reagálva, de én már megtanultam (tapasztaltam), hogy ha azt akarod, hogy kész legyen és, úgy ahogyan te szeretnéd, akkor bizony magadnak kell megcsinálni. Még ha nem lesz teljesen olyan szép, egyenes vagy csillogó, de akkor is olyan lesz amilyennek szeretnéd. Így nincs az a sok idegeskedés, kidobott pénz az elbaltázott dolgokra (jó, ha te baltázod el, akkor tanuló pénz), és nem kell folyton másra várni (ami ugye idő). Nem azt mondom, hogy mindenki építsen (és tudjon is) házat magának, mert nyílván én sem tudnék a 0-ról felhúzni, de mondjuk ilyen színezéshez, meg belső festéshez, fúráshoz, faragáshoz bizts nem hívnék "szakembört", mert a tapasztalat azt mutatja, hogy annyira "jól", ahogy ezek dolgoznak, úgy én is megtudom csinálni, csak közben nem hullik ki a hajam. Persze ez csak az én véleményem, ne vegye a szerző bántásnak, se más.

(#7) KaiotEch válasza balajti (#6) üzenetére


KaiotEch
(veterán)

Cégnél kértem a "szakikat", hogy fúrjanak fel a falra egy TV állványt. Előző nap bejelöltem pontosan nekik, hogy hova kérem a 6 lyukat, még vízszintbe is raktam nekik. 2 napra rá mikor mentem megnézni, nem tudom hogy csinálták, de nem sikerült oda fúrni, ahova kértem. Érdekes IT-s kollégámmal mi 2 ilyen állványt fel tudtunk fúrni rendesen...

[ Szerkesztve ]

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#8) galoslac válasza balajti (#6) üzenetére


galoslac
(tag)

Én olyan 10 évesen tanultam meg, hogy attól, hogy valaki kilopott a cégtől egy szatyor szerszámot még nem jelenti azt, hogy való is valamire.

3 "szaki" állította azt, hogy nem lehet visszarakni egy leszakadt szekrényajtót, mert nem kapni hozzá alkatrészt. (sarokpántot)

Kézzel-lábbal elmagyaráztam egy lapszabászatban, hogy mit szeretnék és mihez, majd szó nélkül adták ami kellett, és nem értették, hogy miért nem csinálták ezt meg a "szakik".

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#9) Lenry válasza balajti (#6) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

nem egy dolgot én csináltam már meg az idő szűkössége miatt, és lesz is olyan apróság, amit én fogok, de sajnos az a helyzet, hogy az építkezés igen nagy része ki van fizetve, én meg évtizedekig fogom törleszteni kamatostól a hitelt a banknak.
ennek fényében akkor is ők fogják befejezni a munkájukat, ha a vállalkozó arcával kell ehhez felkennem a csemperagasztót a falra

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10) Met


Met
(veterán)

Ha még nem klímáztál, önts vizet a klíma csepptálcájába (kis üvegből a hőcserélő alá), így ki tudod próbálni hogy kifolyik vagy nem.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.