Hirdetés

2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45) sheratan válasza Racecam (#43) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Konkrétan ezzel a telefonnal nem tudok vitatkozni, mert nem volt ilyenem. Volt Xiaomi, Meizu, ZUK és még kínai OP1 is, illetve volta kezemben Oppo, Vivo meg még pár egyéb kacat is (de ez nem számít most, mert abból csak általános véleményt lehet leszűrni, konkrét dolgokat ritkán).

A gyári rendszerrel nekem mindig olyan problémáim vannak, hogy egyértelműen Kína számára készültek. Ez az olyan apróságoktól kezdve, mint hogy a felénk használt appok ikonjai nem jelennek meg rendesen az állapotsávon néha (ZUK), memóriakezelési gondok (Xiaomi), vagy egyszerűen app stabilitási gondok (olcsóbb Meizu). Illetve ROM-ot Xiaomi és ZUK esetén próbáltam, de gyakran már az XDA-s kezdő írásnál ott figyelnek a "not working" vagy "known bugs" szekcióban az intő jelek, és tényleg amiket írtam, azok valós, és heteken át megmaradó problémák voltak. Mert mondjuk a maintainernek fogalma sincs, hogy miért nem ment át a hang Bluetooth-on, mert ő csak összefésülte a kódot forrásból, nem igazi profi fejlesztő.
Eddig a custom ROM-ok igazán jól csak Nexus és OP telefonokon mentek, ahol tényleg nem tudtam belekötni a működésbe, és hibák is nagyon ritkán csúsztak be.

Az amúgy nem lenne gond, hogy nincs magyar, mert amúgy is angolul használom a telefonom, laptopom, meg minden elektronikai eszközömet. Inkább az a fajta logika nem jön be, amit erőltetnek, és úgy nézem, hogy a kínai márkák előretörésével jött be a köztudatba, hogy igyekeznek mindent átalakítani a rendszeren, és teletömni olyan appokkal és funkciókkal, amik számomra teljesen feleslegesek. Vagy egyesek még úgy általában telefonon feleslegesek. Ilyen vesszőparipám szokott lenni a telefon optimalizáló például, ami igen gyakran nem létező, kreált problémákra ad megoldást. Meg az erőltetett cloud platformjaik, amikre kb semmi szükség errefelé. Persze, ezeket az egyes ROM-okban kiszedik, de nem mindet lehet, mert van ami túl mélyen van a rendszerbe ágyazva.

Szóval összességében nekem nem érik meg ezek az olcsó cuccok, mert amire eljutok olyan szintre vele, hogy számomra kényelmes használni, addigra annyi szenvedés és állítgatás van benne, hogy inkább veszek egy olyat helyette, amit csak ki kell venni a dobozból, és megfelel. Ha már pénzt költök, akkor legyen belőle valami elégedettség érzés a végén. :)

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.