Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz koma106 #205 üzenetére

a 29.97 fps az NTSC 60Hz-hez igazodó képkockaszám, lehet, hogy a VGA-d nem támogatja ezt a módot rendesen, bár az, hogy az 59Hz képfrissítés ott van a palettában, az ad bizakodásra okot

nekem is van 1 ilyen videom, én úgy csináltam ebben az esetben, hogy a Catalystban az előre legyártott HD képprofilok közül hozzáadtam a a "1080p60HZ NTSC" profilt a képfrissítéshez, és így rendben működött, a VGA (MPC-HC-ban ellenőrizve ctrl+j-vel) ellenőrizve valóban 59.98Hz-en hajtotta meg a TV-t és ugyanolyan akadozásmentes lett a kép, mint a 24p esetén 23Hz-en, és a Motion Plus is bekapcsolható maradt

viszont a filmnézés után ezt a "1080p60HZ NTSC profilt ki kellett vennem a hozzáadott listából, mert ha benn maradt, akkor a sima 60Hz-re állított képfrissítés esetén is 59.98-on hajtotta a TV-t, tehát ez az egyik speciális eset, amikor nekem is manuálisan kell szórakoznom a VGA driverben, a másik pedig a 30fps-es videok, ahol meg a PC címkézést kell levenni a HDMI bemenetről a TV-n, hogy a képjavítók elérhetőek legyenek 60Hz alatt is, tehát hogy inaktív legyen a PC mód

Új hozzászólás Aktív témák