Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhuman01
tag
Frankó kis cucc, meg is ütötte a szívem :-) Anno használtam 286-s hercules moncsis gépet, kb ugyan ezekkel a játékokkal :-) Köszönöm a nosztalgiát :-)

-
zed01
őstag
Nekem volt egy gépem, ami egy 486-os volt. Egy videotéka nyilvántartó programot futtattam rajta,volt hogy 15 másodpercig is kereste az adatbázisból a film címet. Na az nem semmi volt. Aztán váltottam egy 800 MHz P3-ra, az valósággal hasított ehhez képest, az azonnal megtalált minden keresett adatot. Most egy P4 3 GHz van az üzletemben, ami talán még sok is arra amire használom.
-
_Scythe_
aktív tag
válasz
capulet75
üzenetére
Meg az F-14 tomcat! Az is 2 lemez két oldal. Vagy az Elvira (nem, ennek semmi köze a MÁV-hoz) és volt egy vonatos és egy tengeralattjáró szimulátor, amiben minden lemezen azt hiszem 2-2 része volt rajta az u-bootnak, azaz mondjuk disk1 = híd + kazán, disk2 = torpedó ház(?) nem tudom, hogy hívják pontosan + még valami. Egy-egy scene közti váltás mintegy 3-4 percnél nem vett többet igénybe. Bosszantó volt, ha véletlen máshova mentél, mint ahova akartál...

És igen, C64 az ultra nagy királyság, mint ahogy azt előttem már említetted
-
kovacsroli
senior tag
Stunts wahh mennyit játszottam vele

-
G_P
tag
hát akkor az volt a csúcs
mert 10 év múlva kiröhögöd azt aki azzal dicsekszik hogy i7-e van most meg:
szal fejlődik a világ
egyébként én most egy PIII-as gépet akarok vadászni
ha minden igaz ingyen megkapom
-
zoltanz
nagyúr
Azt nem értem akkoriban, hogy bírtuk ezeket használni, gyötrelem belegondolni.

-
Psych0
őstag
a cd-nagyfloppy összehasonlító kép az díjnyertes. elgondolkodtatott, hogy vannak már olyan emberek, akik még nem láttak olyat.
-
G_P
tag
hehe jó kis írás lett

én nekem a retro a gta II
emlékszem hogy még kis porbafingó voltam(5-7 éves
) de már püföltem tesóm gépét és azon is a gta II-t
imádtam azt a játékot
(1995-ös vagyok
) -
FerroChrom
csendes tag
Nagyszerű kis bemutató egy igazi kuriózumról!
Volt nekem is hasonló masinám, ami szintén a Compaq Portable gépek táborát erősítette, de ez már egy kicsit újabb volt:
A képen egy Compaq Portable 486C/66-os gép látható. Bátyám anno csak varrógépdoboznak hívta.
Egy 66 MHz-es Intel 486DX2-es processzor dübörgött benne, 32 MB RAM-mal és 200 MB-os merevlemezzel volt szerelve. 8 kilót nyomott a mérlegen és 1991-es gyártmány volt. Sajnos eladtam, mert bolond voltam. 
#55 Tim82: Tény ami tény, én is nagyon szeretem az ilyen retro-gépeket.
Ha minden jól megy, és megérkezik az a gépkonfig, amit neten vettem, akkor hamarosan én is jelentkezni fogok egy retro-teszttel. 
-
Ipse89
tag
Jó kis írás lett, grat

súlya sem rossz, kb 15 kiló
volt szerencsém eme matuzsálemet megtapogatni
( THX for bacsis
)szerk.:A második bekezdésben "Had mutassak be nektek ..." Szerintem Hadd
( de az is lehet, hogy neked van igazad, nem vagyok nyelvész) -
Realradical
őstag
Mit nem adtam volna egy ilyen atommasináért kamaszkoromban!
Sim City volt az isten "single playerben" ha nem voltak ott a haverok, a Stuntsot meg "multiban" toltuk, egymás háta mögött ácsorogtunk és spectator módban éltük át a multiélményt.

Talán hangulatban a Ski or Die/Tie Fighter volt még amit így toltunk, de az már más generáció. De rég is volt.

-
oxox
addikt
király vas!!! JazzJackRabbit ezen még nem ment....ami kötelező rá az a Titus the Fox, és a prince 1 (bár ezek már xt-n is mentek)! ....commander keen, test drive, gods, is .....hajdani szép idők, xt, 286, majd sx, dx, dx2, dx4, dlc...mmx, ega, cga......emlékszem mikor a red alert 53 kislemezéből a 48.-ik hibás volt, és lehetet újra kezdeni az egész tömörités másolást (bár az már későbbi időszakban volt)...

-
zoltanz
nagyúr
Ezek már elég ritkaságok valamint a 386-486-586 notik is, én is gondolkozok egy ilyen beszerzésén.

-
-
Penyus
senior tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
VGA copyval meg lehetett volna javitani.
-
Áh, mekkora cikk!
Összeszorul a torkom, ha azokra a szép időkre gondolok, mikor még nem GHz-ek és Gbyte-ok bűvöletében éltünk (mert még csak megákban számoltunk!
), hanem örültünk minden egyes játéknak, ami elindult a gépünkön és remek játékélménnyel örvendeztetett meg bennünket. Nem számított a felbontás, nem számított a ronda grafika, a lényeg hogy villódzon meg prüttyögjön, nyomkodhassuk a gombokat, és legyőzzük a gépet, vagy épp a billentyű másik felét püfölő tesót/havert/apukát! Na, megyek Dosbox-ot telepíteni és végigtolom az original PoP-ot. 
-
Napfénysüti
nagyúr
Durva gép, jó írás lett.

-
dorkababa
aktív tag
2in1 gazdasagos akcio
mikrosuto melle prehistorikot
krvanagy

-
capulet75
addikt
Igazi retró masina.Az én szivemet mégis a c64 dobogtatja meg igazán.Azzal már egész sok mindent lehetett csinálni.Volt hozzá olyan játék (Pool of Radiance) amihez 4 lemez min a két oladla kellett. Mekkora hülyeség volt kidobni.

-
sirzollee
tag
Old's Cool

-
-
kuchera
tag
Úgyis mamár az az alap követelmény hogy minél színesebb legyen a monitor nem?:

-
Tomessz85
tag
Sziasztok !!
Először is grat a cikkhez ! A mi sulinkban is először c+4el kezdtük a rajzolgatást ,akkor hatalmasnak tűnő régi TV-kre kötve
amiken néha be bejött az m1
)))
Aztán jött a gépterem váltás és az akkor mindenkinek álmaként megformálódott 486-ok elé csüccsentek a szerencsések mert akkor az egész gépteremben volt kb. 3db 486 a többi mind 386 volt
Win 3.1 izzítás aztán paint orrba szájba ,meg word .. és az óra utolsó 10-20 percében játék ....Stunts , Pre a csúcs játékok közé tartozott/tartozik ,de aztán megérkezett a wolf és a doom II is

Nincs valakinek ötlete ,hogy ebben a hiper modern időkben ,hogy lehetne win7 alatt megoldani ezen programok futtatását ? Priviben is jöhetne a segítség vagy itt .. mások számára is olvashatóan ..
THX
-
IBAG
csendes tag
Hát ez kegyetlen jó... Picit fejlődött a technika, de viszont, ha megnézzük, akkor a mai napig vannak emberek, akik megszállottan szeretik, és tolják pl a Mario gamet.
Biztos h a gépnek jó súlya lehet, és kiváncsi lennék arra is h mekkora a hő leadása + a zajszint 
-
SzalaiG
addikt
Pre2

-
JetiRulez
őstag
-
Ren Hoek
veterán
Mekkora flash

88-as vagyok, és rémlik az XT korszak. Meg persze sokáig commodore-al nyomtuk

Érdekes hogy ezek a pár mhz-es procival szerelt gépek, akkoriban nem tűntek lassúnak. Engem nem zavart, sohasem szidtam!
Még a 100 mhz-es gép is gyorsnak számított nálam.
Ahogy egyre jobb lett a tech, egyre lassabbnak éreztem egy idő után
Mert persze számításigényes cuccok is lettek.A 2800-as cerka manapság már lassúnak számít. Eh.
De Commodore a beszt!

Ja és persze Prehistorik!!!!!!!!!!!!!! Életem első PC géme.... ááá nosztalgia
-
válasz
Intelligencs
üzenetére
Na igen, nekem is volt ilyen. Pedig akkor már 2004 volt! Az a lökött is csak 1 floppancson tartotta a diplomamunkáját.
Mondjuk sajnáltam, akkor egy szakdogán mát túl voltam, nagy meló, de a csaj valmennyire ismertem, rágtam a fülét, hogy mindenhol hagyjon példányokat, ahol írogat... nem hagyott.
@szemjuel : De még mennyire emléxünk!

-
fairi
őstag
Nagyon állat ez a gép,egyáltalán beszerezhető?
sok mai mobil(pda),sőt a 2 évvel ezelőttiek is megveri a teljesítményben,pedig alig több mint 20 év telt el..
kegyetlen gyorsan fejlődik a számítástechnika.. -
AMD ehog
aktív tag
A cikk címe elárulta, ki írta...
-
Szemjuel
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Az én szemembe is könnyet csalt

A prehisztorik I - II a legtutibb játékok a világon!!!én a stuntsal még 286oson toltam, kicsit szaggatott..
(az akkor idő krájzisza xD)szerk:
hopp, látom van még komment 50en túl is
emlékszik valaki a Lemmingsre, vagy a Supaplexre, esetleg a Goblins-ra?

szerk2:
[link] ááá
-
Amikor kiadványszerkesztőként dolgoztam, egyszer egy csaj hozta hozzám a diplomáját kinyomtatni. Amikor méla undorral visszadobtam neki a floppyt, hogy rossz, kérem a tartalékot, ott előttem omlott össze: elkezdett zokogni. Kiderült csak azon az egy floppyn volt meg a diplomája...
Nagyon sajnáltam a csajt, de hihetetlen, hogy az emberek mennyire képtelenek megérteni, hogy ezek technikai eszközök, és nincs garancia semmire.
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Na igen,a múlt óriásai!!!Bár ez már igazi nagyágyú volt a magyar fejlesztésű HT1080z-hez képest, amin még én ismerkedtem a számítástechnika alapjaival!
Az volt ám a csuda masina : 1,77MHz CPU
16 kB Ram
12 kB Rom -
madarasz92
őstag
Nagyon jó kis teszt erről az érdekes retro Laptop-rol..
Kősszőnőm hogy megismerhettem ez a régi gépcsodát..
-
istenem, a könnyem is kicsordul mikor megláttam, hogy prehistorik és stunts.

köszönet a cikkért, egy csepp gyermekkor
-
Tudott az érdekes dolgokat...
@Nowhereman : Nekem a felformázástól csak több lett a hiba, nem használtam... Mondjuk nálam mind a két féle lemez döglött rendesen, egy idő után már úgy hordtam a dolgokat floppyn, hogy 3x volt lemásolva minden, hogy mire a szomszéd háztömbig elmegyek vele, maradjon ép példány.
-
proci985
MODERÁTOR
HDs nagymeghajtó! 1.2mega! na ott nagy volt az előrelépés a 360kbhez képest.
286 éra hála égnek nekem kimaradt, iskolai gépteremben volt pár verzió, a 10"os monochrome hercules + 286AT kombó keményen büntetett. az otthoni 386DX60hoz képest főleg
meg a hárommilis szűrők a monitorok előtt.azért a kislemezekkel is volt baj bőven. pl a Ganz villamosokat kifejezetten utálták, nekem szállt el róluk tartalom amíg beértem az egyetemre (15perc kb). nagylemezt nem használtam sokat (csak ha nem volt kisfloppy).
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Amikor én kapta az első PC-met, akkor idehaza már kezdett kimenni a nagy floppy és kezdte átvenni a helyét a 3.5"-ös

-
zoltanz
nagyúr
Igaz csak fránya 16 bites volt, de elvileg lehetne írni virtuálisgép progit amivel lehetne több feladatot egyidőben elindítani. (kérdés mi értelme lenne azzal a teljesítménnyel).

-
törölt tag
Ja 2001-ben, egy évfolyamtársamnak dual ISDN-je, volt és akkor arra támasztotta a könyökét - joggal - , mert a városkában akkor az tényleg csúcs volt ahol lakott.
Ennél durvább volt, hogy a helyi könyvtárban, egy 64 kbps-os bérelt vonal volt, ami 8 KB/s elméleti maximumot jelentett, és 5 gép volt egyidejűleg rajta

Az 5 gépet akkor nyerték, most is használják az olvasók a másik három újabb mellett.
Csak most 8 gép van 4 Mbites ADSL-en

Intel Celeron 1200 128 MB SD RAM 20 GB HDD, és Windows XP Home Edition.
-
R1200GS
aktív tag
A Prehistorik 2-t pont ma raktam fel bátyám kisfiának a gépére, komoly játék.
Anno 286-al kezdtem, azt váltotta pár héttel később egy 386, majd 1-2 ével később egy 386-os lapba suvasztott 486-os.Utánna azt hiszem egy 166 Mhz-es P1-es. De mindig le voltam maradva vagy 2-3 generációval. Azok voltak a régi szép idők, akkoriban hajnalig elvoltam a Genesia-val, vagy az Ufo 2-vel.
-
"mert már ebben is nagyon sok minden megtalálható, ilyen például a helyesírás ellenőrző, a különböző betűstílusok, és méretek, vagy akár a középre, jobbra, balra zárás."
Gyakorlatilag a 6-os wödörben minden benne volt amit egy átlagos doksihoz használni kell
És RTF formátumon keresztül tud is kommunikálni mindennel amit ma használunk.Másik. A párhozamos portos másolást Totál parancsnokkal én szépen megcsináltam egy ismerős 486-os laposán... Ő is arra használta hogy tudjon írni miközben az ő gépén filmet néznek, azon is 6-os wödör volt + 16 bites TC. Szépen ment.
Dos Navigatort megemlíthetted volna, mint DOS-os filekezelőt
Esetleg még a Volkov Commandert 
Nekem amúgy 25MHz-es 286-om volt Hercules moncsival, és azon azért nem volt rossz Simcity-zni, vagy Stuntsozni. Elég korrektül mentek rajta ezek.
Amúgy az meg, hogy hordozható a gép, zsííír

(Floppyból nekem is van otthon 8" lemezem, meghajtó sajnos nincs... Bár bele se gondolok, hogy hova férne el
)@Nowhereman : Ja, az 5,25-ösre 1,2Mb, a 3,5-ösre 1,44Mb... Arról nem is szólva, hogy a 3,5" valamivel jobban bírta agyűrődést, na nem sokkal...)
-
Nowhereman
őstag
ez lassan mehetne a jurasic parkba...
különben fura az evolució, 3,5-ös sokkal tovább fennmaradt, mint 5,25-es, pedig drágább volt, kevesebb fért rá, és tapasztalatom szerint még megbízhatóbb volt...
-
eziskamu
addikt
Gondolom a böngésző sem akart nagyon felmászni a gépre

-
Killing
addikt
Jajj te, már megint az a tuning.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Habár én nem laptopnak, hanem inkább hordozható workstationnnak nevezném.
-
Solten
őstag
Komoly vas! 
-
Cucuska2
addikt
Nagyon király teszt! Köszi!
(várható még folytatás?) -
BViktr
tag
Hmm...
A régi szép emlékek.
Mikor nekem volt a leggyorsabb XT-m. Kemény 10Mhz-et tudott a kicsike.. -
bajuszati
tag
azt a büdös k... ilyen is volt még..mint a mercury meg junosty tv-k
-
Rover623
félisten
A hátlapon látható bővítőcsatira lehetett még egy "dobozt" akasztani...és akkor lett két ISA csati a dugdosnivalóknak...

Az eredeti klav elvesztése a használhatóság szempontjából nem nagy hátrány, még 84 gombos jellegű volt...de ha meglenne, nagyban növelné a gép eszmei értékét...
JetiRulez:
A "legnagyobb floppy" inkább a 8"-os volt...
-
8nemesis8
veterán
Köszi a cikket nekem nagyon tetszik, velem majdnem egy idős a gép

-
-
Hát én a prehistorik után a supaplex-et tettem volna fel, de az lehet már csak 386-on ment...
sőt ha így jobban meggondolom...de nem emlékszem tisztán majd valaki megmondja -
vergilx
őstag
először azt hidtem mikró

jó teszt,grat,és várjuk a tuningot
-
HDDave
csendes tag
Te jó ég! Hát ez sem egy Cray
Ha képernyő annyira forrósodik miért nem raksz rá fagyállós hűtést! Hát az mindent vinne!Nagyon jó a cikk. Kössz!

-
Legjobb játékok,amikkel ma is játszom.
Sajnálom,hogy a street rod kimaradt
-
Badman 4ever
őstag
Nagyon jó kis gép, gratula az írásért!

-
Undoroid
őstag
Újabb remek írás Bacsistól!

-
A Stunts volt a kedvencem, mennyit játszottam vele

Persze nem '87-ben, mert csak akkor születtem. -
Tim82
félisten
Lehetne FerroChrom-féle teszt is.
-
Basszus, ezekkel a játékokkal játszottam mikor még ismerkedtem a számítógépekkel és a Windows is itt kezdődött nálam(3.1). Nagyon jó írás, köszi.
-
hejesírásó
senior tag
még jó h ultrakompakt

-
Prof01
veterán
Stunts! Örök kedvenc!

Mennyit játszottam én azzal....
-
Don't Panic
őstag
nice!!! 
-
eastsider
nagyúr
Óh, a jó kis Stunts!
mekkora feeling volt anno! a jó kis speakeres hangok, a pályaszerkesztő, a kocsik, a hangjaik... áá hol van ehhez képest egy NFS?
emlékszem hogy szerettem régen... de ez még 96-97 körül lehetett...
aztán a Q-rallyn hogy el voltunk ámulva.. grafika, hanghatások
-
Jó kis gép ! Retro hangulatot felidéző teszt. 286- on kezdtem a PC használatot én is, 88- ban

-
VIBO
őstag
huuu
nem is láttam még ilyen csodáát

a sztuntszal mennyit nyomtuk anno spanommal...
ott volt pályaépiités, meg ugratoo..
emléxem az a ktsg prehistorik mindig lefagyot az uccso előtti pályánál kb és soha nem sikerült végigvinni

kellemes emlékek.
thx bacsis

-
dfdfdf
őstag
korrekt basis féle teszt de a tuning kimaradt

De amjd legközelebb
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sok iylet még!! -
Majd viszem szülinapi partira a gépet, éppen velem egy idős.
-
ityam
őstag
Mindegyik említett játékkal rengeteget játszottam.
Hiányolom ezeket az egyszerű de mégis hangulatos játékokat. -
Nagyon jó írás lett!! Gratula!

-
pincehely
addikt
Ez a kitolható kijelző nagyon flash

Én laptopom nem tud ilyet
-
Teszla_
senior tag
Először én is biztos mikrónak néztem volna.
Apám első pc-je egy 286-os volt, úgyhogy a tesztben lévő programok ismerősök voltak.
Az én első saját gépem (Cyrix 75mhz, 16mb edo, 1mb vga) még mindig meg van, és a bacsis teszteket olvasva gondolkodom is rajta, hogy be kéne röffenteni.
Egy pár éve áll már szegény. -
Penyus
senior tag
válasz
Killerking
üzenetére
286sx nem letezett. Mp3hoz meg inkabb 5x86 nemi is 486.
-
puttputt
őstag
válasz
Killerking
üzenetére
Nem inkább Mid-et? Az reálisabb lenne. (Lehet, hogy én tévedek...)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Killerking
üzenetére
MP3-at kizárt!
ahhoz még DOS alatt is 486 kell... -
Killerking
csendes tag
Ez nagyon ott volt, jó teszt az első gépem 286 sx, egy nagy mfm winyoval 40 mb volt ha jol emlékszem és speakeren szolaltattam meg egy mp3-at dos alatt
Ez volt a legnagyobb élmény, na meg a stunts 
-
szablya
aktív tag
-
aram01
nagyúr
jó cucc

-
Daveedka
tag
ez már gép a javából
, grat hozzá Bacsis 
-
Degeczi
nagyúr
ez valóban nem "laptop", hanem "portable"!
nem sokkal később jelentek meg az első "laptopok", amik kezdetben hatalmas méretűek voltak, és csak hálózatról lehetett működtetni őket, akkuról nem (többnyire mert nem is LCD kijelzőjük volt, hanem vmi kezdetleges plazma jellegű, nagy fogyasztással) - de azokat ölbe véve, a combra rakva lehetett használni: innen a "laptop" név!
ez tehát azért nem az, mert nem ilyen üzemre valóaztán később jöttek az LCD-s "notebook"-ok, kisebb mérettel, akkus üzemmel - ezért kapták a megkülönböztető "notebook" nevet, utalva a kisebb méretre
akkoriban tehát nem volt azonos a laptop és a notebook!
ez aztán pár év alatt megszűnt, hiszen teljesen eltűntek a régi, böhöm laptopok, és a notebookok szinonímája lett ez a szó
-
dangerzone
addikt
Ez nagyon durva cucc. Mondjuk először mikrohullámsütőnek néztem.

-
zoltanz
nagyúr
inkább flopy-zgattam, s ott is örültem, mikor már elértem a 28KB\s-es adatátviteli sebességet.
Első ISDN internet sebessége kemény...

Mondjuk ilyen gépen sokmindent nem kell csinálni, annyira szerény képeségekkel bír. De megér egy misét, köszönjük, a hanyategérnek tényleg jó fílingje van számomra is.
-
JetiRulez
őstag
Gratulálok a cikkhez!

Így külsőre TV-nek néz ki, mikróhoz túl lapos. Van még nekem egy ilyen "legnagyobb flopy" a szekrényemben (ezek szerint 360 Kb-os).
Tavaly én DOSBox alatt telepítettem a 3.1-et, jó esett nosztalgiázni. Emlékszem, mikor első osztályban tanultuk számtech órán a Paintet fekete-fehér monitoron és ketten ültünk egy gépnél.
Ezek a játékok is megvoltak nekem többnyire, bár a Prehistorikot utáltam és a SimCity helyett SimFarm volt. Abban is valahogy mindig csődbe mentem.
Nekem csak egy működő merevlemezt kéne szereznem ahhoz, hogy életre keltsem a régi gépemet. Még 6 éves koromban kaptam (az volt az első). Abban is 286-os proci van, ill 4Mb memória.
-
Stiky
senior tag
Kinézetre mint egy mikrohullámú sütő!

-
szablya
aktív tag

Ezt nem fogod meghúzni?
Az lenne csak karéj 
-
kisza25
félisten
jó kis teszt
, felidézte bennem a régi időket amikor iratjukasztóval vágtam ki az 5,25"-ös lemez szélét, hogy másik oldalára is lehesen irni
és ráfért 4-5 játék pl comodore-hoz, de voltak igen kemény játékok amik, csak 2 lemezre fértek rá 
az volt ám a kemény gép
CPU 1,02Mhz,
64kb RAM+20kb ROM,
graphics:VIC-II (320 x 200, 16 colors, sprites, raster interrupt)
sound: SID 6581 (3x Osc, 4x Wave, Filter, ADSR, Ring)

-
Rhino666
addikt
Grat, nem is hallottam még ilyenről!
És egyidős velem... 
-
zdanee
őstag
Bacsis, ki mas?!

Tehettel volna ra OS/2 1.3-at is, az tenyleg oprendszer
(Es futott volna rajta tovabbra is az osszes DOS jatek, es FAT filerendszer helyett HPFSed lehetett volna). Egy hasonlo, de asztali masinan a Minix-et boncoltam egy idoben. Amugy ez sem a szo szoros ertelmeben vett laptop, mert nincs akkuja, ez hordozhato gep. Atari Stacy, na AZ laptop 
-
wassermann
addikt
Csoda, hogy még működőképes. Valamikor 1990 környékén találkoztam egy ilyesmivel.
Csak szövegszerkesztésre és levél kinyomtatásra használtuk, asszem Simphonyval.
Néha egy kis tetris féleség vagy sakk még belefért (térben mutatta a sakktáblát! : ) -
hemaka
nagyúr
Mikróra tippeltem én is először.

Prehisztorik, meg stunts lol sokat játszottam anno velük
Na a floppy aztán, legrosszabb adathordozó címét elvitte nálam.
-
Penyus
senior tag
Viszont a stunts eleg tetu lehetett a gepen. Mert annak 16MHz kellett, vagy vissza kellett venni a fantasztikus latvanyelemekbol.
-
Matthu
aktív tag
Köszi a tesztet! Érdekes
Emléxem a régi szép időkre... Énis 286-ossal kezdtem.. A Prehi meg a Stunts kultusz gém. Mindenki azzal nyomta.. Régi szép idők... 20kilós ház, folyamatos crc hiba a floppynál. Nagyon cool
Fílinges volt. -
sagesz93
addikt
Címből egyértelmű volt hogy bacsis teszt

Jó lett, hát ez a laptop aztán hasít
6ghz-es tuning teszt mikor lesz? -
Jó kis vas ez. 286 valóban pörgősebb volt már mint egy XT.
Akkor még nem siettünk annyira, meg hát nem is voltak akkor a adatmennyiségek, hogy probléma lett volna, hogy egy floppyról sokáig csomagolja ki a cuccot a gép. Az zavaróbb volt, amikor nem volt jó a floppy, és mehettél vissza a 3-as darabért mégegyszer
-
2 szín ehh... Jazz Jackrabbit még egy jó játék.
Bontóból kukáztam anno kb 200 forintért egy intel-amd (
) 386-ost, s azon tökjól ment, színesen. 
-
gtamate2
veterán
Komoly aktatáska pc

Egyértelmű hogy bacsis teszt
-
Taky
senior tag
Nagyon komoly... 87-ben születtem..

-
Penyus
senior tag
bacsis, gyere el hozzam hasznalhatsz original ibm xt-t. Na AZ lassu. A 286 az igazan zuz. Amugy nagyon szep kis gep. Nekem is majdnem lett egy ilyenem anno. Meg is morgom most az embert aki igerte aztan megse nekem adta el. De ez 7 eve volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Xbox One / Xbox Series játékok
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ilyet még nem láttam ahhoz képest, hogy noti...

( THX for bacsis
( de az is lehet, hogy neked van igazad, nem vagyok nyelvész)

), hanem örültünk minden egyes játéknak, ami elindult a gépünkön és remek játékélménnyel örvendeztetett meg bennünket. Nem számított a felbontás, nem számított a ronda grafika, a lényeg hogy villódzon meg prüttyögjön, nyomkodhassuk a gombokat, és legyőzzük a gépet, vagy épp a billentyű másik felét püfölő tesót/havert/apukát! Na, megyek Dosbox-ot telepíteni és végigtolom az original PoP-ot.

Ha képernyő annyira forrósodik miért nem raksz rá fagyállós hűtést! Hát az mindent vinne!
]
... bár a 16Mhz már nem volna rossz