- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isten88
senior tag
A megoldást a biosban leled, azt írták asus supporték, mert én is írtam nekik még régebben a venti-beakadás miatt (maxon marad néha boot, ill. sleep mód után). Erre még ígértek egy bios-t (a venti beakadásra), de a sebesség-szabályozást szerintem nem fogják módosítani. Pedig nem ártana legalább 2 választható venti-mód. Egy erőteljes-ventipörgetős mód, meg egy C&Q mód. Most csak a C&Q van sajna.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Acer 5536G-m van, abban is QL-64-es proci van, a 80 fok körüli hőmérséklet terhelés alatt tök normális, nálam is annyi. Az üresjárati meg olyan 40-50 fok körül szokott lenni. Asztalival nem érdemes összehasonlítani, a Celeron E1200 25/50°C fok (alap/terhelt) szokott lenni Annyit ez soha nem fog tudni, az fix.
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
dannynet
tag
Remélem nem én voltam az aki "türelmetlenkedett".
A CPUWorld szerint a ZM-84 üresjárati fogyasztása 9.2 W:
*,, Processor runs at 575 MHz / 0.8 Volt core voltage in the minimum performance state
* Thermal Design Power in the minimum performance state is 9.2 Watt"A QL-65 pedig 16 W-ot kér üresjáratban:
* ,,Processor runs at 1050 MHz / 0.95 Volt core voltage in the minimum performance state
* Thermal Design Power in the minimum performance state is 16 Watt"Én arra számítottam hogy a ZM-84 hűvösebb lesz terheletlenül. Mindenesetre az akkumulátoros üzemidő pl,. netezés közben a fent említett adatok ismeretében javulhat az új szerzeményeddel.
Sajnos az várható volt hogy 2.3 GHz-en a QL-65-höz hasonlóan forró fejű lesz a ZM-84, mert a külföldi fórumokon azt írták hogy még az ezeknél újabb generációs 45 nm-es gyártósoron készült AMD mobil processzorok is erősen melegednek.
Valóban lehet kapni már ZM-88-at? Én nem találtam sehol.
Mondjuk még csak 4 hónapos a K50AB-m és nem akarok egy év és nyolc hónap garanciát bukni a processzorcserével. Ráadásul az általam használt Edius HD videó vágó program a QL-64-et is csak 50%-ra terheli le, szóval nem sok előrelépést jelentene a csere. (Bezzeg amikor az A6M-emben a Sempron 3400+-t cseréltem TL-50 X2-re.... ).Amit viszont nem értek, az az hogy a ZM-84 és a QL sorozat is támogatja a hardveres virtualizációt, de erről a CPU-Z mégsem ad információt. :S
Köszönöm a tesztet, várom a kiegészítést.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2 Early Access teszt
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ASRock FM2A55M-DGS AMD FM2 Alaplap
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest