- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isten88
senior tag
A megoldást a biosban leled, azt írták asus supporték, mert én is írtam nekik még régebben a venti-beakadás miatt (maxon marad néha boot, ill. sleep mód után). Erre még ígértek egy bios-t (a venti beakadásra), de a sebesség-szabályozást szerintem nem fogják módosítani.
Pedig nem ártana legalább 2 választható venti-mód. Egy erőteljes-ventipörgetős mód, meg egy C&Q mód. Most csak a C&Q van sajna.
-
DJGABI
addikt
Acer 5536G-m van, abban is QL-64-es proci van, a 80 fok körüli hőmérséklet terhelés alatt tök normális, nálam is annyi. Az üresjárati meg olyan 40-50 fok körül szokott lenni. Asztalival nem érdemes összehasonlítani, a Celeron E1200 25/50°C fok (alap/terhelt) szokott lenni
Annyit ez soha nem fog tudni, az fix.
-
dannynet
tag
Remélem nem én voltam az aki "türelmetlenkedett".
A CPUWorld szerint a ZM-84 üresjárati fogyasztása 9.2 W:
*,, Processor runs at 575 MHz / 0.8 Volt core voltage in the minimum performance state
* Thermal Design Power in the minimum performance state is 9.2 Watt"A QL-65 pedig 16 W-ot kér üresjáratban:
* ,,Processor runs at 1050 MHz / 0.95 Volt core voltage in the minimum performance state
* Thermal Design Power in the minimum performance state is 16 Watt"Én arra számítottam hogy a ZM-84 hűvösebb lesz terheletlenül. Mindenesetre az akkumulátoros üzemidő pl,. netezés közben a fent említett adatok ismeretében javulhat az új szerzeményeddel.
Sajnos az várható volt hogy 2.3 GHz-en a QL-65-höz hasonlóan forró fejű lesz a ZM-84, mert a külföldi fórumokon azt írták hogy még az ezeknél újabb generációs 45 nm-es gyártósoron készült AMD mobil processzorok is erősen melegednek.
Valóban lehet kapni már ZM-88-at? Én nem találtam sehol.
Mondjuk még csak 4 hónapos a K50AB-m és nem akarok egy év és nyolc hónap garanciát bukni a processzorcserével. Ráadásul az általam használt Edius HD videó vágó program a QL-64-et is csak 50%-ra terheli le, szóval nem sok előrelépést jelentene a csere. (Bezzeg amikor az A6M-emben a Sempron 3400+-t cseréltem TL-50 X2-re....).
Amit viszont nem értek, az az hogy a ZM-84 és a QL sorozat is támogatja a hardveres virtualizációt, de erről a CPU-Z mégsem ad információt. :S
Köszönöm a tesztet, várom a kiegészítést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fujifilm X
- EA Sports WRC '23
- Autós kamerák
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AMD félkonfig - egyben, vagy külön-külön! Ryzen 5 5600, RX 5600 XT, stb
- Dell Latitude 5490, 14" HD , I5-8250U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Keresek ROG Ally X-et.
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest