- Miért nincs szükségem egy darab elektromos rollerre se?
- Jól árasított edzett üvegek Samsung Galaxy A54-hez és POCO X6 PRO 5G -hez
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Így nem kell kidobni a gépet és friss Windows 10-en maradni 2029-ig
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannynet
tag
Először is elnézést hogy megint írok, de most jutott eszembe: ha majd hétfőn újrapasztázod a CPU-t akkor esetleg megpróbálkozhatnál az alulfeszelésével is, hátha sikerül kicsit hűvösebb üzemelést elérni.
-
dannynet
tag
-
dannynet
tag
Remélem nem én voltam az aki "türelmetlenkedett".
A CPUWorld szerint a ZM-84 üresjárati fogyasztása 9.2 W:
*,, Processor runs at 575 MHz / 0.8 Volt core voltage in the minimum performance state
* Thermal Design Power in the minimum performance state is 9.2 Watt"A QL-65 pedig 16 W-ot kér üresjáratban:
* ,,Processor runs at 1050 MHz / 0.95 Volt core voltage in the minimum performance state
* Thermal Design Power in the minimum performance state is 16 Watt"Én arra számítottam hogy a ZM-84 hűvösebb lesz terheletlenül. Mindenesetre az akkumulátoros üzemidő pl,. netezés közben a fent említett adatok ismeretében javulhat az új szerzeményeddel.
Sajnos az várható volt hogy 2.3 GHz-en a QL-65-höz hasonlóan forró fejű lesz a ZM-84, mert a külföldi fórumokon azt írták hogy még az ezeknél újabb generációs 45 nm-es gyártósoron készült AMD mobil processzorok is erősen melegednek.
Valóban lehet kapni már ZM-88-at? Én nem találtam sehol.
Mondjuk még csak 4 hónapos a K50AB-m és nem akarok egy év és nyolc hónap garanciát bukni a processzorcserével. Ráadásul az általam használt Edius HD videó vágó program a QL-64-et is csak 50%-ra terheli le, szóval nem sok előrelépést jelentene a csere. (Bezzeg amikor az A6M-emben a Sempron 3400+-t cseréltem TL-50 X2-re.... ).Amit viszont nem értek, az az hogy a ZM-84 és a QL sorozat is támogatja a hardveres virtualizációt, de erről a CPU-Z mégsem ad információt. :S
Köszönöm a tesztet, várom a kiegészítést.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Realme GT 5G - versenyképes
- Interactive Brokers társalgó
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
- 42" LG C3 OLED tévé (szervízelendő!)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB Midnight Black színben, 200MP-es kamerával
- Vadonatúj Tengoo HP-15 fűthető mellény, 15 fűtési zónával, mértprobléma miatt eladó, XL-es
- Iphone 7 kártyafüggetlen készülék, 3-HÓNAP GARANCIÁVAL,SZÁMLA + BLOK!
- s754 Gigabyte alaplap + 3x1GB DDR400 RAM + Sempron CPU Retro hardverek 3