Új hozzászólás Aktív témák

• dannynet

tag

válasz kisza25 #3 üzenetére

Remélem nem én voltam az aki "türelmetlenkedett". :D

A CPUWorld szerint a ZM-84 üresjárati fogyasztása 9.2 W:

*,, Processor runs at 575 MHz / 0.8 Volt core voltage in the minimum performance state
    * Thermal Design Power in the minimum performance state is 9.2 Watt"

A QL-65 pedig 16 W-ot kér üresjáratban:

* ,,Processor runs at 1050 MHz / 0.95 Volt core voltage in the minimum performance state
    * Thermal Design Power in the minimum performance state is 16 Watt"

Én arra számítottam hogy a ZM-84 hűvösebb lesz terheletlenül. Mindenesetre az akkumulátoros üzemidő pl,. netezés közben a fent említett adatok ismeretében javulhat az új szerzeményeddel.

Sajnos az várható volt hogy 2.3 GHz-en a QL-65-höz hasonlóan forró fejű lesz a ZM-84, mert a külföldi fórumokon azt írták hogy még az ezeknél újabb generációs 45 nm-es gyártósoron készült AMD mobil processzorok is erősen melegednek.

Valóban lehet kapni már ZM-88-at? Én nem találtam sehol. :(
    Mondjuk még csak 4 hónapos a K50AB-m és nem akarok egy év és nyolc hónap garanciát bukni a processzorcserével. Ráadásul az általam használt Edius HD videó vágó program a QL-64-et is csak 50%-ra terheli le, szóval nem sok előrelépést jelentene a csere. (Bezzeg amikor az A6M-emben a Sempron 3400+-t cseréltem TL-50 X2-re.... ;) ).

Amit viszont nem értek, az az hogy a ZM-84 és a QL sorozat is támogatja a hardveres virtualizációt, de erről a CPU-Z mégsem ad információt. :S

Köszönöm a tesztet, várom a kiegészítést. :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák