Új hozzászólás Aktív témák

  • pohár

    félisten

    válasz Jofi81 #16 üzenetére

    5 kiló? lakodalomra sütöttél pizzát vagy mi? :DDD

    én ilyet szoktam:

    65-70 dkg liszt
    3 dl tej
    1 élesztő
    1,5 kiskanál só, cukor

    kiméred a lisztet, belekanalazod a sót, a tejet meglangyosítod, megcukrozod, és belemorzsolod az élesztőt, megvárod míg felfut az élesztő, lisztet bele egy nagy tálba amiben majd meg is tud kelni a tészta, ráöntöd az élesztős tejedet, és meggyúrod :K
    ha olyanom van és nem felejtem el, és persze nyár van :D, kimegyek a kertbe és szedek oregánót és 5-6 levél bazsalikomot, felaprítom őket apróra, és a liszthez kavarom őket, nagyon jó ízt ad neki :K

    ha valaki kenyérsütő géppel csinálja, akkor a folyadékot tegye alulra, ha kézzel gyúrja, akkor célszerűbb a liszthez önteni a folyadékot, és nem fordítva :K

    ebből 2 darab 32 centis, és egy nagyobb téglalap alapú tepsi méretű pizza jön ki

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés