Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
jartam mar en is ugy.
de volt olyan is h a negyedik proci ki-be utan lett jo, es olyan is h biosbol fixen levettem a memoriak orajelet a nevleges ala es akkor indult el minden dimm, pedig egyenkent az osszes modul ment jol.az alaplapi hetszegmenses meg nekem is nagy beverodesem, imadom ha van
vagy ez vagy ipmi legyen
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #69 üzenetére
nem mindig van sok koze az alaplapnak ehhez a problemahoz, hiszen a prociban van a memoriavezerlo, tehat lehet erintkezesi problema is, akar a memoria foglalatok, akar a memoriak, de meg a proci 'hasa' is lehet koszos
ha mar vegigtisztogattal mindent es meg mindig csinalja, akkor nem szoltam...
-
törölt tag
nem csak a 2011 sajatja, tobb platformon is elo-elo fordul.
amikor van egy fizikai pcie foglalatod, ami pl be van drotozva x16-nak, de te nem ugy akarod hasznalni, hanem felbontani pl x8x8-ra v x4x4x4x4-re (vagy perverz modon x4x4x8-ra
). nem gyakori, de azert van jopar eszkoz, ami igenyli ezt. pl a korabban emlitett pcie->4x m.2 atalakito is, amihez x4x4x4x4-re konfigolod fel a pcie slotodat es akkor latszik mind a negy eszkoz. ha x16-ban hagyod, akkor csak a legelso m.2 latszik (persze akkor is csak x4-en).
kicsit egzotikusabb kartyak es a pcie riser+splitter-rel betett kartyakhoz is jol jon a bifurkalas. itx-ben is eloszeretettel hasznaljuk, mert az alaplapok altalaban egyetlen x16 pcie-t adnak, de splitterrel pl dual gpu-hoz vagy ket kulonbozo kartya meghajtasahoz is jo alternativa lehet. szerverekben is eleg gyakori, foleg blade-ekben h vagy kusztom labkiosztassal dugnak be egy riser-t vagy bifurkalva a szabvanyos pcie-t.
bocs h hosszu lett.
szerk: nemtom mennyire latszik itt, ket halokartya van egymas melle betuzve az alaplapi egyetlen pcie-t kettevalasztva.
szerk2:
kenand: megyekma' -
törölt tag
válasz
millermester #43 üzenetére
szepen hasit
ha a geekbench nem szurne az engineering proci eredmenyeket, most idetennem melle a 2699v4 ES eredmenyeit is
-
törölt tag
nagyon szuper osszefoglalo
talan a hutes reszhez erdemes lehet megjegyezni a narrow ilm-et h letezik 2011-ben, erdemes ra figyelni ha valaki pl nem deszktop hutot akar venni, hanem szerverhez valot (aminek kicsi az eselye, mert ott meg a top flow a ritkabb
). a 2011-es deszktop hutok amiket eddig lattam kivetel nelkul a square ilm-mel kompatibilisek, azokkal nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nagyon sok ilyen szervert selejteznek, melyekből kedvező áron erős gépet építhetünk magunknak.
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- bambano: Bambanő háza tája
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest