Hirdetés

2020. augusztus 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) dagonya válasza Slack (#50) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

én meg azt szeretném, hogy minden 199.- forintba kerüljön a teszkóban, vagy méginkább azt, hogy mindenért annyit fizessek amennyit akarok

(#52) strogov válasza dagonya (#46) üzenetére


strogov
(aktív tag)

Nem számít a teljesítmény, mert ahol szükség van rá ott se az i5 U se ez nem ér semmit. Ahol számít a kompatibilitás (pl. multi céges környezet) ott még ha lassabb is, akkor is az i5-t választanám. Ahol nincs céges környezet, ott meg elég a chromebook, vagy a dex. A gond nem a cucc léte, mert alapvetően jó (is lehet). A probléma az 1000 USD-s ár. Ez nem egy holo-screen, vagy egy súlytalan AR szemüveg amit még nem láttunk. Ez egy sima helyettesítő termék ami szerintem nem jobb annál amit helyettesíteni akar.

Ha írsz egy valós felhasználási területet ahol az i5 elvérzik, ez pedig brillírozik akkor elfogadom, hogy ezt 1000 USD-ért (itthon kb. 350k HUF-ért) van akinek érdemes megvenni.
Az, hogy valaki 2 lambo, és 2 ibizai nyaraló mellé vesz egy ilyet is mert miért ne, még nem igazolja a létjogosultságát.

(#53) dagonya válasza strogov (#52) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

ez mind releváns amit írsz, de ennek a gépnek, vagy monjuk akkor potenciálisan ennek a 8cx architektúrának az a selling point-ja, hogy pillekönnyű, papírvékony, egy napig negy konnektor nélkül és a hűtése porszívó nélkül megoldott. ezeket nem tudja egy i5 köré épített gép szerintem. akinek ez ér ezer dollcsit (most hagyjuk ki melyik országban lakozik épp, meg milyen pénznemben kapja a fizetését) annak készült ez a cucc és annak szerintem fasza. a szuperkompatibilitást megkövetelő szupermulti környezetbe nyilván nem jó, meg a hatvanhat féle egzotikus szoftvert hajtó usereknek se, de senki nem mondta hogy ez nekik ideális gép.

(#54) strogov válasza -Skylake- (#47) üzenetére


strogov
(aktív tag)

"mondjuk mikor elmész nyaralni akkor viszel egy ilyet magaddal arra az esetre, ha valamiért kéne egy gép"

Erre eddig is vittem egy 2in1 gépet. Eleve nyaralásra viszünk 3 tabletet (gyerekek filmeznek az úton) ebből az egyik 2in1 a másik 2 meg ipad. Ha support meló beüt (volt már ilyen) akkor a 2in1 laptop módban bemegy az otthoni nagygépre, és dolgozok. Ha nagy a gond akkor előfordult már, hogy kértem egy külső monitort a portán, de általában a 2in1 elég, mert pár perc alatt megoldható gondról van szó.

Ilyen gépnek már eddig is millió megoldás volt a slim laptop-tól a 2in1-ig, vagy sima tablet-es mókáig. Akár egy nagyobb telefonon is megoldható RDP, vagy TV.

"aztán ezen nézitek a bookingot, hogy melyik szállodába menjetek"

Úgy érzem nem sokat nyaraltál eddig. Ha normális helyre akarsz menni akkor kb. most kell tervezni a jövő nyarat. De ha helyben ilyet akarsz akkor erre konkrétan a mobil telefon a legjobb. Eszembe nem jutna ezért egy 13-as laptop-ot magammal cipelni egy kávézóba.

(#55) janeszgol válasza -Skylake- (#47) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Csatlakozom hozzad, szepen leirta a forumtars a lenyeget.

(#56) dagonya válasza strogov (#54) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

megértettük, hogy neked személy szerint mások a preferenciáid. ez a samsung azoknak készült akik teljes laptop formátumot szeretnének, nagyon vékonyat, nagyon könnyűt, nagyon sok akkus üzemidővel, passzív hűtéssel. már említették, hogy talán chromebook van hasonló koncepcióval, az is tartalmaz kompromisszumot rendesen, meg az ezen futó féllábú windows is. majd mindenki eldönti magának melyik áll közelebb az igényeihez. de most az ide kicsit irreleváns, hogy a gyerek tableteb néz rajzfilmet utazáskor, meg hogy tudsz-e okostelefonon is booking-olni.

(#57) strogov válasza dagonya (#53) üzenetére


strogov
(aktív tag)

"ennek a 8cx architektúrának az a selling point-ja, hogy pillekönnyű, papírvékony, egy napig negy konnektor nélkül és a hűtése porszívó nélkül megoldott"

Az a probléma, hogy ezt egy macbook air is megoldotta ésszerű határokon belül 10 éve, és azóta jobbára csak fejlődött. Reállisan az, hogy 14, vagy 22 órát bír ki egy munkaeszköz nem számít. Nem tudom mennyit megy egy air mostanában, nekem egy t440-em van idegen helyen dolgozásra, az 8 órát ki szokta bírni IDE-vel, pedig annak ez nem volt selling point-ja, és 4 éves. Nyilván emellé is kell normális munkagép, meg szerver de azért már pár project-et lehoztam vele.

(#58) -Skylake- válasza strogov (#54) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Repülőn/vonaton nézhetsz rajta filmet vagy beülhetsz a pároddal egy kávézóba vele aztán ezen nézitek a bookingot, hogy melyik szállodába menjetek."

Nem azt írtam, hogy olaszban ülök és nézem a következő várost. Beülhetek most és nézhetek szállást jövő nyárra. Bocs ha félreérthető voltam. Továbbá egyébként csak egy random példaként írtam, rámutatva, hogy a cucc könnyű.

Egyébként nem értelek, azt mondod te eddig is vittél magaddal gépet. Akkor mi a kérdés ? Ez pont egy olyan gép amit "vihetsz" magaddal , kicsi , könnyű , utazáshoz ideális.

"Ilyen gépnek már eddig is millió megoldás volt a slim laptop-tól a 2in1-ig,"

Igen. Ez konkrétan egy slim laptop. Nincs benne semmi extra egy sima ultrabookhoz képest azt leszámítva, hogy ez elmegy 23órát. Ami viszonylag kevés laptopról mondható el szerintem (vagy amelyikről el is mondható az sem lesz 960 gramm).

Ez egy olyan laptop aminél nem a teljesítményt kell megfizetened, hanem azt hogy nagyon könnyű és emellett nagyon jó üzemideje van. Akinek kell egy gép amit könynen cipelhet de adott esetbe elmegy egy napot , annak hibátlan választás. Teljesen reális áron van , ott az MBA az 6kiló. (egyébként én arra sem mondanám, hogy drága lenne, az egyik leg "ideálisabb" apple notebook minden szempontból, ár szempontjából is)

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#59) Noukoum


Noukoum
(addikt)

Ezt nem is egy 8250u laptophoz kéne hasonlítani hanem a "core m*+" notebookokhoz (bármi legyen is a neve)
Mert hogy ez egy passzív, gép.

Egyébként azt látom hogy még mindig nem tudják megérteni az emberek hogy nem mindenkinek a teljesítmény az elsődleges.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#60) dagonya válasza strogov (#57) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

én meg mostanában egy t450s-t nyúzok leggyakrabban, de a különbségek nagyságrendnyiek. ez a samsung pont fele vékony, majdnem fele tömegű és négyszer annyit megy akkuról, mint az enyém, porszívóhűtés nélkül. ez szerintem egy másik termék másik célközönségnek. nem beszélve arról, hogy egy thinkpad mennyire ocsmányul néz ki. az más tészta hogy én imádom és emiatt tetszik, de egy délkóreai csajra hétszentség hogy nem melegíted rá, mert lehányja amint meglátja. a macbook air jó felvetés, az almás cuccokban én nagyon nem vagyok otthon, nyilván annak is van létjogosultsága ilyen téren.

(#61) kpbendeguz


kpbendeguz
(őstag)

Intel és AMD alapon is megoldható 11-12 órás üzemidő, ami az esetek 99%-ában bőven elég (este úgyis megy a töltőre), viszont jóval kevesebb kompromisszummal. A 24 órás üzemidő, mint "unique selling point" nem sokat ér, ha hozzá számoljuk a szopódást, amit az arm-os windows, meg az emulált x86 jelent.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#62) -Skylake- válasza Noukoum (#59) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Egyébként azt látom hogy még mindig nem tudják megérteni az emberek hogy nem mindenkinek a teljesítmény az elsődleges."

Nem is igazán erről van szó, nekem az jön le, hogy sokan ezt látják egy PC egyetlen mérhető adatának. Azt mondja, hogy 350ért van olyan gép is amibe gtx1060 van, ebben meg csak intel hd( konkrétan ebben a samsungban meg ugye arm az egész) tehát levonja a következtetést, hogy lassabb. Nem érdekli, hogy 1/3 súlya van, nem érdekli hogy nem egy fröccsöntött műanyag hanem fém/magnézium/carbon/bármi , nem érdekli hogy nem 2 hanem 20 órát megy el akkuról , semmi. Az egyetlen mért adat a hw teljesítménye és azon elbukik , szóval nem jó. Pedig egyébként konkrétan egy laptopnál sok sok FONTOSABB dolog van, mint a hw. Pl a súlya....

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#63) -Skylake- válasza kpbendeguz (#61) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Intel és AMD alapon is megoldható 11-12 órás üzemidő"

Megoldható , de ez a cucc 23-at tud. Nem 11-et.

"ha hozzá számoljuk a szopódást, amit az arm-os windows, meg az emulált x86 jelent."

Ami mi is pontosan ?

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#64) kpbendeguz válasza -Skylake- (#47) üzenetére


kpbendeguz
(őstag)

"Repülőn/vonaton nézhetsz rajta filmet vagy beülhetsz a pároddal egy kávézóba vele aztán ezen nézitek a bookingot, hogy melyik szállodába menjetek. Erre teljesen tökéletes ez a gép."

Erre találták ki a tabletet, ami könnyebb, olcsóbb és nem armos windows fut rajta, hanem hülyebiztos OS.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#65) mepet


mepet
(addikt)

Ez most egyáltalán egy laptop? A cikk elején linkelt Galaxy Book2 úgy látom egy tablet, amihez adnak plusz billentyűzetet.

Tehát:
-leszedhető a billentyűzet, vagy fix?
-a billentyűzetben van processzor?
-a billentyűzetben van akkumulátor?

Nekem is feltűnt a cikkben, hogy 13colos, de mégsem nagyobb, mint egy 15 colos. LOL. Esetleg a szerző mentségére szólhatna, ha ez egy tablet lenne, és úgy hasonlítaná laptopok méretéhez.

(#66) -Skylake- válasza kpbendeguz (#64) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

A tablet az laptop vagy tablet ? Ha most kiderül, hogy a tablet az laptop, akkor vedd tárgytalannak minden eddigi hozzászólásomat. Ha nem, akkor meg ne szaporítsuk feleslegesen a hsz-ek számát. Ez a cucc NEM tablet és nem annak készült , aki tabletet akar venni hanem annak aki laptopot akar venni.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#67) kpbendeguz válasza -Skylake- (#63) üzenetére


kpbendeguz
(őstag)

"Megoldható , de ez a cucc 23-at tud. Nem 11-et."

Tudsz olyan gyakorlati példát mondani, amikor a 11 óra üzemidő nem elég? Mert a 23 óra max akkor lehet érdekes, ha elfelejted este töltőre dugni.

"Ami mi is pontosan ?"

Gyökkettő teljesítmény mellett bugos, instabil OS kötelező upgradekkel, de legalább csak az elérhető szoftverek töredéke fut rajta normálisan, ha egyáltalán elindul.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#68) -Skylake- válasza mepet (#65) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Nekem is feltűnt a cikkben, hogy 13colos, de mégsem nagyobb, mint egy 15 colos. LOL. "

Ebben mostmár úgy érzem kötelességem segíteni , mert valamiért senkinek sem megy. Tehát vegyünk egy akármilyen laptopot ami 13,3 colos kijelzővel van megáldva. Kérdés : 13,3 col a laptop alapterülete ? hint : nem. Mert csak akkor lehetne 13,3 a laptop alapterülete , ha a screen-to-body aránya 100% lenne , tehát tökéletesen kávamentes lenne , sőt , még a zsanér mérete is 0 lenne. Innen már szerintem könnyű lesz összerakni mindenkinek.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#69) kpbendeguz válasza -Skylake- (#66) üzenetére


kpbendeguz
(őstag)

"Ez a cucc NEM tablet és nem annak készült , aki tabletet akar venni hanem annak aki laptopot akar venni."

Tehát olyanoknak készült, akik a tableten könnyebben, olcsóbban megoldható feladatokhoz csak azért is laptopot akarnak venni, mert mert?

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#70) -Skylake- válasza kpbendeguz (#67) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Tudsz olyan gyakorlati példát mondani, amikor a 11 óra üzemidő nem elég? Mert a 23 óra max akkor lehet érdekes, ha elfelejted este töltőre dugni."

Hát mondjuk ez pont egy gyakorlati példa.

"Gyökkettő teljesítmény mellett bugos, instabil OS kötelező upgradekkel, de legalább csak az elérhető szoftverek töredéke fut rajta normálisan, ha egyáltalán elindul."

Amire ennél a gépnél szükséged lesz, az el fog indulni. A maradék meg látszólag csak random sírás, erősen kétlem , hogy valid megállpítás lenne a "még a chrome is szaggat" féle randomkodás.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#71) dagonya válasza kpbendeguz (#67) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

tudsz olyan gyakorlati példát amire nem elég 10 (9, 8, 7, 6 ...) óra üzemidő? semmi se abszolút érték. annak nem elég a 11 óra üzemidő akinek kétszer ennyire van szüksége. amikor a 11 órás lemerült, akkor ez még megy ugyanannyit. ez előzőt onnan nem tudod használni, ezt meg igen. ilyen egyszerű.

(#72) kpbendeguz válasza dagonya (#71) üzenetére


kpbendeguz
(őstag)

Önmagában az üzemidő, mint paraméter persze minél hosszabb, annál jobb. Ha nem járna együtt minden másban komoly kompromisszumokkal. Itt alapvetően nem a nettó cpu teljesítménnyel van a baj, hanem hogy egy arra alkalmatlan architektúrával céloznak meg nem létező (vagy rendkívül marginális) piaci igényeket.

Ami magát a 11 óra vagy kevesebb üzemidőt illeti, van egy ésszerű határ, nagyjából hogy mennyi időt töltesz ébren gép mellet. 11-12 óra üzemidő kényelmesen lefedi ezt, míg mondjuk a 6 óra nem, a 23 meg egyértelműen overkill.
Ugyanez volt anno az okostelefonokkal, hogy az iPhone szar, mert nem bír ki egy hetet töltés nélkül, aztán kiderült, hogy elég ha kb. 18 órát bír, mert estére mindenki töltőre dugja.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#73) -Skylake- válasza kpbendeguz (#69) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Tehát olyanoknak készült, akik a tableten könnyebben, olcsóbban megoldható feladatokhoz csak azért is laptopot akarnak venni, mert mert?"

Nem. Olyanoknak készült, akik hosszú üzemidejű , általános feladatokra használható kicsi, könnyű laptopot akarnak venni. Vannak (sokan) akik nem az alapján választanak ki egy terméket hogy mennyibe kerül, hanem az alapján hogy mennyire fedi le az igényeiket. Ha mindenki az alapján döntene , hogy mivel a legolcsóbb megcsinálni az adott feladatot , az apple pl mint cég konkrétan nem létezne. De létezik , mert vannak akik azt mondják kiraknak 600ezret egy mba-ra , amivel semmit nem tudsz megcsinálni amit egy ipad-del ne tudnál, csak az egy laptop és nem egy tablet. És van akinek az kell , nem egy tablet. Ez a samsung gép ugyan ez, alapfeladatokra jó, böngészni , kommunikálni , suliba előadásokra cipelni , tanulni , filmet nézni/zenét hallgatni arra megfelelő a teljesítménye és emellett passzív + hosszú üzemidejű. Aki ezeket a tuladjonságokat keresi LAPTOP-ban , mert nem olcsón akarja megűszni hanem laptopot akar venni , annak tök jó választás. Nincs ezen mit ragozni szerintem...

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#74) kpbendeguz válasza -Skylake- (#73) üzenetére


kpbendeguz
(őstag)

Még mindig nem sikerült kifejtened, hogy mi az az igény, amit ez a gép lefed, de egy tablet vagy hibrid nem (függetlenül az árától).
Ennyi erővel tervezzenek sportpályára trágyarakodót, mert hiába jobb, olcsóbb és hatékonyabb arra a célra a sportautó, majd biztosan lesznek, akik mindenáron trágyarakodóval akarnak sportpályán versenyezni.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#75) dagonya válasza kpbendeguz (#72) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

pontosan mire is alkalmatlan ez az architektúra amit "megcéloz"?

szerintem az "ésszerű" az nem definiálható paraméter. ha akarom az se ésszerű, hogy minden vackot pár óránként, meg naponta tölteni kell. akár van rá lehetőségem akár nincs.

(#76) dagonya válasza kpbendeguz (#74) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

sétálj be egy boltba és kérj egy laptopot. nyilván tudud mi az a laptop és miért azt szeretnél venni. mit szólsz ha a kezedbe adnak egy tabletet? megveszed?

(#77) O_L_I


O_L_I
(őstag)

Már ne haragudjatok de siralmas mennyi szűklátókörű és tájékozatlan hsz van most ehhez a cikkhez.
Akik itt a teljesítményt fikázzák azoknak felhívnám a szíves figyelmét azokra a tesztekre ahol megmutatják mi történik az i5 vagy i7-el szerelt macbook prokkal amiket ha esetleg elkezed az ember komolyabb munkára fogni. Megsúgom a hasonlóan vékony kialakítás miatt kb 15w-ny TDP-re elegendő hűtés miatt 2 perc után kökemény thermal throttling van ami mellé még ventilátor zaj is társul.
Több teszt is van a neten ami azzal foglakozik, hogy az itt említett Snapdargon proci hozza egy 15W TDP-s Skylake i5U teljesítményét 7W-os TDP mellett.
Tehát nem az a lényeg hogy abszolút értékben milyen teljesítményt nyújt, hanem az, hogy az adott TDP kereten belül lényegesen jobb mint az intel megoldása.

(#78) dagonya válasza O_L_I (#77) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

á, ennél sokkal könnyebb látatlanban benyögni hogy ez szar, mert biztos akadozik rajta egy browser is, illetve nekem egy tablet jobban megfelel ennél

(#79) dagonya


dagonya
(aktív tag)

többekközt ezért is utálom hogy a gaymerkedés ennyire korlátlanul, meg kontextus nélkül került be a kánonba. pavlovi reflex lett hogy ami nem i9 9900k, meg rtx2080ti az egy szar, azzal már a notepad is csak nagy szerencsével indítható el.

(#80) Noukoum válasza O_L_I (#77) üzenetére


Noukoum
(addikt)

Nem kell annak 2 perc:D

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#81) mepet válasza -Skylake- (#68) üzenetére


mepet
(addikt)

ROTFL. A szövegértés még megy, elhiheted, de ez elég mókás akkor is ebben a formában ígyis-úgyis, mivel mi mindannyian metrikus mértékegységekben gondolkodunk, és soha senkinek nem jutott még eszébe a 13colos laptopot összehajtani és odatenni egy 15.6-os kijelző elé, hogy eltakarja-e, így ennek semmi értelme, az olvasónak fogalma sincs, hogy most akkor mekkora az akkora.

Ez kicsit olyan, mint amikor az ismeretterjesztő csatornán azt mondják, hogy "4 amerikai futballpálya mértetű", vagy "texas állam nagyságú". Se nem tudományos (mert pontatlan), se nem érzékletes (mert európaiak vagyunk).

(#82) forumpista


forumpista
(kezdő)

Érdekes, irtam egy kommentet, és aztán született még vagy 30 ami tökéletesen ábrázolja azt amit írtam :)

Más:
az Intelnek szerintem hamarosan igen komoly gondjai lesznek. Egyik irányból az AMD pofozza, a másik irányból pedig az alulról támadó ARM. Ez a laptop még csak az első fecske, de ha ezek elkezdenek elszaporodni és az MS is sikeresen ráoptimalizálja a Windowst akkor abból eshetnek ki meglepő dolgok.

(#83) dagonya válasza forumpista (#82) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

pont ezt mondom, ezért szurkolok én is az ilyen irányvonalnak, már végső ideje lenne kikoptatni ezt a dogmát, hogy mindegy mire kell a gép, de csak az a jó ami i7, meg rtx. aztán hűtést már nyögvenyelve raknak rá, mert közben szexivékony kell legyen és így görgetjül magunk előtt ezt az idióta elvárást tök fölöslegesen teljesítő termékhegyet. közben ott vannak a mobil eszközök pöcsömnyi helyre összanyomott brutális teljesítménnyel, a kisujjukból kiráznak mindent (most tekintsünk el attól, hogy éppen milyen OS), de ha már valami laptop alakú, akkor jajjaj csakis i7, meg rtx lehet, mert különben szar.

(#84) -Skylake- válasza mepet (#81) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Őszintén nem tudom, hogy mit mondhatnék erre.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#85) kpbendeguz válasza dagonya (#75) üzenetére


kpbendeguz
(őstag)

Itt nem a nettó cpu teljesítményről van szó, hanem a platformról.
Az arm-os windows ötvözi mindazt, ami a windows-ban rossz, de legalább minden előnye nélkül.
Zárt rendszer, széttöredezett hardver platformra (így nem lehet megfelelően optimalizálni és tesztelni), de az arm-nak köszönhetően a széles szoftverválaszték sem fut rajta rendesen, ami PC-n nagyjából kompenzálja a hiányosságait.
Miközben lehet x86 alapon is alacsony fogyasztású és hasonló teljesítményű megoldásokat találni.

A kérdés tehát leegyszerűsödik arra, hogy az az x86-hoz képest kb. 12 óra plusz aksiidő kompenzálja-e a sok negatívumot, amivel az arm-os windows jár.
Szerintem nem, mert az x86 alapon elérhető 11-12 óra üzemidő már eléri azt a kritikus hosszt, ami a felhasználók 99%-a esetében életszerű.
Nem állítom, hogy soha senkinek nem lehet szüksége ennél hosszabb üzemidőre, csak azt, hogy egy nagyon-nagyon szűk rétegnek éri meg az arm+windows kombó negatívumait bevállalni emiatt.

Ami a tabletet illeti: bemész egy boltba, hogy asztali PC-t szeretnél venni, megkérdezik, hogy mire, Te meg azt mondod, hogy hát szeretnék online chatelni meg beszélgetni a haverjaimmal. Kapásból rá fognak kérdezni, hogy miért nem veszel inkább egy mobilt, mert az kisebb, olcsóbb, hordozhatóbb, stb.
Persze sértetten kifordulhatsz a boltból, hogy márpedig Te akkor is asztali PC-t akarsz, mert csak, de ha az általad megjelölt célokra hülyeség, akkor nem fognak a kedvedért chatelésre és beszélgetésre specializált asztali PC-ket gyártani, vagy ha mégis, az nem lesz üzletileg sikeres.

Tehát ha az adott eszköz hasznosságát vizsgáljuk, akkor értelmetlen azzal érvelni, hogy az egy laptop, mert hozzá kellene azt is tenni, hogy melyek azok a feladatok, amelyek miatt a laptop mivoltjára egyáltalán szükség van.
És itt vérzik el az armos-windows laptop koncepció: nagyon szűk azoknak a feladtoknak a köre, amit más, a célra alkalmasabb eszközökkel nem lehet elérni, így marad az abszurd érvelés, hogy a "laptopság" önmagában is egy funkció.

ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

(#86) dagonya válasza kpbendeguz (#85) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

szerintem hülyeségeket beszélsz. ha asztali pc-t szeretnék kizárólag csetelésre, akkor mondjuk azért szeretném, mert a 27-es monitoron meg tudok nyitni hatvanhat csetablakot párhuzamosan és tudok vakon tíz ujjal gépelni, ráadásul ezt mindig az asztalnál ülve szeretném végezni. akkor ez a prioritás, leszarom, hogy egyébként telefonon is el tudok küldeni üzenetet.
ha valakinek az akkuidő a prioritás, akkor kurvajó a 23 óra üzemidő. akkor őt nem fogja érdekelni, hogy az szerinted nem "ésszerű".
a gépen futó OS pedig leginkább nem érdekel senkit. ha az ő igényeinek megfelel, akkor rohadt mindegy, hogy ARM-on fut-e, vagy a kaputelefon SOC-án és a te ismereteid szerint ennek vannak hátrányai. ha ő böngészőben zavartalanul tud fészbukozni, jutyúbozni, meg dzsímélezni, tud word-ben írni anyázós beadványt a közösképviselőnek, meg tudja nyitni a végtelenszer forwardolt bölcsességes powerpointokat és meg tudja nézni a nyaraláson készült fotókat, akkor az az OS neki tökéletes.
és ilyesmire az ARM-on futó windows röhögve alkalmas.
és a laptopnak bizony a laptopsága az elsődleges jellemzője, akármennyire is próbálod bizonygatni, hogy egy tablet jobb laptopnak, mint egy laptop, amiben történetesen ARM van. ugye te is érzed mekkora marhaság ez?

[ Szerkesztve ]

(#87) Felesbandi válasza kpbendeguz (#85) üzenetére


Felesbandi
(tag)

En tabletet csak es kizarolag azert vennek, hogy tollal jegyzetelhessek, rajzolhassak vele. Ha csak tartalmat szeretnek fogyasztani, vennek egy 12 colos MacBook-ot vagy egy ilyen gepet.

Hiaba ugyan olyan jo bongeszesre, nekem kell a billentyuzet es a touchpad mert nem szeretem a kepernyot nyomkodni. A billentyuzetes vedotokok tablethez meg altalaban nem hozzak azt a minoseget, ami nekem kene és nem is olyan stabilak, mint egy laptop eseten ahol csak a kepernyot kell tartania a zsanernak, az akksi es minden egyeb hardver meg a billentyuzet alatt van. Es ezektol eltekintve is meg ha ugyan olyan kenyelmes is lenne egy tablet (es engedj meg egy szubjektiv velemenyt, szamomra nem az), akkor is lennenek emberek akik inkabb laptopot hasznalnanak, mert szamukra az a kenyelmesebb.

A tobbiek is ezt probaljak elmagyarazni mar neked egy ideje. Hiaba alkalmas ugyanerre a felhasznalasra egy tablet, ha valaki nem akar tabletet hasznalni, mert az szamara nem olyan kenyelmes, annak nem lesz jo alternativa. Meg akkor se, ha olcsobb.

[ Szerkesztve ]

(#88) strogov válasza Felesbandi (#87) üzenetére


strogov
(aktív tag)

"A tobbiek is ezt probaljak elmagyarazni mar neked egy ideje. Hiaba alkalmas ugyanerre a felhasznalasra egy tablet, ha valaki nem akar tabletet hasznalni"

A többiek meg azt próbálják elmagyarázni neked (és másoknak), hogy chat-elni egy 200 dolláros chromebook is tökéletes, komolyabb dolgokra meg egy 1000 dollár környéki i5. Tehát olyan rést akar betömni ami nem létezik. Az egyetlen előnye, hogy 20+ órát lehet rajta filmet nézni ... állítólag, mert a korábbi darabok is ezt igérték, aztán tesztekben 12 óra se jött össze.

1 éve jönnek ilyen gépek, és nem látni, hogy nagyon tarolnának. Már az első Lenovo-nál is 25 óra akkus időt ígértek, aztán ezt a teszteken sehogy sem tudta hozni.

Én olyan eszközt várnék ami végre csökkenti a meglévők számát és nem növeli. Így is minimum 5, de inkább több hordozható cuccom van, a fixekről nem is beszélve.

(#89) dagonya válasza strogov (#88) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

nem tudom honnan jött ez a chat, mint elsőrendű és egyetlen felhasználói elvárás, de azt valóban mindennel lehet. viszont akinek a windows a "jó", vagy megszokott, vagy bármi (mondjuk a kényelmes multitask) miatt szempont az nem akar chromebook-ozni, sőt ha az ár nem számít akkor még osx-ezni se. ha maradunk a windowsnál és azon túl prioritás a vékonyság, könnyűség, akkus üzemidő, hangtalan hűtés akkor ... voilá! de ezt már huszadszor írjuk, erre már tényleg ne legyen megint válasz az, hogy egy tableten is lehet filmet nézni.
az viszont igaz, hogy az első snapdragon-os cuccok inkább papíron voltak faszák, illetve az üzemidő terén inkább az aktív standby egy jó feature, a 23 órás filmnézés az olyan ... ööö ... legyen igaz, akkor jó.

[ Szerkesztve ]

(#90) ricsi99


ricsi99
(őstag)

Most hol kell ekkora üzemidő /ami több mint 4-6 óra/ ,ahol nincs lehetőség extra aksi /vagy feltöltési lehetőség?
Valaki világositson már fel....

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#91) dagonya válasza ricsi99 (#90) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

senki nem mondta, hogy "kell". akinek szüksége van ilyen opcióra annak adott. de mondjuk amúgy meg háromnaponta töltöd. az nem feltétlenül hátrány ha nem a létező leggyorsabban zabálja le az akkut egy eszköz, akár módodban áll tölteni akár nem.

(#92) ricsi99 válasza dagonya (#91) üzenetére


ricsi99
(őstag)

Egy mezei lapos is elmegy jó pár órát ha nem ütöd vágod ,szóval az nem szempont ,hogy hosszú üzemidő.
Nagyon sok megoldás van ennek a kitolására... extra aksi -extra powerbank stb
De egy arm os cuccot is le lehet villámgyorsan meriteni....

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#93) dagonya válasza ricsi99 (#92) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

nekem szükségem van a minél hosszabb üzemidőre, ezért is pampogok ez a cikk alatt. nekem nem elég a "pár óra". amikor összevissza repülőzök, meg napokig úton vagyok akkor aranyat ér a jó akkuidő. igen, ismerem a +akku, meg a powerbank találmányokat, akkor szeretem őket a legjobban, ha egyáltalán nem kell magammal hurcolásznom.

(#94) strogov válasza dagonya (#89) üzenetére


strogov
(aktív tag)

Egyrészt kértem use case-t, hogy hol nélkülözhetetlen ennek a gépnek a tudása, de eddig nem kaptam. Legalább 1 darab olyan use case-t írj amire nem elég egy ócska atom z8300 (nem i5), de ezen meg hasít mint az állat, és ezért ez KELL.
Nekem saját használatra van mobilom (hagyományos, és okos), tablet (ipad és 2in1), laptop (kicsi és nagy), desktop, NAS, media PC. Mindegyiknek van helye, mindegyiket használom ... nyilván nem minden nap mindet. Ezt mikor vennéd elő a mindennapokban? Hová vinnéd bármi más helyett.

Másrészt az az igény, hogy:
- Windows 10 KELL,
- Könnyű (1kg körüli súly),
- Vékony (1 cm körüli vastagság)

Kibaszott sok laptop-ra igaz. Ha ennél is kiderül, hogy a valóságban csak a 11-12 órás üzemidőt hozza akkor azzal is dunát lehet rekeszteni.

(#95) ricsi99 válasza dagonya (#93) üzenetére


ricsi99
(őstag)

Sajnos akkor neked is tudnod kell ,hogy a mostani aksik mit tudnak.
Teljesitmény + nagy kijelző=áram.
Szóval legyen , könnyű ,gyors, husszú akuidő... nos ebből kettőt választhatsz

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#96) dagonya válasza strogov (#94) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

az nem állítottam, hogy van olyan amire csak és kizárólag ez a gép a jó. ilyen szerintem amúgysem létezik semilyen kategóriában. de ha usercase akkor (főleg repülő)útra sokszor vinnék szívesen még a mostani ultrabookomnál is kicsit karcsúbb, könnyebb cuccot. nem, nem tabletet! azon engribördözzenek csak nyugodtan az ovisok.
de akkor írom huszonegyedszer; windows, nagyon vékony, nagyon könnyű, passzív hűtés (ez mániám, lehet más leszarja), hosszú (rendben, ne legyen 23óra, de bőven tizenplusz) üzemidő. nyilván van másik ilyen gép is, de az biztos hogy a dunát csak valami felsőbb szakaszán tudnád rekeszteni velük.

(#97) Alchemist válasza errorcode06 (#1) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Tartalomfogyasztásra teljesen megfelelő egy 300 dolláros tablet is. Komolyabb felhasználásra viszont ez kevés lesz.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#98) dagonya válasza ricsi99 (#95) üzenetére


dagonya
(aktív tag)

összekeversz valakivel, mások a teljesítményfreak-ek, én pont azt pofázom, hogy nem kell i9 9900, meg rtx2080 poszter a gyerekszobád falára ahhoz, hogy egy gép használható legyen.

(#99) Felesbandi válasza strogov (#88) üzenetére


Felesbandi
(tag)

De a chromebook semmit se ér, ha én a megszokott Windows-t akarom futtatni a megszokott fajlkezelovel, alap Windows appokkal. En szemely szerint mac-es vagyok, de probald mar legyszi te is elkepzelni, hogy van olyan ember, aki a megszokott Windows rendszert szeretne hasznalni (es gyanithatoan finga sincs rola hogy kihereltebb Win10 megy a gepen vagy sem, vagy csak nem erdekli).

Pont, hogy teljesen elment a fejed mellett amit mondtam. Nem azt mondtam hogy nem lehet chatelni egy 200 dollaros chromebook-on, vagy akar tableten, vagy akarmin. En azt mondtam, hogy vannak, akik egyszeruen nem akarnak ezeken chatelni. En pl. laptopon soha nem hasznaltam az erintokijelzot amikor meg Win10-et hasznaltam, mas meg nem is venne olyan lapost, ami nem erintos. Azt kene csak felfogni, hogy minden embernek vannak preferenciai, igy olyan ember is letezik, aki nem akar chromebook-ot hasznalni, mert pl. a Win10-et szokta meg.

Nyilvan ez egy draga gep es nem mindenki veheti meg, de kerlek mondd meg oszinten:
Ha a penz nem lenne gond (pl milliardos lennel, bar nyugatabbra nezve ez az összeg meg nem olyan egetrengeto, max hazankban), mit neznel inkabb egy eszkozon vasarlaskor? Azt, hogy olcsobban elvegzi-e a feladatot, amire kell, vagy azt, hogy a sajat igenyeidnek, kenyelmi szempontjaidnak melyik a megfelelobb?

Tele lennek penzzel, en szemely szerint biztos, hogy nem az arat neznem. Legalabbis nem ekkora osszegek eseten.

(#100) Felesbandi válasza strogov (#94) üzenetére


Felesbandi
(tag)

Nyilvan ha az akksi nem olyan, mint azt reklamoztak, mas a leanyzo fekvese. De ezt meg nem tudhatjuk. Elvileg ezeknek a prociknak ez lenne az egyik nagy elonye tudtommal, hogy jo uzemidot kinalnak.

Viszont ez se valtoztat azon a tenyen, hogy ha valaki nem akar tabletet, vagy chromebookot hasznalni, annak ne kelljen mar azt vennie csak azert mert olcsobb.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.