Hirdetés

2021. január 16., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) strogov válasza dagonya (#96) üzenetére


strogov
aktív tag

"sokszor vinnék szívesen még a mostani ultrabookomnál is kicsit karcsúbb, könnyebb cuccot. nem, nem tabletet! azon engribördözzenek csak nyugodtan az ovisok"

Kiváncsi lennék mit csinálsz egy repülőn amit (2in1) tablettel nem lehet.

"nyilván van másik ilyen gép is, de az biztos hogy a dunát csak valami felsőbb szakaszán tudnád rekeszteni velük"

Pont az a lényeg, hogy ez sem az alsó kategóriában indul az 1000 dolláros alapárával. Ha 300 USD lenne kutya nem szólna, mert a 100k-s laptop kategória szemétre való, ott kiváló helyettesító termék lehetne, mert igényesebb.

Repülő útra szerintem 2in1 gép kell (12-13"). Dolgozni elmegy kategória, de repülőn úgyis csak offline lehet legtöbbször (néha van wifi, de inkább hagyjuk). Tartalomfogyasztás viszont kényelmesebb, mert az előtted ülőtől sokkal jobban elfér billentyűzet nélkül. Doksit olvasni, filmet nézni mindenképpen jobb. Onsite melóra is jobb mint egy ilyen, mert ki tudja mi lesz helyben. Ha nem tudnak beléptetni mert nem megy rá a connect anywhere és a sok sallang az kellemetlen. Ha 3 napot kell várni egy gépre, mert amit vittél az használhatatlan az meg nagyon ciki (főleg ha 5 napra mentél).

(#102) Luck Dragon válasza mAtech (#44) üzenetére

Hoppá :D Igen az volt.

[ Szerkesztve ]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

(#103) strogov válasza Felesbandi (#99) üzenetére


strogov
aktív tag

"Tele lennek penzzel, en szemely szerint biztos, hogy nem az arat neznem. Legalabbis nem ekkora osszegek eseten."

Ez azért nem az az összeg, hogy az árat nézzem ha KELL az eszköz. Az a gondom, hogy mire kellene? Leírtam milyen eszközöket használok. Mindnek megvan a funkciója az életemben. Nem mondom, hogy nem tudnék bármelyik nélkül élni, de így kényelmesebb. Ez a cucc viszont nem tudom melyik helyett lenne jó, vagy egyáltalán mikor. Annyira azért nem szexi, hogy csak a megjelenése miatt vegyek egyet.

(#104) dagonya válasza strogov (#101) üzenetére


dagonya
aktív tag

nem tudom miért akarsz mindenáron rábeszélni arra amire kifejezetten nincs igényem. köszönöm nem szeretnék semilyen tabletet, se 2in1, se 1in1 tabletet.
amúgy nincsenek extrém elvárásaim, sőt!. pl. egy normális 13,3-14-es kijelzőn szeretnék egy dokumentumot szerkeszteni úgy, hogy egyszerre két sheet legyen látható. neadjisten egymás mellet megnyitva egy word, meg egy excel, vagy bármi egyéb alkalmazás, amiben mondjuk egy A4-esnyi cucc van. teljesértékű, jó minőségű billentyűzeten szeretném bepötyögni a bötűket, meg a számokat ezekbe a dolgokba. ennyi. ennyire egyszerű lélek vagyok.
köszönöm, ehhez nem kell 12-es bökdösős display, mert teljesen alkalmatlan erre a feladatra, vagy csak már öregszem és egyszerűen nem szeretnék egérmozizni, de köszönöm, nem. a 2in1 cuccok billentyűzeteinek a mérete, meg minősége a másik dolog amiből köszönöm nem kérek. ennyi. próbáltam a lehető legprimitívebb alapokon megvilágítani miért fölösleges tabletet ajánlanod nekem. van még sok érvem, csak úgy gondolom az eredeti samsung gép megítélésétől már így is nagyon messze vagyunk.

(#105) dagonya válasza strogov (#103) üzenetére


dagonya
aktív tag

bele kell törődnöd, hogy nem kell mindenkinek minden cuccot megvennie.

(#106) forumpista válasza strogov (#101) üzenetére


forumpista
csendes tag

Neked úgy tünik ez a "mire kell" meg az "ár" valami becsípődés lehet.

Lendüljünk már ezen túl, a te világodban nyilvánvalóan az Apple sem létezik mert hát ki az a hülye, aki 1000-1500 dollárt kiad egy telefonért, kizárt dolog hogy egy ilyen cég a világ leggazdagabb vállalata legyen és hülyére keresse magát az 1000+ dolláros telefonokon. Mint ahogy ki az a hülye aki 1000+ dollárért venne Samu vagy Huawei telefont, ezek a cégek sem léteznek teljesen nyilvánvaló, ez csak valami optikai csalódás lehet.

Igen ez egy 1000 dolláros laptop, amit az fog megvenni aki az 1000 dolláros note 10-et is megveszi és kb. pont ugyanarra fogja használni mindkettőt és igen kb. egy 200 dolláros telefon vagy épp használt üzleti gép is kb. pont ugyanannyira jó lenne ezekre a célokra, ha eltekintünk néhány "apróságtól", ami apróságok valakinek vagy fontosak vagy nem.

Amúgy ennek az egésznek én azért drukkolok, mert ha elterjednek akkor nem csak az 1000 dolláros kategóriában lesznek, hanem majd a 300 dollárosban is. És ha majd 300 dollárért adnak egy i5 teljesítményü fél centis fél kilós passziv laptopot, az elég nagy királyság lesz.
Arról meg nem a qualcomm tehet hogy az intel az elmúlt 6-8 évben kb. csak a tökét vakargatta.

(#107) Rimuru


Rimuru
veterán

Elmeletben dupla olyan eros mint a mostani notebookom, dupla aron (-windows akkor mar csak 1.5 :DDD).
Kiprobalnam, hogy menne rajta Gentoom. :D

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#108) -Skylake- válasza Rimuru (#107) üzenetére


-Skylake-
addikt

Ez a gép nem annak készül, aki Gentoo-t használ.

Skylake

(#109) -Skylake- válasza strogov (#101) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Repülő útra szerintem 2in1 gép kell"

Semmi gond. Szerinted. Szerintem meg tabletet tabletként használok , laptopot meg laptopként. Megenged ezt nekem/nekünk ? Csak mert annyira rá vagy szopódva erre a 2in1 tablet témára, hogy már úgy érzem engedélyt kell kérnem rá, hogy ne akarjam.

"Onsite melóra is jobb mint egy ilyen, mert ki tudja mi lesz helyben. Ha nem tudnak beléptetni mert nem megy rá a connect anywhere és a sok sallang az kellemetlen. Ha 3 napot kell várni egy gépre, mert amit vittél az használhatatlan az meg nagyon ciki (főleg ha 5 napra mentél)."

Hogy mi ? Ki beszélt itt arról, hogy ez egy primary munakgép ? Milyen CA ? Miről beszélsz ?

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#110) -Skylake- válasza strogov (#101) üzenetére


-Skylake-
addikt

dupla

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#111) Rimuru válasza -Skylake- (#108) üzenetére


Rimuru
veterán

Persze ez csak kivancsisag. Mar evek ota "jonnek" az armos gepek, de valahogy sose akarnak megerkezni. A single-boardokat, stb megint csak vegyuk ki mert mas kategoria.

Vigyázat, csalok!

(#112) MeszesKPT


MeszesKPT
őstag

Azért a Windows on ARM olyan mint a messiás, ami nagyon nehezen akar eljönni.

Lassan két éve vannak ezek az eszközök velünk, 835 tragédia volt, 850 tragédia volt. A bereklámozott 22-25 órának kb. a felét tudták valós körülmények között (személyes tapasztalat). Amíg arm-es verziót futtatott addig még csak-csak működött, de az x86-os programoktól megnyekkent a gép. De majd a 8cx elhozza a kánaánt.

Én azért megvárom az első termék teszteket. A hardver pedig csak a történet egyik fele. A platform jövője szerintem a natív arm-os alkalmazások körén múlik továbbra is. Legalább úgy tűnik, hogy a Microsoft nem bánik olyan mostohán vele, mint az RT-vel anno.

Ennek a Samsungnak az 1000 dolláros ára pedig nem meglepő, mivel a 850-es érában is 150$-os felárat számítottak a konkurenciához képest.

(#113) dagonya válasza MeszesKPT (#112) üzenetére


dagonya
aktív tag

hát sajnos sántít a dolog erősen. most papíron már jobban néz ki a 8cx mint az elődei, de ez még nem jelent semmit. jóval több ilyen termék kellene, volt szó nvidia-s laptopról is, de ameddig csak egy-két "alternatív" laptop van addig szart se ér. ameddig megy az intel úthenger ebben a szegmensben (is) addig izélhetjük az egészet. ha most megnézek egy laptop árlistát, akkor padlóig CSAK intel architektúra van. a legolcsóbb fostól a legdrágábbig. van közé szórva kevéske - szabad szemmel nem látható - amd és kész. mind egy kaptafa, 2-3 jellemző TDP hőháztartás, kötelező porszívó hűtés, csukott szemmel tudható akkus üzemidők. és ennyi, tulajdonképpen helyetted eldöntik mit szeretnél. vagy gaymer leszel, akkor kapsz drágán gaymer ergébét, meg 600fps vga-t, vagy igénytelen majom vagy akinek jó lesz valami szar (jó esetben core iU) cpu szappantartó házban, 1366x768 kijelzővel. a business kategóriát most hagyjuk, de az is ezer sebből vérzik manapság. talán az ultrabook akart lenni a kettő között valami, de az is inkább a drága szinonimája lett.

(#114) Hunpriest


Hunpriest
aktív tag

És ezen milyen szoftverek futnak? Csak a Store-ben lévő ARM kompatibilis dolgok mennek rajta (mind a 10 + office :D )? Ez így egy 1000 USD-s notebookhoz képest nagyon kevés. Persze villantani jó, hogy milyen vékony, meg halk, kár hogy csak netezni lehet rajta...

(#115) dagonya válasza Hunpriest (#114) üzenetére


dagonya
aktív tag

nem csak netezni lehet rajta, de a hiányos ismereteid semmiképp ne gátoljanak meg abban hogy véleményt alkoss!

(#116) strogov válasza Hunpriest (#114) üzenetére


strogov
aktív tag

UWP se 10 alkalmazás azért, de elvileg teljes x86 (32bit) kompatibilitás van a legacy cuccok kedvéért. A store-ban minden feltöltött (nem csak arm-os) alkalmazásnak a store (nem kell a fejlesztő hozzá) készít egy megfelelő arm-os verziót. Így ami bent van a store-ban abból elvileg minden megy ... nyilván ami nem natív arm az lassabb.
Az x86-os alkalmazásokkal a korábbi s850-esek teljesítménye a tesztek szerint kb. felére esett vissza. Az MS próbálja nyomni a fejlesztőket (VS), hogy arm verziót is csináljanak, de nagy tolongás egyelőre nincs.

Viszont x86 alkalmazások futtatásához ki kell jönni az S módból amivel ugrik a power management nagyrésze. Ilyenkor idle-ben is elég komoly (7W+) fogyasztása volt s850-eseknek, de általában is egy U-s procival egyező TDP-t (13W+) hoztak. Mivel S módban se érték el a 12 órát így win 10 módban az akkus idő inkább vicces volt.
Ez az új soc elvileg sok dologra hoz javítást (pl. jobb TDP skálázódás, gyorsabb ssd). Majd a tesztekben kiderül.

(#117) Hunpriest válasza dagonya (#115) üzenetére


Hunpriest
aktív tag

Lehet, nem jött át, de nyilván túloztam egy kicsit... Viszont egy hasonló árú notebook-hoz képest ez akárhogyan is nézem, de elég aránytalanul kompromisszumosnak tűnik.

strogov: ez az x86 kompatibilitás még elég kísérletezősnek látszik és elég sok hátránya is van.

A store-ban minden feltöltött (nem csak arm-os) alkalmazásnak a store (nem kell a fejlesztő hozzá) készít egy megfelelő arm-os verziót.

Ez biztos? Elég sok app van fönn, ahol a System Requirementsben x86 van mint architecture. Ezek akkor a fent írt x86 emulációval futnak? Vagy sehogy?

[ Szerkesztve ]

(#118) Lt.Glove


Lt.Glove
csendes újonc

Vajon lesz-e rajta magyar lokalizáció? Mármint a billentyűzeten.

(#119) nap válasza Lt.Glove (#118) üzenetére


nap
addikt

Miért ne lenne?

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#120) Lt.Glove válasza nap (#119) üzenetére


Lt.Glove
csendes újonc

Úgy egy ideje nincs jelen a Samsung notebookokkal a magyar piacon, ezért gondoltam, hogy nem biztos, hogy magyar lesz a billentyűzete.

(#121) nap válasza Lt.Glove (#120) üzenetére


nap
addikt

Szerintem, ha lesz magyar kiadása, akkor lesz magyar billentyűzet is.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#122) dingdongkng válasza CSCS82 (#37) üzenetére


dingdongkng
tag

Na azért a realitás talaján maradva, nekem van Surface Pro-m, és kifejezetten szeretem is, számos nagyon nehezen helyettesíthető jó tulajdonsága miatt, de azért az, hogy huszonpár, vagy tizenpár órás üzemideje legyen, az sci-fi, bármit is állít a Microsoft. A 4 óra ez egy reális érték, ha az ember nagyon nagyon vigyáz akkor marginálisan több, de amúgy gyakran 3. Ezenfelül hivatolosan itthon nem is kapható.

Bocsánat egy kiegészítés. én értem, hogy az MS anno az arm alapú Surface cuccokkal nyitott szájjal rádólt a péniszre, de valószínüleg segítene a platformnak ha lenne Surface arm. Pl. az aktuális pro base trim-je ként. Az m3-nak olyan eszeveszett értelme úgysincs

[ Szerkesztve ]

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#123) VirsLee válasza -Skylake- (#36) üzenetére


VirsLee
senior tag

Egy új Air 1100 usd, ez a samu 1000. Árban elhanyagolható a különbség.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.