Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz Cathfaern #3070 üzenetére

Ha engem kérdezel (és nem abból indulunk ki, hogy állj át PKD-ra :D), akkor adalékanyagok (és olyanokat tartalmazó élelmiszerek) elhagyása (leszámítva fűszerek), illetve máj + velő vitamin forrásként. Meg tejtermék elhagyásán lehet érdemes elgondolkozni, akár csak mondjuk egy 1 - 2 hónapos próbaképp (nem kiváltásán! Növényi tejeknél és belőlük készült dolgoknál szerintem jobb akkor már a rendes tej... ).

a tej és tejtermékek jó kérdés, gyerekkoromban szinte mindennap ittam kakaót (ez házi kecske- vagy tehéntejből volt), gyakorlatilag azon nőttem fel :D
    talán régen még jobban nyomták, hogy tej=egészség+kalcium :)
    mostanában azért már közel sem eszek, iszok annyi tejes dolgot, nem tudom, hogy mit lehetne ettől várni, ha elhagynám

velők jók lehetnek, azokkal nincs problémám és ritkán szoktam enni, ez jó tipp

De nyilván máj evés macerás ha nem szereted a májat :) Próbálkoztál vele egyébként több féleképp is?

túl sokat nem kísérleteztem vele és nem is annyira vonz az ötlet :)

hogy mi az ideális multivitamin... mikor rájöttem, hogy erre az ég világon semmi válasz (nem hogy mondjuk tanulmány... ), akkor megpróbáltam "kézzel" összerakni. Aztán rájöttem, hogy az is teljesen reménytelen :U Kitalálhatsz valami jónak tűnőt, de aztán az vagy jó vagy nem. És nem elég a mennyiségekkel kínlódni, még ugye az se mindegy milyen formában van... ilyen szempontból nekem nagyon szimpatikus a PM hozzáállása

igen, én is beleöltem már jó sok időt
    arra viszont jó volt, hogy lássam a legtöbb vitamin tényleg olyan, hogy azt felesleges szedni, mert közel 0 a hatóanyag tartalmuk vagy azok olyan formában vannak bennük, hogy jobb esetben nem károsak, de alig hasznosulnak
    (pl. bemegyek egy DM-be, kint van egy hatalmas polcnyi vitamin, de csak 1-2 van elvétve, amit esetleg megvennék, a többi lehúzás kategória)
    lehet egyébként találni jókat itt az országban, főleg a kisebb gyártóknál
    de, hogy mennyit kellene szedni és azokat milyen arányban, az továbbra is kérdéses lesz

pont a paleomedicina blogján olvastam, hogy a (paleó-)ketón, nem is kell annyi magnézium, mint a "hivatalosan" ajánlott adag, mert szénhidrátbevitel az alig van és a kettő összefüggésben van

valahol jogos is, hogy vajon minek kellene a vitaminkiegészítés ha tényleg egészségesen (és változatosan? - PKD-n szerintem nem) táplálkozunk?

Új hozzászólás Aktív témák