Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1376) Arpee78 válasza Cathfaern (#1307) üzenetére


Arpee78
senior tag

Jött még egy. Ő a ketogenterapia.hu dietetikusa.

A ketogén diéta egy extrém magas zsír tartalmú diéta, melyet az Evidence-Based Medicine a terápia rezisztens epilepsziás gyerekénél alkalmaz, ez a diéta nagy mértékben eltér az interneten található, fogyásra, izomnövelésre, gyulladás csökkentésre stb.. szánt ketogén diétától. A terápiaként használatos Ketogén diétánál mindenképpen egy neurológus szükséges aki a diéta bevezetés előtt, a szokásos protokoll vizsgálatokat elvégzi valamint felügyeli és nyomon követi orvosilag a diéta bevezetését és hatásosságát. A neurológus mellet szükség van egy dietetikusra aki pontosan kiszámolja az elvégzett napi terhelések mellet az energia és tápanyagigényét, valamint a vitamin és nyomelem-szükségletét.

Nem pontosan értem, hogy milyen étrendi ajánlásokhoz szeretnék hasonlítani a Ketogén diétát? Az egészséges táplálkozási ajánlásokhoz, vagy valamilyen betegséghez kapcsolódó ajánláshoz?
Fontosnak érzem, hogy kihangsúlyozzam, hogy a Ketogén diétát mint TERÁPIÁT használja az orvostudomány és mint minden terápiát szakember segítségével kell végezni, melynek a nem megfelelő kivitelezés miatt lehetnek mellékhatásai is.

Mindenképpen azt javasolnám, hogy az egészséges táplálkozásnak megfelelő irányelveket kövesse, ne az "alternatív" diétákat. Ha szükséges tudok Önnek javasolni kiváló dietetikus kollégát aki tud segíteni ha szükség van a megfelelő diéta összeállításában.

Üdvözlettel:
Richter Éva

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.