- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
orionstar #15 üzenetére
A legismertebb hibaja, hogy nem inicializalja az iptables-t, ha nem lat mukodo halozati interfacet. Ezt ki lehet verni konnyeden a fejebol. Amugy szerintem kicsit elbonyolitja a beallitasokat.
Hcl: Script irasra nincs nagy szukseg fokent otthoni hasznalatnal. az if-up-hoz kell egy iptables-restore <config es kesz. (RedHat-nel megfel services es kesz) Ha allit valamit az ember, akkor siman le kell menteni a configot az iptables-save segitsegevel. Otthoni konfigolas alap szinten nem rocket science, ip alapismeretek kellenek hozza:
net mask, port, protok, state es masquarade. Esetleg meg lehet berakni flood elenni limitaciot.
Nagyon logikus a felepitese. Egy jo howto
-
-
orionstar
csendes tag
Kicsit olvasgattam, több hiba is található benne, melyek főként 64 bites rendszereken jönnek elő... nem vagyok egy nagy linux guru én sem... sokak nem tudnak mit kezdeni az iptableszel, szóval ők teljesen megbíznak egy ilyen alkalmazás által használt beállításokban...
Mint mondtam, én sem vagyok képben a témában 100%-ékban, ezért rám is rám férne egy kis infó szerzés.
-
-
orionstar
csendes tag
-
-
Kephamos
addikt
Huhh. Tömény, de remek írás.
-
Huhh! Ez hasznos!
Én sem értem még rá régóta elkezdeni bekonfigolni a tűzfalat, pedig kellene hozzá értenem. Most nekem is csak egy masq van rajta, hogy routoljon a gép.De mindenképp hasznos a kis script!
@frescho : Igen, pont azért nagyobb kockázat. Nem látsz bele, mit állít be és hogyan, hagy-e rést.
Persze, amíg nem vagy vérprofi, addig nyilván jobb tűzfelet generál, mint te.
Én sem vagyok vérprofi, így nekem is valami ilyet kéne... -
orionstar
csendes tag
Én Firestart használok a tűzfal gyors beállítására... ugyan nagyobb a biztonsági kockázat, de otthoni gépre bőven megengedhető, hisz egy remek grafikus felületet nyújt!
-
Vladi
nagyúr
Jó kis cikk! Ezzel így gyorsan lehet váltogatni a szabály profilok között. Előveszem majd.
-
Tolkarius
tag
Áh ez nagyon jó köszi! Hasznos kis dolog ez, át is nézegetem kicsit alaposabban.
-
5h4rK
tag
Koszonjuk!
-
-
Nem rossz.
Azon nem gondolkoztal, hogy a tuzfal beallitasait egy configbol olvassa fel? Melle lehetne egy save opcio is, amivel iptables-save -t hivnad meg es automatikusan generalna a configot.
-
DarkByte
addikt
Hasznos írás. A mobilnetes gépemen kellene egyszer rendesen belőni a tűzfalat, mert mikor még csináltam nem volt kedvem tökölni vele és keresztbe engedtem mindent és csak a MASQUERADE -t állítottam be.
Igaz, mivel nem publikus IP-jű net így nem is igazán fontos, de jobb a békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -40% Ryzen 7 7735U 16/512 2,2K 680M 2GB
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest