Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vlevi

nagyúr

Én leginkább a 3:2-es képarányt nem értem.
    Pontosítok. Nagyon is értem, mert amatőr fényképezőgéphasználóként (fotósnak nem nevezném magam), igenis tisztában vagyok a 3:2-es képaránnyal, és éppen azt nem értem, hogy amikor előjöttek a TV-nél a 16:9 képaránnyal, akkor miért nem inkább a 3:2-t vették elő????
    Szóval csak annyi a bajom a 3:2-vel, hogy nem ez a legeslegelső, nem 4:3-as arányú megjelenítő eszköz, mert akkor nem létezne a többi vacak képarány... :)

Amúgy a gép, mint hardver nem rossz, de sajna a szoftveres körítése, ahogy előttem is írták, sajnos nem a legszerencsésebb. A droid, az iOs már a kezdetektől felbontástól függetlenül jól működik, sajnos a Windowsnak megvan a huszonéves, pixeles megjelenítésre támaszkodó megjelenítése, amitől még mindíg nem tud szabadulni, és ez gondot okoz skálázásnál. És még a mostani hagyományos windows alapú (nem a metrós, modernes) fejlesztőeszközök elég erősen ragaszkodnak ehhez. Akkor pedig, ha egy alkalmazásban 8-9-10 pixel méretű fontok, és 15-21-25 pixel magas editboxok vannak beállítva, akkor azzal nem tud mit kezdeni a felskálázás... De ez nem az eszköz hibája, hanem "örökség". És tényleg, másik oldal pedig az, hogy a modern appok hát, még korántsem tökéletesek...

Új hozzászólás Aktív témák