- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kempingezés és sátrazás
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman
őstag
válasz
physicist #213 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy ezért reggeltél és ezt leírtad nekünk, valami rémlett még fizika óráról mikor olvastam a hsz-ed , de ez sose volt az erősségem.
Amúgy szerintem jól leírtad a lényegét, a dolgoknak, a miként jét is egy ilyen kezelésnek.
El kellett mennem előszőr CT-re , annak alapján az onkológis rajzolt egy ''térképet'' a mellkasomra, kb 15x20 cm-es téglalapott, plusz pár jelölést.
Utána egy kannyargós folyosón keresztül vezettek be a kezelés helyszínére, a falak min 1,5m szélesek voltak, plusz az ajtók se voltak piték.
Felfektettek , egy mozgatható ágyra, a hölgy beprogramozta a gépet, hozzáigazította a''térképemhez'' a célkeresztet, majd kiment, ekkor a gép mely két részből áll, és te a két rész közt fekszel. Elkezdett mozogni különböző szögekben , és változó ideig maradt egy-egy helyen.
Majd egyszer csak abba hagyta a forgást és készen is voltunk, maga a kezelés teljsen fájdalommentes, de több kezelés után , megég az ember bőre , és égéekre való spray-vel vagy kenőcsökkel kellet kezelni. De ha bőröm így megégett pedig nem is oda volt összpontosítva a sugárzás vajon mit művelt odabenn?
Az összesített sugárzás amit kaptam 38Gray , sokan voltak akik ennél jóval többet kaptak, de én örültem ,hogy nekem ennyi is elég. Így is a sok izotóp labor sugárkezelés, CT , PetCT, röntgen miegymás, valszeg elég sugárzó egyéniség lehetek, ha majd egy sugárzásmérő közelébe kerülök, tutira megnézetem magam, hogy jobban sugárzok e mint egy átlagos ember!
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest