- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
hehe, én is hasonló cégnél dolgozom vidéken, de sima infós, fizu 65 ezer, 2 muszakban
Az ügyfelek a legapróbb dolgokért képesek idegbeteg módjára viselkedni.
Komolyan. Pl. vkinel nem volt letesíthető a DSL. Erre azt mondja : Dögöljetek meg! mondom : Rendben
Általában, ha valakivel nagyon nem lehet szót érteni, akkor hallgatom hadd mondja, majd ha befejezte megvarom mire ő kérdezi, hogy ott van még, ekkor megkérdem, hogy mondhatom-e a mondókámat? Ilyenkor már kissé lenyugszik.
Amiért mégis ''jó'' ( ill. nm annyira rossz ) ezt a melót csinálni? 1. Nem kell megszakadni.
2. Vannak kedves ügyfelek is. ( Ilyenkor én is nagyon kedves tudok lenni. Magamat is meglepem. )
3. Vannak értelmes emberek is. ( Ez is nagyon jó tud lenni, még , ha férfi akkor is) .
4. Nincs mindig hívás hálistennek. Olyankor esetleg lehet vmi adminisztratív munkát végezni, amiben lehet pihenni, ha esetleg vmelyik ügyfél nehéz eset volt.
5. Ha van hívás, akkor is egyszerre csak egy emberrel kell beszélned, szal, ha nagyon sok hívás van akkor is max 8 órát dolgozol egy nap
Nekem volt olyan nap, hogy 131 hívásom volt. Ilyenkor legtöbben hasonló okból hívnak, amit ha jól kezel az ember, akkor 1 perc alatt lenyomhatja. Persze kezdőknek ez is eltarthat 5 percig is akár.
Voltak nekem is meleg pillanataim. Pl. műszakváltáskor a váltópartner áll mellettem, aztán mondom neki, hogy ez ( ügyfél ) már kihuzza 2 óráig. Persze nem volt benyomva a ''mute'' gomb. Érdekes módon anyámat azért sohasem szidták.
Legkellemetlenebb ügyfél szerintem a Dr. Doktorovics lekezelő ügyvéd, vagy orvos. Gondolom nem is sejti, hogy hány diplomás szop itt velünk ennyi pénzért...
Lassan 2 éve dolgozom ebben a munkakörben és leginkább a fizu aggaszt. Na, egyelőre ennyit írtam... -
Nimrod
addikt
Azért ez így picit ferde. Nem minden callcenterben történik értékesítés illetve kimenő marketing. De tény. Olvastam hogy a Pannon a clean desk rendszerű új székházat nyit. Volt hozzá szerercsém, köszönöm, csodás. Amikor a műszak kezdésekor azon megy a harc, hogy demárpedigezazénhelyem, ha valakivel nem szeretnél együtt dolgozni és kicsit arrébb mennél nincs rá lehetőséged mert minden más hely foglalt, nem beszélve arról hogy vessünk egy pillantást a telefonokra és billentyűzetekre ami kábé olyan mint amit kétszer lehánytak (arról nem is beszélve hogy gondoljunk abba bele, hogy milyen az amikor ezeket az eszközöket minden nap más ember használja és legalább egy nyugodt szívvel használja a lehető legmocskosabb kézzel) akkor igen, szerintem is olyan mint egy bánya. Egy kínai bánya, ahol senkit nem érdekel, hogy milyen körülmények között ''élsz''.
-
moma
őstag
''Úgy tűnik - írja Walraff - a Callcenterek korunk bányái'': tízezrek dolgoznak láthatatlanul - és munkakörülményeik is ismeretlenek. Az ágazat gyorsan növekszik és szélsebesen változik. Ma már csak a cégek harmada foglalkozik úgynevezett befelé irányuló üzletekkel (ügyfélszolgálati feladatokkal), kétharmaduk úgynevezett Outbound - kifelé irányuló - üzletekre koncentrál: értékesít.
Az általánosan ismert, hogy ezek a cégek lottószelvényeket és újságelőfizetéseket adnak el, az viszont kevésbé, hogy mi minden mást is értékesítenek: élelmiszereket, biztosítási szerződéseket, és úgynevezett hedge-alapok papírjait. De bármit is értékesítsenek, annak minden esetben mesterségesen magas ára van. Csaknem mindig rászedik az ügyfelet. Ezek a callcenterek, mondja Walraff, naponta 900 ezer - kéretlen - hívást kezdeményeznek a fogyasztói érdekvédelmi központok országos szövetségének becslése szerint, és az esetek 95 százalékában a fogyasztók zaklatásként élik meg a dolgot.
''A call-centerekben, amelyek úgy terjednek, mint a pestis, csalókká képezik ki az embereket'' - nyilatkozta a riporter, aki szerint bár kívülről a callcenterek többsége komoly vállalkozásnak tűnik, ollyan dolgokat erőltetnek rá az emberekre, amelyekre nincs szükségük vagy amelyek kárt okoznak nekik.
innen: [link] -
Nimrod
addikt
Erről a világról egyszer másfelé írtam már egy enyhe cikket, mit mondjak, kössz, ennyi volt, soha többé. Nem embernek való munka.
szerk.: ami az írásból fájóan kimaradt, hogy mindezt milyen körülmények között. Mert az egy dolog, hogy mögötted a főnök habzó szájjal füledben az ügyfél a rendszer meg elszáll csak úgy, de mindezt még egy sötét és zsúfolt lukban úgy, hogy mindent hallasz magad körül csak az ügyfelet nem időnként. És te vagy a hülye hogy miért kérdeztél vissza elnézést de nem értettem (és az ügyfél is hallja a hátterzajt...) aminek eredménye gyengébb quality rating ergo lehet, hogy abban a hónapban csak alapbért kapsz.
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
Erről ez jut eszembe:
''az egy főre eső hülyék száma 2''
de ez a sztori veleje, a statisztikák kipréselése, a több oldalról érkező nyomás és a szabadidőd reformálása lehetne sok más szakma jellemzője is. Minden ami IT és kereskedelem -
rankesz
veterán
Nekem az egyik legemlékezetesebb esetem az volt, amikor egy kínai család vett egy 3 szintes házat, köttettek bele 6db telefont, és mindegyik telefonra ADSLt. (Hogy miért nem volt jó egy router nekik, meg egy nagyobb ADSL, az sose derült ki.)
Szexi webkam csetre ment a dolog, ha valaki nem jött volna rá...
Tudod, ahol töltsd fel az egyenleged, aztán klikk a privát só wit disz performer és hasonló ablakok vannak... -
szepi79
őstag
bevett szokások bunkók esetén:
-ügyfelek kibeszélése
-extrémesebb esetben megszivatása (ezekről ugye volt szó a cikkben is)
-nyugatók szedése
-gyomorfekély
-mindent leszarok hozzáállás elsajátítása
de az ultimate megoldás: munkahelyváltás. gyanítom, még egy mekiben is jobb a helyzet, szemtől szemben nem annyira nagylegény a többség. -
Andie
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #42 üzenetére
Egyetértek.
De én abszolute alkalmatlan lennék ügyfelesnek. Én nemis tudom, akik ott ülnek, és kikapnak egy egy ilyen bunkó ügyfelet, hogy birják. Elnyomják az egyéniségüket? Fél levél nyugtatót tolnak be előtte? Átváltoznak robottá?
Nekem az első anyázás vagy beszólás alkalmával kinyilna a bicska a zsebemben, aztán úgy ledúrnám az ürgét, hogy lobogna a haja is. Nem érdekelne megrovás meg kirúgás meg ilyenek.
Áh, maradok a programoknál. Azok ha vissza is szólnak, úgy megdebuggolom őket, hogy csak na -
bLaCkDoGoNe
veterán
Elvileg az ügyfélnek mindig igaza van, csak nálunk a bunkója visszaél vele. Én soha nem voltam CC-s, de találkoztam már pályafutásom során néhány állattal, aki igenis úgy áll hozzá a dologhoz, hogy beleköt. Bármibe. Azt nem is várom el, hogy belássa, ha ő volt valamiben a marhaállat...
Szóval ez az érem kétoldalú, ha valaki bunkó és alpári hangnemben beszél a CC-ssel, sztem semmi rossz nincs abban, ha az utólag kineveti/kibeszéli/stb, valahogy neki is le kell vezetni a feszültséget. Az persze nem fogadható el, ha mindezt normális ügyféllel teszik, vagy az ÜSZ a bunkó. -
szepi79
őstag
itt most kezdünk elmenni egy irányba, miszerint helyes/ nem helyes kiröhögni az ügyfelet. ilyesmi nem volt a célom (bár sejtettem, hogy ez lesz), csak leírtam, hogy jelenleg ez így működik. igyekeztem az írásban tárgyaligos, objektív maradni (valószínű nem sikerült túl jól), hiszen 100%ig tisztában vagyok vele, hogy magyarországban a customer care nagyon nem úgy működik, ahogy kellene.
-
Andie
őstag
Hát az ilyenek ne az ügyfélszolgot hivják, hanem a pszichológiát.
De feltételezem valós problémájuk van, ami miatt felkapták a vizet. Én nem fogom a vodafone ügyfélszolgját felhivni, mert összekaptam a barátnömmel (egyébként nem), és most leakarok kurvaanyázni valakit. Nemtom más csinál -e ilyet. (hanyas vagy?)
Tehát sztem ha dühét is önti ki, nyilván megvan rá az oka. A stilus és a vérméséklet meg egyénfüggö, a taplókat én lecsapnám ügyfelesként is, az első dúrva szó után. -
szepi79
őstag
Nemtom, valahogy nekem ez olyan diszonáns. Röhögni, kinevetni, csúfolódni olyan embereken, akik a segitségedet kérik. Akik rád vannak utalva, és te azért vagy, hogy segits nekik.
az. disszonáns. de rohadt jól esik.
szóval hozzám is fordulnak olyannal, hogy segitsekmár, nemtudja letölteni a leveleit. hát mérnem? fene tudja, tegnap még jóvolt. Aztán asszony takaritgatott (a lakásban), biztos valamit elállitott. elmegyek, és látom, modem leesve a földre, kábel kihúzódva.
na ja, kimész, megcsinálod fél perc alatt, látod a hálás krokodilkönnyeket a szemekben, meg is köszönik, még sütivel is megkínálnak. aztán 2 hónapig nem keresnek ilyesmivel. ha ismerős/rokon kér meg ilyenre, az teljesen más, mint naponta 80 telefont felvenni. -
Andie
őstag
Hát nekem ezt begépelni kb 5 perc volt.
végigolvasni 30 hozzászólást +irni meg 10
Nemtom, valahogy nekem ez olyan diszonáns. Röhögni, kinevetni, csúfolódni olyan embereken, akik a segitségedet kérik. Akik rád vannak utalva, és te azért vagy, hogy segits nekik. Tudom, az vesse rád az első követ.... meg nemis neked irom, csak úgy általában... szóval hozzám is fordulnak olyannal, hogy segitsekmár, nemtudja letölteni a leveleit. hát mérnem? fene tudja, tegnap még jóvolt. Aztán asszony takaritgatott (a lakásban), biztos valamit elállitott. elmegyek, és látom, modem leesve a földre, kábel kihúzódva. Most nevessek rajta? Láma, persze... de senki nem master rendszergazdának kezdte...
Egyébként nem irigylem, egyben sajnálom is azokat akik ilyen ügyfélszolgálatosnak mennek. Ez nem emberi munka, és sztem egy picit emberségből is veszitenek akik lehúznak 1-2 évet itt... -
szepi79
őstag
ahhoz képest, hogy nincs időd és rohannod kell, elég sokat irtál
mi csak a nagyon hülyéket röhögtük ki, de azokat rendesen. egyébként pedig muszáj, különben becsavarodsz. valaki ki kell tölteni a dühödet, meg mindent, és akkor már inkább a szemét ügyfelen, mint hazamész és az asszonyon/gyereken. -
Andie
őstag
Sajnos nem tudom a hszeket most végigolvasni, mert rohannom kell. A cikk érdekes, részletes, és nagyon élvezetes volt olvasni.
Nekem mindkét oldalról van élményem ügyfélszolgálatosokkal. Az egyik oldal nem vitás, a hüjeügyfél oldal. A másik az nem az, amit gondoltok, hogy én voltam ügyfeles, hanem voltam 2 napot egy ilyen szobában.
A hüjeügyfél státuszomon nincs mit mesélni, én 100%-ban kedves és udvarias vagyok. Tudom, hogy ők is emberek, tudom, hogy mit kell végigcsinálniuk egy nap, és tudom, hogy az eszközeik is korlátozottak. Ámbár nem kötelezö ügyfelesnek menni ugyebár, hameg már annak ment, akkor legalább vállalja ennek a munka részét is, ne csak diktafon legyen. Az esetek nagy részében sajna semmire nem megyek velük. Most az internetszolgáltatómmal küzdök már 2 hónapja lassan, a sávszél problémával. Nagyon kedvesen végighallgatnak, hümmögnek, és sablon szövegekkel (monitorra vannak ragasztva kis cetlikre gondolom) elküldenek anyámba, és rákenik a dolgot a Tcomra, onlányra, szomszédra, házmesterre, gagarinra. Nekem sajna nincs meg az eszközöm belátni a rendszerbe, nekik meglenne, vagy legalább az embert ismerik, aki megteheti. Annyi kéne, hogy tényleg azt tenni, amiért ott ülnek.
Node a másik oldal. Egyszer dolgoztam 2 napot a Raiffesienben. Programozóként kerültem oda, egy döntésmátrixot készitö proggit kellett volna kipofoznom használhatóra, mert eddig 3 ember kókányolta hónapok óta. Nembaj, erre vagyok én, hol a projekt?
Hát a projekt egy 4x4 méteres szoba sarkában volt, egy p2-es gépen. (acces, VB).
A szobában még volt 8 asztal, mindegyiknél ült egy 18-25 éves illető, fiúk lányok vegyesen. Általában nem az a 3 diplomás, értelmes nézésü valaki, de itt nem akarok megsérteni senkit. Személyesen egyikkel sem volt bajom, lévén egy szót nem beszéltünk.
Én lekucorodtam a gépemhez, és próbáltam a projekt kódját bogarászni, de ez képtelenségnek bizonyult.
A 8 ügyfélszolgálatos egyszerre beszélt, néha ugyanazt, néha kánonban, néhány mp késéssel. Feladatuk az volt, hogy a legalább 1 hete fizetéssel késő ügyfelek felhivják, és figyelmeztessék őket, hogy ''kedves XY! fel szeretném hivni szives figyelmét, hogy számlaegyenlege negativ értéket mutat, az aktuális havi törlesztőrészlet ..... hitelből kifolyólag Z napja késik. Meg szeretném kérni, mielőbb rendezze a tartozását a későbbi büntetőkamatok elkerülése végett.'' - ennél azért kacifántosabb volt, de sajnos én csak egy programozó vagyok.
Namost ezt naponta 150x meghallgatni, elég dúrva. Ezzel párhuzamosan, a sablonszöveg után következett a szabadkozás, magyarázkodás, egyeztetés, seggvédés, izzadás. Kb ilyenek:
- ''de uram... ne nekem.. én csak egy ügyfeles... most letette? LETETTE A BAROM! A KÚÚÚÚÚÚÚÚRVA ANNYÁT AZ ILYENNEK!''
- ''nem, autóhitel. nem ön vett autót 2 éve? hitelre? naugye. piros megane. és még 1 év hitel van rajta. nem, nem járt le, még 1 évig fizetnie kell. igen, rosszul olvashatta. viszhall. A HÜJEBAROMÁLLAT , hehehehehe, Aszitte, hogy már lejárt a hitel''
- ''nemtudok felettest kapcsolni, sajnos ez egy zárt rendszer. nem, számot sem tudok, nem engedélyezik. Az én nevem XY, de higgye el, én csak a feladatomat végzem... nem, nem tehetek róla... igen... hát sajnálom... de ne kiabáljon velem...'' -és anyázás.
És sorolhatnám. Minden egyes beszélgetés után kibeszélték az ügyfelet, szidták, ócsárolták, akár annak taplósága, akár naivsága, akár laikussága miatt. Rendkivül rossz volt hallani. Nemmondom, hogy az ügyfél szent és IQ bajnok, barátnőm is lizingosztályon dolgozik, néha beszél kamionosokkal, ifásokkal, hát látom rajta este, hogy aznap volt egy vitája egy ilyen állattal. De akkoris...
Én csak kucorogtam ott a sarokban, a kódra nem tudtam figyelni a zaj miatt, és morálisan annyira lehangoló volt ami ott folyt, 3 müszakban, hogy 2 nap után eljöttem. PErsze előtte kértem a külön szobába helyezést, de nem tudták teljesiteni. Ennyi. -
Loha
veterán
Én is dolgoztam ilyen munkakörben, kb. 1,5 évig bírtam.
Iszonyat türelem, és nyugottság kell hozzá. A legnagyobb gáz az egészben általában, hogy a céget, nem érdekli az ügyfél, csak ilyen olyan szintidőket, meg arányokot meg mindenféle statisztikai szart kell javítani/tartani, az senkit nem érdekel, hogy az ügyfélen valóban sikerült-e segíteni vagy nem. A másik oldalról nézve, meg minden ügyfél úgy kezeli az ügyfélszolgálatosokat mintha személyesen, a céggelbeszélne, és az általad is utált cég hibái miatt, neked kell tartanod a hátad, és közben tudod, hogy az ügyfélnek igaza van, de neked a céget kell védened, akit utálsz te is
És akkor még persze ott a sok ''érdekes'' ügyfél
Szóval sztem, ha vki épp ésszel tényleg sokáig csinálja, akkor könnyen lehetnek ''problémái'', kivéve ha már eleve úgy ment oda, hogy voltak
-
moma
őstag
Jó, hát ha az a feladat, hogy fel kell olvasni nekik a tájékoztatót arra tényleg nem jó
Egyébként a a linkelt felvételen hallható srác is elég idegroncsnak tűnik, kétlem, hogy vele beszélgetve az embernek az járna a fejében, hogy hogyan legyen kedves vele (persze az ügyfelek is suttyók)... -
szepi79
őstag
és hogyan küldjünk emailt arról, hogy állítsa be a levelezőprogramot, meg az internetkapcsolatát?
ha ezek mennének, nem kéne a segítség
(kb. a HD-s munka 90-95%a ebből áll ugyanis.)
honlapon asszem fenn voltak ezek az információk, sőt, még olyan is volt, hogy kis tájékoztatón rajta volt. (meg talán még a CDn is, amit kapott az ügyfél.) szóval, ha valami le van írva, de a delikvens a ''reménytelen eset -1'' kategóriába tartozik, és elég sokan vannak, akkor nekik telefonálni kell. a ''reménytelen eset''-ekhez meg kimenni... -
moma
őstag
válasz
Daudi Baldr #18 üzenetére
Mondjuk elég durva, hogy nevek és telefonszámok benne vannak hagyva...
Egyébként tetszett a cikk nekem is. Lehet normálisabb lenne ha emailben mennének ezek a segítség nyújtások elsősorban, csak hát az ember inkább telefonál, mert abban kevésbé bízik, hogy írásban gyorsan válaszolnak is neki... -
szepi79
őstag
sokkal egyszerűbb a megoldás: ha elkezd személyeskedni az ügyfél, nem szabad belemenni a vitába, csak közölni, hogy ilyen hangnemben nem tudjátok folytatni a beszélgetést. ha nem nyugszik le, akkor teljesen szabályos, ha lerakom a telefont.
de ha visszaszólsz, és utána az ügyfél nem panaszol be, akkor valszeg sose derül ki. Ha bepanaszol, akkor is azon múlnak a következmények, hogy mennyire durvát mondott ő, meg te. ki ilyesmi miatt nem nagyon rúgtak még embert, maximum megvonják az arra a hónapra adható prémiumot, ami azért elég gáz. szóval jobb nem visszaszólni, hanem szabályosan lerakni azzal a tudattal, hogy a fickónak megint végig kell csinálnia az egész menürendszert +''kérjükvárjon,hívásafontosszámunkra,addighallgassonbétóvent'' -
Blaise
veterán
Jó írás
Akkor ha az ügyfél elkezd k*rvaanyázni és te mondjuk felveszed a kesztyűt, akkor kirúgnak, vagy csak fegyelmit kapsz ? -
Akheron
senior tag
válasz
Daudi Baldr #18 üzenetére
Meghallgattam, jó mókát remélve, de őszintén szólva egyáltalán nem tartom viccesnek. Mi vicces lenne abban, hogy valaki arrogáns és lekezelő módon beszél másokkal, és ennek a siralmas hozzáállásnak még az eredménye is nyilvánvalóan megmutatkozik az ügyfél hangjában? Kifejezetten rosszul esett hallgatni. Még ha önmagában lenne is néhány megmosolyogtató betelefonáló, az operátor stílusa teljesen ellehetetleníti bármiféle humor kibontakozását.
Szerk.: No, a közepefelé már jobbnak tűnik - az eleje tényleg siralmas volt.
[Szerkesztve] -
bolondember
MODERÁTOR
csak a ponttosság kedvéért: ''Servise Level'' az ServiCE Level... És felénk (na jó, annó még a magenta ténél (rendszer, nem vonalban és nem mobil) azt az SL-t SLAnak becézték... (mint Agreement)
mi annyira nem szivattuk az ügyfeleket, csak kikapcsolt mikrofon mellett küldtük el az osztrák/német/kuala lumpuri ügyfelet az anyjába magyarul... -
Daudi Baldr
tag
Ezt hallgassátok meg [link]
-
szepi79
őstag
Aki tényleg hülye, abban talán még az sem tudatosul, hogy több spam-et kap.
persze, de ez csak 1 módszer volt... rengeteg van még, nem lövöm le mindet... meg ötleteket se akarok adni
Az a 100-on túli fizetés abszolút nem hangzik rossznak. Azt hittem, hogy az ilyesmi munkáért kevesebbet fizetnek. Persze nyilván attól is függ, hogy milyen településről beszélünk... gondolom Pesten nagyságrendekkel jobb a bér.
de Pesten az élet is drágább, az albi meg a rezsi, meg a kaja is... egyébként a 100 felett pestet mondtam. -
Lobonc
tag
Majdnem 2 evig voltam cc-s az egyik áramszolgáltatonál hát igen ilyen helyen hamar megutalja az ember a telefonálást és az embereket.... már lassan egy éve nem csinálom de még mindig megkösöznöm a hivásokat még anyámnak is néha...
lob -
BloodRay
veterán
Én az ország egyik legnagyobb cégénél dolgozok(szerencsére csak diákmunkában) részben mint telefonszolgálatos(nekünk kell a panaszos ügyeket is felvennünk) és az a legviccesebb/szomorúbb, amikor az ügyfél velem ordítozik, illetve magyarázza pulykavörös fejjel, h hogy képzeli a cég, h nem fizetett még neki... (arra persze már én bíztatom h küldjön behajtókat
)
Meg mikor tőlem várja az ügyfél, h intézzek el neki ezt meg azt(hiába mondom h csak felveszem az adatokat). -> Persze máris! Rohanok seggberúgom a főnököket...
De a legjobb az mikor országos, nagy cégek vezetői megkérdezik a reklamáció után, hogy: -Akkor még ma megkapjuk a pénzünket?Az mellékes, h egy ovodás tudja, h ha én ma elutaltatok pénzt a bankkal az max 1-2 nap alatt ér az ő számlájára.
-
Akheron
senior tag
Aki tényleg hülye, abban talán még az sem tudatosul, hogy több spam-et kap.
Szerk.: Az a 100-on túli fizetés abszolút nem hangzik rossznak. Azt hittem, hogy az ilyesmi munkáért kevesebbet fizetnek. Persze nyilván attól is függ, hogy milyen településről beszélünk... gondolom Pesten nagyságrendekkel jobb a bér.
[Szerkesztve] -
szepi79
őstag
francokat... egy egysejtű ügyfél nem fogja összekapcsolni azt, hogy hirtelen sok SPAM-et kap azzal, hogy kb. egy hete felhivta az XXX céget és bunkó volt az ügyintézővel...
fizetés... az elég képlékeny dolog. sok a (néha kötelező) túlóra, ilyenkor azért lehetett keresni is, de akkor zombi lettél. nem akarok konkrét számot mondani, 100on túl, 200on innen, de 100hoz közelebb van a nettó. már a HD-soknak. az infósoknál az én időmben kb. 20-30-40el kevesebb volt. (és sztem nekik volt a nehezebb dolguk, ők jobban kapták a hülyéket, bár nekik azért nem kellett túl nagy előképzettség, csak kötél idegek.)
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
válasz
Fragohol1C #9 üzenetére
Na de mennyi az a nem annyira jó?
Amúgy nem gondoltam soknak a fizetést, nem azért kérdeztem. Csak... hogy nagyjából képben legyek az elvárások és a juttatások viszonyát illetően.
-
szepi79
őstag
Szerintem egy hónapon belül a szabadnapok felét hétvégére kell kapni. Így rugalmasabb, mert lehet szo-v nélküli heted, full hétvégéd, és feles is egy hónapban. De a havi átlagnak ki kell jönnie.
az elv az volt. csak gyakorlatban ritkábban jött össze az elvártnál.
bambano: Az előfizető visszaszivatása meg azért nem praktikus, mert még egy anyázós telefon lesz belőle.
persze, amennyiben tudja, hogy ki és miért szivatta. de
1. általában nem jegyzik meg az ügyintéző nevét
2. nem szabad azonnal szopatni, várni kell vele pár napot, hetet, hogy emberünk ne gyanakodjon... (volt olyan is, aki megvárta, hogy a következő alkalomkor, mikor nagyon felbaszták az agyát, akkor szivatta meg az előzőt. végülis jó megoldás)
-
Szabtom
senior tag
Jó írás, hasonlóképpen képzeltem el.
Szerintem egy hónapon belül a szabadnapok felét hétvégére kell kapni. Így rugalmasabb, mert lehet szo-v nélküli heted, full hétvégéd, és feles is egy hónapban. De a havi átlagnak ki kell jönnie. -
(Kolombusz)
veterán
Érdekes egy írás!
Köszönöm! -
bambano
titán
Ahol a heti pihenőnap egyike nem hétvégére esik, ott erősen javasolt lenne munka törvénykönyvét tanulmányozni, mielőtt ráborul a bili a vezérkarra.
Az előfizető visszaszivatása meg azért nem praktikus, mert még egy anyázós telefon lesz belőle. -
Örülök a cikkednek, legalább látjuk, hogy milyen egy ügyfélszolgálatos élete. Én biztos nem csinálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Facebook és Messenger
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED TV topic
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- PlayStation 5 konzolok garanciával! -konzol beszámítás ok!- Frissítve 07.30.
- GAMER SZÁMÍTÓGÉPEK GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, AKCIÓS ÁRON!!! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- RODE Vlogger Kit universal
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Gombászkönyvek egyben
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó