Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necc

addikt

válasz degu #20 üzenetére

ehh mit zagyválsz? :))
    mod: megnyugtathatlak, hogy nem origo.hu meg hasonló szennyoldalakról szedem össze az infókat, hanem pl. PH, és hasonló megbízható oldalakról :P

[Szerkesztve]

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

• Necc

addikt

válasz D4rkm4n #17 üzenetére

''A TFT ill LCD monitorok már tényleg nem rongálják csak minimális mértékben a szemet.''

Ennek anno pontosan utánanéztem, és egy nagy marhaság. Ugyanúgy rongálja az LCD is a szemet, mint a CRT, egyedül annyi az eltérés, hogy az LCD kijelzők önmaguk nem bocsájtanak ki fényt, így a megjelenő ábra/kép ''természetesebbnek'' hat az agy számára de ennek semmi köze a rongáló hatáshoz. Óránkénti szünet, játékok között elhalálozások közötti pár másodperc szünet és ezzel megvan az előóvatosság.

Anno a régi 15'' és alatti CRT-knek erős volt a mágneses sugárzása és mivel az agynak egy része is mágnesből áll ezért ez fejfájást okoz (néhány modernebb 17''+ monitorra is igaz de kevésbé) és néhányan ezt fogják fel mint ''rongáló'' tevékenységet pedig ez téves. Mivel az LCD/TFT-ben már nincs erős (elektro)mágnes ezért nem okoz fejfájást.

Példaképp leírom saját tapasztalataimat e téren: rengeteg ideig 14''-os kis monitort használtam, míg utána nem néztem kis írásnak minek tartalmát előbb összegeztem. Eddig is rendszeresen fájt a fejem, de nem tudtam hogy mitől. Nemsokkal miután valahol megtaláltam a kis leírást, úgy döntöttem hogy veszek egy modern CRT monitort, alapos turkálás után kikerestem a Beliea 10 60 55 19'' CRT monitornak a sugárzási paramétereit, és ott leírták hogy 40cm után a monitornak nincs észlelhető elektromágneses sugárzása. Megrendeltem, 40cm bőségesen tartható távolság, és fejfájásaim tovaszáltak :) Szóval még csak az összes CRT-ről sem mondható el ez a fejfájásos dolog.

mod: tagoltam a szöveget hogy átláthatóbb legyen.

[Szerkesztve]

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák