- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megnéznék egy tesztet az i5 ellen, de az i3-3225-tel.
-
-
Nem enyem az erdem, mert mint irtam elottem is felvetettek mar masok. Nagyobb oldalak is neha-neha elovettek a temat, majd elaludt ismet az egesz. Sajnos a matematikat sokan nem szeretik, emiatt meg alapveto szamitasokra sem hajlandoak. Azt belatni, hogy az fps is egy atlagot kepvisel tobb embernek is fejtorest okozott.
-
Sundesz
addikt
Igen, ezt a metodikát nem én találtam ki, említettem is a cikkben, hogy freschonál láttam először. De tény, hogy nem igazán foglalkoznak vele nagyobb oldalak.
-
A kesleltetes nem uj dolog. Evekkel ezelott is keszultek ilyen meresek mar itt is [link]. 2010-ben meg senkit sem erdekelt. A techriport is evekkel ezelott fogott bele: [link]. Anandtechen pont most jelent meg egy cikk, ahol az nvidia hardveres meresi megoldasat taglaljak: [link]
#186: Ezt meg tudom erositeni. Forumbol idezek:
"2. A mérésed számszerűsített adataiból mindketten azt állapítottuk meg, hogy az átlag fps 30 felett volt
3. Te nem tudod elfogadni ezt a 30+ fps-t játszhatósági szintnek, mert néhol alatta volt (átlag érték esetén ezen nincs mit csodálkozni), valamint a szubjektív benyomásod szerint játszhatatlan volt a játék bizonyos része és a min. fps-ek is túl alacsonyak."
A meres, amire a valasz szuletett: [link]
-
csibe1
addikt
A teszteknél nem igazán említik.
A BF3 topikban volt róla szó jópárszor."aztán a benchmark topikok 99%a azzal a trollkodással telik meg,hogy minek neked 60fps,hisz a szem 24 képkocka/másodperctől már folyamatosan lát..."
Honnan szedték ezt a marhaságot?
Akkor gondolom szerintük multiba is felesleges pl.: CoD2-nél a 125 vagy 250 fps,mert úgysem látod;
elég lesz a 30 is. -
flash-
veterán
mert eddig nem nagyon esett szó erről a késleltetésről,legalábbis én sokat olvasgattam már de erről sehol sem olvastam.
A tesztek 90% ban frapsal mérnek fps átlagot,meg max fps-t,aztán a benchmark topikok 99%a azzal a trollkodással telik meg,hogy minek neked 60fps,hisz a szem 24 képkocka/másodperctől már folyamatosan lát...
az író megnevezte azt amit mi eddig ismeretlen faktornak tartottunk,ezért aki kicsit informált mindig azt nézte hogy melyik kártya viszi a 45-55 átlag fps-t.az alapján történt a választás,mert tudtuk hogy a 45-55nél már nincs ez a mikrolag.
ezt gyönyörűen ki lehet tesztelni amugy.elinditod a frapset,aztán a gta4et,felhúzod a grafikát,és mindig addig veszel vissza amig totál egyenletes a játék úgy hogy 5 perc alatt sem szaggat be egy századmásodpercre sem.
-
DrJános
aktív tag
Köszi a tesztet.
Hiánypótló írás.
Igaz én nem vagyok egy nagy játékos, de eddig nem is hallottam erről a késleltetős dologról, és arról sem, hogy ez mennyire fontos. Ahogy látom sokkal inkább az mint az fps.
Nem is értem, hogy miért nem így vannak elemezve a kártyák és a procik (akár az fps érték mellett is) hisz ez sokkal inkább a valóságot tükrözi mint az átlagolt fps.Jó lenne ezt a grafikont itt a Ph-s teszteken is látni, egy teljesen más szemszögből tudnánk elemezni a kártyákat és a procikat is.
Természetesen csak akkor ha a rácoknak van rá ideje.
-
Sundesz
addikt
Frissítettem a tesztet HT nélküli (i5 "kétmagosítva") eredménnyel Crysis 3 és GTA IV esetében - ugyebár ott voltak gondok.
-
csibe1
addikt
válasz
dragonfx #173 üzenetére
Kipróbálhatod.
Single vagy multi?Az utóbbinak nagyobb a gépigénye.
A multi fut kétmagos Phenom II X2 560-on egy 4670-essel is 800x600-on,4GB RAM,minden alapon.
Nagyobb pályákon és 32 fős létszám felett rendesen érezni,hogy ez már kevés,és a BF3-as topikban olvasottak alapján az i3-al se sokkal jobb.
A CQ pályák eszik rendesen a vasat,főleg Ziba.Az Armored Shield jobb lett optimalizáció terén,ott a nagy pályák is elég tűrhetően futnak,de inkább kisebb létszámú szervereken érdemes játszani.
Négymagos procival,8GB RAM és GTX460 mellett simán megy 1280-ban high grafikán.
A Win7 viszont kicsit meg van zakkanva,mert nekiáll sikítani,hogy kevés a rendszererőforrás,
ezért letiltaná az aerot.Nem tudom mi volt neki kevés, a 760-as proci?(#178) syberia
"Olyan érzésem van néha hogy az fps mennyisége határozza meg játékélményt,"
Inkább ezt próbálják velünk elhitetni,hogy nem a hangulat a lényeg,csillivilli grafika legyen aztán annyi.
A hardvergyártóknak is ez a lényeg,vegyél minél drágább cuccot a gépedbe,hogy fussanak a játékok,nem baj ha fele akkora vas is elég lenne ha normálisan optimalizálnák a játékokat.
Azon behaltam amikor írták,hogy a Crysis2-ben a város alatti tengert is számolta a hardver sutyiba. -
syberia
veterán
válasz
agressiv #177 üzenetére
Olyan érzésem van néha hogy az fps mennyisége határozza meg játékélményt,
régebben valamiért sokkal jobban élveztem a gamelést,
Half-life 2 hatalmas élmény volt AMD 3100+ Ati 9250 512mb ramos
mai szemmel röhejesen gyenge géppel végigtolni
Mondanom sem kell nem volt túl sok fsp a monitoron de a feeling kárpótolt.
A Far Cry is áll-leejtős volt ezen a gépen, mikor lecseréltem
a vga-t 9800 Pro-ra egyből minden akkori cím ment maxon
A Crysis első részéig bezárólag a játékélmény már nem a régi számomra
Nosztalgia OFF -
flash-
veterán
"e 45 fps alatt nagyon darabossá válik a játékmenet. (Nem tudom, minek lehet ezt hivatalosan nevezni: microlag, stuttering?)
Ez a probléma nem minden játék esetében jön elő, de a döntő többségben azért jelen van. Igazából nem tudtam rá a magyarázatot, hogy ez mitől lehet. Elvileg a 35 fps-nek már elegendőnek kellene érződnie, elég csak a konzoljátékokra gondolunk, amiknél túlnyomó többségben másodpercenként 30 képkocka a célérték, de ennek ellenére azért folyamatosnak tűnnek."Miért keveritek az átlagfpst az éppen megjelenitendő fps el?
a fraps és ilyen programok átlagfps-t mutatnak tehát hogy az elmult másodpercben vagy éppen akkor mennyi az átlagfps..
ha tizedmásodperc alatt leesik 2 re aztán meg felmegy magasra nem fog keveset mutatni viszont érhezhető lesz egy kis mikrolag...
egy mikrolag és kicsúszunk a pályán egy autosjátékba,vagy lelő a gép... -
dragonfx
veterán
na meg kiprobálom bf3at 2 magon
-
Sundesz
addikt
válasz
#11302912 #170 üzenetére
Az alacsonyabb felbontás meg az erősebb VGA segíthet ebben az esetben. Mondjuk az AC3 sokkal jobban fut NV kártyákon. GTA4 is jól fut? Ja, és a 8 GB memória is lehet jó hatással még, azt majd letesztelem én is.
Crytec210: ezt hogy érted? 2 vs. 4 mag magyarázza a különbséget, egy FX6300-al megnéznem, azzal 1 árban van.
-
törölt tag
Hm. Akkor a cikk szerint mert i3 procim van (en 1280x1024ben jatszom, mert annyit bir a monitor) akkor ezeknek a jatekoknak szaggatnia/mikrolaggolnia kene? Mert en egyiken se vettem eszre egyenlore semmi hasonlot. Nahjo, de C3ban mar kicsit leesik az fps neha, de amikor 40 folott van akkor semmi negativat nem eszlelek. AC3 meg olyan 80FPSel megy nekem atlagban, minimum 50-60.
-
Köszi a tesztet, de biztosan nem olcsóbb annyival az i3, hogy megmagyarázza a különbséget?
-
törölt tag
Fejlesztők részéről mindig készülnek az usereket (össze)zavaró eljárások játékokban és más programokban. PhysX-et Nvidia oldalon már leírták, de az AMD is előállt a TressFX nevezetű eljárásával, ami hivatalosan AMD hardveres oldalon elméletileg jobban müködhetne. Nekem sem a haj mozgása, sem az interakcíó Lara Croft vállával nem adja. A sebességet viszont nagyon visszafogja.
A CPU erőforrásokat is mesterségesen nővelik. Több magot nehezen, de azt magas erőforrásigényesen terhelnek, hogy erősebb, lehetőleg Intel processzort vegyenek. A magok számának megfelelő kihasználása még várat magára.
-
törölt tag
Játékot és programot is kiadnak manapság, hogy a processzor kezelése rosszul van megirva. Nem terheli egyformán a magokat, vagy alacsony %-os kihasználtsággal. Ilyen esetben még egy i5 is feleslegesen magas erőforrás a gépben. Szivesen cserélném majd a Phenom II X4-et egy nyolc magos CPU-ra, hogy erőteljes gyorsulást érezzek, mint egymagos P4-ről két magos Phenom X2 (KUMA magos), majd a Phenom II X4 váltásnál. A processzorok fejlődését nem követik megfelelőképp, ezért érezheti a felhasználó, hogy két magos CPU elég 2013-ban.
-
kromatika
veterán
teljesen jogos.jó írás.
-
tblack
csendes tag
-
agressiv
addikt
Egyetlen dolog maradt ki, a régebbi játékokkal való nosztalgiázás. Mert ami csak 2 szálon dolgozik az az Athlon-on, de még a 2 magos phenomon is nagyon gyenge a bullshit-ről nem is beszélve.
Tapasztalataim szerint a monolit 4 magos kiépítés is rengeteget dob a régi 2x2 magos Q6xxx - 9xxx sorozatokhoz képest.
Semmi köze ehhez a processzor kiépítésének, a 775 memóriavezérlője még az északi hídban van és nagyon fogja. A 775 eléggé nonszensz kialakítású volt, mert amíg elég bivaly-ok voltak a magok, a memóriavezérlés ódivatú volt.
-
akviktor
csendes tag
Jó kis írás. Azért arra kíváncsi lennék, hogy nem-e veri el az i5 úgy is az i3mat folytonosságban, hogy csak 2 magja van engedélyezve.
Szép és jó, hogy arra konklúzióra jutsz, hogy a 4 mag az mennyivel jobb, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az i5nek jóval nagyobb magonként is a teljesítménye. -
tblack
csendes tag
Tapasztalataim szerint a monolit 4 magos kiépítés is rengeteget dob a régi 2x2 magos Q6xxx - 9xxx sorozatokhoz képest.
Haver WOW-ozik. 3.2-re húzott Q6600-hoz képest ugyanazzal a HD5850-el kb. dupla fps lett neki i5-2500K-val.4 magos prociból sem mindegy milyen használ az ember.
A 30fps-re visszatérve. Még single player játékot is kellemetlen 30fps-el játszani. Multi fps-ben pl. egyenesen a hátrány mert képtelen vagy azonnal jól célozni, az meg leginkább halál egyből.
Engem baromira zavar már single playerben is ha 45 alá megy az fps. Nem kell ahhoz "lézer" szem (ahogy fent a kolléga emlegette), hogy meglássa és zavarja az embert. Én 60fps-re törekszem minden multi játéknál. Úgy állítom be a grafikát, hogy meglegyen. Csak extrém esetben menjen alá.
Minél nagyobb a monitor annál jobban érzed, hogy kevés az fps. Pedig manapság már sokan vesznek 24-es vagy akár nagyobb monitorokat.
LCD TV-n én nem játszanék szivesen, csak akkor ha van rajta kifejezetten arra való mód és még akkor sem biztos jó. A legtöbb TV a sok képjavító és hasonló eljárás miatt nagy input laggal rendelkezik, ami köztudottan a játékos ellensége. Lehet egy single playerben elmegy még annak aki nem veszi észre és nem zavarja de multi fps-ben halál. Sajnos én magam alacsony toleranciával rendelkezem az ilyen dolgok iránt. Ha monitort veszek akkor az input lag az egyik legfontosabb kérdés számomra. Hasonló okokból nem használok wireless egeret vagy billt sem.
Saját magam is egy 2500K-t használok Z68-as alaplappal és komoly különbséget éreztem mikor lecseréltem az egyáltalán nem rossznak számító Q9550-emet ami előtte volt. Amondó vagyok játékra csak 4 magos processzort. Nem kell minden egyből megvenni, jó a régi vga is aztán ha van pénz lehet azt is cserélni. Egy két magos processzor már nem a jövő. A 2500K-m megvan már több mint 1 éve, húzom is 4500MHz-re. Ez elég erős ahhoz, hogy meglegyen még vagy 2-3 évig. Egy 2 magos processzorról nem lehet elmondani ugyanezt. Ha azt nézzük, hogy a legalapabb i3-ból nem jön ki kettő a fullos i5 árából, akkor érdemes megvenni most a drágábbat, mert a végén többe jön ki a 1,5-2 évente cserélgetés. És akkor is csak gyengébb proci lesz a gépben végig.
-
kop8
őstag
Jó írás!
THXA 6mb L3 cache és a 3MB L3 cache közti külömbség sokat javít a játékon ugy tapasztaltam...
-
Sundesz
addikt
Sőt még ahhoz is, hogy elinduljon a gép.
Kell a VGA persze, de középkategóriás kártya engem kielégített volna már eddig is, csak jó pár játék igen silányan ment.
Global: Az Assassins III-at és a GTA IV-et is próbáltam 1280x800-as felbontásban is, de nem gyorsultak számottevően. Egy 5850-es kiröhögi ezt az alacsony felbontást, de mégis szenvedés volt. A sandbox játékoknál a sok NPC szépen leterheli a CPU-t.
A Crysis 3 meg GPU limites már, 10% csak az fps növekedés i5-ön, amit akár még az órajelnövekedés is magyarázhatna (3.1 vs 3.4 GHz). De ha mögé nézünk a számoknak, akkor látszik az a csúnya ábra, ami i5-ön kb. 10 ms alatti kilengéseket mutat, míg i3-on 30 ms-osat. Ez az amit nagyon érezni, hiába 40 fps-el megy a játék, ha egyik képkocka 10 ms-ot késik, a másik meg 40-et. Jobb a fix 20-25.
Én nem multizom egyáltalán, szóval ahhoz nem tudok hozzá szólni.
Más: Azért nem FHD-ban teszteltem, mert ilyen a monitorom van. Kevesebb, mint 20%-al több pixelt jelent a FHD egyébként. Nem hiszem, ha csontra maxolom a játékokat és 20 fps-t kapok akkor sok értelme lenne a tesztnek, hisz akkor tényleg mindegy mit rakok a VGA alá, mert játszhatatlanul alacsony fps-t kapnék. Pont ezért választottam életszerű körülményeket.
HT kérdésre majd rátérek még.
Azt is megnézném, hogy i3+HD7850 vagy egy i5+HD7770 nyújtana-e egyenletesebb teljesítményt.
-
Elég zavaró, mert természetesen hentelős résznél van, amikor egyszerre (túl)sok minden történik. 99%-ban driverhiba, mert újabbakkal enyhült/megszűnt a jelenség, de azért elég vicc, h kell egy év mire normális drivert kapunk.
Ez általábn nem driver hiba, hanem szarul van lekódolva a játék motorja. Esetleg a motor ugyan jó, de nem úgy van használva/implementálva, ahogy kellene. Ezért - mivel a játékkiadó általában sz@rik a teljesítmény-jellegű optimalizációra (post-production) -, így a videokártya gyártók hackelnek bele a driverbe játék/motor specifikus optimalizációkat... -
mager#
csendes tag
Jelenleg ugylátszik még mindig a VGA kell a játékokhoz,
-
Vegyigyümi
tag
Én i3-3220, HD6770 + SSD kombináció mellett tettem le a voksom, (akkor még nem volt a 7000 széria) eddig bármit próbáltam, szépen elmegy. Igaz nem is vagyok ennyire szőrszálhasogató, és nem játszom hálón.
Kíváncsi lennék ennek a tesztnek a folytatására, csak HDD - SSD cserével. -
andrasko
senior tag
"Intel Core i5-3470 (3.2 GHz, 6M, 3.6 GHz Turbo)"
Négy magos terhelésnél az intel által megadott 3.6ghz nem igaz.
Ha csak azért írtad, mert a procit akartad jobban beazonosítani, akkor rendben.
Ha viszont 36x-os szorzóra állítottad a Turbót, akkor az csak 2/1 maggal ment ennyin.
Sajnos erről nem esett szó a cikkben.Cpu-Z-ból pedig csak sejteni lehet...,
Ez fontos, mert a cikk a 2vs4 magról szól.
4 magos terheléssel i5-3470:
- 3.2ghz: Alap
- 3.4ghz: Turbo
- 3.8ghz: Turbo+No-K (Z75/Z77 alaplap) -
Ptech
addikt
Kíváncsi lennék mi okozza az i3-nál az ilyen nagy szórást. Talán a HT kikapcsolása segítene csillapítani a mikrolagot, még ha csökkennének is az fps értékek?
-
Jó kis teszt
-
dragonfx
veterán
válasz
#51736960 #112 üzenetére
a g860 16k a g2020 is.de előbbinek van 100mhz előnye.amit a m,ásodik a + ramsebbeséggel korrigál.ergo ugyanott lehetnek gyakorlatlaban.sőt....
tudjuk nagyon jol nem hiába skálázzák ennyire az intel procikat 100-200mhz is jelent sebbességet.
A g2120 amni jobb lenne.de az már 4k.val több.%ra osztva 25%kal drágább.de kb 10%kal erősebb.mindenki döntse el.
ha már 20-21k.ért G2120 akkor inkább használt garis i3 2100.Hát én nem hinném hoyg egy i3 3240 vs i5 3330nál is ekkora lenne a különbség. a kisebbik csak 400mhz.t plusz tud.
-
ViZion
félisten
Jah, ja.
dragonfx: mikrolagnál amikor én találkoztam vele az mintha "megállna" a videó, kimaradna pár képkocka a "filmből". Elég zavaró, mert természetesen hentelős résznél van, amikor egyszerre (túl)sok minden történik. 99%-ban driverhiba, mert újabbakkal enyhült/megszűnt a jelenség, de azért elég vicc, h kell egy év mire normális drivert kapunk.
-
dragonfx
veterán
válasz
menyus89 #100 üzenetére
igaz én mindig kuncogok magamban.mintha nem magyarul irnék. a tartalma érthető és a szavak is.szegények belelapoznának egy kis party.s dumákba szlengbe szerintem tuti kifeküdnének a dumáktól, kész, ko infuzio helyszínen.
hát nem tudom ez a fps késleltetés amiről ti beszéltek meg mikrolagg nekem ez a 2 fogalom ismeretlenek.nem tudom miről beszéltek én leírtam 20-22 alatt látom szétesni a képet nagyon. -
Normi™
őstag
Jó teszt!Köszönöm!
Én annyival egészíteném még ki(lehet már leírták előttem),hogy esetlegesen physix-ot használok körében is ajánlottabb a 4mag mivel az újabb verziók leosztják 4 proci szálra és leveszik a terhet a gpu-ról és erőforrás szabadul fel(nv estén,amd esetén értelemszerűen nem),persze lehet rosszul tudom akkor javítsatok ki nyugodtan. -
bazsi0322
tag
Köszönöm mindenkinek!
Természetesen nem cserélem, csak így a cikk után gondoltam megkérdezem, hogy jobban járnék-e egy i5-el. -
bazsi0322
tag
Üdv!
Nekem egy i72600+7850 2gb+8gb RAM van a gépemben. Melyik lenne az az i5-ös proci amivel esetleg jobban járnék mint ezzel az i7-el. Csak játékra használom, videovágás meg hasonlók nincsenek.
-
csabi0805
senior tag
válasz
Rypejakten #131 üzenetére
Na most akkor átszervezés lesz ebből úgylátom.
Köszi a tippeket! -
csabi0805
senior tag
Na pont most néztem egy i3 3220-at,8 gb 1600 MHz rammal,meg egy 650Ti-vel.
Akkor most mit csináljak?
Egyszerüen nem tudom már eldönteni... -
wutuka
aktív tag
Ha valakinek van pénze egy i5-re,természetesen megéri megvenni az időtállóságát is figyelembe véve.
Azonban,aki játszani szeretne ugyan,de a keretbe nem fér be a két proci közötti jelentős árkülönbség,annak egy i3 is elég lehet egy 7850 társaságában.Ezért kellett nekem is i3-mat összeállítani.
Az i3 fogyasztása pedig egészen elképesztő! Alulmúlja még a kedvezőnek mondható i5 fogyasztását is ,,jóval,, Ár-érték arányban az i3 nagyon ott van! -
wutuka
aktív tag
Akkor egyetértünk.!
6-7 játékot(mai játékok... Black OPS II.,Far Cry 3,Fifa 2013...) is telepítettem a barátom i3-mas gépére,és 1920*1080 FULL HD felbontásban,általában magas grafikai részletesség beállítása mellett a 22-es moncsin tökéletesen játszhatóak voltak.Mondom nyomatékosan,hogy HD 7850 mellett( 1 GB-s változattal) és 8 GB DDR3 1600 MHz-RAM társaságában. Én semmilyen pluszt nem láttam az i5 gépemtől az i3-hoz hez képest.
Ha videót tömörítek,egyéb komolyabb munkát csinálok,akkor láthatnék az i5-től jobb teljesítményt az i3-hot képest.Játékban nem láttam. -
syberia
veterán
-
ViiiiktorOC
senior tag
Jó teszt!
Köszönjük a munkádat vele! -
aram01
nagyúr
Az írás jó, én egy x4 630-ar cseréltem i3-ra és nem bántam meg
-
kovsol
titán
Ha egy sokkal izmosabb vga lett volna a tesztgépben még nagyobb eltérés jött volna ki szerintem.
-
->Raizen<-
veterán
Jó kis teszt! Szerintem ma már kell a 4 magos processzor! Egy i5 3470-től erősebb cpu szerintem nem indokolt ha az ember főleg játékra szeretné használni a gépét!!!
-
kNG
senior tag
Jó a phenom II, de azért érdemes összehasonlítani a minimum FPS-eket (mondjuk egy i5-öt, és egy phenom II-t összevetve), lesz különbség, nem is kicsi... (X4 955-öm ezelőtt volt 4 GHZ alapfeszen)! Nem mondom hogy rossz a Phenom II, mert nem rossz, de nem tudsz hova lépni azon a platformon (max. X6, de az meg felesleges)...
-
Desy
tag
Az írás rendben van, de ár-érték arányban én ma inkább egy nyolcmagos változatban látom a játékra szánt megoldást és egy atom profilban az egyszerű dolgok futtatását. Egy gép ugyanis nem gép ma egy fiatalnak főként ha iskolás és dolga van a web-en azon túl is, hogy játék, film, zene és miegymás. Hiszen történhet bármi váratlan dolog... de a lényeg, inkább a biztonságon van.
-
25zsozso
csendes tag
köszi a tesztet.
nekem mint kevésbé járatosnak a könnyű érthetőség sokat segített a fejlesztéseim irányának meghatározásában. -
TomRy
csendes tag
Egy Feladatkezelőt screenshot sort szívesen láttam volna még a tesztben, hogy játékok közben melyik játék mennyire terheli le a több magot, főleg a négymagosnál érdekelt volna, hogy vajon a +2 mag mennyire dolgozott a játékok alatt. Ettől függetlenül szép teszt.
-
törölt tag
válasz
Rypejakten #111 üzenetére
igaz, igaz.
a G860 32nm-en készül, a G2020 pedig 22nm-en.ettől függetlenül a G860 picit gyorsabb, de lehet, hogy inkább én is a G2020-at választanám
-
törölt tag
válasz
ez_meg_emaz #105 üzenetére
akkor már inkább egy G860, ami modernebb és picit gyorsabb, mint a G2020, és csak 2k-val drágább.
a G860 egyébként egy alig butított i3, itt van egy teszt, az oldal alja felé vannak a játék tesztek, alig kap ki az i3-tól, ez tök jó az árához képest szvsz...szerk: lemaradt a link: [link]
sőt, left 4 dead-ban elveri az i3-at lol
-
ViZion
félisten
válasz
menyus89 #102 üzenetére
Olvasd el az alapelveket, utána írj. Az off nem számol bele, másrészt ha megnézed a napi hsz-ek számát nálam, akkor meg is válaszoltad magadnak.
Szal. amikor valaki egymondatotszót nem tud leírni hiba nélkül az ne keltse a feszültséget, főleg ne úgy, hogy valós életben lehet még nem is használt Phenom II procit.Használtam i3-at, i5 használok most is, és volt Athlon, Phenom I - II és most FX proci.
Phenom II is nagyon jó volt, az FX még jobb. Nem szintetikus teszteket nézek, használom, dolgozom vele. Megjegyzem céges gépembe i5 van, csak hogy lásd, nem vagyok elfogult... -
Rypejakten
addikt
válasz
ez_meg_emaz #105 üzenetére
FX6300, már ki lehet fogni 30k körül.
-
wutuka
aktív tag
Teljesen egyértelmű,hogy az i5 játékok esetében többet tud nyújtani mint egy i3.Egy kétmagos processzor nem fog sosem tudni versenyezni egy négymagossal.Azonos korszakban természetesen.Lehet az játék,munka,bármilyen feladat.Nem szabad elfelejteni a két processzor közti nem kis árkülönbséget sem.Ez is méltán sejteti az erőviszonyokat.
A kérdés az,vajon kell e az i5, vagy elég az i3 játékra. Nekem i5-s gépem van (3450), de nemrégiben raktam össze egy i3 2120-as gépet. Mindkettőbe HD 7850 volt. Őszintén szólva én semmilyen különbséget gyakorlatban nem tapasztaltam! Persze lehet benchmarkokkal ki lehetett volna mutatni különbségeket, de hangsúlyozom,hogy mindkét procival tökéletesen mentek a játékok! Lehet,hogy a HD 7850 volt a nyerő választás??? -
Töki bácsi
aktív tag
Köszi a tesztet! Hasznos olvasmány
-
ez_meg_emaz
őstag
Akkor azt mondjátok i3-3220 (30-35k) helyett jobban járok egy G2020-al (15k)? És most nem (csak) az árkülönbség a lényeg.
Tesomnak lenne új gép és max 30k körül szánnánk procira. Ő egyértelműen játékra használná.Ha azt mondjátok 5 fps-el kevesebbet produkál a G2020 mint az i3, viszont sokkal folyamatosabbnak érezni akkor nem kérdés melyiket vesszük. De ha van i3-nál jobb cpu játékra AMD oldalon 30k körül akkor jöhetne akár az is. Viszont eddig - ha csak fps-t nézi az ember (márpedig legtöbb tesztben csak arról van szó, micro lag-ról nincs) akkor - egyértelműen i3.
-
kekegsm
őstag
Nagyon játékfüggő is a dolog. Pl WorldOfTanks alatt egy i3-3220 jobb, mint egy FX8150, és egy nvidia 650Ti jobb, mint egy AMD 7850.
Egyszerűen csak a "tökéletes" optimalizációnak köszönhetően nagyjából egymagos játék, és valami oknál fogva sokkal jobban kedveli az nvidia kártyákat. i3/nvidia párosnál 45-55 az átlagfps, míg amd/amd-nél 30-40 között.
-
Én sem tapasztaltam még az enyémen, bár nem régóta van még meg.
Hangulatkeltés... te miről beszélsz?!
Megfontoltam a mondanivalómat és normálisan írtam le, annyi volt a lényeg, hogy kiváncsi lennék egy hasonló teljesítményű nV kártyával egy ilyen tesztre.
Ha nem tudsz olvasni, vagy értelmezni dolgokat, azzal meg nem tudok mit csinálni!!! -
menyus89
csendes tag
Hozzászólásokat gyűjtőtök?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- További aktív témák...
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- GAMER PC! i7-12700K / RTX 4070 Super / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold! BeszámítOK
- STRIX White PC! RTX 3080 / Ryzen 7600 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest