- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
Új hozzászólás Aktív témák
-
may15
csendes tag
Van bármi élet ebben a topikban?
-
may15
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék, méghozzá az a gondom, hogy volt egy fülhallgatóm, ami nagyjából 8hónap után el kezdett rosszalkodni. A baja az volt, hogy hogy az egyik felén csak a mély szólt, és ha megmozgattam, vavy beljebb nyomtam a fülembe akkor ment a magas is. A vezetékkel nem volt semmi baj, viszont a múanyag házat nem tudtam megbontani. Van ötletetek? -
roti13
tag
Hali, nekem olyan problémám akadt, hogy a kis háló ami megfogja a fülzsírt kieshetett valahol. Valakinek lenne valamilyen ötlete hogy mivel vagy hogyan pótolhatnám? Az ugrott be, hogy pillanatragasztóval ragasztanék valamit szövetet vagy valamit rá, de fogalmam sincs hogy mi lenne jó...
-
Deck
titán
Van 2 db Xiaomi Dual Driveres fülesem és sajnos a bal oldala egyiknek sem szólt, a 2.at azért is vettem mivel nem szólt a bal oldala, majd később a másiknak is. Rákerestem, hogy mit lehetne csinálni és erre a bejegyzésre akadtam. Jó kis Jack Daniels-el tisztítottam ki őket és most mindegyik jó
Köszönet a cikkért!
-
Yondaime 四代目
tag
Köszönöm az írást, pont barbárkodás előtt állt a beats-em, de még 1 misét megért a dolog és jobb lett mint újkorában. (bár én annyit változtattam a dolgon, hogy denaturált szeszbe áztattam, mert az volt kéznél)
-
Keem1
veterán
Nagyon jó írás, csak kár, hogy a képek nem jönnek be. Esetleg a szerző tudná őket pótolni?
-
mzso
veterán
Hát én akárhogy csinálom nekem halkabb marad a jobb oldala...
-
HoaryFox
őstag
Na, pont ez kellett nekem most... alig 1 éves Piston 3-asom bal oldala nagyon kuka egyik pillanatról a másikra
De majd becsattogok egy gyógyszertárba és megszerzem a titkos fegyvert, hátha sikerül megmenteni
Nem ez az első in-ear fülesem, a többinek is majdnem mindig ez volt a baja, de remélem most szerencsém lesz.
Köszönöm az írást a szerzőnek és a Google-nek, hogy megtaláltam
, majd jelentkezek
-
Acetonnal is lehet tisztítás végezni? Vagy az túl káros lenne?
Az aceton amihez hozzájutok 98%-os tisztaságú. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Speeedfire #98 üzenetére
cikkben volt írva hogy pia nem jó
az másra jó -
BlackmMmDog
aktív tag
ki probálom
emiat nem mertem venni agybadugós fülest -
hm_guesswho
tag
amindenit!
pont most akartam lecserélni a fülest, mert brutál elhalkult és már semmi élvezet nem volt benne..de fura volt, hogy egy közép kategóriás sennheiser így elromoljon.
köszönöm a tutorialt, megmentette a fülesemet! -
Speeedfire
félisten
Házi pálinkát is lehet használni a folyamathoz?
-
Robinhofan
csendes tag
Nekem is elhalkult a CX 200asom bal oldala. Huztam fel a kabatot és beleakadt a zsinor. Utana kezdett el az egyik oldal halkabban szolni. Ott azthittem h a kabellel van baj, aztan kiprobaltam ezt.
Kösz hogy megosztottad velünk ezt az informaciót, megspóróltal nekem egy utat és magyarázást az iponba!
Hálám üldözni fog.
Jobb mint újkorában, a masik oldalt is megcsinaltam. Eddig 16oson kellett mar hallgatnom az mp3mamat, mostmar elég 31.
AKinek hasonlo gondja van probalja ki, frankon mükszik! -
Torry
addikt
Sima fülhallgatót nem in-ear eset is lehet alkoholban áztatni picit?
-
sagit
veterán
és működött
köszi a leírást
-
flash-
veterán
lehet venni elektronikai cikkekhez való sprét,vmi chip a neve.
szerintetek tisztítsam vele?
[link] -
zack
nagyúr
Ebben csak az a buktató, hogy nincs említve hogy nem kapsz sehol 100% alkoholt.
általában a gyógyszertárakban kapható 90-95% környéke. Ezzel az a gáz, hogy a maradék 5-10% folyadék nem fog elpárologni ami kársoíthatja a fülest.
Tehát így vakon én sem ajánlom a fürdetést, sokkal inkább a valaki által már leírt fejjel lefelé történő tisztítást, hogy a tisztítószer ne szivárogjon a fülesbe. -
LeG3Nd
tag
Köszönöm, köszönöm. Sikerült újraélesztenem a CX-95 jobb oldalát. 2 óráig mostam, fújtam, szívtam, ráztam alkoholban, közben kissé be is csíptem, de újra tökéletes.
Már csak hosszabbító kábelt és tokot kell szereznem hozzá, nem sokon múlott, hogy a füles is repüljön vele. Ha valakinek van ilyen feleslegesen, valami jelképes összegért, legyen szíves szóljon.
Köszönöm.
-
Lirion
addikt
Én 3 évig használtam egy hpm-70-est és a gumiharangon kívül sose tisztítottam mást. A füles végén egy szövetszerű rács volt, az egyszer eldugult teljesen, semmi hang nem jött belőle, így leszedtem, aztán hogy meglegyen a szimmetria, a másikról is lekaptam a rácsot és nem volt vele többet ilyen problémám.
Most már csak attól koszos, hogy fél éve porosodik a fiók alján, mert már nem tudom mihez használni. Érdekes módon így jobban koszolódott, mint amikor használtam, de a hangzásán ez semmit se változtatott. -
p-zoli
újonc
Sziasztok!
2 hónapja vásároltam egy Sennheiser CX-400-as in-ear fülhalgatót, és kb 1 hónapja totál eldugult a jobb oldali füles része!
Ezután megtaláltam ezt a fórumot, és kipróbáltam az összes módszert, Egyik sem jött össze, azóta hagytam állni a fülest, (ahol vettem ezt a CX-400ast az nagyon messze van ahonnan lakom, és máshol nem cserélik ki, még ott sem biztos) Ma újra kipróbáltam a fülest 1X reggel és 1X délután, és a délutáni próbaánál úgy el volt dugulva az egész, hogy az csak na... alig lehetett hallani vmit, mind2 totál eldugult (pedig még fület is mostam!
Namármost, nincs vkinek vmi elképzelése,arról, hogy mit tehetnék?
Szét lehet az ilyet szedni? vagy mit lehet vele csinálni??Előre is köszi a válaszokat!
Üdv:
Zoli -
Mtt
tag
Nekem korábban egy CX-300-am volt, olyan 3-4 hónapos koráig tisztítgattam szárazon, utána sehogy. Fehér színe révén látványosan nagyon koszos volt másfél év után, de mégsem emlékszem hogy halkult volna, pedig napi 2-3 órát használtam.
Aztán azt a fülzsír csomót megfújták suliba, de csak azt, szóval semmi mást nem vittek vele. (Érdekes perverzióra vall az tuti)
Most vettem egy a képen látható AKG K324p-t, amit átnéztem mennyire koszos, (ez 4 hónapos füles, napi 1-2 óra minimumhasználattal) és érdekes, alig.
Kitisztítottam, nem a mártogatós módszerrel, alkohol és bátorság híján, csak acetonnal töröltem át, meg tűvel kiszedtem a koszt a nehezen elérhető helyekről. Meghallgattam, nem tudom hogy csak bebeszélem-e magamnak, de mintha jobban szólna...
Köszi a jó kis cikket! -
didyman
őstag
Én fögkefével szoktam, ez 3-4 alkalomra oké, aztán szétszedem teljesen és kimosom. Működik, 8 éves a fülesem (Sony valami csúcsmodell, szövetzsinórós, csodák csodája, hogy nem tört még meg
, pedig napi használatban van, lóg, verődik, akármi)
-
vergilx
őstag
Jó írás,nekem egy Creative-Labs EP-630 ilyen fehét fülesem van,a jobb oldala jóval halkabb a balál,meg is csinálom vele
-
Badb0y
addikt
Gyógybenzin hazavágná a cx95-öt
?
-
3psilon
aktív tag
Na ma megcsináltam. Eredmények később.
-
Solad
addikt
valóban. Ezért van ráírva a fültisztító pálcikára hogy kizárólag a fülkagyló tisztítására.
Mellesleg az alkohol vízelvonó hatása is jót tehet a fülednek napi szinten.
Arról nem is beszélve hogy amikor kitisztítod(inkább csak beljebb kotrod a zsírt) a füled, egy órán belül ott már ismét van mi ráragadjon a fülesre, a termelődés folyamatos -
rhonin
senior tag
A 96%-os alkohol is ugyanúgy jó a füles tisztításhoz mint a 70-es?
Mert ha igen akkor megejtem én is a tisztítást. -
Daweee
őstag
Kipróbáltam lesántult CX-300-amon, semmit nem használt. valószínű több baja van mint dugulás
számlát persze nem találom...
-
Dr. Oid
aktív tag
jo a cikk, de en maradok a fulhallgatora rakott szivacsratetnel, abba mar csak nem megy bele a fulzsir.
mondjuk amugy sem hiszem, hogy az mx-560-amat neki mernek allni porgetni, hatha nem birja a zsinor vagy elreptetem -
3psilon
aktív tag
válasz
3.Aragorn #73 üzenetére
A dobhártyádat a nagy hangerő (hangnyomás) károsítja. Nagy hangerő úgy is lehet, hogy a hang forrása a dobhártyádtól 1 centire vagy 1 méterre van. És ugyanúgy mindkét esetben lehet ártalmatlan is a zene.
Azért jobb az in-ear, mert eltömi a füledet, és valamicskét csökkenti a külső zajt. Így, hogy relatív módon ugyanolyan hangosnak észleld a zenét, kisebb abszolút hangerő szükséges.
Más téma persze, hogy ez a "feature" egyben hátránya is, közlekedésnél stb. -
Eagle16
addikt
válasz
3.Aragorn #70 üzenetére
Értem, szóval még nem is próbáltad...
Amúgy nem annyira borzalmas, mint ahogy gondolod. Annyira mélyen azért nem kell a fülbe tolni, értelmes hangerőn kell hallgatni (én pl. csak annyira veszem fel a hangerőt, hogy épp csak elnyomja a környezet zajait - ez olyan 30%-os hangerő egy noname lejátszón, na azt senki ne mondja nekem hogy ettől károsodik a hallásom) és nem kell fél napig a fülben hagyni így nem lesz belőle probléma több év után sem.Ami károsodást okoz a fülnek, azok szerintem a hagyományos fülesek, de azok is csak akkor ha nagyon hangosan hallgatják. Ilyet mondjuk én sűrűbben láttam/hallottam eddig, mert ugye azokat a füleseket sokkal hangosabbra kell venni hogy nem nyomja el a hangjukat egy busz vagy akármi.
De többet nem szeretnék erről mondani, mert nem erről szól a topic.
-
Racecam
nagyúr
válasz
3.Aragorn #70 üzenetére
Úgy látszik nem sikerült visszaolvasnod a "roncsolja a hallást, erősen" kitételre gondolok. Viszont, ha még nem volt ilyen a füledben, akkor szerintem ne mondj véleményt róla. Bár ez az írás nem az in-ear fülhallgatókról szól általában, erre van egy külön topic, hanem a tisztításukról.
-
3.Aragorn
addikt
Eagle16, BloodRay: Tényleg furcsa fülem lehet, mert mindig kiesik az ilyesmi belőle.
Amúgy az a fajta, amit mélyen a fülbe kell tenni, valóban nem volt még, de nem is akarok. Egyrészt mert undorítónak találom (hiába mosok fület) és roncsolja a hallást, erősen. (They say...)
Az utcán fejhallgatózásról meg annyit, hogy először furcsa volt, de meg lehetett szokni, még télen is így tolom, melegíti a fülem isszóval nem gond. Ha nagyon hideg van, akkor amíg átérek a metróról a trolira, leveszem, és fölteszem a sapkát. Hogy mit gondolnak az emberek, nem nagyon érdekel. Marha jól szól, és ez a lényeg.
-
BloodRay
veterán
válasz
3.Aragorn #67 üzenetére
Az kicsit korrektebb, hogy amelyik igazán jól szól az nagyon drága, de már megfizethető áron kapni igen jókat.
Mellesleg speciel számomra(Sony MDR-EX85 -öm) sokkal kényelmesebb mint az itthoni Beyerdynamic fejhallgató.
Elég kellemetlenül érezném magam az utcán télen-nyáron egy fejhallgatóval. -
Eagle16
addikt
válasz
3.Aragorn #67 üzenetére
Érdekes alakú lehet a füled ha az ilyen fülesek neked kiesnek a füledből
Nem szól jól??? Jó egy fejhallgatóhoz képest...de gondolom hallottál már egy Sennheiser CX akárhányast és úgy mondod eztOlyannyira kényelmetlenek ezek, hogy néha el is felejtem hogy a fülembe van...biztos próbáltál Te már ilyen füleseket, mert a hsz,-ed után kétségeim támadtak...vagy csak valami gagyi kínai volt
Mondjuk én meg fejhallgatóval nem mennék az utcára az biztos -
twollah
nagyúr
válasz
3.Aragorn #65 üzenetére
A Sony MDR A34-L fulhallgatom 9 azaz kilenc evet huzott le velem mindennapos hasznalattal.
Ezek utan csak tudok vigyazni egy fulhallgatora.
Sosem tisztitottam, a fulem mostam, takaritottam fultisztito palcikaval. -
twollah
nagyúr
Azert arra kivancsi lennek, hogy a fulhallgato membranja mennyire halalja meg az alkohol szarito hatasat.
-
psyho85
aktív tag
Senki se mondta, hogy rossz az, ha kizárja a zajokat
!
A másodikra meg nem tudok mit mondani, én is mondtam már le belehallgatásról, amikor megláttam a fülest...
Elég cudar tud lenni.
Nem mellesleg a K-240 félig nyitott, szóval remekül szór kifelé is, meg úgy néz ki az ember benne, mint valami elcseszerintett Leila hercegnő, nem is beszélve arról, hogy nem fogok a fejemen egy majd 40e forintos cumóval mászkálni
... Utcára in-ear való, csak aztán el ne üssön valami, vagy elfelejts leszállni a nagy elmerülésben
!
-
psyho85
aktív tag
Azért csak óvatosan, mert az alkohol egyes műanyagokat kőkeményen old, bár mondjuk az acetonhoz képest kismiska, az tény. Ez pl. abban látszódik meg, hogy megmattul az addig 'oly fényes füles. A membrán tudtommal fémmel bevont műanyagokból van, annak annyira nem árthat. Mindenesetre jól ki kell szárítani, az szent.
És mivel a 70%-os alkohol fennmaradó része desztillált víz, nem kell aggódni a korrózió miatt, szerintem.
A fülhallgató hátránya az lehet, ami az előnye is, hogy totál elvágja a hallójáratot a külvilágtól. Azért nem túl jó, ha nem szellőzik a dolog. Nem kell, hogy állandóan benn legyen, nem kell, hogy hangosan menjen, és nem lesz egészségkárosodás. Csak győzzétek pucolni
Az AKG fejhallgatót használó testvéreknek: itt egy K240 meg egy K44 szolgál, és egyik se zsíros, haha!
-
3psilon
aktív tag
Gyújtógyertya
Visszatérve: nálam CX300-nál volt olyan, hogy a jobb oldali egyszer csak halkabb lett. Visszavittem, gari, csere, és az új sokkal hangosabb volt.
Kérdés, hogy azért, mert széria hibás volt, vagy pusztán a kosz miatt? Most már kezd elkoszolódni az új is...Az alkohol nem bántja az elektronikai cuccokat? Az nem oxidál mint a víz?
Mert ha nem, akkor köszi a tippet, és nemsokára én is megejtek egy tisztítást!
(meg ideje a fülemet is kitisztítani, majd alkoholba mártom a fejem és utána elkezdek pörögni....
)
-
Racecam
nagyúr
Kérdés:
"Kedves Doktor Úr!
Azt hallottam, hogy a fül-orr-gégészek nem javasolják a fültisztító pálcika használatát. Valóban káros?"
Válasz:
"Kedves Emma!
A fülzsír a hallójárat középső harmadát bélelő hámsejtek által termelt váladék, amelynek fontos szerepe van a hallójárat öntisztulásában, a megfelelő pH beállításában. A dobhártya és a hallójárat levált hámsejtjei ideális esetben dobhártyától kifelé szállítódnak. A fültisztító pálcikák használata ezt a folyamatot gátolja meg, a lehámlott hámsejteket egészen a belső harmadig tolva elősegíti a fülzsír felszaporodását, a dobhártyára tapadását. A fültisztító pálcika használata az igen vékony hallójárati hámon apró sérüléseket okoz, amely fertőzések forrása lehet. A hallójáratot teljesen elzáró fülzsír halláscsökkenést okoz ez csak fokozódik, ha a hallójáratba víz kerül, mivel a fülzsír víz hatására némileg duzzad is.
Tehát lehetőleg kerüljük a fültisztító pálcák használatát, mivel ezzel csak beljebb toljuk a fülzsírt. A hallójárat külső részének tisztítása céljából azt javaslom, hogy langyos szappanos vízzel végzett fülmosást alkalmazzon, vagy finoman nedvesített ujját vagy a törölköző sarkát használja. Amennyiben a fülzsír nem látható (a hallójárat bemenettől 1 cm-nél mélyebben található) a hallójárat különösen nyaralás, vagy repülővel való utazás esetén aktuális tisztítását bízza szakemberre!
Üdvözlettel:
dr. Lengyel Csongor"
Innen és ez csak egy szakorvos véleménye, nem kerestem rá mindre, de ez így van.
-
nicoka
tag
Valaki kipróbálta, működik ez?
-
-
macikos
addikt
Jó cikk. Ráadásul ez a módszer nem csak In-ear füleseknél alkalmazható!
Egyébként meg tényleg van az az eset is, amikor valakinek tiszta a füle
Például van egy haverom, akinek olyan zsíros a füle, hogy szabályszerűen pereg belőle. Nem vicc.
Fültisztító azért nem jó, mert a hasonlóan zsíros fülűek csak jobban betolják a zsírt, ami aztán begyullad... és írány a fülészet, ott aztán rosszabb esetben felszúrják a fülét, stb.
Ezért inkább érdemes úgy tisztítani, hogy fürdés után, amikor van egy kis nedvesség a fülben, fogunk egy papírzsebkendőt, nem a sarkánál, hanem beljebb megcsípjük, megcsavarjuk kb. ujjnyi hosszan, bedugjuk óvatosan a fülünkbe (nem ütközésig), amikor bent van megtekerjük 2-3-szor majd kihúzzuk. Érdekes dolgokat fogtok találni
-
3.Aragorn
addikt
Jó írás. Mondjuk én azt hiszem maradok az AKG K-512-es fejhallgatómnál
-
rhonin
senior tag
Asszem holnap bepróbálom ezt a módszert én is mert eddig ecsettel próbálkoztam de nem valami sok sikerrel.
Alkoholból hány százalékosat ajánlotok? a képen 70est használ a kolléga. Vagy mindegy?
Kösz előre is!üdv
-
Chuckyx
tag
Nekem barátnőm oldotta meg a Sony EX-71-esem tisztítását! Ipodostul berakta a mosógépbe, miután az ingzsebemben hagytam őket
. A füles azóta is tökéletes (1 éve), jót tett neki a mosás
, az Ipodom addig szólt, amíg vizes. Azután korrodálódni kezdett és OFF
!
-
sulytalan
csendes tag
hát ez az én cx300-asomon nem segített....
megcsináltam 3x.
de még próbálkozom -
-
hahajdu
aktív tag
a káros hatása majd 40 éves korotokra jön majd ki. de nem osztom az észt, én sem értek hozzá. abban egyetértek, hogy kevésbé káros mint a sima, de szerintem még így se jó a fülnek
-
Xmodule
őstag
Szerintem az agybadugos kevésbé káros, mert én pl 5-6 oson hallgatom az mp4 lejátszómat épp kellemes. Agybadugos nélkül simával meg 24-25 hogy halljak valamit a külsö zajokon kivül.
-
bartucc
addikt
Tetszik az ötlet, jó látni hogy egyre többen írnak a renoválásban segítő cikkeket!
-
elit_hun
őstag
Ez szűri a külső zajokat, így az elégé halk iphonen a döcögő héven tudom hallgatni a zenét zavarás nélkül max fél hangerőn.
Másik nem szűri, nem vicc, a külső zajokat, max hangerő kell, hogy elnyomja a külső zajokat, nem vicc, olyan hangosan kell hallgatni, nem vicc, hogy a meletted ülő/álló is ki tudja venni a szöveget. Ja és, nem vicc, attól fog tönkremenni a füled.
-
hahajdu
aktív tag
ez az amolyan agybadugós fajta? Jó ötlet lenne, de nagyon káros a fülnek. (nem vicc)
-
-
Racecam
nagyúr
"Viszont, ami fontosabb az alkoholba mártott fültisztító pálcikát tessék használni minden reggel a fülünk tisztítására mielőtt elindulunk. 1 perc az egész, cserébe a fülhallgatót nekem kb csak 3-4 havonta kell pucolni."
A fültisztító pálcikák használata kifejezetten ellenjavalt a Fül-orr-gégészek szerint.
-
Dave™
nagyúr
Az alkohol viszonylag gyorsan elpárolog, kárt nem nagyon tudsz benne tenni, ha megvárod, míg kiszárad. Azért szerintem még mindig jobb egy fültisztítót alkoholba mártani, és finoman végighúzni párszor a rácson (nagy nyomástól behorpad/beszakad). A belemártást a membrán miatt én nem tenném.
-
ez_meg_emaz
őstag
Én is nemrég nézegettem a cx300-at hogy kezd koszos lenni így egy év után. Persze eddig is tisztitgattam de csak kézzel meg fültisztítóval alkohol nélkül. Nem mertem volna alkoholba mártani. De most hogy többen is írták hogy nem gond kiprobálom majd én is. Bár nekem még mindig jol szol mind2 fele, csak belül kicsit koszos.
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon hasznos írás, ki is próbálom. Köszi!
-
-
PH-User
addikt
Köszi szépen a hasznos írást! ;)
szerk: Hiába tisztít az ember minden nap fület, én is kitörlöm a fülem mielőtt bedugom, mikor abbahagyom a zenehallgatást, utána ugyan úgy zsíros a füles... Az emberi szervezet... -
kiki22
senior tag
hat en nemtudom.nem akarok kockaztatni van egy sony ericsson ds 980 as fulkesem.25 k volt .merjek vagy ne merjek ?
:
:
-
Z-o-t-y
tag
Ezt én is kipróbálom köszi
-
Daweee
őstag
Hú remélem ez kell nekem!!
A CX-300-am pár hete csinálja hogy az egyik oldala erőtlenül szól, eddig azt hittem a vezetékkel van vmi de akkor ezekszerint lehet hogy csak eldugult? Remélem...az alkohol sima 96%-os kell hogy legyen?
-
golyani
őstag
hát nekem 2 éve van meg a CX300 de még semmi hasonlót nem műveltem vele a rácsot néha összeszorított ecsettel meg sepregettem és ennyi. hangjában változást nem vélek felfedezni.
-
MarioAna
senior tag
Hali!
Jó írás, én is a múltkor gondolkoztam, hogy mégis miként lehetne megtisztítani a fülesem, mert hiába "rendszeresen takarítom fülem" mégis fülzsíros lesz egy idő után.
Mellesleg az egy K324P? Olyasmi van nekem is.
-
Eagle16
addikt
Ez nem olyan kosz
Ez természetes hogy ott van, sőt még jótékony hatása is van, mivel a füles ezáltal jobban tapad a fülkagylóba, nem csúszik ki és berakni sem olyan nehéz.
Ez kb. olyan mit az arcbőrön lévő vékony zsírós réteg, az is folyamatosan termelődik, mert védi a bőrt. Persze az se jó ha túl sok van rajta, de van egy természetes mennyisége.Ez hosszú hetek alatt gyűlik fel a fülesben, még akkor is ha rendszeresen mosod a füledet, mert ha reggel megmosod, a nap végére ugyanúgy visszajön...
-
cizoe
őstag
áztatás
Gondar: Ha nincs működésben, áram alatt, és utána jól ki van szárítva utána használat előtt, semmi baja nem lesz. Az én mobilom is esett már a Hernádba, kiszárítottam, és jobb volt mint újkorában.
Persze fél napig rezgett utána megállás nélkül, de aztán kivettem az akkut.
-
Gondar
tag
Srácok, lehet én vagyok a hülye, de a folyadék állatalában nem tesz jót az elektronikai cucoknak nem ? Vagy itt nem baj ?
-
Wilika
aktív tag
Szimplán fület mosni ér?
-
Pá
addikt
Én úgy szoktam, hogy a rácsot még szárazon egy hegyes tűvel óvatosan megkapirgálom, attól nem lesz baja, viszont tök jól felszedi a koszt. Főleg a szélén, ahol a rács találkozik a műanyaggal, onnan lehet jól kivájni a retket.
Ezután fültisztító pálcikát mártok alkoholba és azzal megdörzsölgetem a rácsot, amivel lejön a maradék + a harangot is jól ki lehet puclni az alkoholos pálcikával. Kb ennyi, 5 perc az egész.Viszont, ami fontosabb az alkoholba mártott fültisztító pálcikát tessék használni minden reggel a fülünk tisztítására mielőtt elindulunk. 1 perc az egész, cserébe a fülhallgatót nekem kb csak 3-4 havonta kell pucolni.
-
m1sk4r
aktív tag
Jó írás!
Egy kérdés:
Ez alkalmazható a Sony Ericssonokhoz kapható füleseknél is? -
Vapor
aktív tag
a ráccsal tényleg finoman kell bánni, egyik ismerősömnek sikerült kiszakítani...
wordben írtam, aztán 2x átolvastam + most hogy szóltál újra beraktam wordbe és átolvastam még egyszer, de nem találok egy helyesírási hibát sem, légyszíves pü-ben írd meg, hogy hol és mi a hiba.
köszi -
Vapor
aktív tag
Sokáig én sem gondoltam, hogy merem, aztán amikor egyáltalán nem szólt, és a te általad leírt tisztítási mód sem segített, akkor utánaolvastam és valahol írták, hogy alkoholba kell mártogatni, ami nem tesz benne kárt, úgy döntöttem, hogy veszteni valóm már úgy sincs, és bejött.
-
Dave™
nagyúr
Én ugyanezt a pálcikás módszert alkalmazom alkohollal, de fontos, hogy a rácsot csak finoman szabad nyomogatni, mert behorpadhat. A szilikongyűrűkre meg ott a forró víz. Szép tiszta lesz utána
szerk: az írásban több helyesírási hiba is van, legközelebb inkább wordben írd meg előtte, aztán copy-paste
(ez a szerzőnek szól)
-
Biomokus
tag
Jó írás, gratula! Hát igen, az etil nagy úr!
-
Eagle16
addikt
Jó téma, nekem egy Sennheiser CX-500-asom van, és kb. 2-3 hetente szoktam megtisztítani.
Talán a Sennheiser-es topikban adta valaki az ötletet és aztóta is így csinálom.
Először is leveszem a gumiharangot és a csap alatt meleg vízzel jól kitisztítom őket. Általában a víz nyomása önmagában elég, hogy szép tiszta legyen kívül belül. Ezután papírzsebkendőre rakom őket és hagyom őket teljesen kiszáradni.Majd fogok pár fültisztító pálcikát amiket belemártok acetonmentes körömlakklemosóba (végül is ez is tisztító szer). Fontos hogy előtte zsebkendőn a fölösleget itassuk fel, hogy ne tocsogjon az egész a szerben. Aztán a fülest fejjel lefelé fordítom, úgy hogy az a része nézzen lefelé ami a fülünkbe megy. Így a szer tisztítás közben nem folyik bele. Utána már csak zsepivel meg kell törölgetni és olyan mint új korában
Most nézem hogy te teljesen belemártottad őket a lébe, na én ezt nem mertem
-
hmmm... ki is próbálom, mert nekem is ilyenem van, és nem szól az egyik oldalon
-
Ursache
senior tag
szép logout
majd ha valami baja lesz az enyémnek kipróbálom. jó kis sennheiser
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nyilván mindenki elismeri, hogy az in-ear füleseknek kialakításuk miatt rengeteg előnyük van (külső zajok...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest