2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

In-ear fülhallgatók tisztítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nyilván mindenki elismeri, hogy az in-ear füleseknek kialakításuk miatt rengeteg előnyük van (külső zajok...

[ ÚJ TESZT ]

Nyilván mindenki elismeri, hogy az in-ear füleseknek kialakításuk miatt rengeteg előnyük van (külső zajok kizárása, szerintem szebben szólnak a mélyek, stb.). Azonban pont ez a kialakítás jelenti egyik hátrányukat.

Mivel ezek a típusú fülhallgatók elég mélyen helyezkednek el a fülünkben, ezért óhatatlanul rájuk/beléjük kerülhet a fülzsír. Ha szerencsénk van, egy egyszerű törölgetéssel meg tudjuk tisztítani (ami egyébként ajánlott 2-3 hetenként), ha nincs, akkor magába a fülhallgatóba kerül be a szennyeződés, és eldugítja azt, ilyenkor az eldugult oldal jóval halkabban vagy egyáltalán nem szól.

Ekkor sokan azt hiszik, hogy kész vége, ennyi volt a nem is olyan olcsó fülesüknek, de nem kell megijedni, van ellenszer a tipikus in-ear eldugulásos problémára.

Amire szükségünk lesz: alkohol (nem pia) vagy ha az nincs, akkor erősebb parfüm is megteszi, egy-két papír zsebkendő és némi türelem.

1.) Szedjük le a kis gumigyűrűket a fülhallgatóról.

[+]

2.) Alkoholból egy pohárba öntsünk egy keveset, nagyjából annyit, hogy ha belemártjuk a fülest elfedje.

[+]

3.) A füles mindkét oldalát mártogassuk alkoholba (az áztatás kevésbé hatékony), tegyük bele 10-15 másodpercre, emeljük ki, majd vissza. Ezt ismételgessük 2-3 percig.

[+]

4.) Ha ezzel megvagyunk, kezdjük el pörgetni a fülest 1-2 percig, hogy az alkohol egy része eltávozzon belőle. De csak finoman, nehogy valami baja legyen.
5.) Hagyjuk száradni egy papír zsebkendőn 30-40 percet.

[+]

6.) Kicsit törölgessük meg, és kezdjük el ismét pörgetni, 1-2 percig, hogy az alkohol teljesen eltávozzon a füles belsejéből.
Fontos, hogy a kiszárítást ne hővel (hajszárító, radiátor, stb.) végezzük, mert a membrám megnyúlhat!
7.) Tegyük vissza a kis gumigyűrűket, és próbáljuk ki a fülhallgatót.

Ha a probléma még mindig fennáll, akkor ismételjük meg az egészet akár 3x-4x (nekem a harmadik után tisztult ki teljesen).

Nagyjából ennyi lenne, nem 100%, hogy minden esetben segít, de mielőtt kidobjuk a szemétbe a rengeteg ropogós ezresért vásárolt fülhallgatónkat érdemes kipróbálni.

Köszönöm a figyelmet!
Vapor

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.