Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Hatalmas sávszélesség pazarlás, ahogy sorban kikerül netre az összes nagy név fake3D-ben, és tölti majd boldog boldogtalan, akinek se 120Hz-es LCD-je, se akármilyen szemüvege, de azért kíváncsi...

Arra nem merek tippelni, hogy a közeljövőben szállingózó 3D TV-knek ez jó vagy rossz reklám-e.
-
dezz
nagyúr
A Chickenes dologhoz, illetve hogy konverzió-e vagy sem, még egy utolsó hsz, ha már itt hoztam szóba (egyéb on-topik "tartalom" mellett). Hosszabban belenézve mégis konverzió, sőt lényegében fake, csak nem az a legegyszerűbb. Nos, azért van lemaradva állandóan az egyik oldal 1 frémmel, mert pontosan ezen alapul az egész (plusz még van egy kis eltolás): ha oldalra mozog a kamera, akkor a közelebbi dolgok gyorsabban mozognak, nagyobb lesz a paralaxis-eltolódásuk, és az egymásutáni képkockák lényegében a stereo-3D-nek megfelelő, eltérő nézeteknek felelnek meg. Ezeket külön nézve a két szemmel térbeli lesz a kép. (Pont egy ilyen részt néztem meg benne először.) Statikus jelenetnél persze nincs semmi, illetve az oldalra mozgó objektumok itt is kvázi térbelivé válnak. (A delayjel kapcsolatos "elemzéseket" simán side-by-side-osan megjelenítve néztem a videót, ahogy eredetileg volt, külön figyelve a két oldalt [no eyes crossed].) Na, szóval ennyi, felejtős.
-
janos666
nagyúr
Azt kipróbáltad, amit én mondtam?
Friss MPC-HC, és semmi más? (x64-es windows-hoz ajánlom az x64-est) Az options-ban hagyd engedélyezve az összes internal filtert, és nézd meg a h264/x264-nél, hogy engedélyezve van-e a dxva opció (alapbeállításként így van). Így nálam a laptop is játszva elvitte. Illetve legyen friss VGA drivered.
*Most épp MySQL hibás a link, de remélem mire olvasod, már jó lesz... -
bajuszati
tag
hát ezt az AVATAR rajongást nem értem...
egy film, egyszeri nézésre..se több se kevesebb.
akinek a lelki világ ebben a filmben merül ki..hát
-
dezz
nagyúr
Elég jónak tűnt a térbelisége ahhoz, hogy ne konverzió legyen. Legalábbis, eléggé csodálkoznék. (Láttam már konverziót, nekem sem tetszett.)
Persze, szerintem is elég jó a Stereoscopic Player (tetszik, hogy jópár stereo-3D formátumot tud fogadni és jópár megjelenítési módot is támogat, plusz a szeparáció is állítható, viszont csak kevés containert támogat, és eddig nem sikerült megoldanom, hogy külső splitterrel menjenek, meg sokat fagy is, ja és nem tudom, milyen codeceket használ, de a GPU gyorsítás nem igazán megy vele, pedig igencsak elkellene HD-s side-by-side anyagokhoz), csak hát nagyon "monopolista" a neve.
Mondjuk, nekem az tetszene a legjobban (gondolom, neked is), ha készülne egy olyan DirectShow filter, amit bármely player használhat és tudja a fentieket. -
Márton
nagyúr
ja, az anaglifet az avatarra írtam, hogy nem csak crossed eye-ban nézhető.
igaz, most csak a "csatornán" megy a módszer kiválasztás, de ez csak időleges, valamit faragnak a youtube-on.a chicken little véletlenül nem 2d-3d konverzio? mert én abból még egy jót sem láttam, és van egy oldal ami hirdeti, hogy mennyi film 3d trailere tölthető le onnan, persze mind konverzio, és mind ilyen szinkron csúszós ráadásul. Aki ezt eszi, annak fogalma nincs még arról, mit jelent egy valódi, 2 kamerával rögzített (számoltatott) sztereó HD videó, korrekt rendszeren visszanézve.

ja, anaglifet meg tudsz csinálni a stereomovie maker-rel.
Stereoscopic playert meg ne szidd! Az egyik legjobb lejátszó a témában, én meg is vettem..
-
dezz
nagyúr
Újfent elnézést kérve...

Erm, izé, még alaposabban megnézve, úgy tűnik, mégiscsak azonosak a fázisok és a delay is konstans 1 frame lenne... Csak éppen bezavar egy olyan dolog, hogy fps konverzión esett át az anyag (most 25 fps-es, amire általában simán felgyorsítják a ~24-et, de úgy látszik, most nem ez történt), amikor is ismételt frame-ek iktatódtak be, és itt jön a csavar: az amúgy lemaradó oldalnál máshol van az ismétlés, így x frame-enként beelőzi a másikat 1 frame erejéig. Ez azt jelentené, hogy egy olyan vágóprogrammal, ami tud croppolni is, scriptelve, rendberakható lenne az anyag! Vagy ha ilyen nincs, az is elég lenne, ha valamivel szét lehetne szedni képkockákra (a mostani alakjában), illetve a folyamat végén újra összerakni őket filmmé, a többit el tudnám intézni. -
dezz
nagyúr
Bocs a szemetelésért, csak másik playerrel, kockázva megnézve mégis csak +/-, és nem is ugyanazok a fázisok vannak a két oldalon. Úgy fest, mintha 48 fps-sel lenne renderelve, de szemenként csak 24 -- olyan shutteres lejátszásra tervezve, ahol 48 Hz a "globális" frissítés, azaz 24 Hz jut szemenként. De hát ez hülyeség, mert így állatira villogna (akármennyiszer is villantják fel 1-1 szemre, ha közben a másik feketét lát). Remélem, az Avatarnál nem valami ilyesmi bénázás van (hanem tényleg csak a két vetítő összehanlogatlansága Imax-nál).
BTW, Márton, vagy valaki, tudtok olyan programot, ami nem csak lejátszás közben tud konvertálni a 3D formátumok között, hanem file-ba írja? Akkor feltölteném valahová anaglifben.
-
dezz
nagyúr
-
dezz
nagyúr
Értem, de mégis szinte mindenki a RealD-s és MasterImage 3D-s mozikat dícséri...

Többet számítana a "48 fps" vs. "72 fps"? (Azért írtam zárójelben, mert a valós itt is 24, csak mint korábban írták, az Imax-ban 2 felvillanás van frémenként, a másik két módszernél meg 3.)
Bár valószínű leginkább az számít, hogy az Imax-nál két független vetítő van, amik úgy tűnik, nincsenek is tökéletesen összehangolva
-- a másik kettőnél pedig csak egy projektor (ami gyorsan váltogat a két nézet között, miközben a polarizációt is cserélgeti, két különféle módszerrel), így mindig tökéletes a szinkron a két nézet között...(Bár, jut eszembe, most töltöttem le a Chicken Little side-by-side 3D-s változatát, és itt már eleve szinkronizálatlan a két, össze-vissza hol -1, hol +1 frame delay van.
)Egyébként van valahol XpanD 3D-s (shutter szemüveges) mozi?
De gondolom, a legjobb a Dolby 3D...
Kár, hogy nem anaglif az a trailer, akkor be tudnám linkelni az embernek (a cross-eyed technikát valószínű sosem próbálta még
). -
Márton
nagyúr
dezz: tapasztalatból mondom a lineáris kevésbé szellemképes, és a cirkuláris előnye, hogy ti. elforgathatod a fejed, engem nem győz meg akkor, ha alapból (0 fokon) a kontrasztos témáknál meg nagyobb a szellemképe a lineárishoz képest. Egyébként ez utóbbi is eltűr pár fokos forgolódást, hiszen annak a minimális szellemképnek ami megjelenik, sokkal kisebb a dinamikája mint a másik képnek, és az agy picit itt is becsapható. Amúgymeg maga a 3d hatás is akkor a legjobb ha egyenesen nézed, ha már 30 fokban megdöntöd a fejed, akkor ezt a képnek is követnie kéne hogy a térhatás ne essen szét előbb-utóbb

De halljuk a szakembert, Lenny Liptont is a témában:
"With circular polarization the extinction at its maximum is never as good as linear polarizers. In fact, it’s usually an order of magnitude less. The reason for this is that for the retarders used for 3D selection the phase shift can be maximized only for a specific wavelength."
"It is often said that circularly polarized light for image selection can help with the head-tipping issue related to linear polarizers and the law of Malus. I think that it is not as big an issue as it has been made out to be by its advocates. After all IMAX and theme parks have been using linear polarizers to good effect for years. Both Real D and MasterImage must use circularly polarized light because of the physics of the ZScreen (Real D) and the spinning mechanical filter device (MasterImage)."
"The dynamic range of circularly polarized light is a lot less than linearly polarized light."
Avatar valós 3d trailer pedig itt!
-
dezz
nagyúr
Annyit tennék hozzá a polárszűrős dologhoz, hogy nem mindegy, lineáris vagy cirkuláris polarizációról beszélünk. Az Imax3D lineárison alapul, miközben a RealD és MasterImage 3D cirkulárison. Az olvasottak alapján a cirkuláris sokkal jobb.
Van egyébként olyan oldal, ahol szépen le lenne írva, hogy a magyar mozik közül melyik melyik 3D-s módszert alkalmazza?
(Amúgy én még nem láttam a filmet, sőt más 3D filmet sem Imax moziban, így nem tudok véleményt mondani.)
(#56) ArGab: "(pedig mennyivel jobb már a 2k vetítés a film alapúnál is részletgazdagságot tekintve)"
Ez azért erősen felvételfüggő. Ha jó optikával vették fel, jó alapanyagra, rendesen fókuszálva, akkor a filmszalag nagyobb felbontású is lehet.
priti: Ami azt illeti, neked is elég sokat sír a szád...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kifelejtettem: a neten kering egy fake 3D-s Avatar rip -- valójában a korábbi screener van simán eltolva+anaglifre alakítva (így pár centivel a képernyő síkja mögött látszik ugyanaz a 2D-s kép). Mégis, ezrek töltik... Valakivel még vitába is szálltam, mert váltig állította, hogy márpedig ő rendesen térben látja...
(Gondolom, sosem látott még valódi térhatású filmet.) -
-
WonderCSabo
félisten
Én először Real3D-ben néztem meg , aztán haverom unszolására Imay3Dben. Az Imax számomra nem nyújtott sokkal többet, de azért vmennyivel látványosabb volt.
A filmet én nem húznám le ennyire, nemrég néztem meg itthon HD-ben ugye 3D nélkül, és teljesen jó így is.
-
Gude
senior tag
Mindenkinek más a fontos!

-
oxox
addikt
az írója vagy visszament a jövőben, vagy valami más filmet nézett...vagy nemtudom, hogy csinálta, hogy a nyolcvanas években már látta az első két részt....basszus most esik le, jól beszop.ttak minket, hogy itt a negyedikre mondták, hogy ez tulajdonképpen az első...."A birodalom visszavág a Csillagok háborújának ötödik része. Az első kettőt láthattuk régebben, a harmadikat és a negyediket elfelejtették megvenni a filmforgalmazók"
szerk....látom, hogy ott is megjegyezték a végén.....
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Lemaradt, hogy itt nem játszik a film-szemcsésség effekt (valószínűleg azért, mert nem filmtekercsről lett digitalizálva, mint sok film, ami mostanság Blu-Ray-re kerül (főleg ugye a régebbi filmek esetén), hanem abból a digitális anyagból masterelték a Blu-Ray anyagot is, amiről a mozikba szánt filmtekercseket is gyártották. Szóval tényleg szép éles a kép, a színek pedig majd otthon kiderülnek, de nem tűnik problémásnak.
És a koron anyaga Level 4.1-es a kódolás, szóval minden dxva kompatibilis rendszernek illene GPU--s gyorsítással visszajátszania, ha a software-ek is rendben vannak.
De a legújabb Catalys-tal már a level 5.1 is járható HD 4-5 kártyákkal, valamint nv-nél ott a cuda támogatású CoreAVC (alapvetően software-es) kodek, ami elvileg megbirkózik a nem egészen dxva kompatibilis kódolású forrásokkal is, akár még jobb hatásfokkal is, mint a szabványos dxva eljárás.
Tegyél fel mindenből frisset, akár SVN-t/beta-t, és remélhetőleg sima lesz a lejátszás.
-
janos666
nagyúr
Nekem 45.4Gb-ot nyom a mérlegbe a komplett BD50-es korong tartalma. Néhány európai szinkron is van az eredeti DTSHD-MA sáv mellett, amik saccra 5*1,5*60*60*2,5~6,8Gb, valamint menü nélkül becsülve olyan 34.5Gb (Az eredeti gyári kódolás, mínusz szinkronok és menük...)
Nem rossz anyag ez, ~39Mbit/s-el pergő AVCHD, amit vélhetően sikerült tényleg szakszerűen kódolni.
Egyelőre csak a közepesen szar TN+film paneles 1680x1050-es felbontású laptopkijelzőmön tudtam futólag beletekerni. A software-es dekódolás bezabálja a procit, miközben kb. 5-8 FPS-t köpköd ki magából. szerencsétlen. Ellenben egy újabb féle MPC-HC x64 (nem hivatalos SVN build, bár szerintem a legújabb hivatalos is tudja már, ahogy az x86 is...) beépített (ffmegpeg alapú, dxva kompatibilis) dekódere gyönyörűen viszi ~30%-os CPU használat mellett (ami nem rossz egy 2Ghz-es C2d mobilproci és 8600GT mobil VGA párostól, és a ventilátor zajszintje alapján nem kínlódik sokat a GPU, nem pörög fel úgy, mint játékok alatt - bár ha végig is néztem volna a filmet egyfolytában, a végére ki tudja...).Már így a laptopon is tényleg nagyon szépnek tűnik (így a forráshoz jobban passzoló monitoron még szebbnek ígérkezik) a kép, és az eredeti hang is jobban muzsikál (realtek chip kimenetére dugott füles alapján), mint a szinkron. Szerintem az otthoni gépen már tényleg élvezet lesz újra végignézni ezt a filmet ilyen formában. (Bár a másolásvédelemből fakadóan HDMI-s cucc híján "csak" az 1.5Mb/s DTS magot fogja dekódolni a lejátszó, illetve amúgy sincs olyan komoly hangrendszerem, amin kijöhetne a lossless 24/96 audió -> csak azért mondom, nehogy azt higgye valaki, hogy most fényezni akarom magam, mi minden van otthon, mert ez pl. nincs. Szóval nem, nem véletlen sem azt akarom kihozni, hogy az otthoni PC-m többet ér, mint az IMAX terem. - Azt csak a polárszemcsi húzta le, ami itt nem lesz - így persze 3D sem.
)
Hétvégén kiderül. Úgy sejtem most pozitívabb élményről szóló hsz-el fogom megtoldani ezt a fenti makrancos cikket.
-
Syl
nagyúr
Nem és nem.
Gépemen (lásd adatlap) a 1080-as verzió kb 2-3%-ban terheli le a CPU-t. Milyen lejátszóval nézed? Én Media Player Classic Home Cinema x64 - CPT.Pirk kolléga leírása alapján.
USB szintén nem lehet ludas. A 27 gigás film kb 2.8 MByte/sec adatolvasást jelent, az USB 2,5" laptopvinyóval is 28-30 megát simán átvisz. -
Levin01
őstag
Itthon mindenhol az Avatar dvd premierjét reklámozzák, nekem meg már 1080p-ben 5.1 magyar szinkronnal itt van a gépemen, igaz van vagy 27Gb. Nagyon ütős 106-os FullHD tv-n, annyi bibi van, hogy külső USB 2.0-ás rack-ben van a winyó, amin a film van és valszeg kevés már az usb 2.0 sávszélesség neki, mert időnként megröccen.
Az normális szerintetek, hogy 2magos AMD procival, hardveres HD támogatással rendelkezé ATI kártyával, 4GB rammal a proci terhelés lejátszás közben 90%-os? -
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
Star Wars kritika a nyolcvanas évekből
...különben értem mire gondolsz

-
janos666
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nem tudom milyen negatív előítéletre gondolsz. (Bár azért sejtem, hogy mit akartál mondani: "Már az elején sejthető volt, hogy mi lesz a konklúzió". Ezzel viszont mi a gond?)
Az IMAX-ről csupa pozitív előítéletem volt. Csodát azért persze nem vártam, de azt hittem, hogy jobb lesz, mint egy sima mozi. (Ezt azért bárkinek joga lenne feltételezni, már csak a magasabb jegyárak miatt is.) És messze nem volt az, mert leírom 20-adjára:
- A mozgás igen gyakran mocskosul darabos volt, sőt, gyakran rikító színű szellemkép kísérte a mozgó objektumokat az éleik mentén.
- A kontraszt nevetségesen alacsony volt, és utóbbival együtt a finom színárnyalatbeli átmenetek is elvesztek, de még a fehéregyensúlyt is hazavágta a polárszűrő (fehér helyett barnás szürkét láttam, --sőt, vibrálót, de az már más kérdés-- na de ez ugyan úgy magával tolja a többi színt is efelé az árnyalat felé...). Az már a legkevesebb, de a képélesség sem volt épp a toppon a szemüveg mögött.
- Összességében kevésbé kényelmes bent ülni, mint az átlagos városi plázák mozijaiban.
- Extraként jön, hogy a kiosztott szemüvegek jó része karcos.De oké, én vagyok az, aki semmit nem tud értékelni.

A 3D pedig tényleg poén, az tetszett is benne, de ilyen áron rohadtul nem éri meg, mint amibe az IMAX3D esetében került.
A film felé sem volt negatív előítéletem. Miért is lett volna? Kritikát sohasem olvasok olyanról, amit még nem láttam. Egyik kedvenc filmsorozatom a Terminator, és azt ígérték, hogy látványos lesz (ami részben igaz is, csak én ott és akkor nem nagyon láthattam). Miért számítottam volna valami bődületesen rosszra? A bevezető hangvétele csak konzekvens a konklúzióval.
Miért nem látható az, hogy magának a filmnek a történetéről alig írtam pár sort? (Azt is csak általánosságban.) És amit írtam, azt sem fikázásnak szántam. Isten ments, nézhető film. De miért nehéz elfogadni, ha az igazán jó filmekhez viszonyítjuk, és azokat pontozzuk 7.5 és 10 közt, akkor nagyon is reális ennek a filmnek 5 körüli pontszámot adni. Ez egyáltalán nem is lehúzás, ez annyi, hogy nézhető, de semmi extra.
Igen, megjavítottam 5/10-re, miután volt alkalmam belehallgatni az eredeti hangsávba. Pocahontas eredeti dumái alatt nem füstölög a biztosíték, mint a túlerőltetett magyar szinkronban.
A 2. oldalt viszont úgy látom kár volt benne hagyni, szerintem az fáraszt le mindenkit, mire a lényeghez érne, és addigra elkönyveli, hogy ez csak egy foszivatar (mielőtt a konkrét témáról is szó esne).
-
V.Stryker
nagyúr
Áhh, basszus. Csak felidegeltem magam. Már az elején érezni, hogy már akkor negatív előitéleteket tápláltál úgy a mozi iránt, mint a film iránt. A mozit lesz@rom, de a film szerintem teljesen jó. Nekem tetszett elejétől végéig, bár én sima 3D-ben néztem és még sajnáltam is,hogy végülis az elejét kicsit rövidre vették. Én egy 6 órát simán elülnék előtte. Bár otthon BluRay-en már láttam, az is szép meg minden, de azért a moziban , 3D-ben az igazi. Kihagyhatatlan élménynek tartom. Pedig én pesti vagyok...
-
Lirion
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Valóban, a pandora név olyan ritka, mint a fehér olló, egyértelműen lopás, plágium, fúj.
Egyébként meg kis kutakodás után arra jutottam, hogy az orosz Pandorán nem él őshonos faj, pláne nem nave, sőt, ilyen, hogy nave sehol nem fordul elő a noon universe-szel kapcsolatban, csak a plagizálásról szóló cikkekben. De nyilván ez a rengeteg szemét bulvár hír igazat ír és véletlenül sem csak az olvasottságért kreálnak kamu híreket..Ennyi erővel lehetne perelni a rengeteg RPG világot is, csak azok körül nincs felhajtás, nem termeltek 2,5 milliárd dollárt, így nem is foglalkoznak velük. A lényeget még nem sikerült megértened: vehetnénk még 1000 másik történetet, filmet, képregényt, regényt, novellát, amiben találsz hasonlóságokat, és biztos, hogy fognak még előállni ilyenekkel, mert ez termeli az olvasottságot.
-
Ren Hoek
veterán
"Sztrugackijt leginkább az bántja, hogy Cameron még a nevek megváltoztatásával sem foglalkozott. Mindkét mű helyszíne a Pandora, igaz, az orosz változatban ez egy üdülőhely. A Sztrugackij-testvérek kék, kutyaszerű (ellentétben az Avatar inkább macskákra emlékeztető) teremtményeit nave-nak hívják (Cameronnál ez na’vi). Igaz, az ő Pandorájukon két őshonos faj él, szemben Cameron Pandorájával, ahol csak egy.
Sztrugackij ugyanakkor cáfolta azokat a híreket, melyek szerint pert fog indítani Cameron ellen. Bár a filmet valószínűleg nem fogja megnézni, azt mondta, “ennek ellenére érdekes lenne látni, hogy mit kezdtek Hollywoodban az ötletünkkel”. Cameron természetesen tagadja a vádat, nem győzi hangsúlyozni, hogy a sztorin 1994-ben kezdett dolgozni, és nem vett át semmit sem a Sztrugackij-testvérektől."
Tessék:
Pandora - Pandora
Na'vi - Nave
Kék macska - Kék kutyaEz tényleg teljesen véletlen... Ne legyünk már Na'ive-ok....
Mellesleg nem indít pert, nem a pénzre hajt. Csak bosszantja hogy átvett elég sok mindent.
De részemről le van zárva a téma. Nem érdekel ki mit hisz, vagy sem... attól még nem kevésbíti részemről Cameron forradalmi újításait a tény.
-
oxox
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Annyit a védelmében, hogy manapság egy olyan filmet emlits, amiben valamit nem láttunk már korábban máshol...az index/origon szeretnek hireket kreálni, és ha nincs éppen valami vulkánkitörés, robbantás, akkor bedobnak valamit...pl a Star Wars és a Titánok harcáról is hasonlót állitottak, mert van benne egy kiválasztott, akinek lesz néhány segitöje, és egy kard markolata (amiböl elöjön a penge)az apjától. Csodálkozok, hogy a Terminatort még miért nem hozták elö az össszes hasonló sci-fi-vel (pl. I, Robot-al)
Ennek ellenére nem gondolom, hogy ne vett volna át ötleteket...nincs is ezzel baj...ha valami jó, azon miért kéne változtatni (nagyon)?
Tolkien is egy sz.pos b.zi volt ennyi erövel...csak nem Marvel regényekböl meritett

...közben felsejlett bennem egy hasonlat a cikkel kapcsolatban....mint az elsö nemi aktus...valaki simán átesik rajta, valaki meg rákészül és nem élvezi...nem tudom, hogy a cikk iró, hogy áll ezzel, de ha egy mozi ekkora hercehurca neki, akkor az elsöre való készülödése is megérne egy cikket
(lehet szórakoztatóbb is lenne mint a mozilátogatása
) -
Ren Hoek
veterán
Csak azért nem látod a hasonlóságot, mert elvakult fanatikus vagy

Én is így voltam vele, fanatikusan rajongtam a filmért és utáltam a le pocahontasozzákm ... ezzel tönkretéve a hangulatát. De aztán rájöttem teljesen mindegy, nemkell túlzásba vinni semmit. Jófilmvolt és kész, de azért nem egy világrengető történet. Az tény, hogy a történetet már 100x megcsinálták, és szerintem az is tény, hogy Cameronék ötletet merítettek innen-onnan. Ezvan.
-
Lirion
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
No comment.. össze vannak válogatva a képek hasonló szituációban és tényként közlik, hogy innen lopott. Nevetséges.
A Firekind hasonlít a legjobban, de ott is túl sok eltérés van, sem hogy egy az egyben rá lehessen húzni az Avatart. De vmiről muszáj írni és ennek van olvasottsága. -
Ren Hoek
veterán
Bakker legalább vedd a fáradtságot hogy elolvasod. Marvel képregény, a fotókkal. A másiknál,még a nevek kiejtése is szinte megegyezik. Repülő sziklák, kék macskaemberek stb.
Szerinted ezeket az index újságírói rajzolták?...
Nemkell ennyire fanatikusnak lenni. Jó film volt kész, ez a véleményünk... de biztosan elég sok ötletet összelopkodtak hozzá.
Egyébként ha elolvasod, le van írva hogy sokan egy fillért se követelnek... szóval ennyi véletlen már nem véletlen.
-
Lirion
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Na majd pont egy indexes cikk lesz a hiteles információ erről.

Ne vicceljünk már, rengeteg filmben lehetne hasonló vagy teljesen azonos képkockákat találni. Jól megy a szekér és mindenki megpróbál szerezni belőle, aki valaha is alkotott vmi hasonlót.. Különben is ez már a sokadik ilyen "innen lopta az ötletet cameron" cikk. -
Ren Hoek
veterán
A kételkedőknek:
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/03/11/kinai_sci-fibol_lopta_cameron_az_avatart/
Elég csak a képeket megnézni...
De lényegtelen, ettől még jó film az Avatar. Kíváncsi leszek a második részére...
-
janos666
nagyúr
Nem vagyok otthon a folklórban, és igazából "szegény" Pocahontas történetét is biztos láttam gyermekkoromban Walt Disney rajzfilm formájában TV-ben, illetve volt már nem is olyan régen egy élőszereplős, és sokkal komolyabb(/komorabb) hangvételű mozifilm is, ami szintén ezt a témát dolgozta fel (nagyjából, inkább sarkítva). [És nem, nem tudom most linkelni IMDB-n, abszolút nem emlékszem a címére, vagy bármelyik színész nevére, így igazolás hiányában nyugodtan tekintsétek ezt semmisnek (vagyis feltételes megjegyzésnek).]
Viszont, nemrég néztem végig az eredeti Star Trek sorozatot (amit TOS - The Original Series alcímre kereszteltek tovább, és nemrég kiadták némileg újra masterelve DVD-m - ennek apropóján daráltam le.), és abban is van egy rész, ami gyakorlatilag ugyan ezt járja körbe. Illetve könyebb is párhuzamot vonni, mert az is sci-fi (még ha mai szemmel elég öreg is).
De konkrétan most csakis azért használtam ezt a nevet, mert nem tudom fejből a kék nő nevét, ez pedig beugrott.

-
Lirion
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Na ez a másik, amin röhögök, hogy a avatar = pocahontas. Annyi helyről hallottam, hogy direkt megnéztem már a mesét is és rohadtul nem az. Vannak ugyan lopva belőle részletek, de a sztori totál más irányt vesz, az idegen nép lányába szerető férfi meg nem csak a pocahontas jellegzetessége, mint ahogy a vagyon keresése sem.
-
janos666
nagyúr
Nem zsigerből, mert előbb meghallgatom majd az eredeti hangját is, de kék-pocahontasz (nevekből szar vagyok
) dumái kimondottan irritálták a fülem. (Pontosabban néha kimondottan megnyerő volt, de máskor igyekeztem inkább a térbeli képekre összepontosítani, és ignorálni őt - nem túl sok sikerrel
) -
Tomate
veterán
Én is Imax-ben néztem meg először. Nekem nagyon bejött. Maga a film baromira tetszik. A 3D-s látvány nem egy húdenagydurranás (de nem rossz) Blu-ray verzió is szuper lett. Most már itthon is nézegethetem. Igaz nem 3D-ben de azért ez sem "rossz"

/mondjuk a navi nyelv magyar felirata elég nagy fail volt számomra.../
-
Teasüti
nagyúr
Meg kellene nézni a feltúrbózott változatot (már nem emlékszem, hogy hol is adják - talán Japán, meg USA) ahol a székek mozognak is veled, szél süvít meg szagok is vannak. Na az már élmény...
Jah, mi azon viccelődtünk, h milyen lehet már pornófilmet nézni ilyen effektekkel!

oppsz, jön az anyag az ember arcába...
-
Lirion
addikt
Miután az idézetben imax 3d-ről van szó, tényleg nem ugyanazt az avatart néztétek. Imaxban a sárga felirat angol és fehérrel van a magyar felirat sima 2d-ben, amit a szemüveg olyan homályos szarrá varázsol, amilyen maga a film lenne a szemüveg nélkül.
Sima 3d-ben pedig csak a sárga felirat van, ami magyar, nincs angol felirat.
-
Syl
nagyúr
Szerintem nem volt olvashatatlan, csak nehezen olvasható. Sőt, a sárga angol felirat az szépen összeállt, csak az alatta lévő kisebb magyar nem akart rendesen, de még az is kivehető volt.
Húú, bazze. Akkor mi nem egy Avatart néztünk! Mert (Szegeden) Dolby3D-ben csak egy felirat volt, magyar. Méghozzá igényesen megrajzolva, térben kicsit kilógott a képből.
-
janos666
nagyúr
Arra gondoltam, hogy a magyar szinkronok rendszerint gondban vannak az akcentusokkal.

Összeharácsolt: Ez nem a technológiai fejlettségre vonatkozik, hanem az anyagi vonzataira. Keress rá a szó jelentésére, pl.: népszótár Aztán olvass utána egy kicsit, mert szerintem helytálló a kijelentés. Cameron elég sokat házalt, mire rábólintottak neki erre a hatalmas büdzsére, és a kockázatcsökkentés miatt elég sok befektetőtől jött össze a pénz, számos tárgyalás után. Állítólag lemondott a "szokásos" részesedésének egy tetemesebb részéről is, hogy ösztönözze a döntéshozókat. (Erről valami üzleti élettel foglalkozó amerikai webes újságban olvastam egy ~5 oldalas cikket, de most nem találtam meg a google-el, hogy linkeljem.)
-
harry3
őstag
válasz
janos666
üzenetére
A cikk nagy része arról szólt, hogy meddig kellett sorban állni, milyen az Imax terem, mindenhol negatívumok. Semmi sem lehet tökéletes, ez az élet, a problémák nélkül nem lenne értelme. Az utolsó oldal (4.) szól magáról a filmről és a 3D-ről, valamint ahol a filmet értékelted(elég rosszra) a 8.4-hez képest. Abban egyet értek, hogy a szemüveg rontja a színhatást. Amúgy nálam az összeharácsolt kijelentés ütötte ki a biztosítékot, inkább idézőjelbe kellett volna tenni, mert én sem nevezném annak, hogy már a stáb majdnem a kész filmet látja a monitoron.
Ja és a Navik angolul is akcentussal beszélnek, gondoltam mondom. -
janos666
nagyúr
Csak egy kérdés: Elolvastad a cikket, vagy write-only módban toltad a hsz-t?
- Alapvetően nem a filmről szólt, hanem az IMAX3D élményről. Magáról a filmről egy rövid bekezdés van a tágas oldalak végén, és abban szerintem nem is voltam olyan lesújtó, mint amennyire a bitófát verték fel nekem érte. Legalább is nem az volt a célom, az szám, amit adtam neki olyan, hogy nézhető, csak semmi extra.
(Mert itt a topickban is felsoroltak már 10-nél is több kiváló filmet, amik 7 és 9.5 közti értékelést érdemelnek. És nyilvánvaló, hogy ez a nyomukba sem ér.)
- Látványhoz pedig: Olvasd el megint: a szemüveg hazavágja a színeket, mind árnyalatokban, mind fehéregyensúlyban, és erősen lerontja a kontrasztot. A mozgások durván akadoznak, amit feltűnően élénk és zavaró szellemkép kísér. Ezt hogy adnád össze 5-nél jobbra?De viszem haza hétvégére a Blu-Ray-en, betolom a kalibrált S-PVA monitorra, és megnézem. Szinte biztos vagyok benne, hogy jócskán többre értékelem majd a látványt. Illetve eredeti nyelven fogom nézni, az még dobhat magának a filmnek az értékelésén is fél pontot, ha szar volt a szinkron. (És gyanús, főleg azok a dumák, amit az akcentusos navik szája alá toltak...)
-
harry3
őstag
Hát az írás, inkább nem mondok rá semmit.

Valaki írta, hogy ha van egy film, az nem mindenkinek tetszik. Azt is írta valaki, hogy sokan nem értették meg a film mondanivalóját. Ez bizony igaz, mert nem elég azt mondani, hogy persze én értem, de mit a tartalmát, de hogy megértsük a mondanivalót, ahhoz mélyen a film mögé kell nézni. Ha egy verselemzést veszünk példának nehéz kielemezni és nagyon el kell vonatkoztatni a verstől, hogy megértsük valójában mit akart a költő kifejezni.
Ja és a látvány5/10 hát...akkor milyen a 10/10? -
BiP
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
N€T0X|N sem állította, hogy az írás hollywoodi szuperprodukció akarna lenni. Ő csak felhívta egy visszásságra a figyelmet, hogy az eset kicsit olyan bagoly mondja/szálka-gerenda sztorira emlékeztette kicsit

-
TazLeacher
nagyúr
Csak:
-Erről nem állította, hogy megrformálja a világot
-Ettől nem vágta hanyatt magát több millió ember
-Nem került több 100millió dollárba
-Nem hypolta szét
-Nem kellett 2 hónapot várnia egy átlag embernek, hogy elolvashassa
-Nem zsebelt be érte egy valag pénzt
-És legfőképp ingyen bocsátotta rendelkezésünkreEzen kívűl van még 1-2 különbség, gondolom innen már megy egyedül is, csak segítettem elindítani, hogy rájöjj az ő írása nem egy Hollywood-i szuperprodukció.
-
marcus.fenix
aktív tag
Te tényleg azt hiszed, hogy én ezekkel rendelkezem?

Atyaég... nem sajnos a leírtak közül egyik cucc sincs a birtokomban, de ha lenne, akkor sem verném a nyálam vele... amint látható, még a "cuccaim" rész is fake, az adataimnál.
És mielőtt jönne a támadás, szólok hogy yachtom sincs, sőt a legközelebbi hely ahol akkora víz van ahol elférne egy, az legalább 100 km...
kekegsm
bászki... pedig akkorát akartam írni amekkora nem is létezik, és akkor modi-bá talán nem érti félre... nem haladok a techikával ezekszerint...

Most meg majd jól megkapom, hogy ha nincs is a kocsimban multimédia, akkor valszeg csak irígységből fröcsögök itt... bár elszóltam magam hogy kocsim az van, de helyesbítek, mert az meg még a Santander Consumer Finance zrt. tulajdona...
-
A film története szerinted belefért volna kevesebb időbe is. Ehhez képest ideírtál nekünk nem kevés munkával egy négyoldalas negatív szájtépést a semmiről (max. 10 mondatban össze lehet foglalni). Érdekes.

-
kekegsm
őstag
válasz
marcus.fenix
üzenetére
csatlakozom. bár nekem a nappaliban 281 centis a Ledplazma
-
Lirion
addikt
A technikák nem érdekelnek, csak azt tudom, hogy sokszor levettem a szemüveget meg becsuktam egyik szemem, hogy milyen is a különbség és imaxben szemüveg nélkül mindig homályos volt a kép, real3D-ben pedig majdnem mindig úgy volt, hogy csak a háttér a homályos, az előtérben a szereplők simán 2d-ben voltak.
Voltak olyan jelenetek az avatarban, hogy real3D-ben pont ugyanolyan volt a kép fél szemmel, mint mindkettővel szemüveggel és anélkül is. Imaxben nem volt ilyen, ott bármikor hunytam be az egyik szememet, mindig a 3d-ről 2d-re váltott a kép.Egyébként azt figyeltem meg, hogy aki látta nem imax 3d-ben és utána nézi imaxban rosszabb véleménnyel van az imaxről, mint aki fordítva csinálta.
-
BiP
nagyúr
Szerintem az lehetett, hogy az eredeti felirat 3d-ben volt megcsinálva (meg Real3D-ben a magyar felirat, ami szintén szép betűs volt), míg Imax-ben a magyar nem volt 3d, ezért furcsa volt szemüveggel.
Amúgy nekem is úgy tűnt, hogy túl sokat maceráztál a filmmel kapcsolatban. (jegy, szemüveg, ülés, távozás) Én azon kívül, hogy a jegyet neten rendeltem (és ehhez kicsit sűrűbben kellett nézni, mikor bővítik az előadás listáját), mindent ugyanúgy csináltam, mint egy bármelyik másik mozizásnál. Pedig először voltam Imaxben, szóval 1-2 dolog nekem is új volt (hosszabb üléssorok, nagyobb vászon, meredek nézőtér).
És sajnos én is csalódtam kicsit. A filmet 1 hónappal előtte már láttam Corvinban 3D-ben, így a történet/látvány nem volt új, lehet, hogy csak emiatt nem tudtam úgy élvezni, mint elsőre, de lehet, hogy az imax minősége nem volt akkora durranás a real3d után. -
dawheeler
tag
Azért a látványt 5/10-re értékelni...

Lehet, hogy maga a sztori sokaknak nem jött be, nekem nagyon tetszett, de a látványt is fikázni...
A szinkron meg teljesen érthető. Én is szívesebben néztem volna felirattal, de az emberek 90%-a nem vélekedik úgy, hogy inkább felirattal nézné meg. Ha Te lennél az IMAX vezető, Te is így csináltad volna. -
janos666
nagyúr
Szerintem nem volt olvashatatlan, csak nehezen olvasható. Sőt, a sárga angol felirat az szépen összeállt, csak az alatta lévő kisebb magyar nem akart rendesen, de még az is kivehető volt.
(#95) tiv83us - Nem, ez tényleg csak irónia, hisz ilyen nyilvánvalóan senkinek sincs otthon (37990*23789-as felbontású vetítő).

-
tiv83us
veterán
válasz
marcus.fenix
üzenetére
"Én otthon megnéztem projektorral 37990*23789-ben, és úgy sokkal jobb volt mint mikor előtte megnéztem a konyhában a 67 colos plazmán, ami csak kicsit volt jobb mint a nappaliban a 280 centis led TV-n, ami viszont meg sem közelítette a sima 3D-s mozis vetítést, ellenben jobb volt mint az IMAX... A kocsiban viszont a kis műszerfali s üléstámlába szerelt LCD-ken elég jól mutatott. Bocs ha ez a nem az a hely ahol leírhatom hogy mim van otthon..."
Jah, ettol fuggetlenul tudatosan kb ez volt a hsz-ed lenyege, hogy megtudja a nep, hogy mid van otthon.

-
oxox
addikt
válasz
Don't Panic
üzenetére
Csatlakozom. Elkezdtem, majd azon vettem észre magam, hogy keresem a zárójelek elejét/végét, hogy hamarabb a végére érjek...aztán már a végét kerestem...moziba az emberek nagy része szórakozni jár. A "cikk" irója NEM, és teljesen mindegy milyen alkotást nézett volna meg....szerintem már film felénél azon gondolkodott, hogy milyen cikket ir majd ide....
-
Ren Hoek
veterán
Jah amúgy Imax 3D-ben nem tapasztaltátok, hogy a feliratok olvashatatlanok voltak?
3man néztük meg, és mindannyiónkak az volt a véleménye, hogy a feliratok nem álltak össze 3d-ben, csak ha levetted a szemüveget! Az mentette a szitut, hogy az első megnézéskor már nagyjából vágtam mi van odaírva. A Na'vi-k indián törzs párhuzama pl nagyon tetszett, ezért voltak fontosak a feliratok.
Itthoni kis 3d moziban tökéletes 3D volt a felirat, kiemelkedett a térből. Szóval Imax megint elvérzett számomra....
-
atike
nagyúr
Ehhez a filmhez úgy kellett (és kell) odaülni, hogy tudd mire számíthatsz. Egy nem túl bonyolult történetű de látványos és meseszerű kaland... Ennyi. Popcorn - movie. Nincs igazán mondanivalója, nem az a célja, hogy elgondolkodtasson valami nagy bölcseleten, nincsenek benne mélyenszántó gondolatok - szórakoztat. Kikapcsol. És arra nagyon is jó. Szerintem. Minden 3D és ilyen-olyan effekt, Pocahontas meg na'vi - ember különbség ellenére....
És még egy dolog... 30-as korosztályú baráti társaságomban majdnem mindenkinek tetszett... Nekem is. És nem egy-két filmet láttunk.

-
Ifju
aktív tag
válasz
marcus.fenix
üzenetére

Épp csak azon merengtem, hogy a magamfajta ahhoz viszonyít, mennyivel többet lehetett volna kihozni belőle egy ma eredetibbnek számító történettel. Vagyis egyfajta látens pesszimistaként úgy állok hozzá, hogy mi az, ami miatt pontot veszít a film. A tízhez viszonyítok.
Azt hiszem a legtöbben viszont a nullához viszonyítanak, optimistaként.
Nem tudom, hogy melyik fél a jobb, hisz ez a film aztán minden létező érzelmi reakciót kiváltott már...Egyébként a film nálam is ér egy 7-est, mivel 4x láttam, 1x moziban. Tehát nem mondom, hogy "szar", elismerem a látványt is, a rendezést, a passzoló zenét is, a vágást, a technikai-forradalmi újítást is, DE...
De az elején napokat is merengtem azon, hogy mi az, ami gyak. ellenszenvessé teszi a filmet bennem. És rájöttem, az, hogy a sztori egy generációval elmaradott. Ugyanis olyan elemekkel van teletűzdelve, amik a 80-90-es években élték a fénykorukat, abból pedig eleget kaptam már. A ma értékelhető filmek, amik engem megfognak, rendelkeznek valamiféle egyedi, szellemi többlettel. Például egy nagyon eredeti gondolat/mondat engem nagyon meg tud fogni. De megfog egy olyan rendezési bravúr, amire egyáltalán nem számítok, megfog egy épeszű keretek közt zajló történeti csavar. Lehetne sorolni. Nehéz és hosszas téma.
Bizonyára bennem van a hiba, hogy egyedi újdonságot keresek, és azt elsősorban nem fizikai-látvány szinten teszem, mivel filmekben "drámaibb" a beállítottságom.
Épp csak azt igyekszem kifejezni ezen higgadt mondatfüzéreim segítségvel, hogy sajnos a bennem munkáló kisördög ahhoz viszonyít, hogy mennyivel értékesebb alkotás lehetett volna ez nem várt elemekkel: ha például kiderül, hogy több beépült avatár is van a törzsben, akik folyamatosan szállítják az infókat (és nem Jake hibája lett volna), vagy úgy rendezi meg valahogy a bácsi, hogy másfél óráig nem tudod meg, hogy aki átéli az "oktató 3 hónapot", az egy avatártest.
De az is érdekes lenne, ha kiderül, hogy a naviknak van egy titkos fegyverük. Egyszerűen övön alulinak tartom egy ilyen kaliberű népnek olyan emberi egót adni, amivel megjelenítették őket. Szerintem egy spirituális lény (mert a navi nagyon is annak indul) hihetetlenül nyugodt, és mondhatni rendelkezik természetfeletti képességekkel, de legfőképp önismerettel és ezúton nem egóból cselekszik... De ha higgadt, számomra sokkal jobb lett volna a sztori, ha okosak, hallgatnak Jake-re, és elhagyják a fát a támadás előtt. Innen az egész sztori más.
Vagy én azzal is megelégednék, hogyha előre tudja Cameron, hogy lesz folytatása, akkor másképp építi fel, és nem keveri bele a "támadás" részt az első részbe. Szerintem a legszánalmasabb rész a "támadás" és az onnan folyó klisé-tömeg.
A Mátrixban is rengetegen csak az első részt szeretik pont azért, mert ott még nem keverték bele a Starwars-t megszégyenítő lőfegyver-arzenált. Onnantól beépül a szánalom és kisiklik az eredetiség.
Simán lehetett volna egy olyan látványfilmet alkotni belőle, amiből sugárzik a szépség, és nem hozza be az ember-navi közti groteszk ellentétet. Mert az első 90 perc szerintem gyönyör. Nincs vele semmi bajom a Pocahontas ellenére.Remélem érthetően fogalmaztam. Épp csak az az érzés jár át mindig, hogy "lehetett volna több"... ha a 15 éves sztorit kicsit optimalizálja Cameron bácsi... Ez minden, amit hozzá tudok fűzni.
Amit írtam a nagy trendekről szólt, ne vedd ellened intézett támadásnak. Béke.
-
janos666
nagyúr
Ez direkt a magadfajta (csak épp szemüveges) emberek ellen szólt. Vagyis, ha nem írtam volna oda, hogy nekem, aki sohasem hord szemüveget, gondot okoz szemüvegben előre dőlni anélkül, hogy újjal rábiztosítok, hogy ne essen le, akkor tuti előhozakodik azzal, hogy "Bezzeg én reggeltől estig szemüvegben vagyok évek óta, és számtalanszor hajoltam már benne előre gond nélkül." Igen, mert már megszoktad. Ennyi akart lenni, nem kell személyi edző ahhoz, hogy megtanítson szemüveget viselni, valahogy megoldom.

-
Forceman
tag
Szerintem nagyon élvezhető a film! Nem értem mit nem eszel rajta. Igaz a történet nincs a toppon, de hát a hang a kép, a karakterek olyan király összhangot adnak mint amikor Lajos bácsi szarik a budiban.
Nagyon jó film. Viszont elkövettem azt a hibát hogy "VALÓS3D"-ben néztem meg először. Ez volt az első ilyen real3d-s filmem.
Elindul a film. Az elő 5 percben haverom közli velem hogy "hé ez nem is olyan jó mint a imax" . Hát nem.
Na akkor várhattunk 1 hónapot a imax-re. már Jan. 2.-án lefoglaltuk a jegyet (!!!) a 23.-ára szóló 23:30-as előadásra.
Viszont amikor elindult a film kicsit csalódtam. A kép tök kicsi volt. De tényleg. Azt hittem az egész vásznat majd beteríti.
Na mind egy, lényeg az hogy aki teheti imax vetítésre.
-
priti
addikt
...de várjá'-várjá'-várjá' !!!... aszondja "nincs szemüvegviselési tapasztalatom" !
muhahahaha ... ....az igazi droid vazze....
kééész, végem van minden irányból. Nincs? ...és csak így készületlenül rá mertél szaladni? hűűűűűha, na most mi lesz veled B+, teljesen oda vagyok
Aggódom érted, komolyan. 
-
ArGab
őstag
Akkor szerintem nem IMAX teremben nézted, mert ott nem vetítettek eredeti nyelven, azt csak az Aréna és Allee Dolby3D termeiben adták napi párszor.
#72: Lirion
Nincsen ilyen különbség a 3D vetítési technikák között. Ha a tartalom 3D-s, akkor az IMAX és RealD és Dolby3D teremben is 3D-s lesz. -
janos666
nagyúr
Mennyire kéne retardáltnak lennem ahhoz, hogy hercehurcák során jutok hozzá egy viszonylag drága jegyhez, beülök, és még a látvány sem élvezhető, mert szaggat, akadozik, szellemképes, a szemüveg elkúrja a színeket és a kontrasztot, de azért elismerősen bólogatok, hogy "fasza volt!!!" ? Ez után most mit is kellett volna élveznem?
De igen, egy valamit élveztem, a térérzetet. De az azért nem akkora poén, hogy 2,5 órára tátva maradjon a szám, míg beleköltöznek a legyek.
Kész voltam én csak a látványra koncentrálni, sőt, ez volt az eredeti terv, de azt sem kaptam meg. Most ezek után miért kéne tapsikolnom? -
Findzs
addikt
a terminátort, alieneket, bármikor megnézem ha adják a tv-ben reklámokkal tözdelve akkor is
az avatart már most se nézném meg hanem inkább átkapcsolnék egy columboranemhiába ahogy öregszik az ember sokkal jobban értékeli a tartalmat a kinézet helyett
ez mindenre igaz az élet területén
pl:nők, kocsik, filmeka gran torino 10 perce vagy a 7 élet 10 perce nagyobb tartalommal bír mint a teljes avatar és társai mint pl. a trans formers részek
ez persze teljesen egyénfüggő, van akinek a csilivili jön be azokat sem szólom le vagy ítélem el amiatt
ahogy haladnak előre a korral megtanulják majd ők is értékelni amit kellez az írás nekem tetszett, átadta azt az élményt amit a szerző át akart adni
sokan nem tudnák így megfogalmazni az élményeiket -
janos666
nagyúr
Na neee. Ester 10-kor eredeti nyelven adták az IMAX-ben is? Nekem a kereső 0 találatot dobott úgy rá, és mikor emailben rákérdeztem, válasz nélkül hagyták. Vagy te most szinkronra gondolsz, és eredetit-t írsz (mert a mondat erre tendál)?

Talált egy-két jelszó nélküli AP-t a telefon (5800), csak valahogy nem akart róluk jönni a szufla, pedig szokott mindenféle routerről, amin van g-s üzemmód is. Bár tényleg nem erőltettem túl.
(#73) priti - Bocs, hogy a szerhasználattal kapcsolatos élménybeszámolóimat nem ezen az oldalon teszem közzé, ahol az tiltott. Keress rám olyan oldalon, ahol ilyen téma megy, és láss csodát. (Most épp a katiról tervezek írni.)

(#76) aram01 - Mikor hazaértem este, nem tudtam aludni, és nem volt kedvem semmihez, így gépeltem egyet róla.
(#78) Ifju - Valahogy így, csak jelen megtekintés során még a látvány sem volt az igazi. De tervezek adni neki még egy esélyt Blu-Ray lemezről.
(#77) Djuree - És a vászon képaránya, a szokásos vászonra vágni kell a magasságból.
-
Integra
titán
de kurva sok geci nagy filmkritikus koponya van itten ebben az országban is már baszki, fáj olvasni ezt a sok agymenést még scrollozva is.
mi lenne, ha inkább csak popcorn moziként gondolna rá az ember és élvezné a látványt és lekapcsolná az agyát? de nem, szájfosás van ezerrel, biztos ettől faszagyerek mindenki.
mennyire kell retardáltnak lenni ahhoz, hogy ahelyett hogy csak néznéd, és élveznéd a látványt, indexes fika öntse el az agyad???
LOL.... -
marcus.fenix
aktív tag
Nem tudom hogy a tényeid honnan veszed, de én és a párom 30 évesen is élveztük, anyámék 50 fölött szintén, a barátaim 20-tól 40-ig szintén (De biztos mind műveletlen parasztok vagyunk, akik Uwe Boll-on és Sho Kosugi-n, meg Michael Dudikoffon nőttünk föl). A sztori nem érdemel Oscart, de elviszi a hátán a filmet, és ugye azért ennyi év után nehéz olyan történetet letenni az asztalra, amit aztán semmihez nem lehet majd hasonlítgatni (Pocahontas meg Farkasokkal táncoló párhuzam...)
Legalább nem egy felújítás volt, mint a Titánok harca, hanem egy új mű és egy új világ.
A kritikus meg egy furcsa állat... Mindíg is utáltam az olyan segglyuk embereket, akik semmit sem tudnak letenni az asztalra, ezért inkább abból élnek, hogy más munkáját ócsárolják. Ezért egy Imdb pont, ami a nép szavát tükrözi, mindíg többet jelentett nekem, mint a kritikusok szava. Mivel rengetegen szerették az Avatart, ezért a kritikusok többsége úgy érzi, hogy akkor most "trendi" a filmet fikázni, és hogy ha ők lehúznak egy filmet ami mindenfée bevételi rekordokat döntögetett, akkor ők különlegesek és különbek, mint a pórnép, akik nem veszik észre a film ordító hibáit...
Egy filmnek egy célja van... szórakoztatni a közönséget. Az emberek 80-90%-a szórakoztatónak találta ezt a filmet, így vagy úgy. A minority report meg biztos nem fáj annyira Cameron bácsinak...
-
Ifju
aktív tag
Azért az egy érdekes tény, hogy az átlag 10-20 éves korosztály, illetve a viszonylag kevés filmet látottak mind éljenzik, viszont a Filmvilágosaink és a kritikusok többsége, akik többezer (!) filmen (és könyvön/játékon) túlvannak minden műfajban, egyszerűen semmi jelentőset nem észlelnek a látványon kívül.
Egyébként a látvány miatt én is megnéztem pár jelenetet újra, de a sztori... áááh, fizikailag fáj. -
Djuree
félisten
érdekes cikk, ilyet sem olvastam még
nekem egyébként semmi bajom nem volt a filmmel, sem a látvánnyal, jó volt na. igaz nem imax-ben csak sima 3d-ben néztem de csak a felbontás más (elvileg). -
aram01
nagyúr
szerintem nem volt rossz film.
megmondom őszintén,kár volt fárasztanod magad ezzel a cikkel
-
atike
nagyúr
Ez kész...

Én sem értem amúgy, hogy mire fel kell ennyit írni egy olyan filmről ami nem tetszik...
Én láttam - nekem bejött. Nagyon is. Tény, hogy a látványvilág vitte a filmet (a sztori kevésbé volt hangsúlyos), de a filmek nagyja ma már ilyen...
Meg kellene nézni a feltúrbózott változatot (már nem emlékszem, hogy hol is adják - talán Japán, meg USA) ahol a székek mozognak is veled, szél süvít meg szagok is vannak. Na az már élmény...

-
believil
tag
Nem tetszik az írás, és nem értek egyet (maximum 1-2 dologban)...

No (more) comment(s)...
-
priti
addikt
...de hogy lehet már valaki ilyen gyökér? Telesír itt 20 oldalt, ilyen szar-olyan szar, mer' ő élményt akar. Élmény kell? 3D kell? Vegyél be B+ két bélyeget aztán ott fogsz futkosni egész nap, mert üldöznek a gyerekkori mesefilmeid kedvenc figurái, aztán meg a ház előtt alszol mert behaluzod, hogy mérgeskígyó a kilincs. Olyat haluzol vagy 3 órán át zsinórban két papírtól, hogy beszarsz, az 3D lesz, olyan élmény lesz B+ a saját hugyodban remegve futkosni, hogy utána teleírhatod vele a logoutot, sötét droid... a tökömet elhagyom az ilyen formáktól. Nyaaaf-nyaf-nyaf, mint egy fürdős qrva. "Volt benne pozitívum is" Komolyan? Tutira volt? Biztos nem volt szarabb, mint a Balóval szemezni az M1-en?

-
Lirion
addikt
Én első sorból néztem a bnőmmel imaxben és mégis tudtam élvezni. Ami pedig különbség van az imax és sima 3d-s vetítésben, hogy előbbiben minden 3d-ben van, utóbbiban pedig sokszor csak a háttér vagy előtér 3d-s vagy vannak egész jelenetek, amik egyáltalán nem 3d-sek. Viszont az erdő vmi elképesztően gyönyörű éjszaka.
A darabos mozgás csak egyszer volt zavaró, amikor az a nagy dög üldözte az elején a főhőst.Egyébként meg ennyit szarakodni egy film előtt az gáz...
-
Vamp
senior tag
Hát nem tudom, mi bementünk a premier után 2 nappal az IMAXbe, és kaptunk jegyet hátra középre ott a helyszínen. Igaz, eredeti nyelven ment a mozi, és este 11 órás vetítés volt.
Wifi spotot a moziban is találni, nem tudom neked hogy nem sikerült
. A mekiben 100%-osan ment a Heromon.Ennyi sz*rrágást b*zmeg, ne vedd magadra, de szerintem az egész dologhoz picit kozmopolita sznobként álltál hozzá. Ha belegondolok, milyen lesz Neked egy autó vásárlása, vagy lakásvásárlás, elmegy a kedvem az ételtől...
-
Ren Hoek
veterán
A tisztánlátás kedvéért, egy szerintem nagyon alapos és jó cikk:
-
vtechun
veterán
egyetértek.
főleg az avatar mint film, egy elég harmatos termés
-
Teasüti
nagyúr
Hasznos cikk -> már tudom, nem akarok elmenni IMAX-be...
Real3D-ben láttam, kifogástalan élményem volt.
10/10.
Vetítés után rögtön be tudtam volna ülni a következőre.Itthon azóta megnéztem még 3x kb.

#65: [...] mert csak az a jó, valódi 3D ami az arcodba tolódik.
Vicces. Én ilyennem még nem találkoztam, leszámítva az nvidia logóját a sztereo3d tesztben.
(na ott mikor elsőre váratlanul kijött a képből a forgó logó, akkor majdnem leestem a székről
)
Ha jól emlékszem, akkor talán még a kémkölykökben volt egy-két alkalommal a film alatt, h szinte meg tudtuk volna érinteni a lebegő lávagömböket, vagy miket...
Melyik okos mondta ezt?
-
ArGab
őstag
A térérzetet elsősorban a vetített tartalom határozza meg. Az hogy RealD, Dolby3D vagy IMAX 3D az alkalmazott vetítési technológia a 3D hatást jelentősen nem befolyásolja. Az egyes technológiákról pedig olvashatsz már feljebb beszámolókat. A RealD egyébként a Dolby3D-hez áll közelebb, ugyanolyan digitális projektort használ, csak a színfrekvencia-szűrés helyett polárszűrést, ami kicsit sötétít a képen.
Márton: "Tegyük hozzá: szerencsére!"
Én nem akartam már beírni, mert én is megkaptam már máshol, meg olvastam már sok olyan kommentet, hogy az Avatarban nincs is 3D, mert csak az a jó, valódi 3D ami az arcodba tolódik.
-
janos666
nagyúr
Huhh, na igen, ezek tényleg nagyon jó filmek, amiket felsoroltál.
Én a Star Wars-al volt úgy, hogy kb. évente egyszer megnéztem az addig megjelent részeket, mígnem tavaly nyáron (mikor már HD-ben toltam őket) jöttem rá, hogy igazából szar az egész.

Bár nem tudom hogy merjem ezt elmondani, mert most megint a nyakamat fogjátok venni a túlzó kontrasztot állító példáért.
Szóval még így is jó, csak hogy is mondjam, nincs benne semmi csoda. Még pontosabban: Pusztán annyi csoda volt benne, hogy ennyiszer megnézette magát, míg ez kiveszett belőle. Remélem valaki érti, mi az, amire nem találom a szavakat.
Nekem is leginkább ez a hálózat téma keltette fel az érdeklődésemet.

Aztán a sablonos szeret <-> nem szeret "fordulatok" lombozták le.
-
Márton
nagyúr
"való igaz, vászon elé ugró effekt nem volt sok"
Tegyük hozzá: szerencsére!
Ha 2,5 órán keresztül a vászon előtt lett volna a téma, hamar megfájdult volna a fejed. (attól hogy a szemtengelyek keresztezik egymást, de a fókusz végig a vászon síkján van)Maga Cameron nyilatkozta:
"When most people think of 3-D films, they think first of the gimmick shots -- objects or characters flying, floating or poking out into the audience. In fact, in a good stereo movie, these shots should be the exception rather than the rule. Watching a stereo movie is looking into an alternate reality through a window"Imaxban a 2x24 miatt darabos a film, RealD-ben meg a 144 Hz-es vibrálás miatt

Ezek tudatában nagy megelégedéssel szoktam nézni a saját 50i-s 3d videóim a 2 projektoros rendszeren. Hihetetlen nyugodt kép, még közelebb a valósághoz, elhihetitek!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
marcus.fenix
üzenetére
Cameron - Uwe Boll párhuzam....
hát igen azért ez enyhén kiveri a biztosítékot 
Avatarhoz, elsőre nekem fantasztikus élmény volt, zseniális világ, alkotás. A történetet is jónak találtam, attól függetlenül hogy egyértelmű volt (szerintem manapság már nagyon nehéz nem kliséfilmet csinálni) ez hogy a bolygó összes életformája egy linken kapcsolódik, nagyon érdekesnek találtam, mivel ez a trailerből nem derült ki, és nem is gondoltam hogy lesz benne.
Szóval elsőre 10/10 volt számomra. 1 hétig még a Pandorán voltam lélekben.Másodjára ugye az Imax cseszte el nekem, plusz ugye a sztori is ismert volt már. Így már annyira nem volt érdekes. Ellenben egy Ponyvaregényt, Harcosok Klubját, Hetediket, Utolsó éjjelen-t, Ryan közlegényt, Rekviem egy álomért vagy Berlin felett az ég c. filmet (stb...), számtalanszor meg tudok úgy nézni, hogy még mindig tetszik és még mindig felfedezek bennük újat.
Szvóal Cameron mindig is zseniális volt, korszakalkotó megoldásokkal és elképzelésekkel, de tény hogy inkább slágerfilmeket csinál, egyértelmű egyszerű történettel. A filmjei baromi jók, de nem érzem azt az érzést, 20ik megnézésre, hogy "bakker, ez a világ legjobb filmje"
Avatar amúgy kiemelkedett nekem egészen addig, amíg Indexen nem olvastam azt a cikket, amiben konkrétan le van írva, hogy a kék macskaemberek, és gyakorlatilag az egész sztori honnan lett lelopva. Egy képregénnyel még szinte a nevek is megegyeztek....
-
janos666
nagyúr
válasz
marcus.fenix
üzenetére
Ezt most nem értem. Attól még, hogy valakinek vannak valóban maradandó, és kiváló alkotásai, akkor ő már tévedhetetlen? Nem lehet olyan filmje, amiből nem lesz legenda?

Én imádom a Terminátor filmeket. Legfőképp a 2. részt, bár az első sem rossz. (A 3. már nem olyan jó, de jobb, mint sok más film, ami mozikba kerül. A 4. pedig már kicsit más, de nekem az is nagyon tetszett, jobban mint a T3)
Az Alien trilógiából viszont belenyaltál, mert épp a Cameron féle 2. részt tartottam leggyengébbnek a 4 részből. (Persze egymáshoz viszonyítva, összességében elég jó film az is.)
Az Abyss most nem rémlik. Talán láttam régen a TV-ben, de rápislantottam IMDB-n, és nem ugrik be. Lehet, hogy bepótolom, ha már így...
Sőt, én még a Titanic-ot is tudtam értékelni. (Na jó, azért röhögtem is rajta, és voltak "na neee..." tipusú kritikáim, de nézhető...)
De akkor ez mit változtat a jelenlegi kérdésen?
És itt is nyilván csak azt mondtam, hogy némely dolog kapcsán olyasmi érzés kerülgetett, mint ha UB-t néznék, nem azt, hogy olyan az egész film. -
T.Peter
őstag
Arra tudna valaki nekem választ adni, hogy a RealD 3D mozikban milyen a térérzet? Ezalatt azt értem, hogy a Dolby 3D-s film mélységérzetet ad, az IMAX-es kihozza a kép elé a tartalmat. Kíváncsi lennék az összes 3d-s megoldás ezen megoldására, viszont beülni nem fogok mindegyik terembe.
-
marcus.fenix
aktív tag
Cameron vs. Uwe Boll ... ha ilyen összehasonlítgatásokat hozol föl, sőt egyáltalán egy lapon említed a két rendezőt, akkor komoly gondok vannak a toronyban...
Lássuk csak:
Avatar/Aliens/Terminator/Abyss VS. Far Cry/Postal/Bloodrayne/Alone In the Dark...
nem is tudom... tényleg nehéz döntés
(már csak azért is mert az utóbbiakból együttvéve is csak 5 percet bírtam megnézni) -
janos666
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Pedig magáról a film történetéről igazából nem is mondtam semmi rosszat. Arról egy rövid bekezdés szól, és tömören az a véleményem, hogy nem rossz. Amit ellenében hoztam, hogy ez a cselekmény bőven belefért volna 90 percbe is (ettől még mindig nem szar, esetleg vontatott). Sőt, azt is mondtam, hogy találtam benne fantáziamozgató elemeket, csak azokat rendszerint nem fejtették ki, dacára a temérdek időnek, ami rendelkezésre állt volna. Pl. elsőre nagyon is izgatott, hogy mit hoznak ki ebből a "tudatok összekapcsolódása" dologból. Ha ezen kicsivel is többet lovagolnak ahelyett, hogy elkezdenek megsértődni-kibékülni, megint megsértődni, háborúzni és önmagukat megünnepelni, akkor kapásból megugrott volna az 4.5/10, amit rá adtam. És épp ezért voltam ilyen lesújtó, mert a lehetőség ott volt benne, csak nem került kifejtésre. Olyan érzés volt, mint az Uwe Boll játékadaptációk, ahol csak azt látod, hogy "Hú, ez tényleg fasza videójáték lehetett, kár hogy nem játszottam vele." és hozzáteszed "Kár, hogy a filmben úgy igazából semmi sem történt, csak az látszott, hogy lenne mit elmondani."
-
-
ArGab
őstag
Lehet egyén és/vagy teremfüggő is kinek mennyire működik. Amit leírtam, az saját tapasztalat volt, IMAX-ben végig zavaróan darabos, szaggatósnak hatott, különösen az oldalirányú mozgások. Dolby3D-ben nekem már teljesen folyamatosnak tűnt. Bár Dolby3D teremben csak az Allee-ban és Arena-ban jártam.
Várható volt hogy durván fog kinézni HD-ben, de még engem is meglepett azért a részletgazdagsága.
De nem csoda hogy moziban gyengébbnek hat, hiszen jóformán ugyanabban a felbontásban vetítik vászonra, mint amit a BD szolgáltat otthon (pedig mennyivel jobb már a 2k vetítés a film alapúnál is részletgazdagságot tekintve). A 3D hatás végig megvolt szerintem, és jól is működött, mindennek lehetett érezni nemcsak a mélységét, hanem a formáját is. Való igaz, vászon elé ugró effekt nem volt sok. Inkább lehetne róla azt mondani, hogy ablak volt Pandorára a vászon helyett. 
-
mickemoto
őstag
3D ide vagy oda, maga a film kutyagumit se ér
(szerintem) -
CsiguszMaxim
senior tag
"Én kellemeset csalódtam, mert manapság trendi mindent fikázni, ahogy ezt a poszt is teszi. Rossz, gagyi filmre számítottam és meg kell, hogy mondjam, ha nem is über fasza kategória, de egy jó 10-es skálán 8,5-et simán megérdemel nálam. Mondom ezt úgy, hogy marhára nem vagyok oda a "popcorn" filmekért. Viszont ez a történet plusz a 3D együtt szerintem böven megéri a pénzét. A 3D részek mind ok voltak, lehet, hogy Imax-ben szar, javallom próbáld ki a "sima" 3D-t is, hátha az jobban bejön."
Számból a szót

Nagyon sokan a hype miatt már előre véleményt alkotnak és mellé irreális elvárásokat. Ilyenkon könnyen megeshet, hogy koppan az ember. Nálam sokszor van a másik véglet is mikor abszolut nemtudok semmit a filmről és miután megnéztem utána is csak pár órával, fél nappal alakul ki bennem, hogy ez a film nagyon is jó volt.
Az avatart sima 3D-ben néztem és észre se vettem, ahogy elment az a közel 3 óra. Megérte az árát pedig el sem akartam menni. Szerintem hülyeség levonni azt egy film értékből (ráadásul előre), hogy ilyen meg olyan reklámot kapott.
-
madgie
titán
Dolby 3D-ben néztem meg, végig úgy éreztem, hogy nem folyamatos a mozgás és relatív életlen a kép. A 3D valóban jól működik ott, ahol nagy ritkán ki is használják, de egyébként többre számítottam, ráadásul az öcsém mutogatta nemrég simán 2D-ben, HD-ben a gépén, sokkal élesebbnek/folyamatosabbnak tűnt
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
marcus.fenix
üzenetére
+1

-
Az Avatar mögött álló technika az érdekes. Azért én megnézném közelebbről azt a hardvert és szoftvert is, amivel a rögzítéssel majdnem egy időben már egy elnagyolt, de a textúrákkal, CGI-vel kiegészített képet néznek a készítők. Ez azért bárhonnan is nézem új és egyedi.
marcus.fenix:

-
marcus.fenix
aktív tag
Én otthon megnéztem projektorral 37990*23789-ben, és úgy sokkal jobb volt mint mikor előtte megnéztem a konyhában a 67 colos plazmán, ami csak kicsit volt jobb mint a nappaliban a 280 centis led TV-n, ami viszont meg sem közelítette a sima 3D-s mozis vetítést, ellenben jobb volt mint az IMAX... A kocsiban viszont a kis műszerfali s üléstámlába szerelt LCD-ken elég jól mutatott. Bocs ha ez a nem az a hely ahol leírhatom hogy mim van otthon...

Mellesleg a film nagyon nem jó, hiába van 8,4-en az iMDB-n sokezer szavazattal, mert én tudom hogy mindenki hülye, és valójában csak én értek a filmekhez, ezért is az örökös kedvencem a "A Svéd Bikinicsapat legújabb kalandjai" című akció-vígjátékdráma...
Na az íróniáról mára ennyit...

-
Ren Hoek
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Itt inkább az Imax-ről volt szó...
Legalább kiderült, hogy sokunk véleménye hasonló a 3D-ről és az Imax-ről. Nem egyértelmű hogy hozzáadna a filmhez. Személy szerint poénnak jó, de hogy ezentúl fogva már csak így adnának filmeket.... remélem nem.
-
Ez még nem lerágott csont?

Engem egy ideje, ha Avatar-t olvasok, elfog a nem is tudom mi.
Egyszer nézhető mesecucc, de ennyire túldramatizálni... -
LackoMester
addikt
Piha, nemsemmi egy irás. Érdekes.
a munkáért.
Egyébként én jobban élveztem itthon simán ( 42 plazmán ) HD-be, mint moziban 3D-be, nagyon hazvágta szememet, pedig napi több órát ülök monitotok előtt.
-
wwenigma
Jómunkásember
Hát, ez TOP iras?
Süllyedünk... -
törölt tag
A történet értékelésével nem értek egyet. Ez egy egyszerű kis film volt történet szempontjából egyszerű mondanivalóval. Emiatt az emberek 99% tudja és értelmezi is a filmet, úgy ahogy a rendező és az író eltervezte. Ez nem egy réteg film hanem egy tömegfilm. A nézőket pedig igazából nem a történet hanem az "ígért" látvány viszi be a moziba. Én a történetet max -ra értékelem és úgy általában azt mondom ilyet ilyen megvalósításban eddig nem láttunk. Értem én a cikk íróját. De azt is látni kell, ha oda állnak egy bonyolult nehezen követhető történettel akkor elbukik a film akármilyen is a látvány világa (nem értik a nézők, többfajta értelmezés lesz a végén). Szerintem biztosra mentek. Így volt látvány ugye minden idők legdrágább filmje volt és ennek ellenére nyereség is. És nem utolsó sorban megnyitotta az utat a többi hasonlóan látványos film előtt.
-
kaliber
aktív tag
Én is csalódtam egy kicsit az Avatar IMAX 3d-ben, mert előtte két hónappal megnéztünk egy kimondottan IMAX technológiával készült dínós rövidfilmet, az kitöltöltötte az egész vásznat és tényleg élmény volt nézni (igaz a történet gyenge volt) na ezek után nem volt nagy élmény az átkonvertált Avatar, nem is töltötte ki az egész vásznat. A helyfoglalás ugyanilyen tortúra volt mint a cikk írójának. Otthon megnéztem 46" LCD TV-n HD-ben nagyon szuper volt tűéles képpel.
-
Don't Panic
őstag
nem bírtam végigolvasni. OFF nagyon gáz
-
fpeter07
veterán
Én nem szoktam figyelembe venni a szék/sor számot... Odamegyünk, veszünk jegyet, középen leülünk és mehet a film
Az durva volt mikor 4-en voltunk egy terembe 
Nekem tetszett a film, Dual Layeren néztem meg. Mondjuk ahogy megláttam hogy a csaj figyelni még az elején, tudtam hogy vele jön össze.
Meg mikor a nagy sárkány szóba jön hogy páran tudták megülni. Pár rész könnyen kikövetkeztethető. Még újra fogom párszor nézni. 
Ha már mozi, Vasember 2-t és a Pörzsia Hercegét várom. Elég közel vannak. 2007-ben olvastam róla hogy lesz PoP mozi... Azóta várom

-
Isee
senior tag
Hát szerintem nem ez James Cameronnak a legnagyobb dobása életében, anno a Terminator 1-2, a Bolygó neve: Halál, Titanic...stb sokkal jobb filmek voltak

Nem is tudom, hogy hányszor láttam már a Terminatorokat, vagy az Alien2-t, de az Avatar egy amolyan "nem rossz, de nem nézném meg mégegyszer" film számomra. Láttam 3D-ben, de engem kivételesen zavart, hogy azon kívül ami előttem van, szinte nem látok semmit. 2D-ben sokkal jobban oda lehet figyelni a részletekre is szerintem, annak ellenére, hogy 3D-ben "élethűbb" tényleg.
GyéBen: ha tényleges kriitikát akarsz olvasni, és azt akarod kritizálni, akkor ne itt tedd légyszíves, hanem pl ezeken a helyeken: imdb, filmbuzi, port.hu...stb. A Logout nem erre való, hanem arra, hogy saját véleményeket, tapasztalatokat, teszteket, élményeket, gondolatokat osszunk meg a többiekkel. Ennyi.
-
ipavlidu!
tag
őszintén mit vártál, az emberek nagy részének elég mondani hogy ez meg ez a film jó, és már rázzák is a nyálukat, hogy mekkora mesterművek születtek
a cgi meg, hát szerintem pl. a gyűrűk ura látványvilága sokkal jobb, és ott integrálták a cgi elemeket, és nem kékké tették mindet, hogy látszódjon hogy húdefasza, ez aztán meg van csinálva
-
Ren Hoek
veterán
Hát látom te sem fogtad fel az írás lényegét. De az ideböfögött hsz-edből ítélve, nem is várhatunk mást

Mellesleg még kiegészíteném azzal, hogy ez a 3d dolog korántsem akkora újítás a filmvilág terén, mint a hangos vagy később a színesfilm mondjuk. Ez csak egy illúzió, amit nagyon dúrván túlhájpolnak, mert sok sok pénz van benne. Már a csapból is 3d mozi, fake 3d, 3d TV, 3d vision játékok, 3d projectorok ésatöbbi folyik... Azért annyira nem nagy durranás.
Én még mindig azt mondom, hogy a kis helyi, hangulatos művészmoziban adják a legjobb filmeket 500 ft-ért, és nem úgy jövök ki a moziból, hogy kitört a nyakam, szédülök, és vörös a szemem mint egy betépett nyúlnak

-
kpal
nagyúr
Jó irás
. Amugy nem nagy durranás ez a film. -
Jó cikk lett. Érdekes olvasmány volt így késői ebéd mellé.

Köszi, hogy megemlíttettél

Én is úgy voltam vele, hogy bemegyek és jól megnézem mondjuk így: "szakmai szemmel", hogy mitől is lett olyan remekmű ez a film, de amikor elkezdődött, annyira sikerült lekötnie, hogy semmi másra nem koncentráltam, csak a 3D-re.
Úgyhogy végül rájöttem, hogy ezért olyan remek ez a film, mert lekötött és lenyűgöző környezetez varázsolt elém.Egyébként az elvihető szemüveg téma itthon csak a RealD termekben megy, az IMAX-ban nem adják oda. Ez gondolom inkább hozzáállás kérdése, mint anyagi természetű... ezen is spórolnak talán.
-
GyéBen
tag
Jaj... ez az írás borzalmas!
Most komolyan, te ennyire vérbeli kritikus vagy?
Persze igaz, aki alapból úgy megy moziba, mint te, hogy "úgyis szar lesz, aztán meg majd írhatok egy még szarabb szöveget a LOGOUT-ra", az nem is tud ennél normálisabbat írni.
Ettől függetlenül nekem tetszett a film.Az mondjuk tényleg igaz, hogy a szemcsi egy kis sötétítő réteget rak a képre, de azért nem kellett volna leszólni a 3D-t.
-
Alex123
senior tag
Nem semmi kis írás...

Én legutóbb akkor csalódtam ekkorát, amikor megjelent a digitálisan felújított és újraszinkronizált Csillagok Háborúja....
-
Érdekes, én 3* tudtam jó helyre jegyet venni, 3* néztem végig úgy, hogy azon kaptam magam, megint vége a filmnek. Minden jegyet foglaltam, nem ment át a jegy senki kezén. Aztán még itthon végignéztem párszor.
Amúgy szerintem azért szólod le a filmet, mert nem értetted meg a lényegét. Nem láttál bele.
Üdv. -
atti_2010
nagyúr
Én nem Pesten néztem de mindenki meg volt elégedve a minőséggel, a film témája már más kérdés, az lehetetlen hogy egy film mindenkinek bejövős legyen.
-
Ren Hoek
veterán
Ja ja, én is az általad említett okok miatt spiláztam túl az Imax-ot. Cinema City-snél csak felkeltünk reggel, beültünk faterral az ingyenjeggyel, aztán néztük. Annyi rékészülés volt, hogy nem ittam reggel vizet, hogy ne kelljen brunyálnom a 3 óra alatt
... max egy ásványvíz bevíve."Érdekesebb és emlékezetesebb dolgok történtek velem a megelőző este folyamán, csak arról nem fogok írni. "
azt majd a 3d reality blogba

-
janos666
nagyúr
Ilyen hallucináció érzésem csak az első pár percben volt, mialatt összeállt előttem a 3D kép. Pár másodpercig még szemüvegen át is simán maszatos 2D-t láttam, majd furcsa, zajos, rajzfilm szerű képpé állt össze, amiben még csak pár térbeli sík különült el. Kb. mintha sík papírra nyomtatott bábukat helyeztek volna el térben. Na, ez tényleg olyan volt, mint ha nem 3D szemüveget, hanem valami pszichoaktív hallucinogént osztogattak volna a bejáratnál, és a "Kamera által homályosan"-t néznénk.
De 1-2 perc után ráállt az agyam. Először még csak középre bámulva az épp középre eső tárgyakat láttam térbelinek, és élesnek, a többi mintha ott sem lett volna a vásznon, aztán végül megjelent előttem a téglalap alakú vászon is, amin végig térbeli objektumok mozognak (illetve volt még egy köztes fázis, ahol az orrom által kitakart alsó sarkok kiestek a térlátásból, ez később is előfordult, miután megmozgattam egy kicsit a fejem).
De ez bőven végbement, még mielőtt a főszereplő elkezdte volna a farkával széttörni a labort. (Lehet hogy már korábban, csak erre a jelenetre emlékszem, hogy itt már teljes volt a térérzékelés.)(#28) Tomekk. - Inkább úgy mondanám: "Kemény, hogy épp ez a mozizás volt ilyen nagy esemény." Voltam már mozikban korábban is, ezt most csak azért sikerült kicsit túllihegni, mert a technológiai paraméterek miatt érdekelt az IMAX terem és az Avat film is, de főképp ezek párosa, és persze az tette nevezetessé, hogy csak egy van belőle az országban, tehát nem csak odasétálsz, és veszel egy jegyet, hanem ügyeskedni kell, hogy előre foglalni tudj. A végső lökés, ami miatt még írtam is róla, az adta, amit gondolom olvastál is, hogy összességében csalódás volt.
Érdekesebb és emlékezetesebb dolgok történtek velem a megelőző este folyamán, csak arról nem fogok írni.

-
Tomekk.
aktív tag
Kemény, hogy valakinek ilyen nagy esemény egy mozizás.

-
sz.zoli25
aktív tag
Én megnéztem Imax-ban is meg sima 3D-ben is...Nagyon látványos film!!!
Én nem a hibákat kerestem csak szórakoztam...
Bár az Imax nekem is darabos,volt utána majd leszakadt a fejem...
Nem árt a 3D-re fájdalomcsillapitóval készülni... -
Ren Hoek
veterán
"Zavaró szellemképpel kísért (környezetétől elütő, élénk színű) darabos mozgások. Sokkal zavaróbb volt, mint mikor 60 vagy akár 59Hz-es monitoron nézem a 23.976 fps-el pergő filmet, és oldalirányba mozog a kamera. A szellemképesedés csekély mértékű volt, arról még meg tudtam volna feledkezni, de időnként tényleg durván szaggatott a mozgás (és ilyenkor erősebb volt a szellemkép is).(...)"
Bakker ezt a cikket mintha én írtam volna. Kb én is ilyen fanatizmussal szoktam filmet nézni (néha tönkre is vágja a hangulatot, annyira irigylem azokat akik csak így bemennek, aztán nézik és leszarják)
De a lényeg, hogy nekem olyan szinten szaggatott a film, hogy teljesen tönkreb*szta az egész élményt. Pedig a terem mértani közepére vettem jegyet előrendeléssel. Lehet még ez is túl közel volt, mert kb az egész filmből az jött le mintha megettem volna 2 gramm hallucinogén gombát, és összevissza haluznék... Komolyan mintha betéptem volna...egy kaotikus összemosott szaggatás volt.
Mondom ezt úgy, hogy én előtte a kis fehérvári Cinemacityben megnéztem egy ingyenjeggyel 3D-ben, kb féloldalról, kissé távolabbról (nem töltötte be a szemüvegteret, és ki is láttam alóla a kopasz faszi fejét) DE 1000x jobb volt!!!
Egyáltalán nem éreztem szaggatásnak, szépen kijött a 3d hatás, és folyamatos egyenletes volt a mozgás a gyors jeleneteknél , és a kamera oldalmozgásánál is. Tehát VAN összehasonlítási alapom. Az Imad3D egy nagy fos szerintem, és neten olvasni, nem másoknak is hasonlóan érzékeny a szeme. Valószínűleg az óriási vászon miatt van, ha már közel ül az ember, az érzékeny szeműeknek annyi kb.
De hála égnek, hogy először sima Cinemacity 3d-ben néztem meg, mert úgy maradandó élmény volt, minden percére emlékszem és csodás élmény volt. Csak azt sajnálom, hogy a fos Imax-ra kiadtam egy rakás pénzt, úgy hogy szinte nem jött át semmi a filmből csak a szaggatás.
Hülye fejemmel rávettem magam hogy Imax-ben a tökéletes, mégegyszer megnézem. Pedig hidd el, ha kis moziban nézed, kis vásznon, 1000x nagyobb élmény.Szvsz egy a lényeg, nem csak téged zavart.
-
ArGab
őstag
válasz
üzenetére
Hát az Allee-ba biztos hogy nem adják oda, úgy emlékszem még RFID tag is volt rajtuk. Egyedül a Westend RealD terméből lehet elvinni, ott eleve lezárt műanyag tasakban adják, de szerintem az összes többi polárszűrős MasterImage 3D terembe (Palace mozik Westend kivételével) és a Dolby3D termekbe (Corvin és Cinema City-k) is visszakérik.
-
törölt tag
akit eddig hallottam hogy 3D be nézte bárhol is mindenki azt mondta hogy rossz....
Én Simán néztem meg úgy nagyon jó volt!
Nekem eddig 3D be egyedül a KÉmkölykök tetszett....
kb 2002 ben
tom5:: mi ez a
? nekem már 4db 3d szemüvegem van 
-
TazLeacher
nagyúr
Érdekes olvasmány volt. Én nem mentem bele ennyire a techniakai bakikba, minössze azt mondom, hogy úgy mentem oda, hogy "ez jó lesz", (2 hétre előre foglalat hely, felajzva, utánaolvasva) és úgy jöttem el, hogy "ez nem értem meg a mozijegy árát".
Nekem leginkáb a 3D-vel volt bajom. Cameron a 3D technológia új mérföldköveként és megrefolmálásaként állította be saját filmjét, ami egy egyszeri néző szemszögéből semmivel sem volt komolyabb, mint mondjuk a Végső állomás 3D. Azzal a különbséggel, hogy ott többször elkaptuk a fejünket, mert annyira tűnt valóságosnak...szerintem klisés történet, gyenge 3D, de nagyon szép látványvilág jellemzi a filmet. Úgy gondoltam sosem fogom többször megnézni, de a napokban láttam egy képet a BD változatból, és lehet megnézem, és meg megerem kockáztatni, hogy HD-ben élénk szinekkel, tűéles képpel nagyobb élményt fog otthon a tv előtt nyújtani, mint az IMAX 3D.
Az írást köszönöm, mostanában ritkán olvasok Logout-os írásokat, de érdekes volt, és jó látni, hogy vannak még vélemények. Talán annyi tanács, hogy legyél kicsit optimistább, úgy könnyebb az élet.

-
janos666
nagyúr
Hát igen, én is pont arra gondoltam, mikor leírtam azt a mondatot. Szerintem is 100x jobb és biztos maradandóbb is lesz a Terminátor, mint ez a film, csak hát ezzel mégis többet kaszált inflációval átszámolt dollárban is, sokkal több díjat kapott érte, stb...
(#10) Sifre
Legközelebb inkább sima 2D-ben nézem majd meg itthon Blu-Ray-ről. -
ArGab
őstag
1.78:1-ben készült, mert Cameron szerint jobb így a 3D élmény miatt, sokkal jobban kitölti a néző előtt a teret, a 2D változat viszont 2.35:1, szintén Cameron szerint így jobb a 2D élmény. De ennek ellenére a moziknak megadták a lehetőséget, hogy a 3D verziót kiválasszák (1.78:1 vagy 2.35:1), hogy minél jobban kitöltse az adott mozi vásznait. IMAX-ben adta magát a dolog, hogy 1.78:1-ben vetítik, hiszen az eredeti IMAX képarány 1.44:1.
-
JoolsNOS
veterán
Cameron legnagyobb alkotása a Terminator!!!

Amúgy az avatar tetszett, még a nagy hisztéria előtt néztük, tehát nem vártam tőle sokat. Imaxban sikerült megnézni. Imax ilyen szinten csalódás volt, nem nyújtott többet mint a sima 3d vetítés (persze leszámítva a nagy vásznat) de a filben kellemesen csalódtam, mert nem akartam megnézni, de nagyon tetszett. -
Sifre
senior tag
Nem gyenge történet
nem beszólásképp mondom, de először is ott rontottad el, hogy rossz helyre vettél jegyet. Tudom hogy a hülyék meg a nepperek hamar lerabolják, és nagy szerencse kell egy jó helyhez, de ami nem megy, nem kell erőltetni.Röviden összefoglalom hogy nálam hogy mentek a dolgok: neten (igaz, isteni szerencsével), találtam 2 helyet egy két héttel későbbi előadásra, a leghátsó sorba, majdnem középre. Kb. 10 mp alatt megbeszéltem a tesómmal hogy megyünk. Lefoglaltam. Az esemény előtt 1 órával megérkeztünk, majd elborzadtunk a pénztárnál álló tömegtől. Egy gyors iránymódosítással a jegykiadó automata felé vettük az irányt, és fél perc elteltével a kezünkben volt a két frissen nyomtatott, ropogós jegy. Mivel a többség még sorban állt, így egy üres pultnál megvettük a popcornt meg a kólát és vártunk. Nemsokára kitolták a szemüveges kocsit, még a tömeg előtt választottunk 2 viszonylag jó szemüveget (tényleg döbbenetesen sok a selejt). Ezután kis várakozás után nyugodtam leültünk a saját helyünkre, pozitív hozzáállással megnéztük a filmet és simán távoztunk.
Amit a technológia és a terem hiányosságaival kapcsolatban írtál, azzal teljesen egyetértek. Sötét, alacsony kontrasztú, fakó kép, darabos mozgások (bár ez utóbbit sikerült vhogy megszokni). A pohártartó hiánya és a szűk székek (pedig nem vagyok kövér) különösen zavartak.
Imaxbe többet biztosan nem megyek, ha nem javul a képminőség. Összehasonlításként még megnéztem real3d-ben és nagy meglepetésre sokkal szebb volt a kép, nem voltak darabosak a mozgások (volt pohártartó
). Egyedül csak a hang volt gyengébb.Ami még fura, hogy veled ellentétben az imax után éreztem úgy magam, mintha nem a saját testemben közlekednék (illett a filmhez), koncentrálnom kellett pl. a lépcsőknél. A sima 3d után nem volt ilyen.
Érdemes lenne megnézned sima 3d-ben, de asszem sajnos azt már nem játszák.

-
Real3D-ben is szaggatott néhol a film, és Xirtam-al ellen kell szálljak, engem annyira zavart, hogy nem bírtam nézni... A film közepén 10 percet feküdtem csukott szemmel. Kicsit érzékeny vagyok az ilyenekre. Számomra 0/10 volt a 3D élmény, de ez sajnos a szervezetem problémája pedig úgy mentem oda, hogy "Ez most jó lesz".
A színek fakók voltak, és ahol nem lőtték be pontosan a két kép közötti távolságot homályos volt. Mert volt ilyen. Lehet ezen egy nézőpont csere változtatott volna.
Kíváncsi vagyok imax milyen lenne. Barátnőm nézte az alízt, ő azt mondta fázott a keze a kólától, mert nem volt pohárt tartó.
mod: (most látom ezt te is írtad) -
Jaffafa
aktív tag
+1
Én 3D-ben néztem Bécsben. Bár a filmeket jobb szeretem én is eredetiben, nem zavart, hogy szinkronos. Simán odamentünk, vettünk 4 jegyet, beültünk, megnéztük, jó volt. Még az sem zavart különösebben, hogy féltávnál volt egy szünnet (sör ftw).
Én kellemeset csalódtam, mert manapság trendi mindent fikázni, ahogy ezt a poszt is teszi. Rossz, gagyi filmre számítottam és meg kell, hogy mondjam, ha nem is über fasza kategória, de egy jó 10-es skálán 8,5-et simán megérdemel nálam. Mondom ezt úgy, hogy marhára nem vagyok oda a "popcorn" filmekért. Viszont ez a történet plusz a 3D együtt szerintem böven megéri a pénzét. A 3D részek mind ok voltak, lehet, hogy Imax-ben szar, javallom próbáld ki a "sima" 3D-t is, hátha az jobban bejön. -
janos666
nagyúr
Hmm, ezek szerint a formátumról is valamiféle tévhit élt bennem. Pedig azt is sok helyen olvasni, hogy 16:9-es képarányban forgatták, és néhány jelenetnél épp a lényeg marad le a 2,35-ös képarányú mozikban. Ez sem cáfolta meg a dolgot, hogy az IMAX-ek vásznára szánták a forrásanyagot.
De köszönöm, be is szúrtam erről egy megjegyzést az első oldalra.
-
Jhonny06
veterán
Ennyit készülni egy mozizásra bazmeg.
Ez kegyetlen, mintha valami életbevágó dolog lenne. -
ArGab
őstag
Ahogy PuMbA is írta, az Avatar messze nem valódi IMAX tartalom, mivel csak 2k felbontásban renderelték és forgatták, majd ezt "felskálázták" 70mm-es filmre, hasonlóan az összes korábbi IMAX-ben vetített egész estés filmhez. Az egyetlen film, ami valódi IMAX tartalmat is magában foglalt eddig, az a The Dark Knight volt. Egy 70mm-es filmre forgatott valódi IMAX tartalom sokkal több képi információval rendelkezik, mint a 2k felbontás, de még 4k-nél is többel.
Az a zavaró/darabos mozgás pedig abból adódik, hogy egy normál moziban minden képkockát 3* villantanak fel, így elérve 24-ből 72 képkockát. Bár ugyanaz a tartalom jelenik meg egymás után, a szemet már sikerül becsapni, hogy folyamatosabbnak hasson a mozgás. IMAX 3D esetén a szemenkénti 24 képkockát csak 2* vetítik ki, így szemenként csak 48-48 képkockát látsz, amit sokan már zavaróan darabosnak éreznek, köztük én is. Ezen kívül a szalagról történő vetítés hátránya, a finom rángatózása a képnek szintén kellemetlen, főleg 3D alatt. Részben ezért is fárasztja messze jobban a szemet az IMAX.
Ha igazán jó képélményt akarsz, akkor Dolby3D (Cinema City mozik és Corvin) teremben nézd meg a filmet, ott 2k digitális vetítővel (2048*xxx felbontással) vetítik. Itt nem polárszűrős a szemüveg, hanem egy ahhoz hasonló megoldás. Az r-g-b színek frekvenciatartományait felosztva két részre vetítik a két szemnek szánt képeket, ráadásul szemenként 72-72 képkockával, 3* vetítve egymás után mindegyiket. Nálam sokkal jobban működött a dolog, sokkal élesebb, tisztább és színesebb volt a kép és a 3D élmény sokkal jobban összeállt így. -
Xirtam
veterán
Fúú te ez az írás...fájt az olvasása. Érdekes egy figura lehetsz, így mozizás közben és semmivel nem vagy megelégedve.
Látszik nem voltál még kisvárosi moziba....Áhh hadjuk

-
_Orbi_
aktív tag
Mikor megjelent a film én is meg akartam nézni 3D-ben, mert csodákat hallottam róla, hogy ennyire meg annyira jó (csak hát 231 km-re van a mozi...)
Aztán megnéztem itt nálunk a moziba és a mai napig nem értem, hogy mit esznek az emberek ezen a filmen.
Az rendben van, hogy látványos, de rettenetesen unalmas és olyan semmilyen ez a film.
Hatalmasat csalódtam benne, nálam ez az egyszer nézhető kategóriába esik.Amúgy szép mesés leírás

-
PuMbA
titán
Egy kis javítás:
"Ez a "remekmű" az első, végig IMAX3D kompatibilis formátumban forgatott, renderelt, masterelt (stb.) és vetített, "teljes estés" mozi. "
Ez nem igaz,mert az IMAX az 4k-s felbontást jelent (4096 x akármennyi) és az Avatar "csak" 2k-s(2048 x akármennyi). Az Avatar RealD 3D-ben készült. Ezért írták egyes emberek,hogy nem volt teljesen éles a kép IMAX-ban és ,hogy jobb megnézni sima 3D-ben.
Forrás wikiről: "Several films produced in the RealD 3D process for release in conventional theatres have also been presented in IMAX 3D, including Dreamworks' Monsters vs Aliens, Columbia Pictures' The Little Engine That Could, U2 3D and Avatar."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700G / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

-- a másik kettőnél pedig csak egy projektor (ami gyorsan váltogat a két nézet között, miközben a polarizációt is cserélgeti, két különféle módszerrel), így mindig tökéletes a szinkron a két nézet között...
)
).![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem egyébként semmi bajom nem volt a filmmel, sem a látvánnyal, jó volt na. igaz nem imax-ben csak sima 3d-ben néztem de csak a felbontás más (elvileg).