Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
nektek a bekapcsolás. illetve a rendszer felállás mennyi ideig tart? Nekem kicsit lassan tér magához, de ez akár lehet attól is hogy HDD is van rádugva az usb-be, és azt is fel kell olvassa. De ez csak tipp a lassúságra.
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
kpl
csendes tag
Sziasztok,
az alzánál most 157 ezer a PUS557304, érdemes ennyiért tőlük megrendelni, vagy jobbak annyival az új típusok hogy megérjék a felárat? -
Kender23
aktív tag
Hát én le vagyok hidalva ettől a tv-től még mindig, és csak pár tesztet olvastam és bemutató videót néztem meg. Igaz hogy a Philips 65PUS7304 tetszik jobban, de ebben az árkategóriában egy Samsung Q60 készüléket(akartam venni) lehet kapni és csak 127cm-est. Szóval erősen gondolkodom, hogy ez lesz, beugrok valamelyik mediamarktba meglesni
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Kroni1
veterán
Van köztünk olyan aki használ/használt valódi 100/120Hz-es képfrissítésű tévét?! Édesanyámnak van egy kb. 3 éves 49PUS6561-es tévéje ami ilyen, és brutális, hogy mennyire folyamatos képe van, nekem nagyon bejön, sokkal jobb élményt ad szerintem, mint a saját IPS kijelzős LG-m.
Ahogy nézem a jelenlegi kínálatban már nincs 100Hz-es tévéje a philipsnek, de az Ambilight és az Android TV nekem fontos lenne. Ezért azon kattogok, hogy vegyek-e inkább használtan egy ilyesmi PUS65xx sorozatu tévét?! A hálóba kéne, tehát méretre elég is lenne a 49". Vagy inkább maradjak az eredeti tervnél, és legyen egy PUS7304? Nem tudom mi a fontosabb a 100Hz, vagy esetleg valami amit a 7304 tud? (Bár ahogy néztem a specifikációit a Dolby Vision és HDR10+ ami a 7304 előnye, a régebbi 100Hz-es csak HDR Plus és HDR10-et tud, viszont papíron annak meg a kontasztja és fényereje is jobb elvileg...)
Bárkinek van tapasztalata, tanácsa, előre is köszönök minden észrevételt!
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Kipróbáltam neked, kiadja, ha a menüben bekapcsolom a tv hangszórót. Nekem erősítőre van kötve a jack kimenetről, és ha bekapcsolom a tv cincogóit akkor mindkettő szól.
A jack hangerőt sajnos nem lehet távirányítóról közvetlen állítani, be kell menni mindig a menübe hozzá.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Sok utánaolvasás révén 55pus7304 tevét szeretnék venni, még most is kapható egész jo árban. Megoldható ennél a tévénél, jogy a saját hangszorojával együtt kiadja a hangot a jack fejhallgató kimeneten is?! LG-n nálam nem, és zavaró, mert a vezetéknélküli fülest mindig ki be kell dugdosni.. Samsungomon van RCA out amivel megy rendesem, de ha jól látom ezen a tv-n nincs csak jack out.
-
ladyka
csendes tag
sziasztok,
bár rég nem írt senki, de bízom benne, hogy kapok tanácsot/választ/útmutatást olyan embertől akinek ilyen (55" Philips 55PUS7304) tv van a tulajdonában.
jelenleg lenne egy egész jó akció 550euro lenne az említett tv, adnak mellé 2 hónap HBO GO, illetve egy 32" Philips 32PHS4504 tv-t.
Mik a tapasztalatok a tv-vel kapcsolatban? Most már néhányótok régóta használja. Mennyire vagytok elégedettek vele? Anyukámnak vettem kb 4 éve egy philips tv 43" 4k egyebet nem tudok róla már annál feltűnő, hogy a színek nem természetesek hiába vittem el beállítatni "pókkal" a kék nagyon "kék", illetve a zöld sem olyan zöld hanem kékes
Ennél a Tv-nél előfordul ilyen, vagy természetesek a színek? Próbáltam teszteket róla és volt olyan ahol szintén a kék nagyon természetellenesen erős voltVálaszokat, tippeket, tanácsokat előre is köszönöm
-
Upo
addikt
válasz
GordonSamway #172 üzenetére
Na az egy akkora baromság a cikkben, mint a ház. A kedves hozzáértés hiányában bővelkedő tesztelő nem tudom hogy miért írta le ezt a badarságot, és még most is benne van a cikkben, nincs javítva vagy utólagos magyarázat beleszerkesztve.
Nem hogy lehet külön elmenteni beállításokat, hanem csak ez áll rendelkezésre. Tehát az android appok, a tv és az összes bemenet külön-külön saját beállításokkal rendelkezik.
A kedves tesztelő beállította netflix alatt a kép beállításokat (android). Aztán átkapcsolt valamelyik hdmi bemenetre, és csodálkozott, hogy "resetelte" a beállításokat. Nem resetelte, hanem érvénybe léptek az arra az egy bemenetre vonatkozó beállítások. Ha annál beállítgatta volna olyanra ami tetszik, akkor attól fogva azon a bemeneten azok a beállítások álltak volna be minden alkalommal amikor odakapcsol.
Amit írt, hogy egyszer beállítja és akárhova kapcsol ugyanúgy marad, szerintem az a gagyi. Nem biztos hogy az androidon a netflix alá ugyanaz a beállítás kell mint egy tv box vagy BD lejátszó vagy konzol alá, ilyenkor minden átkapcsoláskor újra kéne állítgatzni az egészet.
Most pedig egyszer kell beállítani minden bemenetnél hogy jó legyen, és onnantól mindegyik a saját beállításán megy. Nem is kicsit nincs képben a tesztelő, A második oldalon gyakorlatilag minden kijelentése szándékos hitelrontás kategóriát súroló hazugság, én azon csodálkozom hogy a Philips még nem perelte be emiatt.
"Több az automatikusan felajánlott, a felhasználó orrába nyomott, sokszor reklámként a főképernyőre kerülő alkalmazás, arra pedig nincs lehetőség, hogy ezeket a számunkra fontos szolgáltatásokra, funkciókra cseréljük."
Most nem vagyok a tv előtt, de tán legörgetve a legalján van a testreszabás, egyenként, részletesen az összes elem testreszabható, kikapcsolható, akár teljesen üres kezdőképernyő is beállítható.
"A fő baj az, hogy a rendszermenübe az Android TV főképernyőjéről lehet belépni"
Berakta a távirányító fényképét, a bal felső gombbal lehet belépni a menübe bárhol és bármikor, a gombon a kvázi egyezményes fogaskerék piktogram is szerepel, nem kell hozzá atomtudósnak lenni.
"ám ha forrást váltunk, tehát mondjuk átkapcsolunk a csatlakoztatott Xboxra vagy számítógépre, akkor a módosítások elvesznek!"
Mint fentebb kifejtettem, nem elvesznek a beállítások, hanem mindegyik egyenként, akár gyökeresen eltérően is beállítható egymástól függetlenül! A tv kicsomagolása után nyilván mindegyik alap beállításon van, tehát jé, tényleg alapra áll ha átkapcsolok és utána nem állítok rajta semmit.
És ahogy tapasztalom, pont a tesztnek ez a második oldala, ami miatt sokan elállnak a vásárlási szándéktól erre a tesztre hivatkozva. Úgyhogy ez a teszt véleményem szerint szemmel látható bevétel kiesést okoz a gyártónak, ami ha jogos lenne, akkor nem lenne egy szavam sem, de pont a valóság ellentétét tartalmazza, ami viszont aggályos.
Sima felhasználók sokan vannak, akik csak kicsomagolják és nyomkodják össze-vissza. De egy országos top kategóriába tartozó oldal tesztelőjének igazán illett volna azt a F kézikönyvet legalább átfutnia, hamár el nem is olvassa, akkor nem írt volna le ekkora hazugságokat. Aztán majd jönnek a konteósok, hogy nyilván a koreaiak, és van az a pénz, de én ilyet soha nem állítanék.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
GordonSamway #172 üzenetére
Sajnos az LG még mindig veri ezeket fényévekkel...
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok
Most rendeltem egy ilyen TV-t.
Az a kérdésem, hogy a bemeneteket lehet e külön elmenteni képbeállításokat. A cikkben az volt írva hogy nem jegyzi meg.
Köszönöm"Hosszú és eredményes életet!"
-
bara871
csendes tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy falra szerelt állapotban nem látni rajta márkajelzést? (a talpon van csak, ha minden igaz) Készített a dobozba a Philips erre az esetre valamiféle megoldást? -
cucumber87
tag
Sziasztok és BUÉK
Szeretnék egy kis segitséget kérni! Beszereztem egy két phillips hue égőt (play, go ) és az 55-ös android sony tvmen telepítve van kodi. Azt olvastam hogy lehet telepíteni addont (Kodi Ambilight Plugin) mindent elvileg rendben bekonfigurálok a beállitásoknál megjelennek a lámpák de amin t inditom a filmet nem történik semmi. Ha valakinek van már tapasztalata kérem segitsenNZXT H5 Flow, FSP VITA GM 750W, GIGABYTE B650M D3HP (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz, THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 mini,XFX Radeon RX 7800 XT Quicksilver Magnetic Air Gaming 16GB GDDR6 (RX-78TMAIRF9),KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/1024G,KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MH
-
Dißnäëß
nagyúr
Most vettunk anyam uncsitesojanak 55-os OLED-et ket hete, 2019-es LG OLED panel.. azert meg ne temesd a kedvenc markad
Brutal jo.
A teszthez: azert nem jegyzi meg a kepbeallitasokat minden forrasra, mert forrasonkent elterot lehet beallitani es mig mindegyik defaulton van, persze, hogy oda huz vissza egy masikra atkapcsolaskor. Igy lehet azt elerni, hogy a moslek, ritkan nezett tv adast zajszurhessuk, a tultolt szineket visszavegyuk, stb, mig filmes modban minden off peldaul.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Sanya
nagyúr
válasz
access_denied #167 üzenetére
Legyen lehetséges vásárló, mint helyes kifejezés. Mert megvette volna, ha van olyan tévé. És itt vége ennek a szálnak, hogy vásárló vagy érdeklődő
(peace)
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
access_denied
senior tag
Látom szövegértelmezési és a helyes szóhasználat kezelése neked sem szempont. Tőlem aztán lehetsz akármilyen igénytelen magaddal szemben, ezt ne várd el tőlem.
Az első mondatoddal meg állj tükör elé, látni fogod azt, aki személyeskedik. Ez a értelmi színvonal az, ahol te fogsz győzedelmeskedni.
-
junior19
senior tag
Te a fekete szintre írtad, az árnyék részletesség az más.
Attól, hogy neked az ips panel színei jobban tetszenek, attól az még nem lesz "igenis jobbak".
Sdr anyag esetén egy szabványos színteret használnak, s ennek megjelenítésére képes a va paneles tévé is. Bármely gyártó va paneles készüléke is képes lefedni a színteret, ahogyan az ips panelesek is. Ezért nem a panel fajtájától függ.
Az, hogy ahogyan te beállítod, s te ips paneles tévét tudtál úgy beállítani, ahogyan neked tetszik, az még nem jelenti azt, hogy az ips paneles tévé színei jobbak lennének.codec project
-
dabadab
titán
válasz
access_denied #161 üzenetére
Igazán kiváló fórumtroll vagy. Egy szándékosan félreértett poszt miatt masszív személyeskedésbe kezdtél, majd amikor valaki rámutat arra, hogy teljesen nyilvánvalóan félreérted, akkor nekiállsz durrogni, hogy de te elvárod - miközben saját magadtól meg minimális szövegértést sem vársz el.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
access_denied
senior tag
Tőlem azt gondolsz a szőrszálhasogatásról amit akarsz, jelen esetben a szóhasználat "vásárló" volt, nem pedig "érdeklődő". Egy értékesítő embertől elvárom, hogy tudja megkülönböztetni a kettőt, mint ahogy azt is elvárom, hogy egy gazdasági igazgató ismerje a nettó és bruttó közötti különbséget.
Szvsz ez nem pongyola szóhasználat.
-
junior19
senior tag
Azért mert az ambilight becsapja a szemünk a fekete szint értékén, attól még a sötét árnyalatok megjelenítésében elmarad a va panelestől.
A színek nem jobbak attól, hogy ips paneles a tévé, vagy va, nem a panel típusa fogja a színmegjelenítést befolyásolni. A betekintési szöge viszont tényleg jobb az ips paneles tévének.codec project
-
hajbel
addikt
válasz
sirarcheer #157 üzenetére
Én is pont visszatértem a félbehagyott bókemberre, még rá kell hangolnom magam a death strandingre. Bókemberben kiváló a HDR.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
sirarcheer
senior tag
Hát az enyémre VA panelt írnak, de betekintési szög kis mértékben torzul. 3 méterről nézzük és nem kell pont szemben ülni vele, hogy a színek ne torzuljanak.
Tegnap pókembereztem kicsit, és nagyon látványos.
Legalább most el tudom olvasni 3 méterről a feliratot. (40"ről 58")
PSN: sirarcheer
-
hajbel
addikt
válasz
gabor9991 #151 üzenetére
Állítgattad a módokat? Habár ez másik Philips TV, vannak benne beállítások, amelyek jó támpontot adhatnak a finomhangoláshoz.
(#155) sirarcheer:
Én pl. pont azért vettem IPS-t (43PUS6754), mert ambilight mellett sokkal kevésbé feltűnő a fekete szintje, viszont az IPS-en a színek és a betekintési szögek jobbak. Ugyanazon tv 50-es változata VA volt. Egyébként az enyém is tökéletes PS4 Proval, PC-re kötve használom amikor nem ps-el, az utolsó win frissítés óta tökéletes.[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
sirarcheer
senior tag
válasz
evitiguF #154 üzenetére
Szia!
Nekem 58pus7304es TVm van.
Csináltam egy képet, bal alsó sarokban egy fekete bögre.
kép link
Hátha segít.
Én megvagyok elégedve a TVvel.
Netflix, HBOgo gyors.
PS4pro képe gyors, nincs lag.
Raspberry3+Kodi működik.
TV adásokkal sincs bajom.
Bevilágítást nem tapasztaltam, igaz nem is vadásztam rá.[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
Köszi!
Igen, pont ezért megy nálam a dilemma, már a másik topikban is érdekőpdtem, ott hívták fel a figyelmemet az 58"os verzóra, ami VA.
Jelenleg egy qled monitort nézek, és a színeihez nagyon hozzászoktam, viszont az Ambiról sem mondanék le... Hogy miért nem tudtak egy 65"os VA variánst is kiadni... Az lenne a -számomra- bestbuy.
Így meg azért elgondolkodtató, hogy OLEDnél bár fekete az fekete, fehér az fehér, de 65"-70" os 7304-esből kettőt lehet azon az áron venni, 58"osból meg 3at...[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
access_denied #148 üzenetére
"A vásárló nem az ember, aki valamilyen üzletben pénzt fizet valamiért?"
Jelen esetben elég egyértelműen arról volt szó, hogy valaki vásárolni akart valamit, de nem tette. Most nyilván bele lehet kötni abba, hogy akkor elég pongyola szóhasználat a vásárló, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás lenne, ami sehova se visz.DRM is theft
-
tutis
őstag
válasz
evitiguF #150 üzenetére
hát ha negatívot kell mondani ami meglepett picit, és nem tudom hogy ez így van-e ezeknél a tv-knél, az az hogy van a káva, meg van a panel. Na a régi lcd tv-nél ez szorosan összekapcsolódott. Viszont amikor töröltem át a képernyőt, észrevettem hogy van olyan pont ahol ha benyomom a panelt a kávánál, rés keletkezik. nem tudom ez mennyire építési hiba vagy tulajdonság. Viszont nincs ott fény átszivárgás, szóval ez inkább csak meglepő volt.
Ips panelt a betekintési szög előnye miatt vettem, akárhol ülök nincs jelentősebb színveszteség, ennek nagyon örülök.
Film közben általában megy az ambilight, ez amúgy is rásegít a fekete érzésre.
persze ez nem qled vagy oled és nem VA, tehát nem várok olyan feketét amilyet ezek tudnak.
De amúgy sokan rá vannak kattanva a fekete témára, szerintem meg nem csak a feketét kell nézni hanem a fehéret isLáttam sok alsóbb kategóriás tv-t ahol a fehér egyáltalán nem fehér, hanem olyan fakó színű.. Itt szerencsére a fehér az fehér, persze megint nem oled minőség.
összességében elégedett vagyok. Amiben fejlődnie kellene az szerintem a SOC, mert hiába android és sok program, azért a soc a szűk keresztmetszet.
az én nézési szokásaimhoz elég amúgy a tv, ráadásul sajnos a televízió sugárzási minőség a bosszantó kis hazánkban, szóval lehet itt bármilyen oled és hasonlók, ha SD adást kapsz..
netflix és HBO go nekem felejtős, torrent miatt, minek fizessek a filmekért ha megvan más forrásból is. (elnézést a warez téma említéséért)
De amúgy tényleg bassza a csőröm a tv adások minősége, embert küldünk a holdra, de egy sima tv adást nem tudunk normális minőségben sugározni. persze vannak HD adók is, de igazából már minden csatornán 4k minőségben kellene sugározni, a tv elbírná.
Szerintem jó választás még mindig a tv, ha másikat választanék akkor samsung qled lenne, de ugye ott zsebbe nyúlósabb ilyen méretben.http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
gabor9991
őstag
Meg van rendelve a tévé de most a mediamarktban rendesen kipróbáltam.
A demó videó tényleg szép ahol semmi gyors mozgás csak lassan nyíló virágok meg ilyen tipikus demó téma látható, de mondjuk YouTube-on megnéztem egy f1 videót és egy teniszmeccset és háááát, ha ez ilyen akkor vissza fogom mondani a rendelést.
4k 60 fps videóknál a tenisznél szaggat a labda meg 4-5 labdányi csíkban utánhúzza a labda színét.
F1 videónál egy elsuhanó autó rendesen darabosan megy ki a képből.
Ez ilyen tényleg[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
2 hét után mi a véleményed?
Jött elő azóta valami negatív/pozitív még?
Engem főleg a megjelenítőként való alkalmazása érdekel (PC, Xbox), ott milyen képe van, IPS technológiából adódó előnyök, hátrányok mennyire jellemzik, fekete mennyire fekete, homogenitás stb.Pl ha filmet nézel, alul felül a fekete sáv mennyire zavaró, mennyire fekete, vagy inkább sötét szürke.
-
tutis
őstag
Beszéljünk mostmár a tv-ről srácok
Ambilight amúgy nagyon fain, filmezésnél mindig bekapcsolom, sokkal élvezetesebb így filmezni..
A főmenüben a tv sorban lehet változatni a tv adásokat miket tegyen ki alapból?
Ugye ott van vagy 5 ikon, de nekem az első 5 adót mutatja, (m1, m2, stb.) de jó lenne ha ez változtatható lenne, csak nem jöttem rá még hogy lehet-ha lehethttp://www.youtube.com/tutisgsxr
-
access_denied
senior tag
Itt:
"Meg is volt az első vásárlóm"A vásárló nem az ember, aki valamilyen üzletben pénzt fizet valamiért? Mondjuk az tény, hogy vásárolhatott kávéfőzőt is, ez a szövegkörnyezetből nem derül ki.
Amúgy pont nem érdekel, hogy ki mit vásárol, de ha nekem szempont valami, akkor elég nehéz alternatívával eltántorítani. Ha mégis sikerül, akkor tudatosan mondok le a korábbi igényemről.
Konkrétan az ambilight haterkedés szerintem trollkodás, már csak azért is, mert szubjektív véleménnyel vitatkozol.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz
access_denied #144 üzenetére
Megkötött kezű áruházi eladóként nem rendelhetek be nagykertől termékeket, hanem a rendelkezésemre álló készletből kell eladnom, és ebben az esetben egy és ugyanazon típus nagyobbik változatáról volt szó, mint lehetséges alternatíva, amit eladóként meg kellett említenem egyrészt azért is, mert a méret gyakran előforduló dilemma a vásárlóknál, másrészt engem pont az eladásokért fizetnek meg, és bizonyos teljesítés után prémiumot is kapok. Mivel a vásárlónál az Ambilight volt a fő választási szempont, eszem ágába se volt másik gyártó termékét ajánlani. Az meg, hogy miért nem kellett neki 55ös méretben, igazából nem tartozik rám, de meg kellett próbálnom eladni.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
access_denied #144 üzenetére
"Majd hazamegy egy nem olyannal"
Ezt a részt hol olvastad?
Egy kicsit szórakoztató ez a mindenkiben Samsung-ügynököt látó paranoia, de azért olyan nagyon nemDRM is theft
-
mcs
veterán
válasz
access_denied #142 üzenetére
Az áruház saját központi készletén se volt belőle, ahonnan rendelhettem volna, és nem akartam rásózni az 55öst, csupán megemlítettem, hogy belőle van egyetlen darab 200ért, amire azt válaszolta, hogy nem felel meg neki. Milyen rejtett és rossz szándékot próbáltok még kiforgatni belőlem? :D
[ Szerkesztve ]
-
-
mcs
veterán
válasz
sirarcheer #137 üzenetére
Miért kell személyeskedni, amikor én sem annak szántam? Túl nagy volt neki az 55ös, mást pedig nem ajánlottam, mert a Philipshez és az Ambilighthoz ragaszkodott. Ameddig nem fizet borsos összegeket nekem a Samsung és LG, addig nem is leszek az ügynökük.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz
access_denied #136 üzenetére
Túl nagy lett volna neki az 55ös.
-
Bird
addikt
válasz
access_denied #138 üzenetére
Szánalmas.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
access_denied
senior tag
válasz
sirarcheer #137 üzenetére
Ja hogy ez a hír. Kiváló!
Ha nincs készlet akkor nehéz is. -
sirarcheer
senior tag
válasz
access_denied #136 üzenetére
Samsung/Lg ügynök lelkendezik, hogy nem tudott eladni egy Philips TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz
access_denied #132 üzenetére
Meg is volt az első vásárlóm, aki telefonon keresztül érdeklődött az 50es felől kiemelve az Ambilightot, de nálunk éppen csak az 55ösből van bontatlan, ami sajnos nem kellett neki.
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
Ma én is vettem egy pus55 7304-et jelenleg 182.589.- a MM-ban kiszállítással.
Egy sony kdl40ex520 helyett vettem, remélem nem volt rossz választás. -
sirarcheer
senior tag
Ma vettem át az 58pus7304et.
Egy Samsung 40H6400-ast váltott.
Nálam sem volt a képben először a Philips márka, de a 24.hu The one tesztje, és az itt leírt tapasztalat alapján választottam.
Euronics 199.00. plusz öt év védelemmel vettem.
A beüzemelés gyors volt. Bemeneteket felismerte.
Rasp3 Kodi bár csak full HD képet tol ki, nagyon szép képe van.
PS4 Pro esetén jelezte, hogy tegyem át játékmódra. HDR beállítás (PS4en) után, mentem egy kört BF Vtel. Nem éreztem semmi lángolást.
Netflix 4k, HDR gyönyörű.
Youtube 4k HDR szintén.
HBO Go telepítése gyors volt.
A TV adás képe is vállalható volt, csatorna függő melyik szép, melyik szemesebb kicsit.
Az Ambilight pedig hihetelen hangulatos ezt tényleg látni kell.PSN: sirarcheer
-
Teasüti
nagyúr
Gondolom a TV elektronikájának saját késleltetéséről lehet szó.
Két képkockányi input lag van ott a HDMI jeléhez képest.
Ugye ott is van grafikus feldolgozó egység; nem egy szimpla monitorról van csak szó.
Ezért kell állítani rajta SPDIF késleltetést is - ha vki a tv digitális kimenetét használja -, mert a hang előbb jön, mint hogy elkészülne a kép.
Ez alkalmazás futtatás közben meg különösen feltűnő.[ Szerkesztve ]
-
Dr_Syrex
senior tag
Hát a tesz alapján nem győzött meg túlságosan, még ha "csak" belépőszint is.
Bár sok esetben biztos bőven elég , amit tud és az ambilight azért igen látványos egy mezei TV műsor esetén is.Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
Én azt vettem észre , hogy függ a tartalomtól is. netflixnél vannak néha megcsúszások de például helyi hálózatról nem igazán találok kését. nem igazán tudom miért van e, mert elméletileg a HDMI ről veszi a jelet, de valamiért a hálózati sebesség vagy kapcsolat is közrejátszik. De amúgy hidd el tényleg jó cucc. összehasonlítva az Ambival az valóban jobb némileg,de összehasonlítva azzal, hogy más Tv-n meg nincs az Ambilight nagyon szuper dolog és hülyebiztos a használata
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
dabadab
titán
"Ilyen mikor normálisan van feltéve. [link]"
Az utólagos megoldások nyűgjei itt is megvannak: csak külső forrással működik és nincs szinkronban a képpel (egy helyen kikockáztam, ott két képkockával azelőtt reagált a háttérvilágítás, hogy a képtartalom megváltozott volna).
DRM is theft
-
a videón lévő elég balfaszul van feltéve és valószínűleg 100 ledes csak.Ilyen mikor normálisan van feltéve. [link]
nekem van Amibilight Tv-m 9 évig Philipsnél dolgoztam Fehérváron.Teljesen jó megoldás az Ambivision, ha nem akarsz tőlük( philips) vásárolni Tv-t még ha nem is annyira reszponzív.
Sokat dob a latba az hogy a Philips Tv ken a ledek oldalra is ugyan olyan fényerővel vetítenek mint hátrafelé, azért érdemesebb az Ambivisiont ,ha lehetőség van rá ,oldal irányba felhelyezve használni és hasonló élményt ad, mint az Amibilght.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
MeszesKPT
őstag
Eddig az összes aftermarket megoldás amit láttam legjobb esetben is csak hasonlított az Ambilightra, mint egy jobb vagy gyengébb utánzat. Valahol mindegyik elhasal, késleltetésnél, szinhűségnél, fényerőnél.
A Philips nagyon jól megtervezte ezt a szolgáltatást, ami valóban selling point lehet vásárláskor.
-
zovifapp111
senior tag
Philips 55pus 6503 cseréltettem ki egy LG uk 6470plc-re, mert nem tetszett a Philips média lejátszója. Kár volt. Inkább költöttem volna a felárat egy tv boxra. Színekben, betekintési szögben, 4k-s tartalmak lejátszásában( a húú b@zmeg-re gondolok) és nem utolsó sorban a játékoknál is a Philips volt, nem kicsit jobb. Az LG-t a mai napig nem tudtam úgy beállítani a ps4 prohoz, hogy az tényleg jól nézzen ki.....
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
tntmax
aktív tag
válasz
sirarcheer #115 üzenetére
Nekem PUS557303 típus van ami ennek az elődje. Ugyanez a hardver csak más a lábazat.
- Van gyári böngészője ami nagyon fapados.
- Nem tudom hogy twitch megy e a böngészővel, de a nem vindízeles tripla ikszes streamek jönnek szépen.
- Twitch appot lehet telepíteni a TV-re és azzal szuperul megy a stream (saját tapasztalat).
- Én semmilyen egyéb böngészőt nem tudtam telepíteni, mert egyszerűen nincsenek böngészők az app storejában (talán direkt, nem tudom).
- Külső forrásból APK-ból telepítést nem próbáltam, azzal lehet hogy tudsz más böngészőt telepíteni.Az amiblight élmény pedig magával ragadó, számomra több plusszt jelent mint a 4k+hdr+3d összességében.
-
K4jusz
tag
A legkisebb modellel nagyon szemeztem, de nálam az n-es wifin bukik a dolog. Végre tudsz Kodit telepíteni a TV-re, erre nincs megfelelő hálózati kapcsolat, hogy 4K-t lejász a NAS-ról... Ehh.
-
sirarcheer
senior tag
Nem tudom pontosan milyen leírás kell telepítés vagy beállítás de én ebből sokat tanultam az elején: [Kodi_logout]
-
tutis
őstag
Ambilight "vitához": Láttam már én is külön épített rendszert, ahogy itt is említették, nem egy olcsó mulatság. Ha belegondolsz hogy veszel egy nem ambilight-os tv-t és melléveszed még a cuccokat, na a melléköltött pénzből bele lehet gondolni mennyivel jobb ambilightost tv-t lehet venni..A végén már ott jársz hogy egy alap tv mellé költöttél annyit hogy lassan egy oled ambilight philipsnél jársz. Na akkor ki jár jobban? El kell fogadni, a philips ezzel a szolgáltatással jó irányba mozdult el, akinek ez opció, megéri philips tv-t venni.
Grafikus felülethet én is hozzátennék: Használtam már webos-t, tizent, az android semmivel nem rosszabb mint az előző kettő, sőt, vannak olyan opciók amikben jobbnak látom. Szóval megszokás kérdése. Testreszabhatóság szempontjából még tudnék hozzátenni ötleteket, de mivel még ismerkedési fázisban vagyok, így nekem is vannak homályos területek, ezért nem írok negatív dolgokat elhamarkodottan mint a cikkíró.
Kodi beállításhoz egyébként van valami általános leírás?
-
xxxbence
csendes tag
> ..."viszont a grafikus kezelőfelület, ha lehet, még egy fokkal átláthatatlanabb lett. Több az automatikusan felajánlott, a felhasználó orrába nyomott, sokszor reklámként a főképernyőre kerülő alkalmazás, arra pedig nincs lehetőség, hogy ezeket a számunkra fontos szolgáltatásokra, funkciókra cseréljük."
latszik h nem hasznaljatok aktivan az android tv-t. kis megszokassal nagyon jol kezelheto es atlathato. raadasul a fokepernyo minden eleme testre szabhato/eltuntetheto igeny szerint.
-
sirarcheer
senior tag
Akinek már van ilyen TV-je, kipróbálná/kipróbálta hogy ha a TVn telepítek egy web browser akkor a streamek működnek?
Pl. twitch, rtl most, tv2 online, stb..
Alkalmas a TV erre, vagy mindenképp streamelni kell gépről vagy telefonról?PSN: sirarcheer
-
Sanya
nagyúr
válasz
philoxenia #110 üzenetére
A vicc az, hogy Philips HUE miatt a televízió képes HUE kompatibilis LED fényforrások vezérlésére is, így kiterjesztheted a világítás képességét a teljes szobára.
Csak a korrekt teszt kedvéért
ugya mi minden hiányzik egy jó prohardveres tesztből?
-
sirarcheer
senior tag
válasz
-
freemanone
addikt
"...egyenként beállítva, hogy melyik égő, lámpa, akármi a képernyő mely részének megfelelő színt bocsásson ki az adott pillanatban."
Ezt automatán kezeli a rendszer!! Te azt mondod meg, hogy a szobán belül a maximum 10 felhasznlható fényforrásból, melyik hol helyezkedik el. Illetve 3 szinten lehet a magasságát is meghatározni.Az utolsó résszel szintén egyet tudok érteni, 3D fujj.. ambilight viszont kegyetlen jó tud lenni!
(#110) philoxenia: Ezt is csak akkor érti meg az ember, ha megnéz egy jól összerakott szettet. Nagy tér, fehér fal, teljes szobás ambilight, nagy kijelző! Amíg csak videón látja vagy elképzeli, teljesen félremegy a dolog. Tapasztalat, több ismerőst láttam állát koppanva miután mozizott egyet nálam. Pedig addig nagyon nem érdekelte egyiket sem. Az másik kérdés, hogy ki mennyit szánna rá és olyankor inkább elállnak a dologtól.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz
Be is világítja az egész szobát, legalábbis a perifériád nagy részét. Ez attól is függ, hogy milyen messze teszed a faltól, de a színek reakcióidején kívül a fényerőt is lehet szabályozni és vivid módban jelentős fényt bocsájt ki. Egyébként kedved szerint fokozhatod a hatást különféle fényforrásokkal, amelyek philips hue kompatibilisek, így akár az egész házad is bevilágíthatod a képernyőn jelen lévő színekkel, egyenként beállítva, hogy melyik égő, lámpa, akármi a képernyő mely részének megfelelő színt bocsásson ki az adott pillanatban. Hangulatos még a zene mód, vagy amikor meccset nézek, néha csak a zászló színét teszem ki a háttérbe. Nem tudom, hogy mi köze az Ambilightnak a 3D-hez, de ha ez megnyugtat, szerintem sincs értelme, ráadásul a szemet és az agyat is fárasztja.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Pont azt nem értitek amit írok. Olyan, mintha, de nem olyan. Ha lenne egy szoba, aminek a megvilágítását teljes mértékben szabályozná az ambilight, ráadásul előre definiált módon, nemcsak a képtartalmat elemezve, úgy még talán adna plusz élményt. Így gyakorlatilag csak segíti a gyengébb dinamikájú szemet az alkalmazkodásban. Nem fogom magam jobban ott érezni a jelenet helyszínén amiatt, mert körben világos jelenetnél világos a háttér, sötét jelenetnél meg sötétebb. Hangsúlyozom, én. Másnak ha pont ez kell, lelke rajta. Anno, mikor a fekete-fehér tévé létezett csak, csináltak olyat is, hogy színes szemüvegen át nézték például. Vagy mondjuk a 3d mozi. Nekem az se igen jön be, inkább csak zavart, mert a síkok valóban eltértek, az előtérben és a háttérben, de a szereplőket nem láttam domborúbbnak, vagy homorúbbnak.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
hajbel
addikt
válasz
philoxenia #104 üzenetére
Ebben az esetben pont az a lényege, hogy az előző jelenet pl. napos időben játszódik és a jelenleginél sokkal jobban érzékelhető a sötétséget, illetve a holdfényt.
-
Sanya
nagyúr
válasz
philoxenia #97 üzenetére
Nem igazán értelek. Leszólod az Ambilight-ot, idézem:
"Személy szerint nekem bullshit minden ilyen trükk, de engem alapból a neon se zavar..."
Nem bullshit. Csak nem értesz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
philoxenia #106 üzenetére
Mitől jut eszedbe ez a hasonlat róla?
Tényleg nem értem és kíváncsi vagyok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
freemanone #105 üzenetére
Az anno létező "álsztereo" jut eszembe erről...
-
freemanone
addikt
válasz
philoxenia #104 üzenetére
Fehérárnyalatok, illetve ha nem sima TV-be épített ambilight,(PC/MAC HUE sync app) akkor a hangokra is reagál. Ilyen filmnél nem dob annyit az élményen, de jobb mint nélküle.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#72042496 #102 üzenetére
Igazából azt írtam, hogy nekem. Nem a technikával van amúgy bajom, hanem azzal, hogy szvsz. akkor érne valamit, ha a filmeknek lenne ambilight verziója, azaz ténylegesen felvennének egy környezeti megvilágítást a természetes hatás érdekében. Jelenleg azonban pl. egy amerikai éjszaka esetében például milyen környezeti megvilágításról beszélünk?
-
Bird
addikt
válasz
philoxenia #100 üzenetére
A technológia amit alkalmaznak. Egy fáról sarjadt mindkettő. De szerintem ezt Te is tudod.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #100 üzenetére
Ott is Ambilightot alkalmaznak. Csak hát igen, más követleményeknek kell megfelelnie, ezért egy tévés témában én is irrelevánsnak tartom a healthcare-t.
-
hajbel
addikt
válasz
freemanone #96 üzenetére
Rossz hsz-re válaszoltam. A kamerás megoldásról beszéltem természetesen, saját példámból kiindulva pedig a PC-ről. Szerintem nincs túlárazva az Ambilight.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz
philoxenia #97 üzenetére
Fénykórral, amiben jómagam is szenvedek.
-
freemanone
addikt
Ezekről beszél: [link]
Arduino-val én építettem már ambilight-ot.... és mindegyik ilyen kütyü ugyanott vérzik el: valaminek fel kell dolgoznia a digitális jelet és tovább kell adnia egy megjelenítőnek.
Ergó vagy a host tudja ezt (egy PC személyében software-rel), vagy egy kamera nézi a képet és az mögött van valami mini PC szerűség, vagy egy HDMI box, amin keresztül a jel feldolgozódik......(#90) nexplo: írják is a cikkben hogy cca 300$-ra jön ki, plusz az időd amit ezzel elszöszölsz. Pont ezt írtam fentebb is. Van HASONLÓ, de se nem lag mentes se nem olcsó a DIY verzió sem. A színekről már nem is beszélve, ez kamerán sosem fog átjönni, de ezek a ledszalagok nem tudnak annyi féle színt megjeleníteni mint a Philips cuccai.
Nem akarom őket védeni, mert tényleg baromira túl van árazva az egész és olcsósításnak bőven lenne helye, de sajnos monopol helyzetük van a piacon.[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Melyikről beszélsz? Engem alapból nem érint a téma, mert PC-re kötve használom a TV-t. Az okostévék még mindig lassúak és körülményes a kezelésük ahhoz, hogy a gagyi beépített OS-t használjam (ha csak nem feltétlenül muszáj), tehát engem alapból nem érint a téma. Viszont a második kamerás megoldásnál az általad említett példa nem léphet fel. Ambilight TV-t vettem végül, de Arduinos megoldásban gondolkodtam, amíg hirtelen tönkre nem ment a monitorom...
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz
Bambusznád #93 üzenetére
-
Sanya
nagyúr
válasz
philoxenia #86 üzenetére
Jaja, tényleg. Úgy alkotsz véleményt valamiről, hogy fogalmad nincs róla mi az. A Philips Healthcare jelenleg olyan injektáló helység ambilight technológiát is árul, ahol képet vetít a falra, változtatja a fényeket a radiofarmakon injektálás közben. Megvilágítja a beteg könyökhajlatát, ahol be kell adni, valamint utána a kivárási időben nem sötétet, de derengő fényt biztosít a pihenéshez, és a vizsgálat közeledtével élénkebbekké vállnak a fények, hogy éberebb legyen a vizsgálathoz. Elég hasznos egy ilyen bullshit. Eltereli a figyelmét.
-
Sanya
nagyúr
Hja, csak egy valamit reklámoznak ezekkel kapcsolatban: Amikor a TV-t nézed, mondjuk nem tv boxról, hanem mondjuk media kártyás vagy, akkor nem működik.
Ha kihasználod az android tv-t és mondjuk youtubeot nézel, akkor nem megy.
Meg néha majd késni fog, elmegy a szinkron, stb. Olyat keress, aki több, mint 1 éve nagy megelégedéssel használja ezeket. sajnos nincs ilyen, pedig én is kerestem.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
nexplo
őstag
Az a második brutálisan jó!!!! Bár kíváncsi lennék hogy mozgás esetén mennyire gyors, de tényleg álló képnél eredetivel megegyezőnek tűnik. Rendeltél már ilyet? Vagy valaki akit ismersz? Árban kb mennyire jönne ki itthon kézbe kapva? Köszönöm a linket
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Sinesol
veterán
Szerintem a pozitiv hatás és ez az érzékelt jobb kép azzal is lehet összefüggésben, hogy az LCD és azon belül is különösen az IPS hibái nagyon kijönnek egy sötét szobában. Viszont ha van egy kis fény, máris kevésbé tűnik fel a tökéletlen fekete és az enyhe bevilágítások.
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
Sötétben tévézve nagyon jó háttérfény, én sohasem szerettem tök sötétben nézni a tévét. Valami kis fényforrás kellett, hogy ne égesse ki a szemem és mégis legyenek jó színek és kontrasztos kép.
Az ambilight-os tévé mögé fehér vagy világos, egyszínű fal kell, bútorokkal nem szabad körülvenni. Az sem jó, ha nincs mögötte fal a közelében, mert akkor nem világít meg semmit.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
A kép színéből számolja azt, hogy milyen színnel világítsanak a zónái, így néz ki: [link]
Tulajdonképpen hangulatos, bizonyos értelemben kiterjeszti a képernyőt és a háttérvilágítás még az LCD gyenge feketéjét is elfedi, szóval tényleg megdobja a tévézés élményét.
Ha persze úgy vetődik fel a kérdés, hogy mennyit ad egy 65"-ös OLED-hez, akkor már egy kicsit elbizonytalanodok (nem tudom, meg kellene nézni), nem túl nagy LCD-knél tényleg jó.DRM is theft
-
Teljesen komolyan kérdezem, hogy pontosan mi az az Ambilight, és miért jó.
Annyit tudok róla, hogy megvilágítja a tévé körül a falat, de ez valahogy kevésnek tűnik nekem ahhoz, hogy ennyire sokan ennyire komolyan lelkesedjenek érte.Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Van olyan is, amelyik a HDMI jelet dolgozza fel, de azzal, illetve azokkal úgy általában meg ilyesmi a probléma. Emellé nem tudom, hogy a modern tévék akár 6-8 ms input lagját nem növeli-e meg jelentősen egy ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
dementor
aktív tag
Pontosan erre gondoltam én is. Ambilight miatt volna érdekes számomra a márka. Teljesen egyetértek veled, egy más dimenzió a tévézés ezen technológiával. Az pedig, hogy mi szerepel a specifikációban kevés a jó döntéshez. Kell a tapasztalat, pl a Tiéd is.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
mcs
veterán
Nálunk néhány dvb-t tunerről mennek az adások hdmi elosztókon keresztül. A komolyabb tv-k többségén pedig be van kapcsolva a gyári demo, viszont a vásárlók kedvéért mutatunk pendriveon is jobb minőségű anyagokat, illetve ha van a vásárlónál saját pendrive, azt is bedugjuk.
-
tutis
őstag
nem írtam hogy nálam nem játszik. csupán 1-2 hónap folyamatos tesztvideók nézése után (személyesen, nem élénk áruházi beállításon, többfajta formátum és kép tartalommal)
samsungot én qled-től vennék. Alatta sajnos a VA panel betekintési szöge miatt sajnos nálam a samsung nem opció. igaz a qledek is VA panelosak, de ott valahogy jobb betekintési szöget tapasztaltam. Viszont mivel értékhatárhoz kötöttem a vásárlást (erről a tv-s topikban is írtam),így próbáltam a saját igényeimhez legközelebb álló tv-t venni. Én így vásárlok, nem márka alapján.http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
hajbel
addikt
Érdekes... Szerencsére nekem nincs ilyen problémám. Régebben gondolkoztam homemade Arduino megoldáson. Végül idén belépő szintű Philips TV-re esett választás, mert van benne Ambilight, valamint Prime Video és Netflix miatt jól jött, hogy ennyiért egyedül ez támogatja a Dolby Visiont. Habár nyilván nem álleejtős a HDR, belépő szinthez képest nem is rossz (kb. a semminél kicsivel jobb
).
[ Szerkesztve ]
-
siposz
aktív tag
válasz
freemanone #68 üzenetére
Igazából azt nem értem, miért nem csinál más gyártó ambilightot. Meg miért nincs ilyen monitorokon? A gyártónak filléres dolog lenne. A philips lehet levédette az elnevezést, de a tartalom függő ambiglow világítás, nem hiszem hogy védett szellemi dolog lenne.
-
nexplo
őstag
válasz
freemanone #68 üzenetére
Én eleve hatalmas tv-t használok falra szerelve és kábelek nélkül (mindet falban futtatom. Hidd el brutális látvány az ambilight a fehér falon ekkora méretben. Simán vennék más Tv-t ha ezt a funkciót ilyen sebességgel és minőségben meg lehetne venni és rászerelni más tv hátuljára. Nem hiszem el hogy ezt ne tudnák már megtenni.
-
Bird
addikt
Látod ez egy jó kérdés. Ha annyira gáz tévék lennének, ehhez a Philips nem adná a nevét. Gyakorlati oldalról mondom, hogy nem rosszak ezek a tévék... 2 generációt is próbáltam belőlük, az ambilightot, mint funkciót én kötelezővé tenném minden tévégyártónál.
-
freemanone
addikt
7 éve várok erre a kínaira.....
igazán sikerülhetne már nekik, de minél jobban beleásom magamat a témába, anál nyilvánvalóbb, hogy drága mulatság a minőségi ambilight.
Én is a rajongó tábor része vagyok, de a Philips TV nálam nem játtszik és nem is fog, szóval mindig csak irigykedtem. Most viszont HUE cuccokkal van megcsinálva az egész lakás, PC-ről megy a filmezés, így nem gond futattni egy appot, ami helyettesíti a SyncBox-ot.
Kínai cuccokból épülő DIY megoldások amik kb valami hasonlót tudnak elérni, ~250$ körül jönnek ki, de az még mindig csak egy inputos, a SyncBox pedig 4 forrást tud kezelni és nem kell átdugdosni, plusz pasztel színeket nem tudnak megjeleníteni.
Ha valaki tud esetleg alternatívát bármit szivesen veszek! -
Sinesol
veterán
Szerintem nem annyira vészesek a dolgok a valóságban, csak ugye ezen az oldalon már lassan ott tartunk, hogy minden hulladék sz@r, ami nem OLED. Valahogy mindig minden túl drága és azonos áron van nála jobb, csak valahogy sose látjuk azokat a termékeket. Vagy ha tesztelik is őket, akkor ott már azok sem jók azon az áron és így tovább... csak 50-100-200-at kell hozzátolnod, mi az már és vehetsz jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
"Samsung ezt például tökéletesen ki is tudja használni a legolcsóbb és egyben legalja minőségű termékeivel"
Az a szép, hogy lentebb meg elmondod, hogy azt ajánlod. Nyilván azt fogod ajánlani, amin nagyobb az árrés. Ha a hulladék az, akkor azt fogod dicsérni.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
mcs
veterán
válasz
MeszesKPT #58 üzenetére
Sajnos, vagy nem sajnos, de az emberek túlnyomó többsége inkább egyszerű igényű, ezért többen nem is keresnek különleges extrákat. A Samsung ezt például tökéletesen ki is tudja használni a legolcsóbb és egyben legalja minőségű termékeivel, amiket önmagában a névvel simán el tud sózni.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sokan vannak, akiknek halvány lila gőzük sincs arról, hogy telefonról is kezelhetők a Bluetooth miatt ezen tévék, sőt, többen valamilyen oknál fogva meg se akarják tanulni a menetét ennek, emiatt csak az alap távvezérlőhöz ragaszkodnak. A retinás dologhoz pedig inkább nem is fűzök semmit, mert akkor egyenesen közellenség leszek.
Igazándiból kár is egy olyan fórumon vitatkozni, ahol legtöbben a saját igazukat erőltetik bármi áron, és belátom, hogy én is lesüllyedtem erre a szintre, ezért részemről be is fejeztem a billentyűfosást.
Bárki, aki teljes mértékben elégedett a Philipsel és annak kényelmi Ambilight funkciójával, használja egészséggel![ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
A hirtelen áramtalanítás éjszaka szerintem se kellene, de ez pont olyan dolog, amit hiába magyaráznék a feletteseimnek, eltekintenének tőle. Természetesen más is megdöglött már, csak furán hatott így elsőre a Philipsek gyors halálozása. Amúgy meg azt egy szóval sem írtam és nem is hiszem magamról azt, hogy mindent tudó szakértő zseni vagyok. F@szán ki tudjátok ám forgatni az ember szavait, minden elismerésem!
Ha valaki kimondottan ragaszkodna a 7304hez, oda is adnám neki szó nélkül, de ha az ajánlásomat kérik, akkor nem fogom ajánlani, mert a talpán kívül semmi kiemelkedőt nem találtam benne a hasonló árú és kaliberű Samsung, LG, Sony tvkhez képest. -
Sanya
nagyúr
Óriási mintából dolgozol te gyerek!
Gondolom az áruházban mindenütt tökéletesen fasza 230v 50hz van, mert ugye nem konnektorról konnektorra osztod a vellanyt. Ugye csak a philips tévéid döglenek meg ugye?
Annyira jó, hogy jobb menürendszeres tévét ajánlasz, a feleségem nem mászkál a tévé menüjében, mégis milyen jól elvan a tévével, kezeli az appokat, illetve nézi.
Ha neked a tévézés annyiból áll, hogy átjönnek a haverok és nézitek a menüt, akkor biztosan jó bulikák kerekednek nálatok
.
De ha közeledik az éjfél, és jönne a katarzis a filmben/meccsben, akkor meg elkezditek basztatni a távvezérlőt.
Telefonról bekapcsolom a tévét és megy. Éjszaka ha kimegyek a nappaliba a telefonról felkapcsolom az ambilight-ot és nem kell felkúrjam a vellanyt a nappaliban, hogy legyen fény, de ne ölje le a retinámat, mert a pupillám még tág. De te teljeskörű véleményt tud mondani a tévékről, mert az áruházban, ahol eladó vagy 2db elromlott még a boltban! VÁÓ! mesélj mégGondolom vágod, hogy este, ha már nem süt a nap, lehúzod a redőnyt, leülsz tévézni, filmet, meccset nézni, játszani, akkor fel kell kapcsolj egy fényforrást, mert a pupillád túlságosan kitágul a kevés szórt fény miatt, de a tévé fényereje ilyenkor túl magas ehhez, és rontja, fárasztja a szemedet. Erre van az ambilight, hogy felkapcsolod és a tévémögötti falat világítja meg a tévé képének kiterjesztésével, hogy a pupillád szűküljön kicsit, ne fáradjon annyira és emellett a periférán olyan érzetet kelt, mintha nagyobb lenne a tévé.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Igen, több beállítást maxra vagy aközelire tol fel az áruházi mód, hogy ki tudjanak tűnni a tv-k áruházi fényviszonyok között. A 7304nél ezt talán picit túltolták, de a legolcsóbb Samsung 7022-7023 vackokon tud a legszánalmasabban mutatni, mert ott az egyéb megjelenítési hibák, mint például utánhúzás is kiemelkednek.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Nem leszek Media Marktos, mert nem is akarok az lenni.
Ha egy véletlen folytán mégiscsak odakerülnék a jövőben, akkor inkább maradok az, aki ésszerűen tárja fel a vásárlóinak igényeit marketing bullshit nélkül a beszerzési és eladási árak közötti réseket is figyelmen kívül hagyva, pedig prémium azért is jár. Rengeteget adok el a legolcsóbb Vestelekből is. A vásárlóim nem igazán panaszkodnak rám, sőt, több visszatérő vendégem akad, de az sem ritka eset, hogy a Medias eladókat szidják.
Nyilván nem vagyok egy top eladó, és tisztában vagyok azzal, hogy van még hova fejlődnöm, de a vásárlói visszajelzések alapján szerencsére úgy néz ki, hogy ki tudok tűnni az átlagból.[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Egyébként a hülye azért nem vagyok áruházba ezért nem is szeretek járni vásárolni, mert soronként van legalább egy hittérítő. Odamész konkrét igényekkel, aztán kérés nélkül megpróbál rábeszélni valami másra olyan marketing bulshittel hogy ketté áll a fejed. Inkább egy megbízható webshop. Bemutató teremként viszont 5*!
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Az oleddel egy LG képviselő is viccelődött már nekünk a beégéses esetek miatt.
Amúgy a tesztalany Philipshez képest kapásból jobb alternatíva a Samsung 7402/7412 illetve LG 7450, még ha nem is droid fut rajtuk, de fénycsóvák helyett kiegyensúlyozottabb képpel és kezelhetőséggel tűnnek ki. -
Bird
addikt
válasz
sirarcheer #40 üzenetére
Valószínű mediamarktos csoda eladó lesz.
De nincs ezzel baj, csak a körítéssel ami hozzá "jár".
-
tutis
őstag
2 napja láttam egy LG oledet beégve az áruházban, kb 1 hónapot élt, ráadásul olyan "figura" égett bele ami nem volt a demó videón az eladó elmondása szerint..BTW ezzel azt akarnám mondani hogy a hibás készülék nem márkafüggő, mindenhol vannak és lesznek szar, hibás darabok
-
mcs
veterán
Egy másik nagyképernyős Philips pedig 2-3 hónap múlva csíkozódott be. :D
Ettől függetlenül 200 ezerért jócskán vannak szebb képminőségű alternatívák a 7304nél, ráadásul emberbarátibb távvezérlővel és menürendszerrel. Egyszerűen nem tudott olyan szinten megfogni, hogy bátran ajánlgassam a vásárlóknak. -
Bird
addikt
válasz
MeszesKPT #37 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy mivel náluk egy példány 1 nap alatt távozott, az egész
szériatévé úgy sz@r ahogy van. Ahaaaaa, hiteles....... A csoda tévé jelzőt meg inkább hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Nálunk az áruházban maximum 1 napot élt ez a ,,csodatévé" a demoját futtatva, ami alatt egyszercsak fogta magát, csontra fagyott, aztán se kép se hang távozott el az örök vadászmezőkre. A jobb kijelzővel szerelt LG, Samsung és Sony tvkhez viszonyítva képminőségben sem egy túl versenyképes alternatíva, és főként zajosságban volt erősebb, hiába ment áruházi módban. Az Ambilightot sem éreztem másnak egy felesleges csicsabicsa giccsnél. Egyedül a forgatható és masszív talpa tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz
freemanone #3 üzenetére
Ennyiért kenjék a hajukra, már bocsánat
Gyűlölöm a másolatokat de tuti Kínából jön majd tized áron ugyanilyen box. Nem szabadna ennyire magasan tartani az árat mert előbb utóbb ki fognak kopni a fanatikus (mint pl én) Philips rajongók...
-
MeszesKPT
őstag
válasz
sirarcheer #32 üzenetére
Köszi. Jó oldal, de ebből is csak a képfrissítést tudtam meg.
-
tutis
őstag
Én tegnap leteszteltem amit tudtam, itt olvashatjátok.
(Szubjektív írás pár objektív dologgal)http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
sirarcheer
senior tag
-
MeszesKPT
őstag
Mindig vonzottak a Philips tévék - elsősorban az Ambilight miatt - de végül mindig egy koreaira esett a választás. Itt azért erősen látszik, hogy annyi tudást kap az ember, amennyit kifizet. Az a homogenitás elég gyatra, meg a menürendszer tényleg körülményes.
A teszthez, jó hogy fel van tüntetve az input lag, de szeretném ha az egyéb játékos képességek is részletezve lennének: panel képfrissítése, VRR. Szerintem sokan kötnek konzolt vagy akár PC-t egy tévére.
-
Bird
addikt
2012. óta a Philips nem maga gyártja a márkanevét viselő TV-ket, hanem a TP Vision, aki 2014-ben megvásárolta a holland cég 30%-os tulajdonrészét. Szóval ez az üzletága a Philipsnek tajvani, csak a név maradt.
-
dementor
aktív tag
Egyébként a Philips tv üzletág még holland tulajdonban van? Régóta szemezgetek a termékeivel, de ebben bizonytalan vagyok.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
scope2007
addikt
Én meg pont az ambilight miatt nem terveztem sosem más márkát venni.
Van két készülékem, tökéletesen működnek.
Philips 55PUS7503 Ambilight (150k újonnan)
Philips 46PFL8008S Ambilight (130k volt talán anno használtan)Tvbox van mindkettőhoz, így sosem találkozok meglepetésekkel :) amúgy tv menüje tényleg lehetne jobb, atlathatobb... Ahogyan az android is alatta, de Tvbox (coreelec kodi) és viszlát.
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
tkiceg
csendes tag
Az nem teljesen világos hogy a 7es széria mióta belépő kategőria philipséknél..
-
Castell
aktív tag
Kinek a pap, kinek a papné. Philipsre azt tudnám mondani, hogy arany középút. Ne a smart miatt vegyen ilyet valaki, hanem a korrekt képminőségért. A menürendszer tényleg az a sok éve logikátlan, de ez sem nagyon szempont, hiszen nem azt nézzük órakat...
Valaki említette a TCL-t, szerintem azt még véletlen se...
-
kalmani
tag
Olcsó hálószobai philips tv-m van. Nagyon rossz képminőség.Katasztrófális menü rendszer. Bekapcsolás után fél percig semmi távkapcs. parancsra nem reagál. Garancia lejárat után egy másodperccel pixelhiba halmaz.
A 15 éves koreai plazmám sokkal jobb mindenben. -
Karolac
csendes tag
"Sőt, ha tehetem, messzire kerülöm a két koreai gyártó termékeit." Ízlések és pofonok...
Ha tehetem - messziről - kerülöm a Philipset (ez már nem az, ami volt), maradok a két ferde szeműnél, tökéletesen beváltak. "Sajnosnak" nem mondanám, de van PH tv-m, aminek a képe még elfogadható, hang is kijön belőle, de ilyen csapnivaló menürendszerrel (pl. kitakarja a teljes képet, még az EPG is!), távvezérlővel (gombok csoportosítása, mérete) elég régen találkoztam. Szóval, használd egészséggel, de speciel engem a teszt újfent arról győzött meg, hegy ennyi pénzért, max. ennyi jár. Ja, és a fényglória nem nyűgöz le, sajnálom -
hajbel
addikt
válasz
sirarcheer #14 üzenetére
Philips 43PUS6754-vel használok PS4 Prot. Ez a tv ugye még olcsóbb. Minden rendben van, volt is róla cikk, hogy az idei philipseknél sokat javult az input lag, már kb. az LG, Samsung szintjén van. A furcsa, hogy engem még FPS-ben és TPS-ben sem zavar, amikor PC-re van rákötve.
-
peestike
senior tag
a 43 collal szemeztem eddig, de kissé letörte a lelkesedést ez a cikk. bízom benne, hogy nem ennyire rossz a helyzet azért.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Teasüti
nagyúr
A végszóban miért olyan kegyesek mindig az értékelések?
Én rásütöttem volna a "gagyi" bélyeget.
Meg a címben belépőszintű a termék, de a végén már a középkategóriát képviseli árban. Hogy mi? -
Alien!
senior tag
érdekes teszt már csak azért is, mert a 7es széria sosem volt belépő még ambilight vonalon sem.
Nekem tavalyi modell van (8as széria/oreo), de az említett menüs problémák nem jelentkeztek, talán csak annyi zavar, hogy android alatt nincs game mode (Steam link/Nvidia gamestream alatt jól jönne), illetve az hbo go alatt nem lehet a beállítások menüt előhívni.
Az ATV-vel amúgy semmi gond, van rá minden (Hbo/netflix/Kody, Emby), a reklámokat szerintem a channel beállításoknál ki lehet kapcsolni, Youtube-nak meg ott a smartyoutube ami reklámmentes.A tesztből kimaradt a Dolby Vision támogatás illetve hogy 3gb a ram....
-
Chibass
tag
A főbb paramétereknél nem tudnátok a képfrissítést is szerepeltetni alapból? Akkor nem kellene kutatnom a cikkben utána, felületesen átfutva nem is találtam rá.
Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!
-
evitiguF
senior tag
Én ebből a típusból a 70-est nézegetem, és külföldi teszteken mindenhol jobbakat írtak, mint itt. Nagyon negatív hangvételű az egész. Tényleg ennyire silány/közepes lenne?
Nem mai darabról, egy 42PFL9703-ről váltanék. Csak PC-vel lenne összekötve. -
Dreimus
senior tag
A teszteben hibásan van írva az USB rész szerintem, mert 1 db 2.0-ás és 1 db 3.0-ás, ez látható is a képeken.
-
TIT
veterán
Nem ez a belépő hanem a 6-os és az is tud ambit.
-
tutis
őstag
Felhősödés nálatok milyen?
-
blg
senior tag
Majdnem 3 hónapja van ilyen TV-m, és a képbeállítások nálam nem úgy működnek, ahogy a tesztben le vannak írva. Egyrészt a beállítások nem takarják ki a teljes képet, másrészt minden bemenethez külön be lehet állítani a képet. Minden egyes bemenetnél be lehet lépni a beállításokba (a távirányítón ott a gombja!), nem kell a főképernyőről kiindulni. Szóval nem értem...
-
kriver
tag
Mérlegelve a két nagy Dél-koreai versenytársat én továbbra is kitartok a Philips mellett. Ugyan az Android TV rendszer nem atomstabil, és a gyári médialejátszó sem sokat ér, de a nem túl elrugaszkodott ár miatt maradtam hű. Próbáltam LED szalaggal a korábbit TV-t, ezek után jött a végső elhatározás az Ambilight mellett. Még a TLC volt a pakliban, de a fanatizmusom győzött. Sőt, ha tehetem, messzire kerülöm a két koreai gyártó termékeit. Mert csak
A Philips menüje elég részletes, minden be tudtam állítani képileg. A hang esetén a 2.1 marketing, gyakorlatilag semmi extra. Viszont a HDMI ARC hangkimenet hangerő vezérlés nem mindig hibátlan. Külön Pana sounddeck-et használva. -
Sanya
nagyúr
Csak nyugodtan csomagold ki!
Ez egy tévé, nem android TV box, tehát nem lesz nagyon combos a hardvere.
Én első körben letiltottam és eltávolítottam minden frissítését a philips collections applikációnak, és rengeteg gondom megoldódott.
Nagyjából csak 1-2 programot telepítettem fel, mint a DS video, DS photo, (Synology NAS termékek), MX player és Xplore.netezni nem netezek, a kijelzőt nézzük.
Ha idegesítenek areklámok, akkor lehet rárakni másik youtube playert is a gyári helyett.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Predatorr
őstag
1 éve vettem egy ilyen "szuperdrága" ambilightos monitort 190-ért, HDR1000+ (állat), 4k, 42,5", tuner meg a PC-ben. Nagyon jó képe van, pedig itt van mellette egy LG IPS (250cdm), szerintem annál jobb. Ennél sokkal kisebb méretű és felbontású cuccokat adnak sokkal drágábban.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Bird
addikt
Apósoméknál tegnap előtt üzemeltem be egy ilyet. Semmi gond a tévével, ennyi pénzért nem rossz vétel.... Amit meg a cikkben szereplő értékelés helyenként állít azt én fenntartásokkal kezelném.
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
délután fogok kicsomagolni egy ilyen tv-t, a cikk elolvasása után kicsit keserű szájízzel
-
oszy
veterán
Köszi a tesztet!
Gyönyörű vakus képek!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Mustaros
aktív tag
Mennyire rossz ez egy LG Tv-hez képest?
Jól olvastam , hogy csak 60hz-es? -
nexplo
őstag
Én csak az ambilight és az elfogadható képminőség miatt szeretem a Philipset. Sajnos ennyi pénzért van jobb tv-már. Nem hiszem hogy jó taktika csak erre építkezni (ledfény). Amennyiben lenne utólagos igazi ambilight rendszer ami bármivel kompatibilis akkor tuti hogy nem Philipset vennék és csak a "fényt" vinném. Elszaladt az idő a kedvenc márkám felett. Mondom ezt úgy hogy 4 ambi tévém van tőlük.
-
Trak
addikt
Az ISF profilokon próbáltátok a képbeállítást menteni?
Korábbi modellnél volt, hogy a többi fix volt, csak a két ISF profilt lehetett teljes mértékben testre szabni és azokat el is mentette.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nálunk járt a Performance család 55 hüvelykes tagja, az 55PUS7304 modell.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest