Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
Fogalmam sincs milyen adatot néz ott. A memória menüben szab memóriának 558MB-ot ír.
Ha futó alkalmazásoknál nézem, akkor 869MB, ha tárolt folyamtoknál nézem (nyilván a futó mellé beszámolja a tárolt app-okat is) 690 MB-ot jelez.
Akkor mi az igazság? Mi honnan tudjuk, ha maga készülék sem tudja? -
ORCA58
addikt
Mivel ehhez nem értek nem is akarok vitatkozni, de a tények mégis mást mutatnak. Az Android 6 allatt az összes program futott, amit ez bezár. Azért zavar, mert ezeket használtam és használnám is. Az elején mindent bezárt nekem a Messenger-től kezdve. A GMD immersive app ha fut, kint van az értesítési sávban, onnan is lehet ki-be kapcsolgatni az értesíts sávot és a navigációs sávot.
Sőt az értesítési sávon élvezhetem az EMUI 5 nagy újítását, azaz nem tudja mit kezdjen egy alkalmazással. Az értesítések közt hol megjelenik, hol eltűnik gyors egymásutánban a GMD app, ahogy leállítja, majd újra indítja párszor, míg a végén vagy eltűnik végleg, vagy marad még egy darabig. Képernyő felvételt nem sikerült készítenem, mert ha azt indítottam, ezt abbahagyta.MK VII
Fogalmam sincs. Attól függ mi a fontos neki. Honorban van Infra, OTG és Gyro senzor, na meg 3GB RAM, ami a Huawei memóriakelését nézve előny. Viszont régebbi a hardver, és nekem nem is tetszik, a kilógó kamera és fém ház miatt, de ez biztos nem lesz szempont a választásnál.. -
ORCA58
addikt
Ezeket a hibákat nyomatékosan jelezni kell!
Bizony van olyan app amit mindig kilő, és van olyan amit csak kényszerített leállással lehet kidobatnia a memóriából. Ilyen a Sygic navigáció is.
Nem lehet tudni, milyen logika lehet e mögött, de nem jó az biztos.
Ott van a beállításban a Bezárás képernyő zárolás után ha ez tényleg azt tenné, amire hivatott, nem lenne gond, de csak a bezárást gyorsítja meg egyes alkalmazásoknál.Nem értem a kínaikat. Miért olyan fontos számukra, hogy a telefon memóriája üres legyen, és ha lehet ne fogyasszon semmit. Korábban Xiaomi is ezt erőltette, meg is látszik az telefon eladásin, visszaestek. Ha a Huawei is rááll erre az útra, hamar visszacsúszik a ranglétrán. Nem azért veszünk telefont, hogy üres memória mellet ne fogyasszon semmit.
Ha ere vágyom lekapcsolom, és az (inteligens???) memória kezelésnél is sokkal-sokkal többet tudok spórolni.Ma éjszaka 8 óra alatt 40%-ot esett a töltöttség. Ki volt kapcsolva a WIFI, a mobiladat, az automatikus szinkron, viszont valami bekapcsolta a helymeghatározást. Szándékosan soha nem kapcsolom be.
jatszo
Nézd meg a helymeghatározást! Lehet az Időkép bekapcsolta. Ami vicces, nekem egy napja ne volt ébren az ábra szerint a telefon, pedig ha van rá időm nyomogatom, meg volt pár óra telefonálás is. Képet teszek, de lehet kifutok a szerkeszti időből. -
ORCA58
addikt
Gyakorlatilag az első pillanattól kezdve fent van, a Huawei mentéssel költözött át erre a telefonra. Hogy mit csinálna nélküle nem tudom. Újra indításkor mindenesetre elindítja a beállított appokat. Az ,ár más kérdés, hogy ebből párat később lehet leállít. Van benne másodlagos indítási funkció, és naplózás, ezt még nem derítettem ki, hogy pontosan mit tesz, vagy állít be.
Nálam bizonyos szempontból szinte mindegy, hogy van vagy nincs, mert a tesztelés előtt nem szoktam leállítani, ebből következően újra sem indítottam. Úgy vagyok vele, ha lehet miért ne?
Kárt nem okoz, mivel csak a telefonban amúgy létező funkciót aktivizálja.Nem is értem miért van tiltva az Európai modellekben.Lehet egy kérésem a tesztelők felé? Ha a memória kezelés gondokról írnak, jelezzék a nyomatékosság kedvéért, hogy a 2 GB os készülékről van szó! Ugyanis a 3 GB-os modelleknél ilyen gond nincs. Ott is sok a szabad memória, állítólag 1-1,2GB is, ami azt jelenti 600-700 MB-al többet használ. Így már nem csoda, ha azoknál van multitasking.
-
ORCA58
addikt
Nugatra már nem telepíthető a PM Plus, csak annak marad meg, aki FR nélkül frissítette.
A telefonkezelőbe bele teszi az automatikus indítás menüt is.Matyi222
Nekem a Nugat frissítés nem ment memória hiány miatt. Az Asphalt 8-at kellet leszednem (gyerekek miatt van fent) , mert az új sajna nem az SD--n tartja az adatait és sok helyet foglal, pedig volt még vagy 2GBleixlo80
Ezért sírok olyan hangosan!Ha közben megnézed a szabad memóriát nem lehetetlen, hogy 0,9GB-ot ír, mert nekem megcsinálta!
A Wifi szerintem sem gyengébb. Panelba a beton falakon át semmi lassulás nem tapasztalható.Egy kérdés. A lezáró képernyőre csak akkor teszi ki az értesítést, ha a képernyő felélesztése értesítéskor be van kapcsolva. Ha utána megnyomom bekapcs gombot már nem látni. Ha jól rémlik a 6-osban mindig láthattam, ha akartam, vagy tévedek?
Már megint kilőtte az aCalendart!
Türelmes ember vagyok de
-
ORCA58
addikt
válasz
leixlo80 #7878 üzenetére
Ez az app [GMD Full Screen Immersive ] nem marad a memóriába, még ha belegebedek akkor sem. Nem pusztulok bele, de nem normális, ha az így jár, más is így fog.
Egyébként volt, hogy egy app több mint egy napig volt a memóriában, aztán megint többször kidobta.
Mint írtam, főleg azokat az app-okat dobja ki nálam, amit nem használ az ember.
Ilyen még a [hívás rögzítőt]. Bár nálam ez nem működött, csak teszt kedvéért van fent, mivel olyan alkalmazás, aminek a háttérben kellene figyelnie. Szegény, lehet megtenné, ha nem lenne előbb vagy utóbb kukázva.
A Messengert első nap is csak néhány óránként dobálta ki, most már szinte soha.
Nem lehetetlen, hogy "megtanulja a szokásaimat", azaz, hogy egyes alkalmazásokat használni akarom, de nem normális hogy 20-30 alkalommal újra kel indítani, mire rájön, hogy kell. Addig millió üzenetről hírről, figyelmeztetésről maradhat le az ember.winben
A fő kamera videó hang most is fel van cserélve. A Huawei csapatban valakinek nagy gond lehet a hallásával.Balathruin
Neked mi a Build szám? Nekem 335-ös egy SIM-es és abban nincs RAWMatyi222
Úgy tudom nem telepíthető, de ne legyen igazam. -
ORCA58
addikt
Nekem FR-nélkül is működik, így megmarad a Béta app is. Ugyan olyan atom stabil mint az előző, csak van néhány hibája, amit nyilván javítanak, ha lesz aki jelzi. Az lenne a jó, ha minél több visszajelzést kapnának.
A legnagyobb hibája az agresszív memória kezelés, ami már a 6-os esetén is sokak nemtetszését váltotta ki. Ha 3GB-os lenne, ez nem érintene ilyen érzékenyen minket. Ezt kellene tudomásul vennie a fejlesztőknek, de ehhez sok visszajelzés kellene.
Sajnos sokan önhibájukon kívül lettek kizárva a tesztből.Végeztem egy házi tesztet, melyet meg is írtam nekik. Ugyan azt az 5 programokat indítottam egy Alcatel OT995 telefonon mind ezen. Az Alcatel 500MB memóriával rendelkezik. 3 nap után az Alcatelben mindegyik app futot, és újra indítás esetén mindet el is indította. A P9 Lite viszont ezek közül néhányat egyszerűen leállított é kilőtt a memóriából, ha nem volt használatban egy ideig. Márpedig olyan alkalmazás is be volt töltve, aminek nincs használati felülete (kivéve a beállítást), a háttérben kellene figyelnie. Tette mindezt úgy, hogy a szabad memóriája lényegesn több mint az Alca összes memóriája. Ja és Chrome-ban betöltött 2 lap az Alcatelben nem töltögetett újra, nem úgy a p9Lite-ban.
-
ORCA58
addikt
válasz
Stevan87 #7856 üzenetére
Egyforma. Ha nem kell dual, akkor szerintem mindegy, bár a dualba később ha kell lehet második SIM-et tenni. Az egy SIM-s is ugyan az mint a dual, csak szoftveresen le van tiltva a második SIM. A dual egy SIM-mmel + 1 memóriakártyával pont úgy használható mint az egy SIM-es.
-
ORCA58
addikt
Megtaláltam a vészhelyzeti információt, amiről a leírásban olvastam. Lehet, hogy én gondolom csak, hogy rossz helyen van?
Ha kód ismerete nélkül nyitná fel az ember a telefont, akkor ott a segélyhívó lehetőség. Na ere kell rábökni, és ott a tárcsázó felett található a "Vészhelyzetre vonatkozó információ" felirat arra kell bökni.
Ha ez egy elterjedt módszer, és ismerik a mentősök orvosok, rendben van, de ha nem, nehezen fognak rábukkanni. Nem tűnik életszerűnek, hogy ha baleset ér, a segítőkész emberek az én telefonommal próbálnak segítséget kérni. Ha már feljön a tárcsázó, nem valószínű, hogy a felette lévő szövegre fognak koncentrálni, és még rá is bökni. -
ORCA58
addikt
Hova küldted?
Mikor a honlapon található kapcsolat részen keresztül írtam, válaszoltak ezen az email címen, ahova visszaírtam nekik. mobile.hu@mail01.huawei.com"1. Feloldás után az értesítési sáv egy pillanatra felvillan" Ezt a a P9-nél vagy Homr 8-nál is olvastam, pedig az már nem béta.
A RAM kezelést folyamatosan írogatom, mert ha így marad gyakorlatilag haza vágják vele a telefont. Úgy néz ki hogy teljesen ki a akarja üríteni a memóriát beállításoktól függetlenül.
Pl. ha a GMD Inversive alkalmazást egyedül indítom, szépen bent marad a memóriában. Ha mellette elindítom az aCalendar és Messengert is azonnal kilövi. Ha a GMD- újra indítom néhány órán belül újra leállítja és ki is lövi. Komoly 21MB-ot foglal(na) el.
A próba kedvéért feltelepítette ezeket az Alcatel OT995-re (500MB RAM) Ugyan azokat elindítottam mint a P9Lite-on. Mondanom sem kell mind a memóriában van, és 50MB a szabd, és nem 850.
Az más kérdés szegény a mai appokkal olyan lassú, hogy használhatatlan.Az, hogy nem védett alkalmazások vannak, hanem azt lehet beállítani, hogy mit állítson le és dobjon ki a memóriából, egy dolog. Még jól is működik. Viszont arra semmi garancia nincs, hogy ha bent akarod tartani, ott is marad. Az lehet, hogy van benne egy öntanuló funkció, mert az aCalendart ez első napon fél óránként kidobta, tegnap már egész nap bent maradt. Hasonló a helyzet a Messengerrel is, de nem mindent akar "megtanulni". Ráadásul milyen dolog az, ha egy új alkalmazást akarsz használni, azt az első héten több százszor el kell indítani.
100%-ra veszem, ha 3GB-ram lenne benne ez nem jelentkezne, mert akkor sem lenne sokkal több a szabad memória. Biztos nem is foglalkoznak a programozók azzal, hogy lehet egy két lenézett nemzet akiket 2GB-al lehet beszerezni.Azt még meg kell jegyeznem, hogy a márka alacsonyabb kategóriás telefonjai, pl Y5, nem szenved ilyen problémák miatt, mert nincs benne a "fejlett ???" memória és energia megtakarító funkció.
-
ORCA58
addikt
A FUt program a P9-es Nugatos telefonokra sem telepíthető. Megkértem próbálja ki valaki.
A telepítő ezt írja ki. [link]
"Az alkalmazáss nincs telepítve. A Csomag ütközésben van egy ugyan olyan nevű meglévő csomaggal"
Itt is ezt az üzenete kapjátok? Ha igen nem lehet, hogy valahogy része a béta szoftvernek?
A QuickShortCutMaker-el nem lehet rátalálni? Én BETA néven tudok rákeresni. A neve egyébként com.Huawei Betaclub -
ORCA58
addikt
Mivel gyakorlatilag soha sem kapok Messenger üzit, még csak ki sem tudom próbálni. A Másodlagos indító bejegyzésben nálam látható, hogy többször próbálta indította az android rendszer, de tiltva volt.
Hogy ez mire jó?Lehet leállítom Messengert, és megnézem elindul-e "magától".
Nem valami zökkenőmentes máshol sem a[link] Nugat bevezetés:
-
ORCA58
addikt
A másodlagos indításnál ha ráböksz a Messenger-re ott ki is írja.
Konkrétan azt, hogy az android rendszernek engedélyezi a Mesenger indítását.Diabo6
Igen azt teszi. Korábbi telefonokon ahol nem volt, a jogosultság menüt is bele tette. A G6 on ezeket az app telepítette. Itt viszont benne van a rendszerben csak le van tiltva, ha ne Kínába szánják. -
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
Sajnálom magyar nyelvet, mindenki ki akarja nyírni!
Az enyémben nincs, viszont van Automatikus indítás. Korábban kérdeztem is, hogy ez most benne van a bétában, vagy a PM plus-nak köszönhető, hogy bent maradt. Ezek szerint meg van a válasz.
Remélem telepíthető is egy Gyári adat visszaállítás után is, és nem csak dísznek lesz benne. Egyébként az is bővebb. Van másodlagos indítás kezelés, meg automatikus indítás bejegyzések.
Hozzáteszem nem mindent indított el azok közül amit próbáltam egy Újra indítás után. -
ORCA58
addikt
válasz
bubus66 #7595 üzenetére
Úgy néz ki ez így nem teljesen igaz. Tény korábbi állításaimat is cáfolom, de velem most bizony, foglalkoznak.
Levelet írtam a Béta memóriakezelés gyógyításának reményében, és mindegyikre válaszoltak, sőt további infókat kértek.
FUT-on küldözgetem a hibajelentéseket, és már volt is, hogy visszakérdeztek. Ezek szerint úgy néz ki, komolyan veszik a beérkezett jelentéseket. Tény telefonon nehézkes kitöltögetni a számomra mini és halvány betűkkel, de ezt áthidaltam. A gépen megírom, átteszem a txt fájlt a telóra, és bevágom a szöveget az app-ba.
Sajnálom, hogy más nem tudja használni ,mert biztos van olyan szituáció, nem is kevés, amit nem fogok kipróbálni, mivel más a felhasználó szokásom, nem ismerek, nem használok minden appot stb. stb.Ez a linked nálam. about:blank
Turbado
És mi van, ha Google a ludas, és nem is hiba? Vagy az kizárható? nem olyan régen én is szívtam velük, a bankkártya regisztráció miatt. Újat fel tudtam vinni, de törölni nem. Állítólag semmi baj nem volt vele csak nekem nem ment. Végül valamit csináltak sok levelezés után, és sikerrel jártam. -
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #7586 üzenetére
Már párszor írtam, hogy tesztelek, majd legközelebb hozzáfőzöm, hogy BÉTA.
Tudom, hogy hol lehet kilőni, de a teszt miatt figyelem, hogy azzal mi történik. -
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #7584 üzenetére
Nem kell 900, elég lenne 2-3 de mindent kilő nekem, ha néhány óránként nem lépek be azokba az alkalmazásokba. Márpedig ezért nem húzom fel a vekkert. Nem vagyok Facebook bolond, a messenger is csak a gyerekek és unokák miatt van fent, ha kell néha elindítom. Este kíváncsiságból azt is elindítottam, reggel már nem volt sehol. Azért ez már túl van az elfogadható határon. Az agresszív túl szolid kifejezés erre.
Bezzeg a Sygic! 20 órája léptem ki (a kilép gombbal), de azóta is a futó alkalmazások között csücsül, de nem fut. -
ORCA58
addikt
Szerintem elírták, az egy SIM-es VNS-L21,az van nekem is.
A rendszer tényleg stabil, egy két baki van benne amit jeleztem is mikor rátaláltam. A memória hibát remélem javítják, már mindenhova írtam ez ügyben. Már nem is tudom hova, de angolul is leírtam hogy nincs multitasking. Magyarul válaszoltak, hogy az IMEI szám és BUILD szám társaságában írjam le pontosan mi a problémám. Meg fogom tenni. Remélem komolyan is veszik.
-
ORCA58
addikt
Megvan! Nincs hiba.
A szinkron miatt a Google naptárat használom. A gyári naptár pedig a telefon belső naptárába tette az új bejegyzéseket, annak ellenére, hogy az ki van kapcsolva. A kikapcsolás ezek szerint csak a megjelenítésre vonatkozik, a felvitelkor abba a teszi, amibe legutoljára mentett az ember. Alapértelmezés a belső. -
ORCA58
addikt
Nem tudom, lehet majd megnézem, de nem szabadna ezt csinálni. Mondjuk sok vizet nálam nem zavar, mert mindi az aCalenadon keresztül nézem, használom a naptárt.
Van bizonyíték, olvassák az üzeneteimet.
Jeleztem, hogy a képernyő lezáró appok nem működnek helyes, jó lenne egy gyári helyette, mivel a program tudja, benne van a lebegő gombban is. -
ORCA58
addikt
Beta Nugat: Nem tudok a napzárba eseményt rögzítenia gyári naptárral. A külső aCalendarral jó.
beküldöm hibának, de azért ti is nézzétek meg! köszi.Már megint bezárta az aCalendar. Szándékosan nem nyitottam meg, megnézzem, mit tesz vagy nem tesz, ha majd figyelmeztetnie kell. A gyári naptár figyelmeztetés le van tiltva.
A figyelmeztetések megjönnek és címkék szerint az aCalendartól, pedig nyom sincs a futó, vagy tárolt folyamatok közt. Viszont mivel nem fut, az értesítési LED sem jelez, ott van beállítva a különböző szín.Tegnap este teszteltem a navigációs képességét Sygic navival. Vidéken, nem nagy házak között, hibátlan volt, kb. egy óra út alatt. A végén a kilépés gombbal kiléptem a Sygic-ből. Mondanom sem kell az most is memóriában csücsül, miközben amiket elindítok, mert kell, sorra kilövi.
Ezek megint mennek a hibajelentésbe.
Peterking
Ott a mgoldás! 892459 -
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #7536 üzenetére
Mint fentebb olvasható jatszotársnak (hú de vicces vagyok
) meg adtak e-mail címet. Tényleg nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal náluk. De szeretnék ott dolgozni! Nem kell semmihez érteni, csak kedves hangvételű leveleket kell írogatni.
hunkryo
Nekem mindig pontos. Mikor elvágtam az ujjbegyem középen, akkor is feloldott, persze csak akkor próbáltam mikor már nem vérzett. -
ORCA58
addikt
E-mail címet kérte a Huawei-től Facebook, ahol a béta hibákat jelenteni lehet. Írtam benne, hogy azért kell, mert tudomásom szerint FR után nem lehet újra telepíteni béta app-ot.
Ezt a választ kaptam:"Kedves Attila!
A visszajelzéseket az applikáción keresztül tudod csak elküldeni! Jelenleg az alkalmazásnál tapasztalt jelenséggel kapcsolatban megoldást keressünk! Kellemes napot kívánunk!" -
ORCA58
addikt
válasz
Newlachka #7469 üzenetére
Mire erre is válaszoltam, nem engedte elmenteni.
Tehát 3 GB-bó. neked 1,9-2,1 van használatban. Annyi mint nekem az összes. Csoda, hogy semmi nem tud futni, ha 600-700 MB a szabad? Jelen pillanatban már 770-790 MB között ingadozik, annyira bezárt mindent.
Mondod zárjak be programokat? Mit? A gyári app-okat, ami kell a telefon naptár stb. használatához? Más már nem maradt. -
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #7471 üzenetére
Böngészés közben nekem egyik jelenség sem jelentkezett, azaz tökéletes.
winben
A kamera mikrofon fordítva vesz fel, ha nem szelfi videót készítesz. Ezt is jeleztem!
Bluetooth fejhallgatót nem tudom, tesztelni nincs is szándékomba beszerezni. -
ORCA58
addikt
Ilyen hozzáállással ne is várd, hogy hibátlan Nugat lesz a telefonodra. Ezt vállalta az, aki csatlakozott a béta teszthez, illetve ezzel buktatja le magát az, aki nem tesztelni akart, hanem felvágni a Nugattal.
Ha nagy lenne a gond, nekem itt a régi Hiaweu G6, de eddig ne kellet bevetnem, csak többet kell foglalkozni a telefonnal, mint általában szokta.Toby0501
Ez ismert dolog, nem hiba. Egyik Wifivel összefüggő beállítás nincs kikapcsolva. Talán a helyhozzáférésnél a csak Wifi ha be van kapcsolva. Azt hiszem?szende_robi
Gondolod az használ béta Nugat esetén? Nálam attól függetlenül bezár szinte mindent, tetszik nem tetszik.
Írtam A Huawei Magyarországnak egy litániát, hogy jelezzék ők is ha lehet a memória problémát. Habár sok reményt nem fűzök hozzá, a múltkori levelemre sem válaszoltak, a facebook bejegyzésem, melyben email címet kértem nem is látom, így a választ sem.
Egyébként van egy érzésem. A nagy testvéreknél (P9 Honor 8) is sok a kihasználatlan szabad memória. Lehet, hogy a program 3GB memóriát feltételez, hisz alapból annyi lenne benne, és így ragaszkodik (bár semmi értelme) 600-700MB szabd memóriához. Ezt pedig a 2GB nem tolerálja, nem marad szabad hely.
A Hibalistában természetesen ezt is jeleztem. -
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
Sajnos meg kell, hogy erősítselek. Meg is írtam a hibajelentésben, képekkel alátámasztva. A futó app-okat kilövi, míg a leállított navigációt bent hagyta a futó app-ok közt a memóriában, pedig nem fut sehol. 24-órával később is ott volt, míg közben az aCalendart 2-szer kilőtte véglegesen, hiába védett. A nagy fogyasztású alkalmazásoknál meg figyelmeztet, hogy sokat fogyaszt a navi!?
Csak ott ill. a futó alkalmazásoknál lehet véglegesen bezárni, eltávolítani a memóriából.
Valami nagyon benéztek! Attól tarok, hogy a 3GB-osra optimalizálják, ott "talán" még belefér az 500-600 MB szabad memória de 2GB-nál már nem.
Mindenki jelezze, kézzel lábbal tiltakozzunk miatta. -
ORCA58
addikt
Nem hiszem hogy találsz olyan embert a föld ezen felén aki tudná.
A saját telefonunkról sem tudunk információt szerezni. pl. Az egy SIM-es telefonra jött béta teszt, pedig a helyi képviselet szerint nem is lesz rá béta. Így honnan szerezzen az ember információt!?
Talán Kínában valaki tudja. -
ORCA58
addikt
válasz
vertebrata #7404 üzenetére
petya220 szerintv tudaj! Ha így van bocs a félre tájékoztatásér, de én eddig ezt nem tudtam. Kipróbálni meg nem tudom, nincs mivel
-
ORCA58
addikt
pl [EMUI dark téma] Azt hiszem ez olyan
. -
ORCA58
addikt
Ha kikapcsolt képernyőnél dugom az PC-re az USB kábelt, nem jön fel a csatlakozás módja választó. Az értesítési sávban sincs. Ha be van kapcsolva, akkor rákérdez, és az értesítési sávban is megjelenik.
-
ORCA58
addikt
válasz
vertebrata #7390 üzenetére
Nem tudja. USB OTG sincs benne.
Van akinek FR után megy a FUT program?
-
ORCA58
addikt
Nem szabadna kilőnie, ha van egy olyan funkció, hogy leállítás letiltása. Így az a funkció tök felesleges, mert nem csinál semmit. Egyébként a Doze-hoz semmi köze annak, hogy akkor is leállít programokat, ha a képernyő aktív. Érdekes, az aCalendar-t már 1 órája nem lőtte ki, de erre nincs garancia, hogy így is marad.
Gyakran elindítok egy app-ot, azonnal kilő egy másikat, pedig hely van bőven. Pl. fut a Sygic, indítom Messengert a Sygic azonnal leáll, ha visszaváltok rá teljesen elölről kezdi az indulást. -
ORCA58
addikt
Köszi mindnyájatoknak.
Most megpróbáltam a 1430-al és úgy csörgettük meg a telót, de csak egy hangjelzés és később egy SMS. nem fogadott jelzés sehol. A listában sem szerepel.
T-mobilos, és ezek szerint megkapom a hívást. Lehet, hogy az FR Hiány az oka? Viszont FR esetén bukom a béta app-ot.bubus66
Ezek szerint a gyári hangokat akarja kiszedni?pityu8
A hang akkor is más, mint a 6-oson. Azt hiszem jól rémlett, hogy a nem fogadott listában meg kellene jelennie, de most sehol nincs. -
ORCA58
addikt
válasz
#22237440 #7366 üzenetére
A gép látja a telefon? Mert ha igen, akkor akkor az értesítési sávot le kell húzni, és ott beállítani, hogy fájlt átvitel. Ekkor a gépen látni kell a belső és külső memóriát az intézőben. A totalcommander is látja.
MÁS:
Azt látom, hogy a többséget egyáltalán nem érdekli a Béta teszt, még annyira sem, hogy egy egyszerű kérdésre válaszoljon ami nekem a tesztben segít. Vannak akik csak azért jelentkeztek, hogy elmondhassák nekik már Nugat van, de eszük ágába sem volt tesztben részt venni. Különben nem írták volna be, hogy "akkor inkább fel sem teszem". Tudni lehetett, hogy lesznek hibák, azért teszt! De akkor majd ne tessék sírni, ha jön a végleges és hiba van. És főleg ne tegyetek fel majd ezzel kapcsolatos kérdést. ha most nem fontos ne legyen később se az!Tehát egy kérdés azokhoz akiknek a 6-os van fent!
Azt tudom, hogy 6-os esetén, ha telefonálás közben hívás érkezett akkor pittyent egyet. Ez is így tesz, csak a hang más. Arra viszont nem emlékszem, hogy ezt jelezte a telefon vagy sem, mint nem fogadott hívást, mivel nagyon ritkán fordult ilyen elő? Az ikonszámlálón is megjelent, vagy sem? Mert most csak SMS-ből tudom, hogy ki hívott.
Könnyen ellenőrizhető, ha van a közelben 3 telefon, vagy néhány ismerős aki segít . Az 1-ef felhívja 2-est. A 2-es felveszi, és míg tart a kapcsolat a 3-as is rácsörög a 2-esre. Után a 2-es megnézi a telefonján, hogy jelezte-e a hívást, vagy csak SMS jött. Köszönöm! -
ORCA58
addikt
Azért vannak hibák!
Multitasking nem létezik:
3 alkalmazás futott. Sygic, PowerAmnp és Chrome. Hiába van bejelölve, hogy ne zárja be a képernyő kikapcsolás után, nem használ. Le sem kell kapcsolni a képernyőt, elég átléptem a Chrom-ba, bezárta a Sygic alkalmazást. Ha belépek az újra indult, pedig a memóriában 600-700 MB üres hely van.Ha fut a Sygic, PowerAmnp és jön egybejövő hívás, amit nagy nehezen felveszek (lásd alul) és leteszem, a zene nem mindig indul újra. Ezt a hibát az 512 MB RAM-os alcatel sem követte el.
Nálam súlyos hiba, próbáljátok ki.:
Ha fut egy app. a navigáció Sygic, vagy a zenelejátszó Poweramp és a képernyő működik, a beérkező hívásokat nem lehet felvenni, mert nem jelenik meg a felvevő képernyő. Gyári zenelejátszónál ez nincs.
(Az értesítési sávot lehúzva meg lehet találni a hívást, de ez nem megoldás)Most sincs video felvételnél autofocus.
-
ORCA58
addikt
válasz
Balathruin #7333 üzenetére
Hang most is fel van cserélve. Bezzeg a szelfi videón jó. A kínaik azt hiszik minden ki csak magát fotózza,
videózza?
A Pro videóban az auto fókusz sem működik. Mindegy mire állítod, csak dísznek van a beállítás. -
ORCA58
addikt
xeo98
Jelenleg a Honor 8-on és a legfrisebb P9 ROM-esetén van(7-es android).
A telefon elméletileg tudja, hiszen a lebegő gomb egyik funkciója éppen.
Amit használsz, borítékolható, hogy nem lesz jó 7-esen.Peterking
Szerintem is használható, bár a memória kezelése tényleg "érdekes" Energia atkarékos módban használom. Próbálgatok mindent ami az eszembe jut. Megy a képernyő megosztás, a panel ablakban 15 műholdat lát. Kipróbáltam, és szerintem szépen gördülékenyen megy az Asphalt 8, és a real racing 3. Bár nem szoktam 100%-ra tölteni, de tegnap a gépen lógva feltöltődött. Így most a próbálgatások és 1,5 óra telefonálás mellet 4ó 20perc képernyő időnél tatok, és 41%-on áll az aksi. Ezt nem mondanám rossznak, de nem is kiemelkedő.
Eddig minden app működik rendesen, ami korábban is.
Még nem küldtem semmi hibát,de ha fogok azt is majd magyarul. Lehet nem is veszi figyelembe?Azt tudom, hogy 6-os esetén, ha telefonálás közben hívás érkezett akkor pittyent egyet. Ez is így tesz, csak a hang más. Arra viszont nem emlékszem, hogy ezt jelezte is mint nem fogadott hívást? Az ikonszámlálón is megjelent, vagy sem? Mert most csak SMS-ből tudom, hogy ki hívott.
petya220
Sajnos ronda szerintem is az értesítés ablak. -
-
ORCA58
addikt
Köszi.
Akkor aki ezt írta, az megint figyelmetlen volt, és csak annál kereste.
Ennél durvább volt, amikor valaki úgy írt róla tesztet, hogy a kijelzőn a Windows telefonokhoz hasonló csempés felületű, és az milyen jó. Konkrétan az egyszerű módot nézegette csak.Roxbury
Mi lehet a "meg hasonlók", nem tudom.
A lock screen Nugat alatt tényleg nem az igazi, mert utána feloldáskor jelszót kér. Azt írja "Rendszer gazda által zárolt készülék".
A Honor 8-on van erre megoldás, a minialkalmazások közt van rá ikoni. A P9 is kapott valahaol (talán németeknél) egy javítást, abban van, úgyhogy a remény hal meg utoljára. Jelezni kell, hogy nincs benne. A lebegő gombban van ilyen lehetőség, de az nem egy tetszetős dolog. -
ORCA58
addikt
válasz
petya220 #7260 üzenetére
Mivel nem sokat játszom, összehasonlítási alapom sincs nagyon. Amit tud az nekem megfelel.
Maga processzor tényleg gyors, de a Mali-T830MP2 IGP nincs annyira erős, mint a hasonló kategóriás Qualcomokban van.
Kisebb felbontású kijelzőnél sokkal kisebb a számítási igény Egy 960x540-es képernyőnél 4 szer több képpontot kell az 1920x1080 esetében kiszámolnia, és a processzor nincs 4X erősebb!, Habár ez azért nem ennyire egyszerű. -
ORCA58
addikt
Ami nem tetszik az az értesítési sáv. A színe sem, gondolom majd valamilyen témával ez megoldom.
Működésbe eddig semmi különöset nem tapasztaltam.
Reggel szépen ébresztett, de hiányolom a Huawei ébresztés hangot.
A QuickShourtcutMaker-rel kitett mobil adatforgalom időhatár beállítás a beállítások főmenüt nyitja meg (azaz eltűnt)
Ha valaki nem vette észre, védett alkalmazások beállítása más lett, fordítva működik (talán sokak örömére)
Azt kell megadni, hogy mit zárjon be a képernyő kikapcsolás után és nem azt mit ne.A neve Bezárás
képernyő zárolás után Frissítés után ezt is átállította szépen.
A képernyő lezáró ikon (már aki használt ilyent) úgy működik mint P9 esetén, azaz nem működik. Ha azzal zár az ember ujjlenyomat nyitáskor is kér kódot sajnos.FR nélkül tesztelem!
Kérdés: Másnál is van rejtett alkalmazások? Mert valahol olvastam, hogy az EMUI 5-ben nincs, nekem megmaradt.
A telefonkezelőben van automatikus indítás, vagy az is a PM plusz miatt maradt meg nálam.
És egy kép azoknak, akiknek ez a legfontosabb -
ORCA58
addikt
Feltettem én is, megyek aludnu.
Kísérleti nyúl leszek, mert egyelőre nem csinálok FR-t. -
ORCA58
addikt
Értesítés nem jött, de a frissítőbe bementem, és meg is találta. Kérdés, mit tegyek, hogy ne induljon azonnal a
telepítés, csak a letöltés. mivel csak egy gyors frissítés gomb van. Vagy frissítés után még megmarad a letöltött fájl és csak újra induláskor törli?
A múltkori frissítésnél kicsit másképpen nézett ki, ott volt a lehetőség, hogy teljes rom, vagy csak frissítés, (tudom itt csak teljes lehet) de akkor valahogy le tudtam menteni a romot, de nem emlékszem hogyan.
Még nem állok neki, mert munkaidő van és bármikor befuthat egy telefon.Egyébként nagyon furák: Korábban rákérdeztem, hogy magyarul is be lehet küldeni hiba jelentéseket? A válasz igen. A project leírásban is benne van angolul, hogy van ugyan egy nemzetközi R&D team de ha lehet angolul kérik. Nem akarnak dolgozni!? Azzal nem hiszem, hogy jobban járnak ha valaki a guglival fordíttatja le.
Mindezt írom annak a fényében, hogy az angol tudásom meglehetősen hiányos, azaz soha sem tanultam.
Úgy hozta a sors, hogy az általánostól az egyetemig egyik iskolában sem lehetett tanulni angolt, bezzeg oroszt 10+1 éven át, de abból sem tudok többet mint angolul ahova jártam. Felnőtt fejjel meg nem nagyon van rá időm, pedig hiányzik.
A +1 év a katonaság alatt az egyik tiszt orosz feleségének kreáltak munkahelyet. Egy kukkot sem tudott magyarul, mi meg nem sokat oroszul. -
ORCA58
addikt
válasz
bubus66 #7126 üzenetére
Akkor kép akar lenni, de csak egy kép ikont és egy [link] szöveget látok. [ez a link]
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #7096 üzenetére
Még működő képes, de csak nosztalgiából van meg. A vásárolt új aksi sem bírja soká, meg hát elszállt felette az idő. Akkor nem hitem, hogy egyszer ilyen jó telefonom lesz, mint a P9 lite.
Nekem a TMX-el szerencsém volt a gari vége előtt bedöglött a kijelző és szépen cserélték. -
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #7094 üzenetére
2,5D kijlező, üveg hátlap? Elmennek a .... Nem mintha hamar cserélnék, de nem tetszik az irány.
Csak hogy ne egyedül ver a fejed a falba.
-
ORCA58
addikt
Erre emlékeztem ρσгτσ hozzászólásában.
"Ez egy idióta fordítás az alap droidban. Több program is okozhatja a "fedvényt". Pl. LUX, kijelző szabályzó, háttérkép kezelő, külsős záróképernyő , automatizáló program, némelyik launcher, de egyik telefonnál a Messenger miatt is sipákolt a chat fejek miatt."A Chat fejet, vagy mást kell kikapcsolni? Nem tudom, pedig már máskor is olvastam valahol róla.
-
ORCA58
addikt
válasz
Robertó79 #7016 üzenetére
Ez kellet hozzá HiCare regisztráció mellet. [link], de ha minden igaz lekéstél.
Engem meg az egy SIM-es verzió miatt nem létezőnek tekintenek, pedig a tesztelés, és ezzel a szoftver tökéletesítése lett volna a célom. Mint itt olvashattad, zömében szinte gyerekek (ennyit a szabályzatról) kapnak tesztelési lehetőséget, ami gyakorlatilag komolytalanná teszi a tesztet.
Ezzel a Huawei saját magát járatja le, főleg ha teszt nem a kívánható hatást fogja elérni.
Azt nem tudom, hogy ehhez mi köze a magyar képviseletnek, ahol bár kedves, de gyanítom a cég dolgairól és termékeikről nem sokat tudó emberkék dolgozgatnak.Mire befejeztem a zsörtölődést, páran meg is előztek
-
ORCA58
addikt
válasz
ANDROID??? #6928 üzenetére
Otthon a PC-ben is csak 8GB RAM van, és abból 3 biztos szabad, 2 gyorsítótárazott úgy, hogy a virtuális gépen megy az XP folyamatosan ami alatt szintén több program fut munka miatt. Igaz nincs nyitva a böngészőben egyszerre 120 oldal, mint ahogy azt sokan a telefonon szeretnék látni.
Sőt ha valamit nem használok azt kikapcsolom itt is, pedig elférne. Ha kell újra indítom ,és várok pár másodpercet.
Sajnos ez pont olyan mint a drog, és nem csak én találtam ki, hanem tény. A telefon irányítja az embereket és nem fordítva. Mindig erőseb és erősebb kell. Nehogy már egy tized másodpercet várni kelljen! Nem egy bejegyzésbe olvasni, hogy sajna mintha látszana egy picii megakadás. Ilyen esetben nem a telefonnal van a baj. -
ORCA58
addikt
válasz
bubus66 #6844 üzenetére
Írtad, hogy már magyar a FUT alkalmazás, fel is tettem.
Így már érthetőbb számomra is. Az alábbi szöveget olvashatom.
"A telefonja jelenleg nem tud részt venni egy projektben sem. Kérjük ellenőrizze, hogy telefonja típusa és verziószáma megfelel-e a követelményeknek. Köszönjük részvételét. "
Telekomos VNS-L21C432B161 -
ORCA58
addikt
Sokáig azt használtam, meg is vettem, de mikor a Huawei telefonom lett, le kellet váltanom valamire. A hívás megerősítés, amit nagyon szeretek, csak a hívás után jött fel, és több egyéb nyűgöm is lett vele, és nem is javították a hibákat. Amit szerettem még benne, a lecserélhető Teljes képes hívás ablak, de az is megbolondult.
Most ránéztem és látom azóta van frissítése. Lehet kíváncsiságból megnézem, de nem hinném, hogy visszacsábulok, mert a TruePhone szerintem átláthatóbb, szebb, stabilabb.Matyi222
Lehet, hogy az csak sablon szöveg, és teljesen más alapokon választanak. Az enyém T-mobilos 1 simes L21-es. -
ORCA58
addikt
Többek között ezért használom a True Phone Dialer & Contacts app-ot. Én adom meg, hogy mi látszik és mi nem. Remélem Nugat alatt sem lesz gond vele.
Érdekes milyen lassan osztogatják a "belépőket" a teszthez. Írták, hogy az kapja, aki sokat facebookozik. -Na az nem én vagyok, úgyhogy ne is reménykedjek-
Csak nem kézzel számlálgatják a hozzászólásokat?ANDROID???
Én majd meg megmondom, csak egy kicsit (lehet pár hónapot is) várjatok a válaszra, biztosra akarok menni. -
ORCA58
addikt
Egy nem elhanyagolható mondat a szabályzatból. "A tesztverzió telepítését követően aTagnak nincs lehetősége a korábbi verzióra való visszaállásra."
Korábban itt mindig azt lehetett olvasni, hogy ilyenkor egy rollback programot is kiadnak. Most akkor mi van?
A rollback ezek szerint nem hivatalos, vagy a magyar képviselet jó magyar szokás szerint már előre mossa kezeit?? -
ORCA58
addikt
válasz
vertebrata #6718 üzenetére
A kiválasztott telefonszámot másold kiválasztás előtt (persze, ha nem valamelyik gyárit akarod beállítani) a belső memóriába egy "Ringtones" nevű mappába. Akkor kiválasztáskor a rendszer csengőhangok között is látni fogod.
Nekem minden +36 -al kezdődik és nincs problémám. Az igaz nem egy névjegyhez, hanem csoportokhoz adtam külön csengőhangot. -
ORCA58
addikt
válasz
leviske #6659 üzenetére
A gyári mailt alkalmazást használom freemail, kábel szolgáltatós és Gmailes címekhez. Nekem tökéletesen megfelel, lehet másnak nem. A Gmail app alapból nem tudja az ismeretlen értesítések számát kitenni. (ikon számláló)
Tokot egy filléres fekete műanyagot használok. A gyári fólia tapasztalatom szerint elég strapabíró. 3 hónapja van meg, még karc nincs rajta. Az előző több mint 2 éves Huawei G6-on is a gyári fólia van még, és egy apró kis karc az összes hibája. Az igaz, hogy az átlagnál jobban vigyázok a telefonjaimra. -
ORCA58
addikt
válasz
snakebait #6618 üzenetére
A zenét Poweramppal hallgatom az Alcatael OT995 fülesével. Teljes hangerőn nem is bírnám ki olyan hangos. Persze a beállításokkal lehet látaszni. Az SWS be van kapcsolva.
Hosszabb telefonálásnál is a fülest használom, tökéletes a hangerő. Filmet még nem néztem rajta.Z.m.Z
5X5 tudtommal soha sem volt Huawei telefonon. 5x4 vagy 4x4 van. Ha nélküle nem tudsz élni, tegyél fel egy másik launchert. -
ORCA58
addikt
válasz
@matthew@ #6564 üzenetére
Csak azért, mert olyan rövid hang van beállítva!
Én így használom: Ott az értesítési LED. Ha villog, valami történt, pl. egy naptárbejegyzés jelzett, stb. Tény, ha zsebben van nehezen látható.
A saját riasztás (ébresztés) funkciót és az aCalenart használom. A naptárban a fontos eseményhez több, akár napokkal korábbi riasztás is beállítható, a LED színe változtatható.
Most kipróbáltam, hogy milyen hosszan jelezne, ha egy több perces hang lenne beállítva hozzá? Nos valószínű addig szól, amíg tart a szám. Jelenleg egy 10 perces szám volt beállítva, végig is játszotta.
Gondolom a beépített naptárnál is ez lenne a helyzet.
Az SMS-t a Profi zenéje jelzi, ami elég hosszan szól,de csak egyszer megy végig.
Van egy hasznos tulajdonsága a telefonnak, ha le van kapcsolva a képernyő, akkor hosszan játssza figyelmeztető hangot, de ha be van kapcsolva, akkor csak pár másodpercig hiszen úgyis használom, észreveszem. -
ORCA58
addikt
válasz
bandi0000 #6541 üzenetére
Mondatjuk én is középkorú, de inkább fiatal 6 unokás nagypapa vagyok.
Szerintem tökéletes jól használható telefon. Még sohasem fagyott le, és nem produkált random újraindulást, sőt magam sem indítgatom újra, mert nem igényli. Többekkel ellentétben frissítés után sem volt FR de nem tapasztaltam hibát így sem. Facebook, Messenger nem a barátom. Lehet van program ami nem indul el, de nincs időm kipróbálni a Play készletét, így nem tudom. Hasonlóan stabil volt az elődje is, a G6-os. Ezért választottam ismét Huaweit. Csak a giroszkópot hiányolom. -
ORCA58
addikt
válasz
CaL!BeR #6502 üzenetére
Igen van rajta gyári fólia és nagyon strapabíró. nem hiszem, hogy egyhamar le kellene szednem.
Ugyan olyan mint az Ascend G6-on, ami közel 3 éves, és még mindig a gyári van rajta. Egy ici-pici karc látható rajta összesen. Mivel ezt nem tudtam, mielőtt megjött a G6, vettem rá egy fóliát és rendeltem tempered glass védőt is, de nem volt szívem lehúzni a gyárit, így azok 3 éve a polcon "porosodnak".
Egy hibája van, hogy a kéztől zsírosodik, amit nedves (NEM CSUROM VIZES!), majd száraz konyhai törlőpapírral szoktam tisztítani. -
ORCA58
addikt
Mindent szerintem nem lehet, SD-re telepíteni. Nyilván ha sz SD az alapértelmezett, akkor az alkalmazások egy része oda kerül. No meg az adatok, ha az alkalmazás ás a droid is engedi. Nekem most az nincs beállítva. Ha neked igen, nézd meg az alkalmazásoknál a tárhely adatot is. Ott látni miből mennyi hol található. A korábbi Huawei-nél az app egy része mindig a belsőn tárhelyen volt.
Nem erről az iGo-ról beszéltem, hanem a Play-ről letölthetőről. Az ha a telefon nem enged az SD-re telepíteni, és sok olyan telefon van, a térképet is a belső memóriába teszi. Ezen nem is akarnak változtatni. -
ORCA58
addikt
válasz
jézusom #6463 üzenetére
Mióta megvan csak erre ébredek. Be van állítva ismétlésre, hogy hétköznap mindig csörögjön. Sőt ha valami nagyon fontos, a naptár mellett egy csörgést is beállítok biztos ami biztos, mivel ez kitartóbb, hangosabb biztos felfigyelek rá. Soha sem hagyott ki egyszer sem.
Nem lehet, hogy feltettél valami alkalmazást, és az zavarta meg?
A családban 5 különböző Huawei van, de soha egyik sem hagyta cserben a gazdáját, pedig a gyerekek mást sem csinálnak, csak telepítenek, letörölnek különféle játékokat, no meg állandóan csetelnek. Ezek közül a P9 Lite a legdrágább.
Egy újra telepítés, vagy legalább egy teljes újra indítást (factory reset) biztos megpróbálnék
A tapasztalatom szerint erre, a legritkábban lehet szükség, ha valamilyen app belepiszkál véglegesen a rendszerbe. Én a frissítések után sem csináltam FR-t, és mégsincs semmi probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB Dual sim mobiltelefon
- iPhone 17 - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20.
- iPhone 17 Pro - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20
- iPhone 17 Pro Max - összes tárhely és szín bontatlan, független - 1év Apple garancia - Szept 20.
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- CORSAIR K100 AIR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest