- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Huawei Ascend G620s
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
serghiomeist #1996 üzenetére
Magamat idézem pár hozzászólással feljebbről:
"Wipe az egy visszaállítás, reset.
Recovery -ben van ilyen. Annyit viszont érdemes tudni, hogy mindent visszaállít a gyári állapotra, és minden felhasználói és beállítási adatot töröl. A cache partíciót is, tehát újra "szűz" lesz a telefon.
A wipe nem nyúl hozzá a rendszerhez, tehát a legutóbbi frissítéssel együtt megmarad a jelenlegi FW verziószám. Illetve nem nyúl az SD kártyához sem (kivéve ha nem hibás a custom recovery, de gyárinál nem szokott ilyen probléma lenni). A belső tárhelyen viszont minden alaprendszeren kívüli adatot töröl."
Persze ha nincs mit menteni, akkor nyilván nem kell. Meg ha valaki szeret mindent újratelepíteni, beállítani, visszaállítani, akkor szintén nem szükséges.
-
törölt tag
válasz
serghiomeist #1994 üzenetére
Custom recovery -ből tudsz mentést csinálni. DE szerintem Neked a sima backup kell, amit a gyári alkalmazások között lehet elérni. Erre gondoltál? SD -re mentve természetesen.
-
serghiomeist
csendes tag
Sziasztok. Most akarnám frissíteni a telót b256ra. Mentést a recoweryböl
kell csinálni? Utána pedig mehet a wipe? -
peterdeme
tag
Akkor végül érkezni fog EMUI 3.0 a telefonra?
-
Ubul02
tag
válasz
kranazoli #1979 üzenetére
A lényeget porterocka fórumtárs már leírta.
A gyakorlatban pedig - bár ezt lehet, hogy tudod is, akkor elnézést - úgy néz ki, hogy telefon kikapcsolt állapotában hosszan nyomod a hangerő+ és a bekapcsoló gombot, amig meg nem jelenik először a "kis zöld droid", majd a recovery menü. Itt a hangerő +/- gombbal tudsz navigálni, és a bekapcsoló gombbal kiválasztani a kívánt menüpontot, amit jelen esetben a "wipe data / factory reset" kell legyen. -
Raklap#
tag
válasz
#86973952 #1983 üzenetére
Persze érthető előtte nekem alcatel 995 volt cm rom ot raktam rá de ott nem volt muszáj telepíteni a recot az egyszerű mint a faék.
Igen a bl-t én nyitottam meg.
Viszont nálam a rootgenius is fura nem root rendesen.Azért érdeklődök mert nem szeretném ha nem lehetne utána használni telefont ha valami gáz van.
-
Dinter
addikt
Üdv.
Milyen memóriakártyát ajánlotok? Próbáltam visszakeresni, de nem találtam meg.
Megfordítom: Kingston microSDHC kártya 8GB Class4-gyel lesz baja?
-
törölt tag
válasz
Raklap# #1982 üzenetére
Hangerő - és power gombbal hosszan nyomva (egyszerre) elindítod a telefont, amíg be nem lép a BL módba. Észre fogod venni, de gondolom így nyitottad a BL -t is (ha te csináltad meg).
Custom ROM mellett én custom recovery -t sem használok, mivel apám használja a telefont. Neki kipucoltam a telefont, aztán ha vissza kell állítani a rendszert, akkor general FW -vel visszadobom. (külföldi, nem szolgáltatós telefon)
TWRP általában több mindent ment, viszont az updater -t kilövi. Tehát ha 3 gombossal vissza akarod tenni a gyári ROM -ot, akkor előtte vissza kell flash -elni egy másik (vagy a gyári -) recovery -t.
CWM kevesebb dolgot ment, de ha van general FW, akkor nincs semmi gond, mert azzal mindent vissza lehet állítani. CWM -en az esetek nagy részében (99% -ban) menni szokott az updater, így a 3 gombos is.
Természetesen OTA egyiken sem megy. Ezért ha úgy szeretnél frissíteni, akkor előtte mindenképp vissza kell rakni a gyári recovery -t.
Én amikor új recovery csinálok és tesztelem, akkor az szokott az első lenni, hogy csinálok egy mentést az SD -re (ezt lementem gépre is, majd később írom, hogy miért). Után áthelyezgetek néhány app -ot (mert azt is menti), aztán csinálok egy restore -t (visszaállítást), és megnézem, hogy visszakerültek -e a fájlok. Tehát visszarakta -e rendesen a mentést.
Azért nem szoktam a kettő között wipe -olni, mert ha nem teszi vissza a mentést, akkor nincs adatvesztés és egy csomó + munka.
Amit feljebb írtam (lementem a gépre is) azért szoktam csinálni, mert találkoztam már néhány hibás recovery -vel (pl. TWRP -nél), ahol a wipe lazán kiformázta az SD kártyát is...
Egyébként úgy tudom itt nincsenek gondok a recovery -kkel, de ezt majd más megmondja. Ugyanakkor magad is ki tudod próbálni (csak megbízható helyről). HA nem áll fel a recovery, általában vissza lehet flash -elni a régit. Csak ugye legyen meg a gyári recovery is (vagy egy másik működő).
Remélem nem fogalmaztam bonyolultatan, vagy hülyén.
kranazoli:
Wipe az egy visszaállítás, reset.Recovery -ben van ilyen. Annyit viszont érdemes tudni, hogy mindent visszaállít a gyári állapotra, és minden felhasználói és beállítási adatot töröl. A cache partíciót is, tehát újra "szűz" lesz a telefon.
A wipe nem nyúl hozzá a rendszerhez, tehát a legutóbbi frissítéssel együtt megmarad a jelenlegi FW verziószám. Illetve nem nyúl az SD kártyához sem (kivéve ha nem hibás a custom recovery, de gyárinál nem szokott ilyen probléma lenni). A belső tárhelyen viszont minden alaprendszeren kívüli adatot töröl.
-
törölt tag
válasz
Raklap# #1980 üzenetére
Egyszerű, ha nyitott a BL és van fent custom recovery. Csak telepíteni kell az adott ROM zip -et. Recovery -t fel kell tenni, és mentés is ajánlott előtte.
HA van gapps vagy script...egyebek (ezt mindig írják, ha van), akkor azt is csak simán telepíteni kell.
A gyári recovery -t is egyszerű visszatenni. Úgy kell flash -elni, mint a custom recovery -t.
Bocsi, csak ma láttam, hogy írtál PM -et... Ritkán nézem, mert nem nagyon van arra (IS) szabad kapacitásom. ÉS többnyire telefonról vagyok.
-
Raklap#
tag
Nem csinálna valaki egy összefoglalót főzőt rom telepítésének a folyamatról ?
Nincs olyan lehetőség ,hogy pc lehessen futtatni a cwm et ne keljen telepíteni ? -
Raklap#
tag
http://www.mediafire.com/?1zimc9r65a42d4n
Elvileg ő lenne az. -
garrotter
tag
Igen (legalábbis ezt jelzi ki
) Elvileg az NFC is, de se ezt, se a gps-t nem próbáltam még ki.
@DxxD25 Köszi! Már átnéztem, de magamtól nem találtam (pedig sejtettem, hogy lehet)
-
garrotter
tag
Én is feltettem ezt a Gamer V3-at tegnap. Érdekes élmény, van pár furcsaság a gyári T-s ROM-hoz képest (pl.: a menügomb zseblámpa funkciója megőrjít)
-
törölt tag
G620s-re honnan tudom letölteni az eredeti CWM-et?
-
IReni
újonc
Sziasztok!
2 hete vettem a telefont, és semmi problémám nem volt még vele. Nem frissítettem a rendszert, nem wipe-oltam.
Most felajánlott egy rendszerfrissítést.
Az lenne a kérdésem, hogy a problémamentesség ellenére, is érdemes-e wipe-olni rendszerfrissítés előtt?
-
dokee78
félisten
Emberek itt nem lehet a zárképernyőre widgetet tenni?
Elvileg a 4.2.2-től lehetne! -
beis-compo
tag
Találkozott valaki olyannal, hogy hiába van lekapcsolva a rezgés, sms és bejövô híváskor is rezeg, ráadásul nem minden bejövônél, pl. itthon vonalasról magamra csörgök nem rezeg, de van hogy egy családtag felhív, és akkor meg rezeg folyamatosan.
Nekem meg nagyon nem kell ez a rezgés, ki is van mindenhol kapcsolva, a névjegyeknél külön nem láttam hogy be lehetne állítani, csak a hangoknál, de azt lekapcsoltam. Tehát nézek bambán hogy mi van.. -
törölt tag
Elvileg a Hang menü környékén (-ben) kellene lennie. Feltéve, ha van. Lehet hogy már csak később kapta meg az E széria, ezt nem tudom.
Animációt tekintve nem minden készüléknél cserélik szolgáltatósra. Huawei -nél, ami az utóbbi időben nálom volt, ott nem nagyon volt jellemző.
-
törölt tag
Szolgáltatós FW nem feltétlen jelenti azt, hogy ki lett cserélve a boot animáció. Van ahol még szolgáltatós "szemetek" sincsenek, csak apróbb különbségek.
Szerk.:
Jahh...most nézem, hogy a hangot írtad. Azon is lehet ilyen módon változtatni. DE E1 -nél nem lehet ki-be kapcsolni? -
Ubul02
tag
Egyébként érdekes, mert feleségemnek nem régen vásárolt, szintén Telekomos Xperia E1-nél nincs telekomos be- és kijelentkezési hang. Ez miért lehet?
-
Zimtstern
újonc
Sziasztok!
Ma én is végre átvettem a telómat!
A méretét szoknom kell, (remélem meg tudom majd), egyébként tetszik a telefon, ismerkedünk egymással..
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy kinek milyen tok/fólia védi a telefonját, és hol/honnan vette?
Köszönöm! -
DxxD25
tag
Sziasztok. Elég rég írtam már egy ideje, de jó hírrel jövök.
Az eddigi emui 3.0-ás romokba vagy nem volt nfc, vagy nem lehetett témázni. De ez megoldódott.
Ezen az oldalon a V3as van a telefonomon, amibe benne van az nfc. A témák változtatásához a build.propba be kell a végére írni (root browsert használtam) ezt:
ro.config.hwtheme=2 , és lehet ízlés szerint témázgatni.Pl.
-
snecizero
senior tag
IGO val nekem is tökéletesen navigál ,minden féle internet segítség nélkül.
-
efká
tag
Az vajon mitől lehet, hogyha olyan területre érek, ahol csak 2G van egyszerűen elszáll a mobilnet? Ha pl. böngészni szeretnék, akkor a Chrome "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" üzenettel fogad, és többszöri újraindítás után szűnik meg egy időre(!) a hiba. Ráadásul minden más hálózaton tökéletesen működik a mobilnet és a Telekom szerint a hálózattal nincs gond...
-
xemelon
tag
válasz
beis-compo #1936 üzenetére
a B256 a legújabb
akkor navigál ilyen cikkcakkosan, ha nincs pl. a wifi bekapcsolva, mindegy hogy van-e wifi vagy nincs.
(én sem értem, de tapasztalat) -
törölt tag
Sziasztok. Erre a telóra telepítettem egy custom rom-ot de szeretném visszarakni az eredetit de mindig ezt a hibaüzenetet kapom "update package's ext name error" A bootloader unlocked. Mi lehet a hiba? Az eredeti recovery-vel se tudtam visszarakni az eredeti rom-ot!
Segítséget előre is köszönöm! -
xemelon
tag
válasz
beis-compo #1933 üzenetére
Mobilnet, wifi legyen bekapcsolva, helymeghatározás: nagy pontosság
Ha így sem jó, akkor pórábáld még meg töltőre dugva használni.
Nekem igo-val tökéletes töltő nélkül is, de az egyéb sport tracker meg túra navigációs programokkal az új firmware-vel sem jó. -
törölt tag
válasz
beis-compo #1933 üzenetére
B248 -as FW -vel volt ilyen. Az új frissítés elvileg megoldotta.
-
beis-compo
tag
Sziasztok,
Kb. két hete van ilyen telóm Telekomos. Az a problémám, hogy (pl. kocsiban) GPS iszonyat pontatlan, tehát ugrál az úton, vagy az út mellett egy tóban csónakázok (szerinte), ez fôutakon nagyobb tempónál is zavaró, hiszen csak tippeli mikor merre vagyok (ugrál, kb 2-3 másodpercenként egyszer mintha jó lenne a pozíció, közben vagy az úton ugrál elôre-hátra száz-métereket, vagy néha oldalra is), de kertvárosi környezetben gyakorlatilag nem tudja melyik utcában vagyok.
Elôtte egy LG F6-om volt, azt asszony megkapta, azzal sose volt ilyen. -
Murdock1981
tag
Telekom felirat eltüntetése az értesítési sávról?
-
serghiomeist
csendes tag
Sziasztok.
Tud valaki adni leírást mit kell csinálni ha frissítést akarom feltenni. Mi az a háromgombos módszer meg a többi amiről beszéltek. -
törölt tag
Ilyenek a szolgáltatós ROM -ok
, de nagy részét ROOT nélkül is lehet tiltani. Törölni csak keveset.
Sjános:
Én is ezt javasolnám első körben. Miután mentettél mindent SD -re csinálj egy wipe -ot.kisvillam:
Tartósan nem a legjobb. Leszabályozza, vagy töltöd simán, de meghibásodás esetén kukázhatod a telefont. Akksi csak végső esetben megy tönkre. Hamarabb megy tönkre a főpanel (többek között). -
Sjános
csendes tag
Helló
Senki nem tud valami választ a feltett kérdésemre?
-
kisvillam
tag
nem kell válaszolni tényleg...
-
-Gerzson-
aktív tag
Most vennék a lányomnak ilyen telcsit, de pont az ilyen esetleg visszavitt telók miatt mindenképpen üzletben venném át. Van valakinek ellenjavallata a VIP phone-al kapcsolatban?
Imei számon kívül mit kell még ellenőrizni?
Létezik ebből bontatlan mint pl. a matricásan lezárt Samsungok? Próbáltam hivatalos forrást keresni de nem találtam. -
snecizero
senior tag
Új tulajoknak és régieknek egyaránt. Fóliát rakassatok a telóra mert iszonyatosan és gyorsan karcolódik a kijelző. A másik ,hogy film lejátszásnál nekem ez jött be----------->[link]
-
Ubul02
tag
Online vásárlásnál elméletileg 14 nap áll rendelkezésemre az elállásra. Tehát akár vissza is küldhetném neki, és kutya kötelességük volna visszafizetni. De mondjuk nem ez a célom, természetesen.
Elméletileg az is lehet, hogy szennyeződés. Csak azért nem akarom törölgetni, mert ha mégsem az, akkor lássák a "gyári" állapotot, ahogy hozzám érkezett. -
kisvillam
tag
üdv all!
ha nem a gyári rendszeresített töltővel töltögetem mennyit ártok neki? 0,5v 2A el tölteném a gyári 5v 1A... köszi a választ! -
Ubul02
tag
Köszi!
De egyébként egy új telefonon manapság nincs már ideiglenes, gyári védőfólia sem? Mert ezen semmi nem volt, viszont a kijelzőn maszatos törlésnyomok, illetve jó pár apró, karcnak tűnő nyom a kijelző alsó felén. Tehát kb. úgy néz ki, mint egy visszavitt készülék, amit hanyagul takarítottak meg. Úgy hogy esti program: viszem Telekomhoz még frissiben. Nem is törölgettem le, lássák, hogy nézett ki. -
Tomi326
csendes tag
Kedves fórumozók!
Két kérdésem lenne a boldog(talan) G620S tulajdonosokhoz:
1. A belső memóriából mennyi használható az appok telepítésére?
2. Milyen rendszerrel fut jelenleg a készülék, EMUI 3.0 már elérhető?Előre is köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
ma Újabb középkategóriás telefon került piacra, ám a kínai gyártó nem csak a Snapdragon 410 és a HD kijelző miatt dicsérhető, hanem az árazás miatt is.
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Elemlámpa, zseblámpa
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest