Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
durkonorbi
tag
Hát, én is sok évvel ezelőtt építettem kisebb stirlingeket, és ilyen célból is, de mikor utánanéztem a neten van-e hasonló a nagyvilágban hamar rájöttem, hogy olyat találtam ki (és nem fel, ugye pont emiatt) , amit már többen mások is... ami ettől nem von le a találmány értékéből, egyáltalán nem, tehát elismerés az illetékeseknek! A dolog ott sántít - hogy mivel rosszat nem feltételez az ember alapból - kitaláltak egy jó dolgot, de nem néztek alaposan utána volt-e már ilyen. A valóság, hogy az ötlet régi, azt felesleges díjazni, a megvalósítás sem egyedi, többen is csináltak, csinálnak hasonlót, a legszembetűnőbb eset valóban az MSI kiállított darabja. Tehát ha a zsűri új ötletet/kivitelezést díjaz, akkor nagyon mellényúlt. Ha viszont azt nézték, hogy a verseny keretein belül indult-e már valaki ilyennel, és az ötlet kint van-e a piacon, akkor rendben a döntés, bár a kisbolygós dolgot kicsit eltúlzottnak érzem - és nem az irigység beszél belőlem, örülök a sikerüknek, jó löket/ajánlólevél ez olyan embereknek, akik hasonló területen szeretnének továbbhaladni!!! Gratula nekik, és még sok jó ötletet!!
De azt azért tudni kell, hogy most is van olyan fórum itt magyar'honban is, akik mind a mai napig nyomatják, kis modellektől kezdve komolyabb szerkentyűkig a stirlingeket... (kulcsszavak guglinak: infrared stirling fóruma) ... nem beszélve a még több külföldiről.... érdemes belekukkantani, mennyi mindent megcsinálnak ma is. Az ötletek tárháza nagyon nagy, kérdés kit mi érdekel... én pl. pont a napparabola fókuszpontjába illeszthető dolgokat csináltam, de van aki olyat épít, amire rásüt a nap és megforgat egy ventit, hogy hűtse a szobát, de kw-os méretekben van olyan ami gázt fűt el, és a házi áramfogyasztást látja el... de piciben van olyan, ami akkor mint pár darab 5 forintos egymáson, űrtechnológiai alkalmazásokban.... stb...
Szóval a diákokat alapvetően elismerés illeti a hűtő miatt, a díj miatt, a zsűri viszont tájékozatlan volt - és hát ugye a diákok is valamennyire, de egy gimnazista nem feltétlen tudja még hogy egy feltaláló/kutató feladata mi, és ebben az ún. "irodalmazás" (utánanézni volt-e ilyen, vagy hasonló, le van-e védve, ki mikor mit csinált a kérdéskörben stb.) milyen súllyal szerepel (én pl. kutató vagyok, és egy téma tudományos cikkig eljuttatásában a legnagyobb rész pont az irodalmazás ...
) ... de ez nem olyan nagy baj, csak így tovább, lesz még itt sok jó ötlet kicsiny hazánkban!!! 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) ... de ez nem olyan nagy baj, csak így tovább, lesz még itt sok jó ötlet kicsiny hazánkban!!!