- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
XIAOMI REDMI NOTE 2 / XIAOMI REDMI NOTE 2 PRIME
ITT VAN A LEÍRÁS, MIELŐTT KÉRDEZEL OLVASD MÁR EL LÉGY SZÍVES!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
válasz
bull84ghia #21908 üzenetére
Ha nem sikerül, Facebook-on lépj be a "Saomi Hungary" csoportba és keresd Komáromi Attilát. Ő tud ilyen trükköket, hogy tudsz kilépni a MI fiókból.
-
nyisziati
veterán
válasz
Donki Hóte #21890 üzenetére
Akkor mázlid volt. Nekem is a kijelzőt kezdte feszegetni, a fényszivárgásról vettem észre.
Sőt, a THL T6 pro-val is ugyanígy jártam. Ott ráadásul a gari lejárta (6 hónap) után 2 héttel ment tönkre. Kicsit se voltam ideges... -
nyisziati
veterán
válasz
Yutani #21888 üzenetére
Nekem még az oldalsávban, a kedvencek közt van a topik.
Tartaléknak használom, wifi only módban. Ma jól is jött, mert a mobilnetem elfogyott, a samu meg sajna nem látja a wifi routert.(cserélni meg nem akarok, nemsokára költözöm)
Úgyhogy az éjféli váltásig (25.-e a számlázási fordulónap) a Note 2.-t tudom használni, ha kell net. -
nyisziati
veterán
válasz
Kulimász #21873 üzenetére
Szia!
A régi aksi valószínűleg elhasználódott a Losoncoer pedig egy nagy kalap...
Nohon a jó, ezzel egy napot bírni kell.Bár én kihasználom, hogy kivehető az aksi és mindig van nálam feltöltött tartalék.
Szoftveresen szerintem ne piszkáld, ha nem értesz hozzá. Eleinte én is hónapokig olvastam, figyeltem, csak utána álltam neki. A MIUI jó és kényelmes rendszer.
Bár nekem most CM mod rom van (lásd aláírást), mert újítani akartam. Ennek jobb az aksi ideje kb. 20 százalékkal egyébként, viszont kissé fapados. -
nyisziati
veterán
válasz
grafikus17 #21855 üzenetére
A túlzott ütemű hardverkidobálás miatt van az egész. A gyártók zúdítják kifele az újabbnál újabb készülékeket, miközben szoftveresen alig vagy egyáltalán nem tesztelik őket. Nincs idejük kiforrni sem, mert fél év múlva jön a következő.
Erre még rátesz egy lapáttal a csak szoftveres (pl. Google) cég is, amikor szintén kellő tesztelés nélkül rászabadít egy új progit vagy upgrade-et a világra.
És valóban, részben az a cél : vegyél újat. Bármi gond van, ne foglalkozz vele, csak nyisd ki a bukszád, abból lesznek kövér értékesítési adatok és jó bónusz az év végére... -
nyisziati
veterán
válasz
Atrasko #21824 üzenetére
Én meg már meg sem tudom nézni az aksi menüt, behalt a telóm.
Már a TWRP sem indul el, úgyhogy 99%, hogy NAND chip hiba. Nézegettem alaplapokat, de sajnos már nem éri meg. Kb. 20 ezer egy bontott alaplap Kínából + 10 környékén szerelik be itthon, és akkor ki tudja, meddig működik, vagy mije hibás.
Úgyhogy inkább karácsonyra meglepem magam valami másik készülékkel.Sziasztok, jó volt veletek!
-
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
Ismerős a burkolat, talán én is pont innen vettem egyet, ha az emlékeim nem csalnak.
Mondjuk már az ára is gyanús.
A Nohon Kínából rendelve kb. 10 dollár, tehát olyan 3000 Ft.Ez meg csak 2 ezer, tehát lehetett egy ezres (se...), mikor rendelték. Én nem venném meg. Inkább megrendelném Kínából.
VAGY itt van egy Facebook Marketplace hirdetés, most találtam: [link]
Természetesen a tartalmáért nem tudok felelősséget vállalni. Neked kell dönteni.
-
-
nyisziati
veterán
Szívesen.
A rootra szerintem az android alkalmazások topikban tudnak választ adni.
Talán Root Cloak-nak hívják a progit, ha jól emlékszem. De jobb, ha ők adják a tanácsot. -
nyisziati
veterán
Ez csak clean installal fog menni. A menete - ha jól emlékszem - az összefoglalóban van.
A zip aláírás hiba lehet, hogy sérült fájlból adódik. Vagy a TWRP nem az igazi.
Első körben szerintem próbáld meg a TWRP-t lecserélni, és úgy telepíteni a romot, ha úgyis aláírás hibát jelez, akkor másik romfájlt tölts le.
A Needromon van egy csomó, és itt tudod a legfrissebb működő TWRP-t is letölteni.Ha nem megy a letöltőlink, szólj, és letöltöm/fölrakom valami elérhető helyre. (ez mondjuk idő, mert lassú a feltöltősebességem)
-
nyisziati
veterán
válasz
janakbacsi #21781 üzenetére
Oké. A 21777-esben van a letöltőlink + Dolby.
-
nyisziati
veterán
válasz
janakbacsi #21779 üzenetére
Ott valami nagyon elmihálylódott.
Első körben romcserével kezdenék, aztán ha nem javul a helyzet, akkor szerelő. Bár nem nagyon éri meg sajnos, horror árak vannak szétszedésre és bevizsgálásra - és akkor még nem is javítottak semmit. -
-
nyisziati
veterán
válasz
kenand #21770 üzenetére
Lehet Google hiba is, körüljárhatod a problémát, ha van rá időd és kedved.
Az android alkalmazások topikban is felteheted a kérdést, hátha valaki tudja a választ. -
nyisziati
veterán
válasz
kenand #21768 üzenetére
Mindenképp TWRP.
A belső gyökérben legyen a fájl.
MIUIHU-t nem szeretem, több nyík is volt vele, kicsit slendriánul írták át, aztán többet nem foglalkoztak vele.
Ezen a teló az volt (ez a második Note 2-m), augusztusban cseréltem, de a MIUIHU-t gyorsan legyalultam róla.
Persze ha ragaszkodsz hozzá, azt is lehet, de nem ismerem a rom forrást. Esetleg az összefoglalót nézd végig. -
nyisziati
veterán
válasz
kenand #21766 üzenetére
Valószínű, hogy elöregedett a rom.
Én elsőre egy másikat tennék fel, hogy ne "szokja meg" a háttértár mindig ugyanazokat az adatokat. Tapasztalatom szerint ez is számít.
Nézz szét a Needrom-on, egész jó romok vannak ott.
Például ez. MIUI V7De ha szétnézel a listában, a 9-et is megtalálod. Bár én a 7-et jobban kedvelem, azt még rendesen optimalizálták a Redmi Note 2-re.
-
nyisziati
veterán
Ez gyors volt.
Én az átlátszó szilikont kedvelem.
[link] -
nyisziati
veterán
Gyári akkut már nagyon rég nem gyártanak, a BM 45 csak a típusjelzés. Ha az új nem bírja, akkor valószínűleg gagyi, hamisított. Itt a topikban csak a Nohon ajánlott, én is ilyet rendeltem már többször, bevált.
Én kipróbálnám egy ilyen Nohonnal. Ha annál is ezt csinálja, akkor lehet, hogy a Doogee töltő kicsinálta a töltőáramkört (vagy valami mást).
Erre csak szervíz tud mondani valamit. Bár a mai szervízdíjak mellett (kb. 10 ezer / javítás), ezt a telót nemigen éri meg javíttatni. -
nyisziati
veterán
válasz
han_lev #21748 üzenetére
A Needromon vannak romok, onnan tudsz válogatni. 3 oldalon vannak a romok.
Én a MIUI 7-et preferálom, stabil és nagyon jó témák vannak rá.
A 8-as, 9-es már kevésbé lett optimalizálva.
Ajánlanék, de sajna nem emlékszem, melyiket raktam fel utoljára. Ha jól emlékszem az "official update"-ek nincsenek rootolva alapból. -
nyisziati
veterán
válasz
gantum #21723 üzenetére
Elvileg simán elég.
Most rákattintottam és működik a link. Ott a "flashing guide" is, tehát hogy kell telepíteni a letöltött romot.Elvileg egyszerű.
1) letöltöd PC-re.
2) csatlakoztatod a telót a PC-hez és bemásolod a letöltött fájlt a downloaded_rom mappába (internal storage ugye, nem az SD kártya)
3) bemész a Beállítások - Telefonról - Rendszerfrissítés - három pötty a jobb fölső sarokban - frissítési csomag (vagy valami ilyesmi) kiválasztása.
4) kiválasztod a letöltött fájlt.Elvileg automatikusan települ és újraindul.
Linkek: romok (felső a globál stabil, alsó a developer).
Telepítési leírás (angolul).Sok sikert! Ha megakadsz, írj.
-
nyisziati
veterán
Hát igen, elég sok ilyen app van.
Igazából ilyen esetre való a Root - Xposed - Greenify hármas. Ezzel akár rendszerappokat is tudsz fagyasztani. Sőt, az Xposed még ki is hagyható, nekem pl. nem megy a CM alatt, de tudok fagyasztani a greenie-vel.Mondjuk CM alatt eleve nincs annyi fölös progy, mint MIUI alatt, és ami van, abból is több tiltható.
(persze ezek már középhaladó tweakelések, gyakorlat nélkül óvatosan szabad csak belevágni - de nem lehetetlen!
)
-
nyisziati
veterán
válasz
thefreeman #21717 üzenetére
A Needromról van. [link] Fastandexplosive 5.2 Clean CM
Ha lejjebb görgetsz, az Install alatt vannak a tudnivalók. Telepítés után Google fiók installálással indul a beállítás, tehát ha vannak oda szinkronizált dolgaid, azok megmaradnak. Bár én először mentenék legalább egy .vcf-et, hogy a számaim megmaradjanak.Messze ehhez a legtöbb a hozzászólás egyébként (több, mint 1600 hsz, 100 oldal!), a szerző nagyon jó romokat készít, megnéztem más munkáját is. Napok óta tesztelem (power user vagyok), nagyon stabil, minden működik.
Én még felpimpeltem egy Greenify-jal, hogy fagyasszam a fölösleges appokat, egy Roehsoft Ramexpanderrel, hogy még fél giga swapot rakjak rá (így egész jól megőriz mindent a memóriában, kevés dolgot kell csak újratölteni), illetve a Kernel Adiutorral, ahol beállítottam, hogy a CPU a legmagasabb órajelen menjen, és 1700 MHz alá ne menjen a sebesség. Plusz még pár apró tweakelés.
Ja és ezeknek a fizetős verzióit, mert csak úgy adnak full támogatást. Pöpec is lett a rendszer, jó gyors és energiatakarékos.
-
nyisziati
veterán
Én most álltam át MIUIHU-ról CM 12.1-re.
Kb. egyharmadával gyorsult a rendszer és nagyjából ugyanennyivel tovább bírja az aksi. -
nyisziati
veterán
válasz
Ra's al Ghul #21663 üzenetére
A második BM42-es, vigyázz. Mi általában egyébként az Aliról rendelünk.
A legjobban a NOHON vált be.
-
nyisziati
veterán
MIUI 8 alatt hogy tudok betűkészletet váltani?
A beállításokban csak betűméret állítás van. -
nyisziati
veterán
Nektek mennyire váltak be a tokok, főleg gombok miatt kérdezem. Nekem van 3 is, de a nyomáspontjuk elég bizonytalan.
Ha van valami tuti, linkeljétek már be légyszi a beszerzési forrást. -
nyisziati
veterán
Én úgy tudom, hogy gyári már vagy 1,5 éve nem kapható.
-
nyisziati
veterán
válasz
ztibor #21359 üzenetére
Én jó egy évig a 7.1.3-at használtam. Jó az akkuidő és stabil.
Most nem találom a linkjét, talán az összefoglalóban ott van, de a Needromon a 7.2.3 linkelhető. -
nyisziati
veterán
válasz
dragonfx #21346 üzenetére
Van teló nélküli töltő, de én is a telóban töltöm. Szerencsére PumpExpess van benne, nulláról százra 1 és negyed óra alatt feltölti. Utána csere.
Egyébként nem rossz ez a SOC, csak az MTK-nak jóval kevesebb a pénze fejleszteni, mint a Qualcommnak, és a hiányzó "lóerőket" nyers erőből, tehát órajel emeléssel oldják meg. Emiatt viszont melegszik is kegyetlenül, ez nyáron, kocsiban akár kikapcsoláshoz is vezethet, sőt, a kijelző sárgásodásnak is ez az oka - elszíneződik a ragasztó.
És hát emiatt sokat is fogyaszt, mint az a kocsi, amit állandóan üveghangon pörgetnek.
-
nyisziati
veterán
válasz
dragonfx #21342 üzenetére
A SOC nem túl energiatakarékos, ezért merül, nem kell foglalkozni vele. Használd ki, hogy kivehető az aksi és tarts magadnál pótaksit, én is ezt teszem.
Pénztárcában simán elfér, kb. mint egy vastagabb bankkártya a mérete. Persze a papírpénzek közt, nehogy a fémpénz rövidzárlatot okozzon. -
nyisziati
veterán
válasz
dragonfx #21333 üzenetére
Sajna a rendszer ennyi memóriát eszik, azzal nincs mit csinálni.
A sebességen kicsit javít, ha energiatakarékosról performance-ra állítod.
Próbáltam amúgy tuningolni, stock droidot lehetett állítani a Kernel Adiutor programmal, és be lehetett állítani, hogy az összes mag menjen. MIUI alatt sajnos nem működik, pedig rootolt a teló.
Max. annyit lehet csinálni, hogy a CPU minimum frekvenciát is felhúzod 2,2 GHz-re (mind a 8 magét értelemszerűen). Így ha bekapcsol, nem kell felpörögnie, hanem egyből maxon megy. -
nyisziati
veterán
válasz
include777 #21327 üzenetére
-
nyisziati
veterán
válasz
ztibor #21301 üzenetére
A Messenger fejlesztését szúrták el, pontosabban "agresszivizálták".
Más telefon topikjában is volt szó róla (talán a Huawei Mate 10 pro), hogy folyamatosan küldi az üziket a teló, hogy szívja az akkut a M., deaktiválni kéne.(#21302) Istuu15 : nekem a "Frissítés" menü egyből beadja a letöltési lehetőséget.
-
nyisziati
veterán
válasz
nagy zoltan #21294 üzenetére
Mi az elfogadható?
Nézd, ez a telefon kicsit "hibrid". Relatíve kis aksi egy nem túl kiforrott és energiazabáló SOC-hoz.
4-6 óra SOT a maximum, amit ki tudsz hozni belőle. A 6 óra minimum fényerőn, kevés piszkálással (leginkább statikus olvasással, kevés wifi használattal). 4 romot használtam már (CyanogenMod-ot is, nemcsak MIUI-t), lényegében nem volt különbség köztük, max. árnyalatnyi.Ez van. VISZONT: használd ki, hogy ennek még kivehető az aksija. Én is mindig hordok egyet tarcsiban a pénztárcámban, a papírok mellett (ugye fémpénz kerülendő a rövidzárlat veszélye miatt).
Ha kora délutánra lemerülne pl. tartós GPS használat miatt, csak berakom az újat és estig biztos kitart. -
nyisziati
veterán
Inkább a MIUI 9 bétasága miatt lesz ez. Én most 8-ast raktam fel, plusz Dolby Atmos-t, ne tudd meg, hogy szól.
(azért a 8-ast, mert a DA is TWRP-ből telepíthető és feltétel az 5.0.2-n alapuló MIUI 8)Bluetooth-on keresztül is nagyon jó a hangzás.
3 hétig egyébként CM volt fent mostanában, hát az nagyon ergya volt hangminőség szempontjából (is).
Több fülhallgatóval is próbáltam, kedvelem a minőséget. -
nyisziati
veterán
válasz
Benir8 #21186 üzenetére
Ha sokat játszol rajta, akkor ennyi SOT normális. Nekem aktív GPS használat mellett, max. fényerőn ugyanennyi jött ki MIUI 7 alatt.
Most váltottam CM-re, majd kíváncsi leszek, ezen hogy alakul.
Bár nagy reményt nem fűzök hozzá, mert a CM romok eddig minden telómon olyanok voltak, mint autón a tuning. Könnyít a cuccon, jó teljesítményt biztosít, cserébe többet fogyaszt. -
nyisziati
veterán
válasz
Viktor1979 #21049 üzenetére
Ezt mostanában nekem is csinálja. Meg a hangfelvevő se működik, az értesítési sávban jelzi, hogy felvette a beszélgetést, de amint rányomok, leáll azzal a hibaüzenettel, hogy "unfortunately recorder has been stopped".
Mondjuk az elsőt ki tudtam úgy kerülni, hogy Linux alól használom, ott tökéletesen felismeri és csatlakoztatja a rendszer.
-
nyisziati
veterán
válasz
adrian94 #21023 üzenetére
Sajnos ez egy megkerülhetetlen MIUI "fícsör".
Ahogy olvasgatom a fórumokat, kb. a problémás esetek felét ez okozza. Sokan nem is tudnak a létezéséről, csak panaszkodnak, hogy nem jön az értesítés stb.
És van, hogy a "lakatolás" se segít, ami elvileg a memóriában tartaná az appot. -
nyisziati
veterán
-
nyisziati
veterán
válasz
Milestone2 #20899 üzenetére
Milyen jól passzol ide az aláírásod:
"A USER ERROR-t okozó USER-ek elégedetlenkednek mindig a leghangosabban" -
nyisziati
veterán
válasz
DJ Diablo #20871 üzenetére
Settings - additional settings - battery & performance - manage apps battery usage - choose apps - Viber.
Itt kiválasztod a custom-ot, a lenyíló menüben pedig beállítod a background network- stay connected, background location - allow menüpontokat.
Bocs, angolul használom, nem tudom, hogy fordították magyarra.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Sokkolóan alacsony ára miatt lehet népszerű a kínai gyártó új phabletje, ami ma mutatkozott be a nagyközönség előtt.
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- PayPal
- TCL LCD és LED TV-k
- Last Epoch
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest