Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pyrex

csendes tag

Nekem az alábbi SilverStone házam van és a design-ra semmi panaszom, tökéletesen illik a hifi állványra, szinte mindenki valami hifi cuccnak nézi.

[link]

Csak egy hibája van, mégpedig a szellőzés: ok, ez htpc, tehát nem feltétlenül kellene belepakolni külön vga-t, stb.

De a zalman cuccába beletehetsz. Ha megnézitek, a cpu fölötti nyílás zseniális (pont azon gonolkoztam, hogy egy ilyen rács szerű dolgot vágatok én is a tetőre). Aztán: a ház oldalán, a tápnál található szellőző is jó. Pl. gondoljunk csak bele, hogy míg álló házaknál a tápnak az a jelentőssége, hogy a felfelé (tehát a táp felé) szálló meleg levegőt kifújja, itt ugye ez nem lehetséges. Viszont ha fordítva építed be a tápot, tehát az ''alja'' (ahol a ventilátor van) az nem a proci, hanem a ház oldalán lévő szellőző felé néz, akkor máris meg van oldva a táp tökéletes hűtése, mert közvetlenül kívülről szívja be a hideget. Ugye a proci melege el tud távozni elég jól a fölötte található szellőzőn, illetve ott van még az a 2 venti is a ház hátulján. A VGA-t pegid lehet hűteni, akár egy opcionális ventillátor szerelhető mondjuk a ház másik oldalán lévő szellőző elé, ami a hideget fújja a vga felé. Szerintem zseniális. Az ára picit húzós, de ha belegondolok, hogy a SilverStone-om is volt 40, akkor... És halk ventillátorokkal 19db alatti gépet lehet összepakolni. Olyat, amivel még játszani is tudsz, de mégis a szoba dísze.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák