Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
Ha valakinek elég a rosszabb megoldás
ebben igazad van, de nem az a gond, h olcsóbb, hanem, h ingyen van.
ebberekben az a tévhit él, h ha ingyen van, akkor azon veszíteni nem lehet. pedig előfordulhat, h a fizetős érné meg jobban. a drágábbat sem mindig sznobizmusból veszik az emberek.***
az nem lenne gond, ha egy olcsóbb de fizetős alternatíva lenne. kevesebbért kevesebbet, többért többet (a többért kevesebb meg elhalna). de itt messze nem ez van. gyak az ár/érték értelmét veszti, mert nincs ár.
példának okáért, magyarországon jelenleg hatalmas gazdasági probléma, h az emberek nem mérlegelik az ár/érték arányát. ezzel éltetik a bevásárlóközpontokat, hiába szar, ha az van ráírva, h AKCIÓ!, ami azt eredményezi, h elárasztja az országot a selejt. az ingyen vannal ugyanez a helyzet csak még rosszabb, mert annál már végkép nem mérlegelnek. beleugranak, mert ingyen van. ebbe hibába estek az említett német urak is.
nemtudom más hogy van vele, de programokat nem az elv miatt használom
én sem. és nem is tudom azokat megérteni, akik így vannak vele.
én is azt nézem, h melyik elégíti ki jobban az igényimet. jelenleg a helyzet az, h pl a win xp maximálisan kielégíti minden igényemet, nincs szükségem a ''minden feladatra külön rendszer'' elv használatára, ha úgy tetszik, megtaláltam az arany középutat. ;)
ezzel szemben pl linuxon vagy mac-en folyton falakba ütközök, az a plusz amit meg nyújthatna, nem érdekel. vannak emberek, akiket boldogít a tudat, h ha akrna bele nyúlhatna a kernelbe. sosem fogja megtenni, de ettől boldogabb.
Talán az én ''túlélés elvem''-re építenek ők is ?
nem vágom mire célzol.
Állami intézményben tanító tanár.....
igazad van. azonban nem hiszem, h ez a példa a te érveidet erősíti.
mint látjuk, a rendszer elég rosszul működik, mert a tanárok elégedetlenek a kapott fizetéssel, a diákok meg keveslik a kapott juttatásokat.
Írtam volna ilyesmit ? (direkt teszel minden ? elé szóközt?)
nemtom. ezt arra mondtam, h általában az az ultimate érv, h ''dehát ingyen van''. ha ingyen van, akkor már szar is lehet? pl míg azon lehet vitatkozni, h technológiailag a win vagy a linux a jobb (a szolgáltatásain már nem nagyon), azon már nem, h az ms ofisz vagy az openofisz tud-e többet. ha pénzért lenne az openofisz az ember megfontolhatná, h kicsit többért nem-e érné meg a nagyobb tudású jobb sw (jobb alatt azt értem, h az ooo rettentően optimizálatlan/lassú és bugos), de mivel ingyen van, mindenki azt hiszi az éri meg jobban. pedig lehet a pénzes hamarabb behozná az árát, mint amennyi alatt az ingyenes megtermelné az extra nyereséget.
be legyen tiltva a szabad, ingyenes programozás, sőt az ingyenes programok hozzáférése is legyen tiltva...
nem. a hozzá társított felsőbbrendűséget vonom kétségbe. nem hiszem, h jobb lenne. (sőt...).
ez a nyitotság egy bizonyos szintig jól működik és hasznos is (tudás megosztás ügye), de e fölött egyre életképtelenebb és csak a problémákat szüli, miközben a kijelölt haszon fölösleges/értelmetlen vagy csak a kárára van az egésznek. ezeket már soxor kifejtettem bővebben.
hányingerem van a ''Használj Te is szabad szoftvert!'' szlogentől, mert azt sugalja, h a másiknál korlátozva vagyok, pedig egy átlag felhasználót nézve a nyíltság nem oszt nem szoroz, a támogatás mértéke/minősége viszont hiányozhat (akár pl sw ellátottság terén). plusz, ne azért használja, mert ''szabad'', hanem azért, mert az éri meg jobban. ne elvből használja.
SFU3.0-programozó munkájának értéke 0 azaz NULL ?
mert pénzért nem kelett...
egy olyan piacot céloztak meg, ahol elv az, h nem fizetünk érte.
használhatod te is a ''túlélési elvemet''
én nem hívom ilyen hatásosan, de úgy vagyok vele -mint írtam-, h azt használom ami jobban megéri.
egyébként arra írtam, h sok esetben a zártnál megjelölt negatívum a nyíltnál is jelentkezik és/vagy olyan előnyöket hangoztat a nyíltnál, amit zártnál kevesebb áldozattal is megoldható.
*** kedvenc soxor hangoztatott példám az elmaradt haszon. ms platforma a munka 3 hónap, ugynaza linuxra 1 év. ha az első 2 munkám bevétele el is megy a licensz költségekre, akkor is jobban jöttem ki, mert a 3. meghozza azt amit a linuxos első és egyetlen, a 4. meg extra hasznot hoz, mindez azonos idő alatt és lehet több hajam is marad karácsonyra.
és mint írni szoktam, ez a 3hónap/1év nem hasraütés, hanem saját és mások tapasztalata.
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Alias Pro XLR + RODE PSA1+ állvány
- Eladó egy használt Asus Vivobook Pro 15 OLED (K6502HE-MA030) laptop
- IPhone iPad Apple watch készülékek szervize.
- Dell XPS 15 7590, 15,6" 4K IPS Touch, i7-9750H CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, GTX 1650 VGA, W11
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- OLCSÓBB!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3298
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest