- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Szerintem meg pont NEM erről szól a cikk, sőt, NAGYON NEM.
Itt arról van szó, hogy a VGA tömörített jelet küld ki az erősítőnek, és az dekódolja. Ez azért érdekes, mert a bluray filmek másolásvédelmei nem engedik, hogy a CPU-d dekódolja a teljes anyagot.Én is beraktam nemrég egy Terminator Salvation Blurayt, és láttam a PowerDVD infó fülén, hogy a 24 bitre és 96Khz-re állított hangkártya, amit analóg kimenettel használok, már eleve csak 16 bites, 48khz-es hangot kap a kodektől, ami még felismerte a 24 bites 96Khz-es DTS-HD sávot, csak épp software-es dekódoláskor ennyi maradt belőle.
Ha teljes valójában ki akarod juttatni a hangot PC-n, akkor jelenleg (és várhatóan később is) csak úgy teheted meg, hogy sem lejátszó, sem software-es kodek nem nyúl hozzá az adathoz, csak továbblöki a következő játékosnak, egész addig, míg eljut egy másolásvédelmi szabványokkal jó viszonyt ápoló, hardware-es dekóderig, ami utána képes kitömöríteni a teljes 24/96-os anyagot, és analóg jellé alakítani, amit a hangszórók kapnak.
Ennek legszebb módja, ha egy DTS-HD képes erősítőre küldöd ki HDMI-n (erre eddig csak ez a VGA család, és pár méregdrága Auzentech/ASUS kártyája képes), de legalább is a hangkártya dekóderchipjéig eljuttatod, és onnan analóg jelként viszed tovább (ami a zajszennyezés miatt nem olyan üdvös, és ez esetben kell a még méregdrága hangkártya, ami akár üti egy ilyen VGA árát, ami képet is ad...)
DTS-HD-hez az SPDIF-et teljesen el kell felejteni, vagy HDMI-n bitstreamelsz egy DTS-HD dekóderes erősítőnek, vagy ha analóg jel is megfelel a gépháztól kezdődően, akkor olyan hangkártya kell, ami szintén képes harware-esen dekódolni ezt a tömörítést, illetve kompatibilis mindenféle PAP és hasonló szabvánnyal.
Ezek közül a VGA tűnik a leginkább költséghatékonynak, miközben a lehető legszebb módok közé sorolható, mert így a legkevesebb a kábeldarab (és alkatrész a gépben, drivercsomag a rendszerben...), és digitális a jel, egész az erősítő dobozáig.A softwares dekódolás csak a DTS-coret botja ki, vagy az egészet olvassa ugyan, de le is vágja 16/48-ra. Ha már ennyit kínlódtak vele, úgy sejtem ezt nem fogják eltörölni, hiába törték már fel a bluray másolásvédelmét réges rég, ha otthon készített biztonsági másolatot (vagy akár warezt, csak nem erre akarok kijukadni...) játszol le, akkor kell a PAP képes hardware, ami a másolásvédelem része. - Vicces, mi?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Akku 100% // Számla + Garancia //
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest