- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
-
Rebourne
aktív tag
Az alkotóelemek látszólagos hasonlósága nem jelenti azt, hogy a felépítés is ugyan az. A linkelt cikk elvi magyarázata releváns az előző konzolgenerációra is. Rögtön az első oldalon olyan különbségeket ábrázol, ami minden újabb kori konzolra érvényes, nézd meg a két képet. Amit te állítasz kb. így néz ki, mint ez az állítás: Az elefántnak van szíve, tüdeje és gyomra, ezek szerint az elefánt ugyan az, mint a flamingó.
Ami sajnos rossz példa, mert az elefánt és a flamingó között sokkal több a hasonlóság felépítésben, mint a Xbox 360 és a PC között*

* - Csak tipp.
-
pakriksz
őstag
Nem csak úgy írtam, utánanéztem(tudtam már rég óta) és tudom hogy van... Tessék mondd el miért nem igaz, cáfold meg hogy nem külön cpu van külön video"kártyával", külön rendszerrammal az x360-ban.
Nem kell semmiféle rendkívüli bizonyíték, nagyon sok helyen el lehet olvasni miből épül fel egy x360, csak a guglit kéne használni.
De segítek neked: Xenos [link] Valahogy nagyon két különböző chipnek tűnik (furcsa módon mintha a játékos pc-kben is így lenne), amin nem változtat hogy a slim változatokban egybetokozták a kettőt, de persze integrációról szó sincs. Ahogy a memória is bár fizikailag közös, közös címtérről szó sincs, ahogy a gamer pc-knél sem.
Ezek miatt, mivel az új generációban viszont minden integrálva van, sokkal nagyobb ugrás, mint a jelenlegi konzolgeneráció ugrása volt anno az az előttihez vagy a pc-hez képest. Ezért az előző generációnál még lehetett a nyers teljesítmény alapján hasonlítgatni, az újnál teljesen értelmetlen.
A cikk pedig az új generációról ír, és olvastam kb a megjelenésekor. -
winhate
őstag
-
DeathAdder
veterán
18k egy controller, 18k egy játék (és úgy sem egyet veszel), valóban tiszta apró pénz manapság PS4 -et venni.
Erről nekem full ez jut eszembe
[link] -
Blaise
veterán
-
Rebourne
aktív tag
A rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat igényelnek, és nem én jöttem a rendkívüli álltíással, hogy "Pontosan olyan felépítés mint egy átlagpc", ami persze nem igaz. Amikor először válaszoltam, még reméltem, hogy utánanézel a dolognak (többek között az elvi különbséget a #142-ben linkelt cikk is leírja), és belátod magadtól.
-
Zsmester89
őstag
Mielőtt okoskodna a sok tudatlan (akinek nem inge...), ezt olvassa végig: PC és konzol, avagy az új generációs játszma - Benne van minden, hogy miért jobb mint a csúcs pc-k s miért lesz még jobb egy darabig, stb..
-
pakriksz
őstag
-
Rebourne
aktív tag
-
pakriksz
őstag
Tehát fogalmad sincs az egészről, de már balgaságnak hangzik

X360: sima powerpc cpu(hasonló tudású mint egy akkori x86, csak más utasításkészlet), mellé külön egy radeon X1800-ból származó gpu, saját vrammal, és külön rendszer ram. Pontosan olyan felépítés mint egy átlagpc, processzor, külön rendszerram, gpu saját rammal, minden külön.
Ellenben az új konzolok: egyező cpu utasításkészlet, de a cpu és a gpu egybe van integrálva, közös címtér, közös ram.
Ez így nem igaz a legtöbb pc-re, legalább is amit játékra használnak, hanem a klasszikus a "minden külön" felállás van. -
Rebourne
aktív tag
-
pakriksz
őstag
-
Dilikutya
félisten
-
arty
veterán
-
winhate
őstag
Remek dolog ez a ps4 ... de inkabb maradok a hoki pc nel. Mivel mar ebben is x86 os szutyok van es nem risc proci ertelme sincs az egesznek.
Pc-s HW -ek sony design hazban ennyi. -
Zsmester89
őstag
Lecsapnék rögtön egy PS4-re, ha pl. lenne egy Mortal Kombat X

-
narumon
őstag
-
DiVaD
senior tag
-
Elims
veterán
Akkor kiderül,hogy meg szabad-e venni..
-
Jeanne d'Arc
addikt
Nem is olyan egetverően drága. Bár én inkább telefont veszek.
Majd ha 60k körül lesz akkor benevezek rá. 
-
BenHans
addikt
Jajj, pedig hogy ment a hiszti, meg az ország fikázása hogy óó hát ebben a retek országban jó ha feb végén megkapjuk de csak Afrika után....
Mert gondolom egyből földhöz kell csapni a PS3-at ha megjelenik a PS4 és ha kell Angliáig rohanni mert ott minden kolbászból van, meg amúgy is, ha ott finganak egyből nő a GDP, és a konyhai kisegítő 2év alatt milliomos lett...

Cikkhez: Jöhet!

-
krx21
nagyúr
Egyetértek... Azért a DriveClub-ot ne hasonlítsuk az AAA kategóriás MS adukártyával a Forza 5-tel... Azt majd a PS4-es GT-hez kell hasonlítani, avval van egy súlycsoportba... Amit remélek a GT-től majd az, hogy nem lesz az autók között modellezési, megjelenési különbség, hanem mind a több mint ezer autó (reméljük...) prémium kivitelezést kap... És persze a 60fps és a kiváló fizika is rendben kell hogy legyen...
Majd meglátjuk... Ami még nagyon várós az egy PS4-es Uncharted... -
vbalint77
tag
De a DriveClub/NFS-nél csak jobb a fizikája a Forza5-nek. Legalábbis videók alapján biztosan.
Amúgy megelégednék a GT-vel is PS4-en, de az még legalább 1 év
Nekem volt Forza4-em is, meg GT5-öm is, és szerintem is jobb a GT fizikája, de a GT6 demójé mégjobb, ezért kellett volna egy GT6 nyitócím PS4-re, akkor nem kérdés, meg is rendeltem volna... -
kovsol
titán
-
krx21
nagyúr
Hát nem tudom... A GT vezetési, fizikai modellje szerintem élvezetesebb, az már kérdés, hogy szintén elkapkodott fejlesztésről van szó és hagy kívánnivalót maga után... Pont ezért nem is baj, hogy nem hozza ki a Sony nyitó címnek... Majd megvizsgálják a Forzát és tudni fogják, mit kell űberelni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
keIdor
titán
-
krx21
nagyúr
Jó a Forza, de szerintem a GT jobb lesz PS4-re... És a többi exkluzív, pláne ami még lesz köröket ver a X1 felhozatalára... Persze ez szubjektív, de nekem nem jut eszembe 1 kiemelkedő, várós exkluzív cím az X1-től a Forzán kívül... Ráadásul szerintem (de nem legyen így) el van kapkodva a fejlesztés...
-
vbalint77
tag
-
krx21
nagyúr
-
kovsol
titán
-
Mercutio_
félisten
-
M@trixfan
addikt
Egész jól indul a PS4! Ha nem kéne megválogatnom mire költök akkor nagyon szívesen vennék egyet. Nekem hardver oldalról nem elég arra, hogy kizárólag konzolon legyen a játék, de kíváncsian várom az első Digital Foundry méréseket. Az egyébként teljesen érthető, hogy inkább az fps-t részesítik előnyben a felbontással szemben. Egy 50"-os plazmán 3 méterről nem nagyon fog meglátszani, de az fps-t és a késleltetést nagyon is lehet érezni. Projektoron nagyon kijön minden, ott azért kicsit szájhúzós ez a kérdés. Exkluzívokra leszek nagyon kíváncsi, ott nagyot lehet dobbanani a felépítéssel. Legjobban azt szeretném ha úgy mint a régi időkben nem lennének multiplatform címek egyáltalán és sokkal nagyobb arányban érkeznének exkluzívok a platformokra. Egy idő után úgyis olcsó lesz maga a gép.
-
Rebourne
aktív tag
-
a.sebi
őstag
Miert kell egy ps 4 hirnel a rohadt pcrol beszèlni? Ki a szart erdekel aki tuningolgatni fpsre maszturbálni, warezolni es dll filekat letolteni szeret szebb grafikáért cserébe az pct vesz, aki 5, 6 èvig kényelmesen vállalható graffal nyomulna az konzolt...fejezzétek már be ezt az ovis szar vitát...
-
gianni85
veterán
-
Mercutio_
félisten
Ez a volt az egyik foglalat egyik modellje ami a gyenge táp áramkör miatt nem bírta az APU-s procikat dolog úgy van előadva részedről mintha más gyártóknak nem lettek volna problémás modelljei.
Egyszerűbb, ha azt írod, hogy neked az is kell, hogy drága legyen valami, mert akkor hiszed el, hogy minőséget kapsz a pénzedért
-
Elims
veterán
Kíváncsi leszek a hibáira.Hogy lesznek az biztos..
Microsost rendszerrel??100%-os biztos nem lesz soha. -
Prof
addikt
A mostani konzoloknal kb felejtos volt jatekra, mert a jatekokat nem irtak meg ra. DE azzal hogy ilyen kb. PC belsejuek lesznek a konzolok szerintem valtozni fog ez a hozzaallas.
Plane, hogy egyre tobb MMO-t is akarnak konzolra athozni.
Valoszinuleg ok is tudjak, hogy sok mufajt pont ezert nem tudtak meg PC-rol elcsabitani, mert az iranyitas nem teszi lehetove.
Mas kerdes, hogy mindket nagy konzolgyarto erdekelt a PC iparban is (egyedul a Nintendo nem), az MS szivesen veszi a Windows licensz eladasokat, ahogy a Sony is a notebookoket. Bar valoszinu elobb utobb felhagy a PC-vel a Sony es leginkabb bill+eger tamogatas az MS-tol varhato, ahogy erre nemreg megjelent nyilatkozatban is utaltak. -
zz top
tag
Mi a helyzet az egér-billentyűzet támogatásával a játékokban? Olyasmit olvastam hogy felejtős..
Ezt most úgy kérdezem, hogy soha életemben nem volt semmilyen konzolom, és még csak a közelében sem voltam soha. Egyátalán rá lehet kötni ezekre? -
djg
aktív tag
-
krx21
nagyúr
-
MortalVenoM
tag
-
jocek91
aktív tag
-
SepTox
tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem ide tartozó kérdés ez konkrétan, de még soha nem volt konzolom és most gonolkodtam el rajta hogy veszek egyet csak annyira nem ismerem őket ezért az lenne a kérdésem hogy szerintetek a PS4 vagy Xbox one lenne a jobb választás!? (nem szeretnék lavinát indítani sry)
Előre is köszi a válaszokat!
-
jocek91
aktív tag
Ez jó hír
csalódtam volna a Sony-ban ha ebben az évben nem lett volna kapható nálunk, de így engem kilóra megvettek most a japcsik 
-
Rebourne
aktív tag
Jah, a pármilliós USA+Nyugat-EU-s kezdőkészlet után különalakulatot kellett bevetni, hogy a Magyarországi párezer gépet is legyártsák.
(gyk.: szarkazmus)
-
MortalVenoM
tag
úgy néz ki, h jól meghajtották a kínai egyetemistákat, ha ennyi plusz gépük van
-
joysefke
veterán
-
djg
aktív tag
Ps3-as játékok kompatibilisek lesznek?
-
djg
aktív tag
-
S4ND3R
tag
-
gianni85
veterán
-
djg
aktív tag
Igen, azért írtam, hogy örülök a hírnek, mert pont arra lettem volna kíváncsi a napokban és ebből kiderült.
A kérdés, hogy kell-e hozzá az a talp rész hogy állítva lehessen, de szerintem az csak egy plusz biztonsági dolog. Most a ps3-at ilyen nélkül használom, nem tud eldőlni, de ps4 nem volt még a kezeim közt, nem tudom mennyire stabil a láb rész nélkül.
-
BlackSoft
addikt
-
Dany007
veterán
Jó, egyetértek a táppal is. Lehetne fogni 20-30 között is minőségit. 550 is elég.
Anno 2007-ben chieftek 550-est vettem 20 vagy 25k-ért. 3 év után megadta magát. Persze nyúzva is volt rendesen. Úgyhogy a márka kiesett. Ezért gondoltam valami komolyabbra. FSP Aurum-ot néztem még ki. Arról jókat olvastam. -
kovsol
titán
miért kell mindig konzol vs pc vita?
Mindenki azt vesz amire vágyik. Nekem van mind a kettő és szerintem jól megférnek egymás mellett.Van aki csak meló után hazamegy és játszani akarpár órát. Nem akar driverekkel szivni, OS t állitgatni stb amo pc vel kár. Csak egy céleszköz kell neki. Vesz egy konzolt és boldog.
-
djg
aktív tag
Ésszerűbb, bár még a vga-n nem is biztos, hogy spórolnék. 7950 és 7970 között azért jócskán van különbség. 7950-et már alulról súrolja a 7870 is.
A tápból viszont ilyen géphez lazán elég 500-550W, pl. egy FSP, Sharkoon, Tt minőségi belsős fajta is lazán megvan 20k-ból.
Ramból meg játék kb. nem profitál 1600mhz fölöttiekből. Most 2x4, később még 2x4 is ha kevés.A maradékból 1-2 év múlva upgradelsz vga-t és megint jó vagy.
Én ezt tenném.
-
Dany007
veterán
De mit nem értesz ezen?
A csúcsVGA-k amiről a #63 hsz is beszélt 180-nál kezdődnek. Egy 7970 nem csúcskategória. Max felső.
Erre leírtam, hogy azt akkor se vennék ha lenne rá, mert annyira durván túl van árazva a teljesítményéhez képest. -> ebből jött ha már teljesítmény / ár-érték arányt nézzük akkor reálisan nézve egy 7950-es érné meg. Mert az kellően olcsó és teljesítményben sincs annyira elmaradva a 7970-től mint amennyivel olcsóbb.Próbálok ötletelni, figyelembe venni az ajánlásokat / ötleteket.
@Peter13:
Na ez meg a másik. Ezt mondjuk már korábbi hsz-ben felhoztam. Hogy az összerakott konfigban nincs se HDD se ODD se ház, se OS. Én is PC-s vagyok, de el kell ismerni, hogy a PS4 egy gamernek mondott PC-hez képest igen jó árban van.
-
sagem
addikt
Ez tökéletesen így van x évig, aztán már nem lesz annyira látványos a változás, plusz a nagyon-nagyon állkoppantós dolgokat általában a belsős, exkluzív címek hozzák (ezt említettem is), nem a multiplatform dolgok (ami a dömpinget képviseli). Pl. a GTA V a jelenlegi konzolok utolsó nagy dobásaként nem elsősorban a grafikával nyűgözte le a világot (fejlődött az is persze), hanem a mérhetetlen tartalommal, részletességgel, legalábbis szerintem. Szóval az idő nekik dolgozik..egy pontig, de 4-5 év után ne várjunk tőlük nagy csodákat, legalábbis olyat ne amit az akkori PC-k ne tudnának (az már más kérdés, hogy milyen áron
) -
joysefke
veterán
-
keIdor
titán
-
Peter13
senior tag
Egyébként nekem az szúrt szemet, hogy az általad vázold költségekben nincs operációs rendszer, te "csak" a vasat nézted, és már úgy is elég komoly érvek szóltak a konzol mellett...márpedig legózott géphez OS nem jár, és ha ezt is belevesszük, akkor bizony tovább billen a mérleg nyelve a konzol felé (költséghatokényság szempontjából).
Mondom mindezt még mindig PC-s kocka gyanánt... -
joysefke
veterán
Már megbocsáts, de össze vissza zagyválsz, csúcskártyák 180E-ért, meg 7950 egy mondatban stb
40+E-es alaplap stb...Első körben ezen a listán kéne végigmenni:
-Eldönteni, hogy mekkora időtávokban gondolkodsz (fél év-év-két év, azon túl?)
-Milyen igényeid vannak
-Egy videókártyával akarsz éveket lehúzni, vagy hajlandó vagy évente a használtpiacon keresztül lecserélni
-Mennyi pénzed van rá, aztán azt az előző pontokkal összeegyeztetni.-Ha hajlandó vagy aprón cserélgetni a VGA-t, procit, akkor a középkategóriás cuccok fogják a legalacsonyabb amortizációs költséget termelni.
-Ha erre nem vagy hajlandó és csak a boltból vásárolt játszik, akkor megérheti az igényeid figyelembevételével venni valami erősebb cuccot és azt éveken keresztül nyúzni.
J.
-
djg
aktív tag
Szuper hír, akkor még meg is lephetem magam karira egy ps4+watch dogs kombóval

Pont arra lettem volna kíváncsi, hogy a ps4-et lehet-e állítva használni, mert valahol azt olvastam, hogy az xbox one-t nem lehet majd.
Most a ps3 állítva teljesít szolgálatot már vagy 4 éve hiba nélkül, de ahhoz nem vettem ilyen alá való bizgentyűt.
Ehhez kell, hogy stabil maradjon, vagy jó lesz az nélküle is? -
drkbl
őstag
Ezeket a "digitális formában vásárolható meg" játékokat hogy lehet kölcsönadni havernak?
-
Dany007
veterán
Lehetséges. Ez már egy ésszerűbb alternatíva.
Kivenném a 8350-et és betenném az eggyel gyengébb változatát. Tesztek alapján még az is kellően erős. Viszont spórolnék bő 10k-t rajta. Aztán a 7970 helyett mehetne bele a 7950. Itt spórolnék még 40k-t.
Okés, az alaplapból is lejjebb vehetünk, nem feltétlenül kell 40-ért... Talán 30-35-ért is találnék olyan chipsetes deszkát nem Asrock-ban. Az még 5-10k mínusz. Tápból max egy 10-est lehetne spórolni. Annál lejjebb táp esetében semmiképpen sem adnám.
Tehát összesen ott tartunk, hogy 250k - 10+40+10+10 vagyis lenne: 180k a gép, pont ahogy írtad. És akkor lenne egy jó cpu, kellemes közepes vga, amit egy max két év múlva a köv. genercáió közepére lehetne cserélni kis ráfizetéssel.@UnSkilleD:
Igen, pontosan erről volt szó korábban is. És nincs is ezzel semmi gond.
@MaUser:
Nos, egyrészt megmaradtak bennem a régi emlékek erről a márkáról, amit Keldor papa is említett az imént.

Másrészt a tavaszi "tapasztalat" nagyon negatív volt. Utána olvastam és bár lehet csak az az egy foglalathoz gyártott deszka, de nagyon szarul sikerült. Más, külföldi fórumokon is rengeteg problémát jeleztek vele.
Pedig már tényleg azon voltam, hogy kipróbálom az Asrock-ot mert brutál olcsó...
Egyszerűen úgy vagyok vele, ha nem tudok az egyéni preferenciáimnak megfelelő gépet összerakni, mert mondjuk épp nincs rá még annyi, akkor nem rakok. Ilyen egyszerű. Nem kényszer ez nekem, hogy mániákusan keressem a legolcsóbbat. Ha nincs rá nem veszem meg, tovább gyűjtök. Aztán majd pár hónap múlva meglesz rá. -
MaUser
addikt
Nyilván az egyéni preferencia, de amikor az Asus eladásai évek óta zuhannak, még az Asrock a semmiből feltört és pl. a minőségi iránti elkötelezettségéről oly kevéssé ismert Japánban a második legtöbb eladott lap Asrock, akkor azért érdemes átgondolni a helyzetet.
Ráadásul nem párezer a difi, hanem 65k kapásból és még bőven lehetne lejjebb faragni.Egyébként biztos lehetesz abban is, hogy a Sony a PS4 esetén nem "túlórázik", a legolcsóbb olyan alkatrészek kerülnek bele, amik kihúzzák a kért szignifikancia szint mellett a gari idő végéig és kész.
-
UnSkilleD
senior tag
-
keIdor
titán
Én csak az Intelt ismerem, mert a Conroe (Core 2) óta nem volt AMD-m, nem is követtem annyira a másik oldalt ott mi van.
Persze nem is mondtam, hogy ROG-ot vegyél, mások is a szempontjaink. Nálam ha 2 évig megvan egy hardver az erősen rekord már, meg nem is Magyaro.-on élek már, belefér a 250€-s lap. -
djg
aktív tag
-
TiX
csendes tag
-
Đusty
addikt
-
Peter13
senior tag
Ebben nem értünk egyet, bár nincs konzolom, és PC-skocka vagyok. A konzolban az a durva, hogy az idő nekik dolgozik. Ahogy tanulják a hardvert, úgy jönnek ki egyre durvább dolgok rá. Én csak PS2 és PS3 esetében láttam ezt személyesen (ismerettségi körön belül), de néztem mint a vetmalac hogy mit ki nem hoztak anno a PS2-ből, és amit meg PS3-ra csináltak a végén (lásd pl a sokat emlegetett Uncharted) vagy csinálnak most is (moziban film előtt toltak egy előzetest - csak néztünk), attól konkrétan leesik az állam. (egyébként biztos XBOX-ra is érvényes, csak azt nem láttam testközelből...)
Szóval igen, a hardver avul, szélsebesen abban is, viszont még mindig fix, és erre bizony egészen más szabályok érvényesek (és voltak mindig is, vissza lehet menni egészen C64, illetve azt követően A500-as időkbe is, volt mindkettő, ott is durva dolgok voltak a végén). -
Đusty
addikt
-
joysefke
veterán
Teljesen igazad van én GTX660OC-t vettem 45-ért, majd most fél évvel később kihasználatlanság miatt eladtam 40-ért. 5E-t buktam rajta fél év alatt, közben fél évig volt egy középkategóriás VGA-m, FHD-ben a maximumhoz képest minimális kompromisszumokkal tudtam játszani. Ez a GTX 660OC majdnem a GTX580 szintjét hozza lényegesen-lényegesen olcsóbban. Tehát egy (igazi) generációval lemaradva a közép kat is majdnem annyit tud mint az előző felső kat, csupán sokkal kevesebbet bukik az ember, arról
nem is beszélve, hogy a közép kat VGA kissebb valószínűséggel halálozik el mint a felső kat, kevesebbet eszik és hűtéstől függően általában kevésbé zajos is...
A következő VGAm valszeg egy 7950-es vagy valami azzal egyenértékű lesz, ha végre adottak lesznek az önfeledt játék feltételei.

J.
-
Dany007
veterán
Ez egyébként egy igen jó ötlet. Az egészet is meglehetne venni használtan itt a HA-n, meg is néztem, durván 180-ból már kijönne az a konfig amit az előbb 250-ért raktam össze. Tény.
De nem is csúcs VGA-ról beszéltünk.
A 100k-s 7970 ami 2012 januári, az ma már közel sem csúcs. A csúcs az 180k fölött kezdődik, de az meg már tényleg nem ér annyit teljesítményben, mint amennyivel többe kerül. Talán még a 7950 érné meg akkor a legjobban, mint középút. Olcsóbb is és annyival nem gyengébb.Az az igazság a 7870-et nem is néztem. Így nem tudom mit tud, mennyiért. De mindjárt rákeresek.
Most megnéztem, kb 40%-kal lassabb, mint a 7970 és kb 50%-kal olcsóbb. Szóval ár teljesítmény arányban tényleg jobb, igaz kb 10%-kal jobb csak.@Keldor papa:
Én is így gondoltam... Illetve sok helyen ezt hallottam. Aztán betévedtem az FM2-es topikba. Mikor a Tinityt vettem tavasszal...
Na ott annyi és annyiféle szopást mint az Asrock alaplapokkal volt még máshol nem láttam.
Pedig már hajlottam rá én is, de áldom az eget, hogy ismét az Asus-t választottam.
Egyébként én is Asus / MSI párti vagyok ha tehetem.
Meg egyszerűen olyan összegről beszélünk meg olyan időtávról (ugye 5-6 év) ahol nekem nem éri meg pár tizessel olcsóbb konfigot összerakni. De én se vennék azért ROG-os csúcs alaplapot, csupán olyat amiben azonos a chipset a csúcs alaplapokkal. De jóval olcsóbb persze. FM3+ lapoknál is lehet ROG 80-90 ezres lapot találni ugyanazzal a 990fx chipsettel, mint a kardfogú 40k-s Asusban is van.
-
Def26
félisten
-
Đusty
addikt
-
keIdor
titán
-
Đusty
addikt
Srácok ez visszafelé kompatibilis, azaz PS3 játékok futtathatók rajta?
-
keIdor
titán
-
joysefke
veterán
-
Gainka
őstag
Meg osztom màr én is a gondolataimat.
Szerintem neked az a bajod hogy azthiszed hogy 2-3 év mulva dobhatod a 100 ezer forintos vga-t mikozbe el is lehet azt adni kipotolod es johet az uj vga. Sokan igy csinaljak sőt szerintem mindenki. Ne haragudj am szerintem tulzàsokba esel tudom mindenkinek màs az igénye meg elvàràsa de na mindegy . én ugy vagyok vele hogy inkàbb a közép kategoriàbol veszek "sűrűbben"vgat mint csucsot 10 évente. ph forumon is mindig irjàk csucs vga mindig bukta. procit kell nagyot venni es 50-60 ert vgat 2-3 évente ugy hogy az előzöt eladod. igy is ràfizetős mindig de jobban megéri mint 5 év mulva kinlodni a màr elavult vétel koraban 100 ezer forintos vga val amit persze mar eladni sem tudsz. és azért ne mond nekem hogy a 7870 el nem lehet nagy grafoval full hdba gamelni.sry telorol vagyok.
serk: azt hozzà tenném még hogy ha ilyen igényeid vannak szentem ne vegyél konzolt
-
Dany007
veterán
Ipon-ban dobtam össze. Tény, hogy nem a legolcsóbb hely.
"- Asrock lap -25k"
Bocs, de inkább túlórázok pár órát, de akkor se vennék Asrock lapot ha 35k-val lenne olcsóbb. Nincs az a pénz amiért ezt a márkát venném. A többi meg jelentéktelen különbség.
Nyilvánvaló, hogy alaplapból se fogom a legolcsóbbat a leggagyibb chipsetest választani. Mondom én 5-6 évre tervezek és nem fogom mindenből a legalsó lehetőséget választani csak azért, hogy pár tizest megspóroljak.
Ráadásul játék szempontjából az i5 4430 biztos, hogy nem gyorsabb.@FarcryX:
Engem a multi nagyon nem mozgat meg. Az csak egy lehetséges plusz. Már rég nem nyomom ezt az ipart ilyen nagyban. Sajnos... Nálam a játékélmény nagyobbik részét a grafika teszi ki. Nem véletlen, hogy mióta nem mennek csak mediumon vagy még azon se az újabb játékok nem játszottam eggyel se.
Ez van, inkább kivárok és majd akkor ha lesz olyan gépem.Egyébként az egész "vita" - inkább beszélgetés - abból indult ki, hogy én olyan gépet szeretnék, ami 2-3 évig minden aktuálisan megjelenő játékot min.40 fps-sel 1080p-ben tol maxon vagy közel max grafikán - AA nélkül persze -. Erre írtam a ~ 250k- költséget PC esetében (megjegyzem HDD, ODD, és ház nélkül!). Erre mondták, hogy húh minek ilyen drágán hiszen 128 meg 150k-s gépen is lehet fullon játszani. Hát pedig szerintem nem. Vagy ha ma még igen, jövőre vagy azután már biztosan nem.
De abban igazat adok, hogy 2-3 év múlva már a konzolok se fogják hozni a fullos grafikát és PC-n megint csak jobb lesz a grafika...
-
Keksz03
senior tag
Teljesen baráti az ára, ennyiből egy értelmes gamer konfig nem jön ki, főleg nem fog sokáig tartani!
A kontroller nem olcsó, de nézzük már meg jobban, egy Logitech gamepad sem volt éppen olcsó, ezen meg tapipad stb van, gyanítom nem fog 3 hét után elkopni, nem értem a sírást...
A játékok árai biztos 10-15 körül lesznek, PC-re általában olcsóbbak, de amennyire én tudom itt is vannak akciók/leárazások, csak meg kell csípni őket! Nekem 58 játékom van Steam-en, legújabbtól a pár évesig, ezek mellett is akad bőven Origin, Uplay és Blizzard játékok, pedig nem költök sokat...van karácsonyi, halloween vagy épp summer sales mindenhol, akkor kell játékot venni és akkor nem vág földhöz!
A megjelenési dátumnak meg különösen örülök, pont lesz 1 hónap h mindenki utánaolvasgasson h vannak-e konstrukciós hibái a gépnek, ha nincs és kell neki akkor meg pár hét és megveheti teljes nyugodtsággal!
-
Rebourne
aktív tag
-
MaUser
addikt
De most viccen kívül, ez milyen konfig? Ugyaninnen legalább 2 év garral minden (mellesleg kicsit gyorsabb is):
- i5-4430 -5k
- Asrock lap -25k
- ram -7k
- másik corsair táp (gs) -15k
- olcsóbb 7970 -8kAzaz mindjárt nem 252, hanem 187, ez meg kb. a PS4 + ami kell hozzá. Azt meg, hogy ez mennyire lesz várhatóan tartós talán jól mutatja, hogy a három éve vett i5-2500k/16g ram/128GB SSD/GTX570 "bélhez" azóta sem éreztem szükséget hozzányúlni. Leggyengébb láncszem így három év után az 570, aminél a metro ll-nél jött elő, hogy fhd-ben very high-on már csak 3x fps van. Igaz némi beállítási mókával gyakorlatban észrevehetetlen képminőség csökkenésssel meg újra 40 felett... Ezért meg minek VGA-t cserélni?
-
sagem
addikt
Világos persze, ár/érték arányban a konzolok tartósabbak, csak úgy tűnt hogy te "kényes" vagy a minőségre, s az egy idő után kopni fog óhatatlanul. Gyakorlatilag mindkét megoldás kompromisszumokkal jár. Én szerencsés vagyok, mert már annyira "kiégtem" hogy az AAA játékok kevésbé mozgatnak meg, a többi meg nem eszik olyan sokat

-
Dany007
veterán
Ez is benne van a pakliban persze.
De azért nézd meg mondjuk a mostani GTA5 grafikáját boxon, meg nézz meg egy SA-t boxon. Vagy mondjuk random NFS játékot ami kijött mondjuk 2006-ban boxra meg kijött 2013-ban ugyanarra a boxra vagy PS-re.
Azért van különbség nem kevés.
Jó, persze a PC-s grafika előrébb jár, de sajnos a PC-s grafikát a konzol is visszafogja, ráadásul a PC-s grafikához arányaiban sokkal nagyobb és drágább hardver kell, mint amennyivel szebb grafikát ad."ezt a PC is tudja, csak ki/be kell kapcsolgatni a grafikai beállításoknál ezt-azt)"
Igen, a 3. év után ez így szokott lenni nálam is PC-n.

-
sagem
addikt
Ok, de a most kijövő konzolokkal sem fogsz "full" grafikát kapni 3 év múlva (persze, lesznek szuper belsős fejlesztések, de most a multi címekről beszélek), addigra beéri őket a PC-s piac. A konzolok is avulnak, mint ahogy a mostani csúcs PC-k is "csak" közepes teljesítményre lesznek képesek x év múlva.
Te abból indulsz ki, hogy megveszed xy konzolt, és akkor 7 évig a lehető legjobb grafikát kapod, de ez nem így van, 7 évig az adott HW-en elérhető legjobb grafikát kapod (ezt a PC is tudja, csak ki/be kell kapcsolgatni a grafikai beállításoknál ezt-azt), közben a világ fejlődik, s a lehető legjobb grafikát éppen az aktuális csúcs-ragadózok szállítják, nem a több éve piacon levő cuccok

-
Dany007
veterán
Ez világos. De engem inkább érdekelne az ár / érték / tartósság mutató.
Mert okés, hogy most el lehet gémelni a 128k-s gépen is új játékokkal közepes-high grafikán 1080p-ben, de mi lesz 3 év múlva?... Vagy több..
Mindenki a VGA-t "szapulja", hogy mért kell a 7970. Na most itt a PH!-s teszt -> [link] Crysis 2 alatt ultra beállításon 1920-ban a 7970 mindössze 35fps-t produkált. És még AA se volt ráadva - mert a többi tesztnél azt külön jelezték is -. Akkor meg miről beszélünk? És ez csak egy Crysis 2.@Keldor papa: A 4K tévére még várok 6-8 évet asszem.

-
keIdor
titán
-
Rebourne
aktív tag
Mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér. Lehet 128k-ból jó minőségben, 60 fps-sel gémelni PC-n. Ha van pénz, akkor lehet drágábbat venni, de ebben az esetben az ár önmagában nem kérdés, hanem az ár/teljesítmény (ár/érték) arányon kell morfondírozni. Az érték pedig relatív. Valakinek az az érték, hogy nem kell gondolkodni ilyen kérdéseken. Az vesz konzolt

-
Dany007
veterán
No, így már mindjárt más, ugye?

A 8xAA nem kell. De egy 2-4x-es igen. És mondom, magát a gépet 5-6 évre tervezem, ahogy eddig is így vásároltam gépet. Tehát ha azt a 250k-t leosztod 6 évre, kijön, hogy évi 41k a gép.
Egyébként csak az a gond, ha már most sima high-on tolot a Crysis 3-at, akkor mit csinálsz majd 3-4 év múlva? low-mid? Szal érted...@Keldor papa:
Lehetséges. Ezért mondom, hogy ki kellene próbálnom, mielőtt elítélem a konzolos 30fps-t. : ) A felskálázás meg... hát ja. Csak mivel 42-es a tévé, ott azért már jó ha minél nagyobb a felbontás. Vagy épp üljek messzebb... : )
-
keIdor
titán
-
Raysen623
veterán
Örülünk Vincent?

-
Z10N
veterán
"az előbbi felsorolás kiegészül a Killzone: Shadow Fall vagy a Watch_Dogs című alkotással"
Sokkal jobban hangzana, ha ÉS lenne ott
Viszont, hogy nincs benne a csomagban a talp resz az gaz. Az a 18k-s kontroller is egy kicsit huzos. Igy ~160k lesz egy kezdo konfig. Mindenesetre orvendetes, hogy a $ONY-nak mi is normalis piacnak szamitunk, nem ugy mint Ma$ cegeknek. Varjuk! 
-
Novai
tag
-
Dany007
veterán
Hát de bammeg
Szerinted a Crysis 3-nak nem kell? 
Mondom a cél min 40fps full grafika 1080p 3 év múlva is minden játéknál! És nem 3 évre tervezek egy ilyen gépet, hanem minimum 5-7 évre. Ha innen nézed akkor meg már végképp nem sok a 250k.
Legutóbb 2007-ben vettem gépet szintén olyan 280k volt összesen, ebből már akkor is 100k volt a VGA. Elvoltam vele idén tavaszig. Persze akkor már nem tudtam a legújabb játékokkal küdni, mert még a GTA4 is akadt. A Crysis 1 + wahead még el-el futott, de a Crysis kettő már necces lett volna... Úgyhogy ennyit erről.
Úgy lehetne még sokat spórolni, ha a fenti alkatrészeket használtan venném meg.@IreN!CuS:
Mondom, lehetne mindenen spórolni egy picit. De még úgy is csak ~ 20k környékén lenne olcsóbb. Ha a VGA árát megvágod a felére, akkor igen! De azt meg megnézném, hogy tolsz egy most 50k-s VGA-val 3 év múlva fullon egy akkor megjelenő AAA-s játékot.

Ja és a 42k-s lap meg azért kell mert Asus meg mert 990-es chipset van benne. Plusz a tesztekben igen jókat írnak róla. Ennél kb 2 pár ezerrel olcsóbb 990-es deszka van (legalábbis az iPonban).
-
IreN!CuS
őstag
-
Dany007
veterán
AA-ra nem is gondoltam minden esetben. : )
De nézd meg, most összepakoltam nagyjából azt amire gondoltam az előbb és láss csodát, pont 252 ezer lett a végösszeg.

Na most ez szvsz egyáltalán nem túlzás. Persze, kilehet hozni olcsóbban is, csak nem szeretem mindenből az olcsóbbat venni.
Lehetne az olcsóbbik procit is venni, lehetne olcsóbb alaplapot is. Ezzel lehetne 10-20k-t spórolni, de aztán ennyi. A ram az jóformán az egyik legolcsóbb a megadott feltételek alapján - kingmax meg hasonlók szóba se jöhet nálam -, a táp meg szintén nem drága, azon nem szabad amúgy se spórolni. A VGA is a 2. legolcsóbb a 7970-esek körében.
És akkor még mindig nincs benne maga a ház - amibe rakom - plusz egy SSD, esetleg ODD - de ez mondjuk nem kell.És akkor ezzel talán(!) 3 év múlva is tudok maxra húzott játékkal játszani min 40fps-sel újonnan megjelenő játékokkal is. Szvsz ez nem túlzás, de persze nem is a lehetséges legalja.
@gianni85:
Az elég ütős húzás lenne. Hallottam már róla én is elméleteket. Van benne ráció.
-
gianni85
veterán
-
Dany007
veterán
Nem monitor nem volt. Az van. Illetve 42-es LCD.
"Elfogatható FPS 40 felett, akkor szoktathatod magad a konzolos 30-hoz."
No igen, ezt mondjuk ki kéne próbálni az az igazság.
Az akadozásra meg a microlag-ra mocskosul kényes vagyok. Idegesít. Úgyhogy ja, vásárlás előtt azért ki kéne próbálni.@gianni85:
Hát ha nem tud 1080p-t az új konzol random - bármelyik - játékkal akkor az eléggé gáz. Ha a konzol miatt akkor nekik, ha a játék miatt akkor meg azok fejlesztőinek... Így nyilván máris felejtős a dolog.
A Kaverivel én is szemezgetek. Most A10-5800k-van. És igazából megvagyok vele elégedve, mert ugyanazokkal a játékokkal tudok játszani - nagyjából azonos minőségben is - ,mint anno a C2D +9800GTX-szel. Viszont cirka 100W-tal kevesebbet fogyaszt az A10. A Kaveri mellé én nem vennék dVGA-t. Annak épp az a lényege, hogy lesz egy erős proci, erős igp-vel. Esetleg dual-ban érné meg. De ha már játékra akarok PC-t akkor minimum azt az Fx-8350-est venném valami 7950-es VGA-val vagy esetleg 7970-nel, bár az már mocskosul drága. És akkor van egy gépem amivel pár évig nem kell kompromisszumot kötni.Viszont a PS4-et meg egyszer kell megvenni és akkor hajrá. Jó ha a 30fps zavaró és csak hellyel közzel lesz 1080p támogatás a játékokban akkor felejtős az egész, persze. Fogalmam sincs milyen a 30fps konzolon. PC szar. Épp elmegy valamire. De 40-45 alatt már nekem zavaró. 1080p hiányát minden játékban meg hihetetlennek tartom 2013-ban.
-
Rebourne
aktív tag
De, túlzásba estél, ha 250k-ért állítottál össze gémer PC-t
Ha csak a következő 2-3 év a szempont 150k-ba is beleférsz Radeon 7870 GHz GPU-val, de mint írtam 128k is lehetséges 7790 2GB os GPU-val. A legmagasabb beállítás a játékokban, főleg pl. az SSAA hülyeség jelenleg, az észerűség határán felül van. A konzolok se fognak ilyet tudni. -
gianni85
veterán
Ezzel csak az a baj, hogy itt vannak az új vasak, és még mindig nem fix az 1080p és csak 30fps-re hajaznak.
Úgy látszik mi most cserélünk... én világ életemben konzolos voltam, és a PC-m gyenge volt, de most beújítok. Majd jöhet a konzol újra, ha a felére csökken az ára.
Én most raktam össze a gépet ami az adatlapomon van, leszámítva a gyors RAM-ot, tekinthetnénk HTPC-nek is. Januárban csere egy Kaveri APU-ra (direkt FM2+ lapot vettem) meg GPU bele, és a PS4 árán, (vagy picivel alatta) megvan a gamer PC. -
do3om
addikt
-
sagem
addikt
Nem tudom egyesek mit lovagolnak az áron, én még emlékszem azokra az időkre, amikor a Playstation 1 debütált itthon, az sem volt olcsó..de továbbmegyek, már a Super Nintendo is hatalmas pénzekbe került anno.
Ez a nyitó ár szerintem szerencsére maradt az előző generáció ársávjában, nem mondom, hogy olcsó (nekünk, egy jobban kereső nyugatinak ugye..), de ha azt nézzük, hogy sok okos telefon drágább egy éppen csak most debütáló csúcs konzolnál akkor szerintem nincs miről beszélni...

Aki sokkalja az vár fél évet és megveszi akkor, nem muszáj mindent a debütáláskor beszerezni

szerk: @joysefke: bocs, nem neked akartam címezni

-
Novai
tag
-
joysefke
veterán
A kontroller ára brutális , 18K....
Ezek megvesztek. Szvsz a konzol nem konzol két kontroller nélkül, mert ugye az egy gép előtti Co-OP játék az a feature amivel megkérdőjelezhetetlenül, vitán felül többet tud a konzol a PC-nél. Szal az értelmes kiszerelése (két kontrollerrel) 160E-be kerül...
Arről van esetleg infó, hogy a második csatlakoztatott kontroller lehet-e esetleg az X360 kontrollere?
J.
-
Dany007
veterán
De nemigazán számít...
Lehet én azért látom ezt ennyire olcsónak mert alapvetően PC-s vagyok. Sose volt konzolom. És én abból indulok ki, hogyha játszani akarok, akkor PC-t veszek. Okés, oda csak kevés játékot vásárolok meg... de még így horribilis az árkülönbözet.
Most, hogy láttam a GTA5-öt Boxon, megjött hozzá a kedvem. De a jelenlegi APU-mon (amit csak HTPC-nek használok) még a GTA4 is döcög. Szal összeraktam magamnak egy gépet csak a gépet ház és monitor nélkül, amivel már biztosan elfut mondjuk egy GTA5 vagy Crysis 3 1080p-ben és max - majdnem max - grafikán. A végösszeg olyan 250k körül volt. És egyáltalán nem estem túlzásba. Az a verzió 310-nél állt meg.
Szóval 250k és jobb esetben 2-3 évig tudok minden játékkal 1080p-ben full vagy majdnem full grafikán játszani. Elfogadható fps-sel. Ami mondjuk nálam 40 feletti.Namármost ha 130-ért megvenném a PS4-et, még mindig maradna cirka 120k-m amiből játékot vegyek és még így is csak a korábban említett PC áráig jutottam el. Amit elvileg ~ 3 éven belül fejleszteni kéne.
De ha azt vesszük egy kedvenc játékkal - mondjuk GTA5-tel - én simán eljátszok 40-50 de akár 100 órát is (Vice City és SA-ból következtetve) akkor már mindjárt más a leányzó fekvése. Ergo nem fog kelleni annyi játék olyan rövid időn belül. Sőt, még hozzájön, hogy mivel dolgozok / gyereket nevelgetek, ezért játszani időm csak szigorúan este 10 után van 1-3 óra amíg bírom ébren.
Csak azt akarom mondani, hogy elég lenne 3-4 játékot venni amivel simán el lennék fél évig is... Szal ha mondjuk 15k egy játék, de legyen 20k - bár az már tényleg rohadt sok - veszek 3 játékot meg a PS4-et és kiadok így 130+3x20= 190 ezret akkor még mindig 60k-val kevesebbet költöttem, mintha PC-t veszek, megvan jó fél éves szórakozásom (ha a multit is belevesszük akkor jóval több) és a géphez se kell nyúlni még legalább 5-6 évig. És még a lelkemnek is jót tesz, hogy minden legális. : ) -
MaUser
addikt
-
Spancho
senior tag
Már a szemem előtt látom a sok tizenévest akik december közepétől a Media Markt-ban fognak lakni és egész nap a kiállított PS4-et nyomkodják.

-
gianni85
veterán
pontosan, és ugyanott vagy. Vagy veszel egy alap PC-t (akár lapos) és egy konzolt, vagy egy erős PC-t. Egyéni preferenciák/igények dönthetnek.
(#29) Dany007
2év után csökkentett áron inkább mondom, hogy megéri. Addigra talán a játékok árai is mérséklődnek. Generáció elején általában magasabban nyitnak a játékok -
Dany007
veterán
Szvsz ez nem rossz ár. Főleg ha vesszük az előző generáció élettartamát simán megéri. Talán már ma se lehet olyan PC-t összerakni, ami gond nélkül min 30fps-sel futtatja azokat a játékokat 1080p-ben. Hát akkor mi lesz majd még pár év múlva.
Már csak az a kérdés, hogy a bejelentett megjelenő játékok vajon már "PS4-es grafikával" fognak jönni vagy csak egy mezei PS3 szintűvel. Tehát lehet-e majd érezni hogy új generáción vagyunk...
Mondjuk egy GTA5 kijöhetne PS4-re turbózott grafikával (ami már boxon nézve se volt gyenge).
Mert azért jövőre ha lecseng a karácsonyi őrület és a nyitóár is esik picit lefelé még el is gondolkoznék egy ilyenen... -
DudeHUN
őstag
Ott a PS+ meg a Live ingyen játékok. Plusz most már szép akciók szoktak lenni itt is digitális formában. Mindegyik platformon mocskosul sokat költesz, ha játszani akarsz.
(#27) vivanto -re akart válasz lenni.
-
vivanto
tag
-
bear_
aktív tag
-
gianni85
veterán
-
velizare
nagyúr
-
DudeHUN
őstag
Kit érdekel, hogy milyen felbontásban fut a játék. Persze lehetne egy 400W-ot zabáló 10+kg-os monstrum 1000 dolcsis áron. 128 ezer. Itt a kezem pacsit bele. Amíg a Naughty Dog és a többiek fejlesztenek exkluzívan a gépre, kell egy a tévé alá a következő évekre. Remélem 13-án már itthon lesz a polcon
Elég régóta teszem félre rá a dellát.
Nextgen NBA 2K14-ra is kíváncsi leszek. Állítólag más lesz, mint a PC és kurrens konzol verziók. Ha igen, akkor ő megy a géppel a kosárba. -
Rebourne
aktív tag
Monitor nélkül simán össze lehet tenni összetenni fullhd játékos PC-t 128k-ból, saját válogatásban, akciós alkatrészeket lesve meg pláne, de ez olyan téma, amit kár volt felhozni. Mindenkinek más a véleménye, hogy mi a fullHD képes PC, és ráadásul már azt is tudni, hogy a PS4-en is csak felskálázva fog menni néhány játék megjelenéskor, pl. a Battlefield 4.
-
BlackSoft
addikt
PC-re is megveszek mindent, amivel játszom, ettől függetlenül a többség egy fillért sem ad játékokért semmilyen eszközön, ezt mindenki tudja.
Nincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne feltörve a PS3, XBOX360, PSP konzolja, még néhány eredeti játék mellett sem. Míg pl egy ember elmegy megvenni a GTA V-t, addig másik 25 letölti. De ez szerintem nem titok.
-
gianni85
veterán
-
Dilikutya
félisten
Nem is drága. Ennyiből évekig stabil fullHD-t elbíró játékos PC nem születik. Más kérdés, hogy se a Sony, se a Microsoft nem a konzoleladásokból él, hanem a konzolok után járó jogdíjakból, amit a kiadók fizetnek a rájuk fejlesztett játékok után.
BlackSoft:Játékot venni rá ugye nem alternatíva?
-
nednez
tag
GTA V
PC vel jön csak PS4-re

-
BlackSoft
addikt
Miért mi kellene? Tudunk róla már majdnem mindent, most már a hazai árat is talán. Különös képpen nem érint, ezért nem igazán izgat vele kapcsolatosan semmi. Majd lesz lehetőségem első nap kipróbálni is, onnantól kezdve meg csak ami érdekes marad számomra benne, hogy menyi idő lesz feltörni valakinek.
-
Def26
félisten
-
BlackSoft
addikt
Egész jó árban van/lesz. Én arra leszek kíváncsi, hogy a forgalmazást megkezdve (nem nálunk, hanem ahol először kerül a polcokra) mennyi időnek kell eltelnie, mire meglesz az első cikk, a feltöréséről
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már a PS3 biztonsága se volt rossz, elég sokáig tartott míg valakinek sikerült megbuherálni...Vajon ez biztonságosabb lett?
-
v-paci
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
130k miközben a proci miatt nagy eséllyel sokkal egyszerűbben lesznek portolhatóak a játékok PC-re (tudom vannak exkluziv címek), ez csak konzol funoknak nyerő iígy nem?
-
trane95
csendes tag
Kíváncsi vagyok a játékoknak milyen árakat fognak szabni a drágák, ha már egy kontroller is 18.000.- környékén mozog

-
GeneraL_XTX
veterán
A Japán és a közelkeleti régióban a Sony-nak gyakorlatilag nincsen konkurense. Nézd meg a mai napig hány PS3-at és hány Xbox360-at adtak el Japánban.
Az európai és amerikai paicon dúl a háború, ezért csoportosítanak oda minden gépet. És jól is csinálják, agresszív árazással és jó játékokkal elég nagy esélye van kiütni az Xbone-t Európában.
-
Svájcinéger
őstag
És ennél lesz 100 dodóval drágább a One ?

-
thatsofemre
tag
-
GeneraL_XTX
veterán
Nagyon kellemes meglepetés, hogy pár hétre a "nagy" európai premiert követően nálunk is megvásárolható lesz hivatalos formában, le a kalappal Sony

Eddig ezt a generációt hibátlanul kezdik, az MS felkötheti a gatyáját. Olcsóbban jönnek erősebb géppel, és nem sz@rják telibe a kisebb piacokat sem.
Így kell ezt csinálni

-
alevan
őstag
-
velizare
nagyúr
francba, ha nem kocsira költeném a zsét, karácsonykor nyomulhatnánk a gyerekkel.

-
QbHead
aktív tag
18000Ft egy kontroller hát nagyon elszálltak vele.
-
Rebourne
aktív tag
Egy Japán cég tajvani bérgyártóval Kínában gyártatott terméke előbb jelenik meg Magyarországon, mint az előbb említett országok bármelyikében. Híjnye

-
Def26
félisten
Fura, hogy a Lengyeleket beelőztük.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert gondolom egyből földhöz kell csapni a PS3-at ha megjelenik a PS4 és ha kell Angliáig rohanni mert ott minden kolbászból van, meg amúgy is, ha ott finganak egyből nő a GDP, és a konyhai kisegítő 2év alatt milliomos lett...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
csalódtam volna a Sony-ban ha ebben az évben nem lett volna kapható nálunk, de így engem kilóra megvettek most a japcsik

Ráadásul nem párezer a difi, hanem 65k kapásból és még bőven lehetne lejjebb faragni.