Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

Cikkben, táblázat, USB 2.0/1.1 a Gigabyte lapjánál: 6 port a hátlapon, 2 az alaplapon (kettőhöz kivezetés). Ez elég nagy elírás, mert én akárhogy számolom, nyolcat találok a képeken is, és a saját alaplapomon is hátra kivezetve, és két dugaszt (azaz 2*2 = 4) portot az alaplapon. Összesen 12 USB! Viszont az eSATA dupla kivezetést ne keverjétek az USB-vel, mert a Giga csak eSATA hátlapot (ráadásul tápcsatlakozó kivezetésest!) ad, USB-t viszont NEM.

"A Gigabyte és az MSI a már jól "bevált" Realtek chipeket választotta..." Ezt biztos csak én érzem az idézőjelek miatt kissé szarkasztikusnak / szkeptikusnak, de én inkább örülök neki. Nincs a Realtek cuccaival semmi probléma, és korrekt a support, van normális drivertámogatás régebbi és a legújabb Win rendszerekhez, és Open Source-hoz is. Manapság ez minimum orrhossz előny. Aki használt már Linuxot Atherossal, az mondhatja: Az Atheros chipjeitől ments meg Uram minket!

A hálózati vezérlő terén pedig sajnos van kavarás. Korábban a Gigabyte csak a 8111D-t tüntette fel, mellékesen a saját lapomon is ez van, míg jelenleg az oldaluk 8111C/DL-t ír. Gondolom azt teszik rá, amiből épp kapnak szállítmányt. [link]

Ez a fogyasztásos dolog nem meglepő. Végre kinyílt a PH! szerkesztőség szeme is. Viszont most, hogy ezt így leírtátok, minimum egy update kellene a PHenom II teszteknél a fogyasztáshoz. Azt a 30+ lehetséges wattot kivonva igencsak megzilálódik a korábban igen egyértelműen foglalt PH! álláspont és rangsor is. Ha ez nem történik meg, biztosan sokan, és jómagam is nagyot csalódunk a PH! objektív hozzáállásában.

A következő észrevétel, hogy két-három hónapja használok ilyen lapot, jó hogy végre teszt is készült... :D Így már tudom, jó választás volt megvennem.

HGyu

Új hozzászólás Aktív témák