- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ég veled, KEndre! :(
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Az alaplap és a memória paramétereinek kiírása parancssorból
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #1 üzenetére
mivel úgyis szeretek monologizálni, így folytatnám a kérdést;
790G és pl G45, vagy G43 hol vagy egymáshoz képest, ár, teljesítmény ár/teljesítmény szemszögből ?
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Mercutio_
félisten
Nem két, hanem dupla, azaz egy darab kábel aminek az egyik vége Y-alakban kettéválik.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Godefroy
senior tag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
A két kábel macera.
Egyiket elfelejted vinni, nincs szabadhely stb.
Az olcsóbb modeleken szokás így megoldani, ha nem kap elég szuflát az USB porton keresztül a HDD (ez főleg régebbi alaplapok, illetve nagyobb áramfelvételű 2.5 nél fordult elő.)DE!
Mivel csak az induláskor kell a HDDnek áramfelvétel, ezért egy nagyobb kapacitású kondenzátorral ez megoldható.Ezért írtam a 2 kábelt hátránynak.
Vélemény?
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
Mercutio_
félisten
Nem vinyóról, hanem külső vinyóházról volt szó
A 2 usb-t pedig nem kötelező bedugni, ha elég 1 is a bele tett vinyónak úgy is használható
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz
[CS]Blade2 #73 üzenetére
év végére-2009 elejére már ígérnek DX10.1-es játékokat. és persze, hogy lesz 9-es meg 10-es renderpath, viszont a 10.1-es jobban fog kinézni és / vagy gyorsabb lesz.
[ Szerkesztve ]
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
[CS]Blade2
addikt
És ki fog csak DX10.1-re játékot írni. Biztos hogy nem nagy kereslet lenne egy olyan játékra, amit a gamerek legalább 60% futtatni sem tudna.
A szomszéd játékfejlesztő cég meg DX9 és DX10-re írva játékát, mindenki számára elérhetővé teszi a játék futtatását.
Ráadásul az windows felhasználók 80% még XP-t használ.Mire lesz valami a DX10.1-ből addigra már a 4870x2 is elavult lesz, és már rég a DX11-ről vagy addigra a DX12-ről fogunk beszélni.
-
^Clown
addikt
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
Bízom benne, hogy lesz
-
64b0r
aktív tag
válasz
Mercutio_ #70 üzenetére
Szerintem úgy értette a dolgot, hogy a laptopok többségén 2-4 (max 6) usb csati van, és ez a vinyó kapásból elfoglal kettőt. Így habár kapacitásban jobb, az igényei miatt mégis hátrányos az ilyen laptop vinyó.
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
Mercutio_
félisten
Adott, hogy usb-nként mennyi a maximális áram.
Ezt a nagyobb kapacitású notivinyóknál csak 2 usb csatlakozó tudja kiszolgálni.Ilyen szempontból értelmetlen a "2 usb hátrány" kijelentés, hisz nem is lehet 1 usb-ről meghajtani azokat a vinyókat.
-
^Clown
addikt
Baromi jó ez az új 790-es MSI lap, de irdatlan drága, legalábbis a 780-ashoz képest. Eljátszottam a gondolattal, hogy játszós HTPC-be esetleg majd később egy 790-es lap kerül, de eltántorodtam. Félre ne értsetek, a lap maga überkirály, meg minden, de HTPC-be drága (tudom, nem HTPC-be szánták, arra ott a 780).
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #63 üzenetére
Az hogy ez mit jelent? Csak annyit, hogy a radeonok gyorsultak az új driverekkel, a nv-k meg nem. ATI fronton mindíg is nagyobb szerepet játszott ez a driver téma.
-
priti
addikt
Nem tudjátok lehet ezt a "Titan TC-HD90"-et kapni valami értelmes pesti helyen? Rákerestem a gugliban, de csak egy nagyker jön fel, annak meg csak nyíregyházán van partnere.
Olyan kéne , ahol elfogadják a Sodexho ajándékutalványt, mindig kapok ilyen szart, de már nemtom mire költeni, viszont ilyenem még nincs. Ez a TB-os hitachi-m meg elég sikítós fajtából való, ártani nem használna egy ilyen.Hardverlesen
-
Rover623
félisten
Rudi!
primus inter pares
-
sid.:Rc211v
őstag
" A HD 4850-nél általában 20%-kal lassabb GeForce 9800 GTX+ " ehhez én is hozzászolnék mert érdekes hogy ebben a tesztben a 9800GTX+ veri a 4850-et töbször mint fordítva
és esetenként nem is kevéssel ..de még a sima GTX és a 512-es GTS sem marad el a radeontól nagyon..ebben a ph-s tesztben ugyan az a driver van radeonnál mint a német oldalon (8.6) viszont a GTX+ az 175.19-el van a ph-n a német oldalon meg 177.39.. nemtudom hogy ez mennyit jelenthet de gondolom nem annyit hogy a ennyire verje a GTX+ a 4850-et..mondjuk kicsit érdekes a teszt mert a sima 9800GTX és + között is van ahol 20%-kal jobb a +-os GTX..azért ez nem kevés viszont inkább kicsit kamu szaga is van
..sztem azért ennyi difi nincs a két GTX közzött.
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ASUS ROG XG27ACDNG OLED 360Hz /
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezt kifejtenéd?
59 Kopi31415: "Teszi midnenki mindezt úgy, hogy plaz NV következő termékeiről egy szó nincs, mit fognak tudni, merre fognak menni."
Talán majd ha az nVidia magához tér a kábulatból és kitalálja merre is fog menni, akkor majd szólnak nekünk is. Addig meg marad amit eddig prezentált a két vállalat.
Egyébként miután a HD4870 is szorongatja a GTX 280-at, akkor sincs tragédia ha nem megy a CF, akkor sem jártál rosszabbul.[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Godefroy
senior tag
"Néhány hete teszteltük a Databyte 2,5”-os merevlemezkereteit. Az egyszerű, egészen kedvező árú, 2600 forintos dobozkák fő erénye a dupla USB kábel mellett a bőrborítás volt."
Szerintem a dupla USB kábel nem előny, hanem hátrány.
[ Szerkesztve ]
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
törölt tag
két dolgon filózom itten folyamatosan: egy- midnenki a jövőbemutatásról beszél, hogy mennyire jövőbemutatóak az ATI karik, hogy a jövő játékain milyen jók lesznek. Teszi midnenki mindezt úgy, hogy plaz NV következő termékeiről egy szó nincs, mit fognak tudni, merre fognak menni. Másrész,t midnenki ajnározza ezt az X2 rémet, miközben eddig egyetlen tesztet sem láttam, amiben minden esetben maradéktalanul ment volna a Cf, SLI, akármi...
-
Mercutio_
félisten
Ja igen, lehet volt már?
-
Mercutio_
félisten
Húha, 50W volt a 2600XTtaffene, pedig az is szépen befűtötte az antec házat, akkor minden azon múlik, hogy lesz-e 4670 2slotos hűtéssel, ami a házból kifelé fúj
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mercutio_ #55 üzenetére
Régebben kigugliztam a fogyasztásokat:
2600xt: 50W
3850: 95W
3870: 105W
4850: 110W
4870: 160W7900GT: 80W
8800GT: 110W
8800GTX: 177W
9600GT: 95W
9800GT: 160W
GT260: 182W
GT280: 236WNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Mercutio_
félisten
válasz
TomBoy1986 #52 üzenetére
3850-essel 2 nagy bajom van:
105W-ot fogyaszt aminek nagyrészét hővé alakítja, ehhez képest a 4670 70W-ja áldás lesz(tényleg 2600XT-nek mennyi a fogyasztása tudja valaki
)
A mérete miatt nem fér be egy kicsi felpaprikázott "htpc"-be, pl. Antec nsk1380-ba
Ezért csillant fel a szemem, mert a képek alapján úgy tűnik akkora lesz mint a 2600XT volt, ami éépp belefértEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz
VaniliásRönk #46 üzenetére
Ha netán a Persson-féle Global Illuminationre gondolsz, akkor számold meg, hány poligon van azon a scene-en, amit a 3870 640x480-ban 50fps körül visz - szerintem nem kell sokat számolnod
A hasbaakasztást meg hagyjuk, az Assassin's Creed DX10.1-es verzióján kívül az új játékok 4xAA mellett még a 9600GT-n gyorsabbak (pl. DMC4, Fuel of War, Age of Conan, GRID). Kisebb lett a különbség, igen, és szerintem Karácsonykor már a 3850 lesz előrébb - de most még nem.
leviske: nem tudom, mert 2007 novembere óta folyamatosan jönnek
-
Terentius
őstag
A 4850 herélt változata az rv770LE lesz(4830)Ha azt vesszük,hogy az előzetes tesztek alpján a 4670 egy picivel jobb mint a 3850,akkor valószínű,hogy az rv770LE annál is jobban fog teljesíteni.192 bites sávszél.ÉS?A 4670 128 bites és hozza a 256 bites 3850 szintjét.Ja és 480 streamproci lesz benne.Nem elképzelhetetlen,hogy hozza a 8800/9800GT szintjét.
OnePlus 12 16/512
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #51 üzenetére
Nem is azt mondom, hogy nem az, csak éppen a 3850-es 20K alatt jobban megéri.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #50 üzenetére
20k alatt mit kéne még tudnia? A 10-12k-s HD3650-eket és a 2600XT-ket váltja... Szerintem teljesen korrekt.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #49 üzenetére
Az lehet, de a teljesítménye kevesebb mint egy 3870-nek (ez biztos teljesen), Vantageban - ahol nincs AA alapból - pl. már össze lett hasonlítva a kettő, hozzávetőleg 2/3-át tudja, mint egy 3870 alapon. AA-val meg hát...
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #48 üzenetére
Abból kiindulva, hogy a HD4850 milyen jól elvan 256 biten GDDR3-mal, egy ilyen herélt változatnak elég lehet a 128 is, fejlettebb a memóriavezérlő mint az R6xx-ben.
-
-
leviske
veterán
"Jaj istenem, nem tudom mi olyan bonyolult azon, amit írtam, és miért nem lehet csak azt értelmezni, amit le is írtam."
Tudtam értelmezni... inkább te nem tudtad az enyémet... Az AMD az R600-as architekturát a MS segítségével építette fel... onnantól, hogy még jelenleg a MS szabja meg a játékok fejlesztésének irányvonalát, az AMD jobb helyzetben van a DX11 lejártáig. A DX11 utáni időszakra pedig meg van az nV és az Intel ellen is a kellő tudása ahhoz, hogy mind a kettő ellen feltudja venni a kesztyűt és akár mi következik a későbbiekben, minimum másodikként ki tudjanak jönni belőle.
Az nV-ról pedig azért kétlem, hogy olyan később robbanós architekturával állna elő, mint az R600, mert nem valószinű, hogy a későbbiekben őket pártolnák az Intel ellenében.
"Mert az érdekük most így kívánta."
Igen, mert ugye a Cinema2.0 most fog jönni...Az, hogy előtte még 2009-ben a Blizzard kihozza a Diablo3-at DX10.1-en és lehet, hogy a SC2-t is, még nem azt jelenti, hogy a mostani helyzet miatt pártoltak az AMD oldalra.
A játékfejlesztők átlagban nem a 'MOST"-ra koncentrálnak, nem a jelenre, hanem arra, hogy az adott cég a későbbiekben milyen technologiákat nyújtanak majd későbbiekben a rendelkezésükre.
A Dreamworks pl: ezért igazolt a Intelhez... nem azért, mert "MOST" jobb... már csak azért sem, mert MOST nem jobb... viszont későbbiekben a Larrabee jól jöhet nekik.
-
válasz
VaniliásRönk #13 üzenetére
azért én már szeretnék látni legalább egy demot, amire ez igaz
mellesleg a "3850 egy szinten van a 9600GT-vel a modern játékokban" c. mondat jelen pillanatban csak azokra a modern játékokra igaz, amelyek nem támogatnak MSAA-t...
-
bteebi
veterán
[OFF]Jaj istenem, nem tudom mi olyan bonyolult azon, amit írtam, és miért nem lehet csak azt értelmezni, amit le is írtam.
Igen, elég egyértelmű, hogy az ATi (AMD) kártyái a jobbak __most__. Talán 3 hónapig, talán fél évig, vagy ki tudja meddig. Tehát _jobbak_, ami relatív - ettől még nem lesznek az nV kártyái se szarok, pusztán _valamivel_ rosszabbak/lassabbak.
Én csak próbálom semlegesen szemlélni a dolgokat, és nem fikázni egyik céget se. Most épp az (amúgy általam nem kedvelt, antipatikus) nV-t "védtem" valamennyire, hogy helyreálljon az egyensúly- mivel most mindenki kb. agyonhype-olja az ATi-t. Fél éve meg még szinte mindenki szidta az nV-t (ellenben az AMD/ATi tök szar volt), és (pláne mondjuk egy éve) az nV-t istenítette. Mind a kettő helytelen, és kifejezetten szánalmas. Fel kellene már nőni (nagy általánosságban) a feladathoz, és semlegesen kellene szemlélni a történteket. Nem könnyű, bizonyos értelmi szintet meg is követel, de szerintem a legtöbb ember képes lehet rá, ha egy kicsit megerőlteti magát
.
Azok az emberek meg kifejezetten szánalmasak, akik felváltva istenítik, majd fikázzák a gyártókat
.[/OFF]
"Az AMD a jelenlegi architekturájának köszönhetően biztosabban tudja tartani a szintet, mint az nV..."
Ez igaz, de mint írtam is, egyik céget se kell félteni. Én aszondom, hogy ne legyen egyikünk se jós, és inkább a jelenről beszéljünk (vagy max. a közeljövőről), mint a jövőről
. Én spec. nem tudom, hogy mi van az nV tarsolyában. Könnyen rá lehet(ne) vágni poénból, hogy semmi, de ennyire ők se hülyék. Inkább várjunk mondjuk novemberig, és akkor majd sokkal okosabbak leszünk
.
"De egyébként javaslom, hogy járj utána, hogy melyik cég tervez már egy jó ideje a jövőbe..."
Írtam én erről bármit is??? Amúgy kösz, nem kell utána járnom, mert igyekszem nyomon követni a VGA piac történéseit (is).
Teszem hozzá, bármennyire is az AMD "útvonala" a jövő, de a DX10, G80/R600 megjelenése óta eddig eléggé szenvedtek, mert a csúnya nV visszaélt a hatalmával. De igazából tök mindegy, hogy pusztán amiatt voltak lassabbak a Radeonok, mint a GeForce-ok, mert az nV pénzelte a játékfejlesztőket, vagy épp más miatt, számunkra ennek csak a végeredmény szempontjából volt jelentősége - a Radeonokon lassabban futottak a játékok. Ennyi.
Szóval hiába volt erkölcsi győztes az AMD, az nV meg a gonosz Big Brother, az a befektetőket baromira nem érdekli, csak az, hogy hatalmas veszteséget termeltek jó ideig. Ez szerencsére egyelőre elmúlt, de még ugyanúgy visszajöhetnek a problémák. Ez kőkemény verseny, és nem tudhatod előre, hogy a te zseniális fejlesztésed lesz-e a jobb, vagy épp a konkurenciáé - ez leginkább azon múlik, hogy merre mozdul el a piac, szóval még valamennyi szerencse se árt.
"A jövőre nézve egyébként elég jól leírja őket az, hogy a Crytek átigazolt tőlük az AMD-hez."
Mert az érdekük most így kívánta. Nem felebaráti szeretetből, hidd el
. Ha fél/egy év múlva meg az nV, vagy már akkor épp az Intel lenne a jobb, akkor meg könnyen lehetne, hogy újabb "partnercsere" történne. Ez nem barátság, hanem üzlet, ez csak a pénzről, illetve a haszonról szól.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
válasz
VaniliásRönk #13 üzenetére
Félreértés ne essék, egyáltalán nem vagyok nV-párti, sőt...
Mindig is ATi videokártyáim voltak, ez a 9600 GT az első, ami nV-s. Amúgy mivel kb. abszolút nem játszom, így még ez is luxus, sőt már-már felesleges
. Ha most vennék vidkarit (de inkább várok vele, mert most még tök felesleges lenne cserélnem, pláne, hogy mostanában abszolút nem játszom), akkor egy 4850-et vennék, mert még a 4870-es is felesleges. És én csak annyit akartam mondtani, hogy nem rosszak a GeForce-ok - most épp jobbak az ATi-k, valamivel (sőt, ha ár/értékben, és jövőállóságban nézzük, akkor meg pláne sokkal jobbak).
A diavetítést meg majd meglássuk, hogy úgy lesz-e
(amúgy valószínűleg úgy lesz, sőt az idő múlásával egyre inkább
). Most már lassan esedékes lesz a (tényleges) váltás a DX10(.1)-re, ami majd a Radeonoknak fog kedvezni. Majd. De attól függetlenül a régebbi játékokban nem (sem) lesznek rosszak az nV kártyái, és nekem pl. az is szempont.
Szitkokat meg arra fogok szórni, aki megérdemli
. Ezt most inkább az nV érdemli, de legyünk őszinték, az ATi is (meg az Intel is, meg minden olyan cég, ami profit-alapú, szóval kb. a világ összes cége) visszaélne, vagy legalábbis próbálna visszaélni a monopol helyzetével. Ami "nem feltétlenül"
abból áll, hogy a plusz profitot fejlesztésekbe fekteti (lásd nV), hanem részben mások (jelen esetben a játékfejlesztők) zsebébe csúsztatja, és akkor lehetnek bármilyen jó, modern felépítésűek, fejlettek az ATi kártyái, ha a játékokat az elavult hardverre írják/írták. Ez remélhetőleg most már majd tényleg megváltozik.
[ Szerkesztve ]
-
Zso2
őstag
mi bajod van az intellel meg az Nv-v? Belőled kiindulva meg Csak Amd termékek lennének Mo-on , ilyen gondolkodással te sem vagy jobb azoknál az árusoknál..(véletlenül nem amd-s géped van? a hozzászólásodból kiindulva
)
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Mercutio_
félisten
válasz
TomBoy1986 #9 üzenetére
Ez a 20k alatti ár mennyire biztos?
Nagyon várom a 4670-et egy jó 2slotos hűtésselEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Franklin
addikt
Teljesen igazad van! Az is poénos, mikor kérdezed milyen vga-ja van vkinek: hát 512 mb-os... aztán kiderül, h vmi szutyok x550-es vagy társai...
Ezért legközelebb ha ilyen választ hallok azt fogom mondani, hogy nekem meg 5 személyes autóm van... kb. ugyanaz az infó.... :-)
A pc boltosokkal kapcsolatban is igazat írsz, ezért nem félek én attól, hogy az nvidia-nak rosszabb eladásai lesznek (legalábbis itthon, bár kicsi piac vagyunk tudom). Hiába jobb vétel most az Ati, ha nincsenek tisztában az emberek ezzel. Bemennek a boltba, kérnek egy gépet ("legyen vmi 3 ghz-es Intel meg 512-es nvidia benne"- és kapnak Cerkát meg vmi 9500-öst) és ennyi. Legalábbis a vásárlók nagy része sztem ilyen. Nagynon kevesen fórumoznak és olvasgatnak utána, vagy kérdezik meg ismerősüket.
-
990
tag
Még egy cikk, ami okot ad az ATI-NV flame-re, mert összecsap a két tábor. Semmi értelme, mert mindekét oldal akkora hazugságokat mond hogy az hihetetlen. 1-2 FPS-en belüli kártyákat ócskáztok le, néhányan komolyan nem normálisak...
-
politomi
tag
Azért Nv-ból is lehet nagyon jó vételt találni. Mostanában engem is elkapott az ATI "láz" , de egy 24k-s leadtek 8800gt-nek nem tudtam ellenállni. A 4850 talán megmarad a jövő zenéjének.
-
Aylarth
tag
Azért kíváncsi lennék hogy viszonyulna ez az integrált videócsoda az MSI 790GX-es lapján az én kőkorszaki 9600-hoz, h.ha majd lecserélem
-
bocsika
aktív tag
Hali
Az a baj hogy a vga piacon hogy a boltosok is tájékozatlanok. Öcsém egy hónapja vett 3850-est és a boltos azt se tudta miről beszél mert ő csak nv-t tart már 50000 éve. Mert hogy az milyen jó... Ha olyan megy be a boltba aki egyáltatán nem járt még fórumon csak van 120E Ftje hogy "jó" gépet vegyen, az hogy fogják kiszolgálni. Ami szemét van a boltban mind beledobálják emelt áron. Amíg ez nem változik addig Mo.-on addig itt csak nv és inteles gépek lesznek eladva. (Kivétel a okos, tájékozott fórumozóknak.)
Ja még egy számomra fájó példa mikor az ember megkérdezi milyen géped van. Válasz: pl 17 es a monitorom, de az hogy mi a sz@r van a poros dobozban azt hámozzam ki én. A lakosság nagyrészénél még a mosópor is inteligensebb az informatika terén.
na pá -
AS
félisten
Nem azért de a GD 260 GTx gyorsabb mint a hd 4780
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
waverider
senior tag
TTC-HD92: 6000Ft
azért nem semmi egy egyszerű hűtőbordához képest
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
Lemon
csendes tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol kapható Titan TC-HD90-es doboz?
Ez a nick (Lemon) a kérésemre törölve lett, miután új nevet választottam (€uro).
-
D.Orion
veterán
Srácok a TITAN Twin Turbo több, mint 1(lehet közelebb van a kettőhöz) éves VGA hütő... Még anno 4850/4870 topikban én írtam róla. Nem igen kell már megemlíteni, nálunk egyébként is alig kapni Titan termékeket.
-
laci666
senior tag
[ Szerkesztve ]
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Béló
aktív tag
válasz
parandroid #25 üzenetére
kár már kezdtem reménykedni hátha megjelent a via nano-s HP csodagép, de ezek szerint nem
-
Béló
aktív tag
Mi ez a HP 3122 netbook amiről irtok?
Hol kapható?
(nem a 2133 ra gondoltatok, bár az már régota kapható?)[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Az AMD a jelenlegi architekturájának köszönhetően biztosabban tudja tartani a szintet, mint az nV...
De egyébként javaslom, hogy járj utána, hogy melyik cég tervez már egy jó ideje a jövőbe... Az Intel komolyabb színre lépésével már az nV-nak nem lesz elég lefizetni a játékfejlesztőket.
A jövőre nézve egyébként elég jól leírja őket az, hogy a Crytek átigazolt tőlük az AMD-hez.
Abban pedig biztos lehetsz, hogy a Blizzard-ot és a Crytek-et fogják még követni jó páran.
(#20) norbi1992: És tudod biztosítani, hogy annyiért ~mindenki meg tudja szerezni az olvasók közül?
A PH!-n átlagban azokat az árakat írják ki, amik kb. ~átlag árak.
(#19) Egzee: Nem mind1, hogy milyen felbontásban...
[ Szerkesztve ]
-
norbi1992
tag
Szerintem a proci árak egy kicsit magasak ! (mármint hogy lehet olcsóbban is találni ennél)
-
Egzee
őstag
"A HD 4850-nél általában 20%-kal lassabb GeForce 9800 GTX+"
Tényleg??? Akkor most valahol hazudik a ph... Eddig csak 1-2 FPS-el volt jobb a GTX+... Néha szánalmasak az írások... Az viszont jó, hogy egy csomó terméket bemutattok... Tetszik a farmeres winyó!
-
<MZ/X>
őstag
A képek alapján jól értelmezem, hogy két 4870X2 birtoklása esetén akár 4 monitort is lehet üzemeltetni? Elbírna négy 24"-os monitor a két kártya?
Original's never fit - Socket 370
-
Terentius
őstag
Azért én még valamire kíváncsi leszek.Az ATI mérnökei az rv770 lebutításán dolgoznak.Egyelőre annyit tudunk,hogy rv770LE a neve (talán 4830?) és októberben jön.192 bites sávszél,550 vagy 600 Mhz-s mag,változatlan memória órajel.Azt olvastam,hogy Vantageban 1700 pontra számítanak (szemben a 4850-el,ami 3000-et kap) és a 8800/9800 GT közvetlen riválisának szánják kb 150$-os áron.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
hétalvó
addikt
Örök harc, én meg azt mondom, rengeteg tartalék van a GTX280-ban csak valahogy nem akarják előcsalogatni. A fizika se utolsó dolog, de tény, hogy jól mennek a radeonok, viszont érdekes, hogy láttam már olyan ph-st aki lecserélte a 4870-ét GTX260-ra és elégedett volt a cserével. A 4850 hőmérsékletei pedig kutyaütőek, ha pedig lecseréljük akkor már az ára is más lesz. Szóval érdekes harc. Az pedig, hogy lassú lesz a jövő játékaiban, azt majd csak akkor tudjuk meg, de valószínűleg menni fognak a nv-ken is, lehet nem max-on, de ez kit érdekel, ha a játékok 5 perces élményt nyújtanak.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
TomBoy1986
veterán
Itt elképzelhető, hogy sok az NV fan, de alapvetően nem ők határozzák meg a piacot - szerintem. A Radeonoknak jobbak a mutatóik, s ez látszani is fog az eredményeken a negyedév végén
-
VaniliásRönk
nagyúr
Fogsz te még szitkokat szórni az nVidiára, mikor a DX9.5-ös VGA-don diavetülnek az új stuffok.
Még ki sem jöttek azok a játékok amik valóban DX10.1-re íródtak, ez csak lágy előszele a változásoknak."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
tzsolesz
nagyúr
Szép kis összefoglaló.
Én a VGA-s részre annyit mondok inkább, hogy kiegyenlítődtek az erőviszonyok, aminek már itt volt az ideje.
-
bteebi
veterán
válasz
TomBoy1986 #9 üzenetére
Azért sok nV fan van, és amúgy se kell félteni egyik céget se
. Örülök az AMD sikerének, de (legalábbis szerintem) ez még mindig nem elég, tartaniuk kell a jó formájukat, eladásaikat. És oda kell még azért figyelni az nV-re is, mert még visszanyalhat a fagyi
. Most kaptak egy pofont, ennyi - megérdemelték, de lesznek még ők is "jók". Persze most is jók, csak most az AMD valamivel jobb náluk. Aki szerint nem, az vagy hülye, vagy fanatikus (és a fanatikus is... khm, szóval értitek
).
A piaci eladásokat meg szokás szerint az Intel fogja vezetni a VGA-k között is, bár az AMD "jócskán" (legalábbis valamelyest
) javít majd a pozícióján, valószínűleg szinte csak az nV, és nem igazán az Intel kárára.
-
14adam
addikt
Olyan titán venti szabályzóm nekem is volt.És megvoltam vele elégedve.
-
TomBoy1986
veterán
Tehát az NV egyetlen szegmensben sem ütőképes
Most pedig érkeznek a gyengített 38x0-ek 46x0-ként, amelyek még a 20K alatti szegmensben is szétverik az egész konkurenciát. Hát... elképesztő, hogy hova el lehet jutni egy év alatt.Kíváncsi leszek a piaci eladások és részesedések alakulására a negyedév végén VGA szegmensben.
-
-
shtml
őstag
Néhány hete teszteltük a Databyte 2,5”-os merevlemezkereteit. [...] fő erénye a dupla USB kábel mellett a bőrborítás volt. Most [...] feketében is megvásárolhatjuk, és van még farmerszövetbe bújtatott verzió is.
Éljen a hőszigetelés!
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Kicsimix
őstag
Azer 42e ft enyhen tulzas a sima radeon 4850 er... Azer mar sapphire toxic-ot is siman lehet vasarolni...Igazandibol arakban sincs sehol az nvidia...
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
törölt tag
Az egy "régi" teszt, azóta fejlődtek a driverek és a játékok is, olyan irányba amely jobban fekszik a Radeonoknak, akkor még a textúrázás volt fölényben, mostanában (és a jövőben) a nagy shader kapacitás, és a magas ALU:TEX arány dominál, és ebben is jobbak a Radeonok.
próbakocka: A G45 lehet a rivális, bár szerintem nem lesz elég jó, ahhoz, hogy felülmúlja őket.
[ Szerkesztve ]
-
Kobaljov
senior tag
"Ma már a GeForce 9600 GT-t sem lehet megvásárlásra ajánlani, mert a Radeon HD 3870 csak pár ezressel drágább nála, a modern játékokban vele azonos formát mutató HD 3850 pedig olcsóbb"
Mintha nem éppen ti és itt teszteltétek volna, hogy élsimítással (amit azért be szokás kapcsolni ekkora teljesítményű kártyáknál) a 9600 GT nagyobb teljesítményű a HD 3870-nél is..
(A 9600 GT-ből egyébként jönnek majd ki kisebb csíkszélességgel készülő változatok is? Eddig csak egyről volt hír)
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
A leggyorsabb DDR3 szetteknél ismét fordul a kocka: 2 GB Corsair majdnem 70 000 forintot kóstál, OCZ-t viszont már 37 000 forintért kapni.
A "leggyorsabb" nem igazán számszerűsíthető jelző...primus inter pares
-
Rover623
félisten
Ennyi pénzből Intel oldalon csak a kétmagos, 3,16 GHz-es E8600 jön ki.
Aztat E8500-nak híjják...primus inter pares
-
próbakocka
senior tag
780G,790G-nek lesz inteles megfelelője a közeljövőben?
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az aktuális újdonságok mellett a processzorok, memóriák és grafikus kártyák piacának jelenlegi állását tekintjük át.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest