Új hozzászólás Aktív témák

• BaLee

addikt

Nem rossz írás, pár vélemény. Bocs ha már volt, nem olvastam vissza.

Ki kellene egészíteni egy linkkel a PHmegbizhatosag oldaláról, nagyon régóta gyűlnek itt az értékelések míg a topicban nem feltétlenül találunk mindenkiről infót (főleg ha épp bezárták és egy újabb nyílt).

A személyi és lakcímkártya másolat kérése meg egy olyan dolog amiről még magánszemélyek esetében sohasem hallottam, de ha valaki kérné tőlem biztos nem küldeném el neki. Visszaélésekre adhat lehetőséget.

Az előreutalás vs. utánvét témában pedig az a véleményem, hogy az utánvét sok esetben felesleges plusz költség és semmivel sem ad nagyobb biztonságérzetet. Ugyanúgy kaphatsz mást a dobozban, a postán vagy a futárnál úgysem nézheted meg mi van a csomagban mielőtt ki nem fizetted. Esetleg szólhatsz a futárnak hogy várja meg amíg kinyitod, de ha épp üres csomagot kapsz akkor sem fogja visszaadni a pénzedet max felvehettek a dologról egy jegyzőkönyvet. A futárnak semmi köze ahhoz hogy mi volt a csomagban, ő elvitte neked te kifizetted a posta dolga itt lezárult.
    A másik dolog pedig, hogy utánvétnél az eladó kockáztat duplán. Ha bármi történik ő futkozik a csomag után illetve neki áll benne a pénze, sőt ha a címzett nem veszi át akkor bukja a feladási díjat meg esetleg még pénzt kérnek a visszaszállításért, mert van ahol ez nincs benne az árban.
    Míg előreutalással sosem jártam még meg (mert csak olyannak utalok aki megbízható, sőt sokan biztos nem hiszik el, de volt olyan hogy én vásároltam itt egy Xbox kontrollert egy újonctól akinek emiatt nem utaltam előre de simán belement, hogy elküldi a cuccot majd ha kipróbáltam kifizetem, így is történt, utána elutaltam neki az árát) utánvéttel még jó pár éve megjártam. Feladtam egy csomagot egy olyan újoncnak aki ragaszkodott hozzá, és sürgősen kellett neki a cucc, majd napokig nem jelentkezett, aztán végül benyögte, hogy talált egyet helyben szóval sajnálja de az enyém nem kell neki. Buktam 2000Ftot ami akkoriban nagyobb pénz volt mint most...
    Előreutalással (eladóként és vevőként) eddig 50+ esetben sem volt gondom soha, ráadásul míg egy ajánlott levél 650-900Ft, utánvéttel ugyanez 1700 körül.

Új hozzászólás Aktív témák