Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• waccamár

senior tag

hát érdekes szituáció. én szintén olyan vagyok, hogy fel tudom baszni agyilag magamat rendesen. de soha senkit nem ütöttem MÉG meg. nem azért mondom hogy még, mert szándékomban áll, hanem mert ismerem magamat, sajnos ilyen vagyok. nem állok le senkivel sem verekedni, próbálok szép szóval hatni az emberekre, továbbállni, nem keresem a bajt. de van pár dolog, amivel ki lehet húzni a gyufát. pl ha barátnőmet zaklatják vhol. még erre sem volt példa hogy ebből erőszak legyen. általában elég felemelnem a hangomat... az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége hangember. amelyik kutya ugat az nem harap. nálam vannak fokozatok. először csendben tűröm. aztán szépszóval próbálom leálltani, szó szerint kedvesen. aztán próbálom úgymond leégetni a társaság előtt. aztán jön a kiabálás. a barátaim ismernek, ált. ők fognak vissza. de hangsúlyozom, nem keresem a bajt, sosem kötök bele senkibe. illetve előfordul, mikor kis 14-15 évesek bohóckodnak este a városban, rongálnak stb., akkor rájuk szólok. de nem kötekedésből, hanem mert igazam van. hu de elkanyarodtam az eredeti gondolatmenettől.
    múlt héten pl barátnőmmel ültünk egy kis parkban, csendben, ketten. odajött hozzánk egy részeg roma férfi, én már messziről láttam hogy idefog jönni, szokásuk. nah lényeg hogy nem volt semmi gáz, magyarázott ott nekünk mindent, mi meg hallgattuk. mikor már úgymond flörtölni kezdett bnőmmel, dícsérgette, stb., akkor kezdett felmenni a pumpa, látta is rajtam barátnőm, és megszorította a kezem. szépen mondtam utána a tagnak, hogy hagyjon minket békén, menjen el, kettesben szeretnénk maradni. de csak mondtamondtamondta tovább. kérdezte merre van egy bolt, megmutattuk neki. de tovább magyarázott. ekkor felálltam, megragadtam a vállát, és csak ennyit mondtam : nah arra van a bolt ! és el is indult. megállt, visszanézett, én még álltam, eléggé ideges voltam, azért az ember szeme elég sok mindent elárul, és ennyit mondott : ne verj meg. nah hát én hirtelen nem is tudtam mit kezdeni, eszemben sem volt megverni, eszemben sem volt bántani, füves területen voltunk, ha már nagyon elegem lett volna belőle, és ő erőszakoskodik, max ellöktem volna a fűre, de könyörgöm részeg emberrel verekedni? megütni egy részeg embert? nem értek egyet azzal amit tettél, pedig az elején még megértettem. de nem hibáztatlak, a düh ilyen dolog, emberek vagyunk tévedünk. nem volt időd átgondolni, nem is gondolkoztál, lendült a kezed. nem gondoltál viszont hirtelen bele abba, hogy részeg ember, nem tudja topítani az esést reflexből, beveri a fejét, akár ott halhat meg. kellene az neked? két eset lenne. vagy lát vki, vagy te magad hívod ki a rendőrséget, vállalod érte a felelősséget, és börtön, vagy pedig otthagyod. viszont akkor egész életedben gyötörhet a lelkiismeretfurdalás..
    nah újfent elkanyarodtam az eredeti témától, és visszalvasva a levelet, eléggé összevisszaság, ne haragudjatok, nincsenek öszeszedve a gondolataim, és az írás közben mást is csináltam, de gondoltam ezt leírom.

Új hozzászólás Aktív témák