Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
turai_
tag
Ubuntu helyett Mint (Cinnamon) vagy Elementary, vagy barmi, ami nem Unity.
Mindenki most akar adatot veszteni?
Tegnap kellett volna mentenem EFS-rol az adatot, kulcs nincs meg, rendszer ujra lett telepitve. Mondtam is a delikvensnek, hogy ez egy fast backup helyzet -
greenity
senior tag
-
Samus
addikt
Igen, gondoltam, hogy megoldható, csak kettőnk linuxos tapasztalata között van pár év. Hiába telepítettem anno konzolos Debian-t webszervernek suliban, meg egy rakat egyéb disztrót teszt célból, egy lemezre lazán felrugdosom az ismertebb disztrókat, de ha egy lemezre kellene megoldani a témát, az nekem űrtechnika. Hiába, elkényelmesedett Windózis user vagyok...
A géptakarításhoz is van egy sztorim. Egyik osztálytársam kétszer takarított gépet. Mindkét esetben egy hónapig nem volt gépe, mert spórolt egy alkatrészre. Először a procit fogta meg úgy, hogy letört két lába (még egy S478as Prescott magos P4 volt, azóta a kulcstartóm, egy másik példánnyal egyetemben), utána a HDD-t szó szerint elfüstölte. Valahogy úgy tette rá a gép fém vázára (oldalt feküdt a gép), hogy mi már csak a füstöt éreztük, mert ott voltunk hárman. Persze itt leleményes volt, amíg össze nem jött a pénzmag, egy pendrive és Ubuntu Live CD segítségével nyomta az ipart.
Egyszer én is ügyes voltam, letörtem a 4 centis északi híd hűtőjének egyik lapátját, bár annyira nem bántam, kapott egy szép kékre eloxált Zalman alumínium bordát
-
FatalEror
addikt
Haverral egyszer filmet akartunk nézni,és ráköttük a TV-re a gépet egy sima RGB kábellel.De előtte kivettem a vidkarit megmutatni neki.Kb 5x indítottam újra semmi,se kép se hang.6.-nál vettem észre,hogy a VGA-t nem kötöttem vissza,tehát nem kapta meg a 8+6pin-es tápot.Oké vissza kötöm,de semmi kép,állandóan váltogattuk a tévét,kikapcs,bekapcs,vagy a gépet is újraindítottuk 10x,kábelt is kicseréltük meg az átalakítót is.Elbaxtunk 1 órát,én már szerettem volna kidobni az egész gépet az ablakon,amikor jött az isteni szikra,hogy fordítsuk meg a kábel,aztán rögtön kaptunk képet.Szóval fáradtan tényleg ne piszkáljuk a számítógépet.
-
-
kispx
addikt
Ugye most már fogsz az adatokról csinálni egy biztonsági másolatot?
-
Samus
addikt
És akkor én mit szóljak? Csináltam egy külön partíciót, hogy majd feltolom rá az OpenSUSE-t, de nem bírtam rávenni, hogy azt tegye, amit akarok. Mindenképp át akarta méretezni a Win partíciót (volt rajta üres hely, direkt hagytam), és összevonni a külön lévővel, és oda felmászni. Nem tudtam rávenni, hogy azt használja...végül belementem, hogy méretezzen, összevonjon. Persze menet közben hibával elszállt, én pedig tíz percig bámulhattam a chdisk próbálkozását, ami szerencsére sikerrel járt. Na itt egy kicsit megingott a bizalmam, és valakit jól elszidtam, aki azt merte mondani, hogy probléma nélkül telepíthetem a Linuxot a Windows mellé.
Persze a Wubi simán felnyomta az egész kubuntu-t egy darab fájlba, feltette a GRUB2-t, és simán települt, majd futott teljes értékűen egy virtuális lemezről, anélkül, hogy hozzányúlt volna a partíciós táblához...
Persze az okosok most jól kiröhögnek, hogy milyen szerencsementes vagyok...
-
Apollyon
Korrektor
Én az ilyen esetek biztos elkerülésére ki szoktam menteni az adatokat gépről egy külső vinyóra, és/vagy feltolom felhőbe. Mondjuk nekem szét van particionálva a vinyó, de fő a biztonság.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G11 16" FHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB DDR5 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Sony WH-1000XM5 bluetooth fejhallgató + extra gél fülpára + garancia
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- MacBook Pro M1 Max 14"/32GB/1TB/1-3 hónap gar./Akku 88%/EU Bill./p4434
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest