Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Olvasd el a topik összefoglalót!

Google Nexus 5X

A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14151) bl4ze válasza csakany2001 (#14149) üzenetére


bl4ze
veterán

Nálam is lassan 1.5 éves, minden rendben, FR óta sokkal jobb :)

8.1 OTA elvileg tegnap óta megy (roll out), én még nem kaptam, de ahogy hallom sok újdonság nem is lesz benne a 8.0-hoz képest.

.:. bl4ze .:.

(#14152) tarti8 válasza csakany2001 (#14149) üzenetére


tarti8
tag

Nem akarlak elszomorítani, de nálam semmi előjele nem volt a bootloopnak. Egyik percről a másikra beadta az unalmast. Kb. 1 éves kora után minden nap egy orosz rulett az 5x-el.

(#14153) Szoszo94 válasza bl4ze (#14151) üzenetére


Szoszo94
őstag

Én most kapcsoltam be, mert még nem vitték el és kellett róla adat, de már dobta is fel a frissítést és már rajta is van. Érdekes lett az új power menü, illetve újra fekete csempés a noti bar. Hirtelen ez a kettő tűnt fel :D

Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II Limousine 1.5dCi // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi

(#14154) focvis


focvis
veterán

Én is itt vagyok, az új alaplappal minden OK. :) Sajnos tényleg egyik pillanatról a másikra adta be a kulcsot a régi, másfél évesen.
Cserére még nem készülök, Pixel 3 jó lenne, USA-ból a Pixel 2 jelenleg 650 $.

(#14155) bl4ze válasza Szoszo94 (#14153) üzenetére


bl4ze
veterán

Hozzám még nem ért ide a 8.1 OTA. Majd csak egyszer itt lesz :D

.:. bl4ze .:.

(#14156) Mákosmetélt


Mákosmetélt
aktív tag

Sziasztok! Ilyen telefonon gondolkodom használtan, de ez az alaplaphiba eléggé rémisztő :)
Ha már kicserélték az alaplapot gariban (több ilyen eladó is van használtban), akkor utána újra előjöhet a probléma?
Vagy ha már volt alaplapcsere, akkor nyugodt szívvel megvehetem?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Éljenek a nyulak!

(#14157) PrometheusX


PrometheusX
aktív tag

Sziasztok!

Sajnos már nem vagyok Nexus 5x tulaj, és lehet hogy sok embert nem érdekel, de gondoltam hogy adok egy kis helyzetjelentést hogy mire váltottam miután meghalt az alaplapom és milyen az új telefon.

Szóval az új telefonom egy Honor 9 lett. Flottán belül sikerült megkapnom nagyon jó áron. Eredetileg egy Samsung S7-et terveztem be, viszont az nem volt elérhető flottából, plusz elég borsos ára volt ha gyártói garanciával szerette volna megvenni az ember rendes boltból. A Honor 9 pedig az S7-nek a jó minőségű koppintása (legalábbis úgy tűnt számomra), szóval így megnyerte a véleményemet.

Lassan egy - másfél hónapja van meg a telefon. 7.0-ás Androidon fut, augusztusi biztonsági javító szinttel. Minden megvan benne amire szükségem van. A legfontosabb tulajdonságaira viszont kitérnék: akkuidő, processzor, RAM, tárhely plusz alkalmazások, kamera.
Az akkuideje nagyon jó, két naponta töltöm úgy, hogy gyakran Fate/GO-zok rajta és szar a lefedettségem. A processzora nagyon jó, az alkalmazások/játékok akadás nélkül futnak, és nem melegszik fel huzamosabb terhelés után is (például másfél óra játék).
A RAM mennyisége több mint megfelelő: alap állapotban 2.5 GB elérhető, ha mindent megnyitok, akkor is marad 1.9 GB használatra. Semmit se lő ki, zár be, azonnal átvált az alkalmazások között még úgy is hogy az elmúlt két napban egyáltalán nem nyúltam hozzá. Az 5x szinte mindent kilőtt, alig tudott valamit a RAM-ban tartani - persze ez a 2 GB-os limit miatt van, itt dupla annyi elérhető hely van.
A telefon nagyon-nagyon sok előretelepített alkalmazással jött. Tizenöt percet töltöttem azzal, hogy törölgettem az alkalmazásokat. Törölt állapotban is 48 GB elérhető tárhelyem van a 64 GB-ból, ami borzalmas. Annyi szerencsém van, hogy a második SIM slot az microSD kártyát is fogad, úgyhogy van bővítési lehetőségem a jövőben. Az alkalmazások amúgy nem tökéletesen integrálódnak az EMUI-val, például custom live wallpapert nem lehet rajta beállítani, és a Nova Launcher sem integrálódik a rendszerrel tökéletesen. Az EMUI-t pedig szokni kell, de teszik hogy nagyon jól testreszabható, és részletesen beállíthatóak a dolgok. Kicsit hiányzik a stock launcher, de egy idő után kényelmessé vált az EMUI, és azt mondom hogy bizonyos szempontokból jobb, mint a stock. Például alapvetően jön alkalmazás-zárral, ami nagyon hasznos funkció számomra
A kamerát szoknom kell, nem ugyanolyan mint az 5x-ben, talán egy fokkal rosszabb. Talán ez az egy dolog amit hiányolok a Honor 9-ből.

Sajnálom hogy ilyen hosszúra sikerült a beszámolóm, de gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat. A Honor 9-el elégedett vagyok, örülök hogy erre váltottam az 5x-ről. Sajnos kár hogy ilyen csúfos vége lett a telefon és a Nexus vonal pályafutásának; ha nem lett volna ez a bootloop issue, még legalább egy évig használtam volna a telefon. Ettől függetlenül visszatekintve nem volt annyira rossz telefon, csak mindig olyan érzésem volt vele kapcsolatban, hogy nem csinálhatták túl jóra, mert akkor a 6P-t nem tudta volna eladni a Google.

Köszönöm az összes segítséget amit nyújtottatok számomra, értékelem hogy mindvégig ilyen segítőkészek voltatok velem. Kitartást kívánok a jövőhöz, habár nem tudom hogy a javított alaplapok hogy fogják bírni a strapát. :) Majd meglátjátok.

Üdvözlettel,
PrometheusX.

(#14158) mgy


mgy
senior tag

Nekem kifejezetten tetszenek az utóbbi offtopik hozzászólások, ki, mire váltott. Igaz, annyira nem akarok másik telefonra költeni, felesleges. Sőt, ott az imeis számla, ha para van, alaplap csere, aztán nyúzom, míg megy.
No, ma kíváncsiságból ránéztem a számlára, és hangosan felröhögtem, nem a telefon saját imei-je van rajta! :-O Egy éves a történet, nyilván már senki nem hiszi el, ha visszamegyek, h miújság.
Köszi GSM Vonal Hungary... :D

(#14159) szuladam válasza mukisrác (#14136) üzenetére


szuladam
aktív tag

Majd írj egy részletes hosszú írást, hogy milyen a O+5 az 5xhez képest. Én is épp azzal szemezek. (ill. g6-tal) :D

(#14160) focvis válasza Mákosmetélt (#14156) üzenetére


focvis
veterán

Szia!

Nincs hosszútávú, egy éven túli tapasztalat az új alaplappal. Az eredetiek kb. 1,5 évesen adják fel; abban bízunk, hogy a cserélt már jó lesz.
A helyedben főleg alaplapcserést keresnék.

(#14161) Sonex79 válasza Mákosmetélt (#14156) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Állítólag egyet sem vittek vissza aminek volt alaplap cseréje. Plusz ha nem volt alaplap cseréje, és nem 2015-ös széria azokkal sem szokott gond lenni. Számlát azért kérd el, ha ilyet vennél. Imei legyen rajt.

(#14162) Scale válasza Sonex79 (#14161) üzenetére


Scale
őstag

Annak a telefonnak az imei-je, ne masike. (az előbbi hozzászóló után már ezt is fontos hangsúlyozni :D)

(#14163) dombila válasza focvis (#14160) üzenetére


dombila
senior tag

Az enyémben 2016 októberben cseréltek alaplapot. Azóta hibátlanul megy. :K

(#14164) Sonex79 válasza Scale (#14162) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Igen, az nem árt.. :D

(#14165) tarti8


tarti8
tag

Megérkezett a 8.1 OTA.

(#14166) vmatyko


vmatyko
tag

Én ha akarnék váltani, akkor Xiaomi Mi A1-et vennék a pure android miatt.

(#14167) alcsa válasza tarti8 (#14165) üzenetére


alcsa
senior tag

Nekem még nem jelzett. Talán a nap folyamán...

(#14168) Kispósi


Kispósi
aktív tag

Nem kell már sokat várni az új Pure Nexusra sem :)

[link]

(#14169) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Sziasztok!

Nektek olyat szokott produkálni az 5X hogy egy kép mentésekor nem menti el teljesen és korrupt lesz a fájl ? (gyári kameraszoftver)
A galériában szürkén jelenik meg. Általában akkor sikerült ilyet összehozni amikor sietek és kép készítése után nem várok még fél évet visszanézve hogy milyen lett.

[ Szerkesztve ]

(#14170) brownus válasza JackFeryll (#14169) üzenetére


brownus
veterán

Yep, nagy ritkán szokott.

(#14171) Mákosmetélt válasza Sonex79 (#14161) üzenetére


Mákosmetélt
aktív tag

Köszönöm a válaszokat neked is és a többieknek is ! Ezek jó hírek :)

Éljenek a nyulak!

(#14172) stewe780


stewe780
őstag

Üdv Mindenkinek!

Tegnap 8.1 update, ma FR és belakás.
Jelenség: ha a bt füles csatlakoztatva van, akkor ha hívnak, a telefon kb egy másodpercig csörög, majd teljesen leveszi a csengetés hangerejét. Ez bug vagy feature, vagy állítani lehet? Találkozott már valaki ilyennel?

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#14173) ricsip válasza Sonex79 (#14106) üzenetére


ricsip
addikt

Igazából utólag belegondolva, amibe én belefutottam, az nem bootloop szimptóma volt. Hanem szimplán elkezd bootolni, megjelenik a google felírat, majd elsötétedik. Ekkor már se kép se hang, bekapcsolni se lehet se a power gombbal, se a power+volumedown-al. Display-es powerbankra dugva hol vesz fel töltést, hol nem. Kb. fél - 1 nap múlva csontramerül az akku, mivel ilyenkor powergombra a piros led felvillan, de 0 akkuval persze h. továbbra se indul el. Ezután ha töltőre rakom, vesz fel töltést, és 1x megpróbálja a boot-ot, de megint csak gugli logóig jut, aztán sötétség és megint megszűnik minden életjel.

Próbálkoztam a hajszárítóval a hátulján, de szétszedés nélkül csak a hátlapot melegítve nem tudom milyen hatékonysággal forrósodott fel belül az alaplap (+ az akku!), és meg se nyikkant továbbra sem.

Szóval 1 évnyi mentetlen fénykép + jegyzet + bookmark + egyéb ment a levesbe, jövő héten viszem szervízeltetni ezt az ipari hulladékot. :(((

-

(#14174) Sonex79 válasza ricsip (#14173) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Boot img csere az elvileg segítene a lementêsben. Nem próbáltad?

(#14175) stewe780 válasza stewe780 (#14172) üzenetére


stewe780
őstag

Android 8.1-en nincs a telefonon csengőhang, ha bluetooth headsetet csatlakoztatunk. Megoldás.

[ Szerkesztve ]

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#14176) ricsip válasza Sonex79 (#14174) üzenetére


ricsip
addikt

Még bem próbáltam. Kizáró tényező h. a telefon már semmilyen életjelet nem ad, és USB-vel a gépre dugva a gép nem ismeri fel?

-

(#14177) Sonex79 válasza ricsip (#14176) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Tölteni kellene, ha bootloaderben be tudsz lépni és OEM feloldás és az usb hibakereses engedélyezve van, akkor ok a dolog. Elvileg. Nekem simán ment bootloopos telóval.

(#14178) Grande Ale


Grande Ale
őstag

Nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem ezt a 8.1-et nagyon elkapták. A telefon alig merül éjjel, gyors, nem laggol, sokkal jobb mint a 8.0.

(#14179) Bukk900 válasza Grande Ale (#14178) üzenetére


Bukk900
őstag

Nekem egy bajom van vele, nem akar megérkezni... :)
Elvileg az utolsó frissítésünk, nagy kitolás lenne, ha elcseszik.

(#14180) Bathalsar válasza Grande Ale (#14178) üzenetére


Bathalsar
aktív tag

Kicsivel több, mint egy napja használom én is, és hasonlóképp jó véleménnyel vagyok róla. Sokkal folyamatosabb a rendszer, illetve az akkumulátor is kevésbé merül.

-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás

(#14181) bl4ze válasza Bukk900 (#14179) üzenetére


bl4ze
veterán

+1
Nálam sincsen még, nem érkezik meg, 8.0án vagyok.

.:. bl4ze .:.

(#14182) Grande Ale válasza bl4ze (#14181) üzenetére


Grande Ale
őstag

Én is úgy tettem fel, nem vártam meg míg megjön.

(#14183) bl4ze válasza Grande Ale (#14182) üzenetére


bl4ze
veterán

Én bevárom az OTA-t, de örömmel olvastam, hogy jók a tapasztalatok :D

.:. bl4ze .:.

(#14184) ricsip válasza Sonex79 (#14177) üzenetére


ricsip
addikt

Azóta már nem sikerült többet életre kelteni. Töltést elvileg felveszi, de képet már nem ad.

-

(#14185) Sonex79 válasza ricsip (#14184) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Akkor marad a szerviz.

(#14186) bl4ze válasza bl4ze (#14183) üzenetére


bl4ze
veterán

OTA sehol még. :F

Ha belépek Beta-ba, akkor a 8.1 beta vagy a 8.1 végleges fog felmenni OTA-val? Tudja valaki ? :)

.:. bl4ze .:.

(#14187) focvis válasza bl4ze (#14186) üzenetére


focvis
veterán

Ízirájder! :)

Én bétán vagyok, de nekem sem érkezett még meg a végleges... Más van így vele?

(#14188) ricsip válasza Sonex79 (#14185) üzenetére


ricsip
addikt

Most jöttem az LG Váci út. szervízből.
A telefont 2016.07 hóban lett véve a mobilkereskedes.hu nevű pénzmosodától, a számlán IS-MAIL kft neve van, már megszűntek jogutód nélkül. Éppen ezért a számlán szereplő "2 év garancia" kb. annyit ér mintha 1 csík budipapírra írtam volna rá ugyanezt én saját kézzel. Ezért a szervíz csak jótállás keretében néz rá. Ha szerencsém van és tényleg bootloop-os, akkor javítják, ellenkező esetben visszakapom szarul. :(((

Sejtettem h. nem szabad ezektől a csaló f*szfejektől még fogpiszkálót se venni.

-

(#14189) Sonex79 válasza bl4ze (#14186) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Nem, az béta. Ezért raktam fel"kézi" módszerrel én pl.

[ Szerkesztve ]

(#14190) bl4ze válasza Sonex79 (#14189) üzenetére


bl4ze
veterán

Thx, akkor várok tovább, csak befut majd a végleges 8.1 is OTA.

.:. bl4ze .:.

(#14191) copporn válasza ricsip (#14188) üzenetére


copporn
csendes tag

en is toluk vettem , szeptemberben volt egy eve.
mar varom a bootloopot :D

(#14192) alcsa válasza bl4ze (#14190) üzenetére


alcsa
senior tag

Én is várom. Habár nem hiszem hogy sokat fog változtatni. De azért jó érzés updatet kapni :)).

(#14193) bl4ze válasza alcsa (#14192) üzenetére


bl4ze
veterán

Többek szerint kevésbé merül az akku, noha nálam 8.0 FR után is nagyon érezhetően javult.

.:. bl4ze .:.

(#14194) Teagol


Teagol
aktív tag

A 2 év az nem sw garancia?
1 év hw + 1 év sw?

Nálam ez ( igaz nem a mobilkereskedésnél) még a Lumia 925-nél jött jól.

(#14195) alcsa válasza bl4ze (#14193) üzenetére


alcsa
senior tag

Nekem a múlt héten volt 1-2 nap amikor egy fél nap alatt lemerült, be volt ragadva valami nagyon. Egy restart megoldotta szerencsére. Lehet, hogy a 8.1nek is adok egy FR-t, figyelembe véve, hogy az utolsó nagyobb verzió.

(#14196) Sonex79 válasza bl4ze (#14190) üzenetére


Sonex79
aktív tag

Amúgy oda is megjöhet a végleges 8.1, legalábbis a.8.0 betanál megjött 8.0 végleges, de ugyanúgy várni kell rá, és addig a beta verziót kell használni. Automatikusan nem érkezik egy beta update után.

(#14197) bl4ze válasza Sonex79 (#14196) üzenetére


bl4ze
veterán

Bevárom, beta-t nem akarok feltenni. Bevárom a végleges 8.1-et, egyelőre még nem érkezett, a végén vagyunk a roll out-nak úgy nézem :)

.:. bl4ze .:.

(#14198) ricsip válasza Teagol (#14194) üzenetére


ricsip
addikt

És azt vmi jövőbelátó gömbből kell kikövetkeztetni, ha csak annyi van írva a papírra h. "garancia: 2 év"
Az 1 év sw garanciát amúgy sem tudom értelmezni.

-

(#14199) Teagol


Teagol
aktív tag

Este megérkezett OTA-n a 8.1.
Jó nagy volt, több mint 500 MB.

(#14200) alcsa válasza Teagol (#14199) üzenetére


alcsa
senior tag

Vélemény? Valami változás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.