Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yash

senior tag

Nos, én úgy érzem érintett vagyok a témában, hiszen ugyanaz a gépem van, mint peterkeT-nek, csak a cikkből az újabb. Nekem HP-NC4400-am van, az emlitett Core Duo-val, újabb chipset-tel. Nos, már több mint egy éve használom (16 hónapja kereken), eleinte XP-vel, majd most már Vistával. Tapasztalataim a következők:

A Vista csicsája teljesen megy rajta. XP-vel a gép közel 3,5-4,5 órát birt akkurol, az Vistánál, office hasnzálat mellett sem éri el a 3-at (NHC-vel mérve, feszültségek a minimálisra állitva, 0,965 V), inkább 2-2,5 óra. Tehát: Vista zabálja az áramot. És nem csak az áramot, erőforrást is (2G ramból azért engem nem zavar, ha kajálgat). Ez nagyon nagy hátrány.

Másik oldalról: a gyakorlat szerint, ha vkinek olyan vidkarija van, ami nem támogatja a Vista csicsáját (pl i915, hp-nc4200-as géprn), akkor a 3D mód be sem töltödik, és hosszabb élettartamu az oprendszer, mint XP-vel (ezen eléggé meglepődtem).

Tehát, a régi gépek az új rendszerrel, bár szenvedni fognak RAM-mal, (procival nem igazán), akkidejük nő! De ez csak a régebbi platformra igaz. Szóval, gyalázatos, amit a hw/sw gyártók művelnek...

Amikor vettem a gépem, 525e volt ujonnan, most már 300e a végösszeg ujonnan... Használtban max 200e-re tippelem... igen, de mit is kapunk ezért? Nézzük csak:

Acer gagyik, 150e, HP business class noti 200e... na akkor nézzük, mit is kapunk 200-ért (és ez már ráadásul az ujabb széria!!):

ujjlenyomatleolvaso
    bluetooth
    infra
    pöcökegér + tapiapad
    környezeti fényérzékelő
    mikrofon (nagyon durva minőség, méterekről hallják ha beszélek, elmondások alapján, lealázta a BT haedszetem!!, félelmetes)
    Core Duo 2Ghz
    2G RAM
    i945GM (128mb VRAM rendszerből)
    SATA Seagate Momentus (tesztgyőztes winchester)
    12 col szubnotesz, 1,8 kg (a konditerembérlet árát hagyd meg a NET-re)
    Trusted Platform Chip
    BusCard
    SD/MMC olvaso
    GigaLAN
    s-video
    VGA-ki
    gyorsgombok
    WLAN ABG
    fém aluház!!
    nagyon pöpec billentyűzet (másfél év után is finom gombok, halk)
    3 év garancia (ha a 200e-s gépet veszzük, még 2 majdnem)

Na, kérdem én: egy acer vagy fujitsu, ugyanezért az árért mit fog tudni? Megmondom: olvadós műanyagház, recseg ropog, jó ha megy másfél órá akkuról, és örülhetsz, hogy van benne WLAN.

Ja, és megjegyzem: ez nem acer... HP business class, core duo procival!!!

Aki szerint, ez a minőség nem ér meg ennyi pénzt, és jobb egy ócskafos "legujabb mindent visz" extragaygi notebook... az meg is érdemli, ha szétég a lábán a szőr, amikor használja (már ha elbirja ölben, mert az enyém 1,8 kg!!! csak a gyagyik 3 kg-jával szemben).

Szóval, én a mai napig inkább venném akár a régebbi nc4200-at ugyanabban az árban, mint a legujabb gagyifost... és ezzel, azt hiszem egyet fogunk érteni peterkeT-vel is.

Új hozzászólás Aktív témák