Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
yash
senior tag
Nos, én úgy érzem érintett vagyok a témában, hiszen ugyanaz a gépem van, mint peterkeT-nek, csak a cikkből az újabb. Nekem HP-NC4400-am van, az emlitett Core Duo-val, újabb chipset-tel. Nos, már több mint egy éve használom (16 hónapja kereken), eleinte XP-vel, majd most már Vistával. Tapasztalataim a következők:
A Vista csicsája teljesen megy rajta. XP-vel a gép közel 3,5-4,5 órát birt akkurol, az Vistánál, office hasnzálat mellett sem éri el a 3-at (NHC-vel mérve, feszültségek a minimálisra állitva, 0,965 V), inkább 2-2,5 óra. Tehát: Vista zabálja az áramot. És nem csak az áramot, erőforrást is (2G ramból azért engem nem zavar, ha kajálgat). Ez nagyon nagy hátrány.
Másik oldalról: a gyakorlat szerint, ha vkinek olyan vidkarija van, ami nem támogatja a Vista csicsáját (pl i915, hp-nc4200-as géprn), akkor a 3D mód be sem töltödik, és hosszabb élettartamu az oprendszer, mint XP-vel (ezen eléggé meglepődtem).
Tehát, a régi gépek az új rendszerrel, bár szenvedni fognak RAM-mal, (procival nem igazán), akkidejük nő! De ez csak a régebbi platformra igaz. Szóval, gyalázatos, amit a hw/sw gyártók művelnek...
Amikor vettem a gépem, 525e volt ujonnan, most már 300e a végösszeg ujonnan... Használtban max 200e-re tippelem... igen, de mit is kapunk ezért? Nézzük csak:
Acer gagyik, 150e, HP business class noti 200e... na akkor nézzük, mit is kapunk 200-ért (és ez már ráadásul az ujabb széria!!):
ujjlenyomatleolvaso
bluetooth
infra
pöcökegér + tapiapad
környezeti fényérzékelő
mikrofon (nagyon durva minőség, méterekről hallják ha beszélek, elmondások alapján, lealázta a BT haedszetem!!, félelmetes)
Core Duo 2Ghz
2G RAM
i945GM (128mb VRAM rendszerből)
SATA Seagate Momentus (tesztgyőztes winchester)
12 col szubnotesz, 1,8 kg (a konditerembérlet árát hagyd meg a NET-re)
Trusted Platform Chip
BusCard
SD/MMC olvaso
GigaLAN
s-video
VGA-ki
gyorsgombok
WLAN ABG
fém aluház!!
nagyon pöpec billentyűzet (másfél év után is finom gombok, halk)
3 év garancia (ha a 200e-s gépet veszzük, még 2 majdnem)Na, kérdem én: egy acer vagy fujitsu, ugyanezért az árért mit fog tudni? Megmondom: olvadós műanyagház, recseg ropog, jó ha megy másfél órá akkuról, és örülhetsz, hogy van benne WLAN.
Ja, és megjegyzem: ez nem acer... HP business class, core duo procival!!!
Aki szerint, ez a minőség nem ér meg ennyi pénzt, és jobb egy ócskafos "legujabb mindent visz" extragaygi notebook... az meg is érdemli, ha szétég a lábán a szőr, amikor használja (már ha elbirja ölben, mert az enyém 1,8 kg!!! csak a gyagyik 3 kg-jával szemben).
Szóval, én a mai napig inkább venném akár a régebbi nc4200-at ugyanabban az árban, mint a legujabb gagyifost... és ezzel, azt hiszem egyet fogunk érteni peterkeT-vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A fejlődés töretlen, minden egyre nagyobb, szebb, jobb, gyorsabb, kívánatosabb. De vajon előre megyünk?
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest