Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gold007
tag
Szétszedtem és jól megnéztem, de semmi hasznosat nem találtam. ezek vannak ráírva: Baugr.: EJAA10; Fa.-Nr.:SK 147; B130842/01; egy jumper leírása: IC von Pin 2-3=500 4-3=SKA/300
A monitor csati pedig: egyik láb a tápcsati első lábára van kötve, egy másik mindenféle ellenállásokon keresztül THS4161-15HL jelzésű chipekre, egy másik pedig mindenféle ellenállásokra van kötve, de nem sikerült kisilabizálni, hogy hova megy, egy másik egy toshiba 74hc374ap chipre, és ennyit sikerült találnom. Hogy a többi hova van bekötve az rejtély, mert egyszerűen még lámpával se látok semmi szálat ami rá lenne kötve. -
gold007
tag
Aztamindenit! Ez érdekes lehet, bár azt a 720D-t nem emlékszem, hogy láttam volna, de majd megnézem a képeket. Mondjuk sajnos erről se találtam sok mindent, sőt még annyit se
Ezen nem látszik, hogy rá lehetne építeni monitort, viszont van rajta egy fix monitor táp kivezetés(a tápon) -
Dr. Romano
veterán
Z80-as cpu? Mehetne jó kis Arcade masinának

-
gold007
tag
Azt én is gondoltam, hogy valami XT korabeli cucc lehet az évszámokból, csak arról nem volt fogalmam se hogy mire volt használatos.(mondjuk most sincs
) Mondjuk ha sikerülne működésre bírni akkor valószínűleg nem nagyon zavarna, hogy nincs hozzá progi, az is nagy szám lenne ha elindulna. Nem is használni szeretném, csak örülnék ha működne.
@ArchElf: Elején plecsni, a NYÁKon pedig sajnos semmit nem láttam.
X25 gateway simán lehet, mert eléggé hasonlít rá felépítésben, de azt se tudom micsoda úgyhogy...
Adage-ről pedig még annyira se tudom mi az és nem is hallottam még róla. -
ftc
nagyúr
Acorn Econet X25 Gateway valami butított változata?
-
ArchElf
addikt
Az floppy-s képre azt íták a neten, hogy főleg a comodore használta az amigáihoz - de mások is hazsnálták. Mi van az elején a plecsinre írva? Esetleg az alaplapi nyákra szitázva?
AE
-
bacsis
Közösségépítő
egy biztos srácok, ez nem pc kompatibilis cucc

azon az Intel gyártmányú IC-n egy 1980as dátum van ami arra utal szvsz hogy nem régebbi mint egy IBM PC vagy egy XT. mert a 8086os illetve 8088-as CPU-kon én 1978-as dátumot láttam... Ugyebár ott van benne a 3,5-es flopyy meghajtó, ami szintén az IBM AT idejében kezdte a térhódítását, tehát ez a cucc mindenképp újab mint egy XT...nincsenek bővítőkártyáknak foglalatok, nincs szabvány tápcsatlakozó, na meg ott van a Zilog féle Z80 processzor...
innentől kezdve ez bármi lehet, "valamiféle"célszámítógép, terminál, vagy a fene tudja...
de egy biztos, ez nem PC számítógép...
ha sikerülne is működésre bírni, gyári szoftverek nélkül túl sok mindenre így se, úgy se tudnád sok mindenre használni
-
Vladi
nagyúr
Ez valami 8086-os gép. Tehát a 286 elődje. Ott van az egyik képen pontosan a cpu.
Nem hiszem, hogy elindul, a busz is szét van rohadva rajta itt-ott. Sajnos nem maradt meg épségben.

De a ház a pöpec, csinálj bele htpc-t.

-
törölt tag
válasz
callmeakos
üzenetére
tuti, ahogy az is hogy megfeszelte és szénné hajtotta már, és lekvárt főzött a tetején

-
callmeakos
veterán
Bacsis kollegát keresd meg ez ügyben. A nyakam rá hogy van neki ilyesmiből "raktáron"

-
neduddki
nagyúr
HI!
keresd meg Mentler Gyulat hatha emlexik:- )
udv
neduddki
-
-
mzs718675
csendes tag
Pffej nem semmi egy gép
életembe nem láttam ilyet. Bacsist nem kérdezted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ezen nem látszik, hogy rá lehetne építeni monitort, viszont van rajta egy fix monitor táp kivezetés(a tápon)

) Mondjuk ha sikerülne működésre bírni akkor valószínűleg nem nagyon zavarna, hogy nincs hozzá progi, az is nagy szám lenne ha elindulna. Nem is használni szeretném, csak örülnék ha működne.

Tehát közel sem 8086-os.