Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pd

tag

Én is megcsináltam a tuningot totál laikusként, és egyáltalán nem volt nehéz. Én kb. kétszer ilyen vastag szivacsot használtam, és szerintem az is jó a célra. A hangszóró és a hátsó panelnél kicsit le kellett vagdosni belőle, de egyébként bőven elfér az is. Ha esetleg fehérvári tervez hozzáfogni, én az Astróban vettem a szivacsot (400 Ft-ért elég nagyot lehet venni az egészhez), a Baumaxban pedig Palmatexet, tökéletesen megfelelt a célra. Mivel vastagabb a szivacs, az alját és a hátulját egyáltalán nem béleltem (odaér az oldalsó). A bélelés után én azt mondanám, hogy nem erőteljesebb, inkább teltebb lett a mélynyomó hangja, és tényleg később kezd el torzítani.

Egyúttal a trafó búgását is megoldottam, az itt leírtak alapján. Én biciklibelső helyett gumi szigetelőanyagot használtam (0,5 cm vastag), egy 9×10 cm-es darabot raktam a trafó alá, a csavaroknál kilyukasztottam, és nem szorítottam rá nagyon erősen, hogy a rezgéseket szépen el tudja nyelni. Nekem is a hangszórókból hallatszott a búgás egyébként, de oda is a trafóbúgás hallatszik át, így megoldódott a dolog. Most már csak néma csendben lehet meghallani, ha nagyon meg akarom.

Köszönet a cikkért és a részletes képekért, sokat segítettek a szereléshez (enélkül igazából neki sem kezdtem volna).

Új hozzászólás Aktív témák