Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ebay11

csendes tag

válasz Gaabbaa #144 üzenetére

Nincs másik hdd. laptop van, 1 db ssd-vel ennyi. nincs más, nem is lehet több.
    na most azt ne mondjátok, hogy az ssd meg a torrent nem bírják egymást, mert akkor egyből repül a méredrága ssd.

>
    általában sok-sok giga adatforgalom van egy olyan kliensnél nap mint nap....

dehogy van. ha lejön amit akarok, egyből stop. nincs seed egy percig se.

>>>>

mert akkor folyamatos lenne az ssd írása.

Az írása? nem értem. az olvasása az igen, elvégre seed van, de miért írna bármit is ha már lejött amit akarok?

>>
    tedd a torrentet a winyóra, és a töltések is oda menjenek! egyébként azért nem javasolt a torrent az ssd-re mert akkor folyamatos lenne az ssd írása.... általában sok-sok giga adatforgalom van egy olyan kliensnél nap mint nap....

• ebay11

csendes tag

üdv!

olvastam az ssd használatával kapcsolatos összefoglalót. azt is olvasom, melyek a kerülendő programok-defragger, indexelő pl.
    de vajon miért javasolják különböző fórumokon, hogy lehetőleg kerüljem a torrent, és egyéb p2p alkalmazások (shareaza stb.) használatát is ha ssd-m van?
    mondjuk, defragger nélkül megvagyok, de torrent nélkül nehezen.

köszönöm

• ebay11

csendes tag

Hi fórum!

Vettem a laptopomba egy hybrid hdd-t: Seagate momentus xt. Eredetileg ssd-t akartam, de az sok pénz, így maradt ez.
    Olvasom, hogy ssd-t nem igazán érdemes csak úgy használatba venni, mint egy sima hdd-t (beteszem, oprendszer install, és ennyi) hanem sok beállítást kell végezni oprendszer install után az optimális működéshez.

Kérdésem: hybrid hdd esetén is vannak ilyen használat előtti és használat közbeni szükséges beállítások az optimális működéshez?
    Egyáltalán bármilyen szinten is bele tudok szólni a hybrid hdd kiegészítő ssd tárának működésébe?

Azért kérdem, mert a hybrid hdd előtt egy mezei 7200 rpm sata hdd volt benne, és bizony nagyon semmi különbséget nem látok a napi használatban. Semmi nem indul gyorsabban, nem bootol gyorsabban a win, sőt, néha még mintha lassabb lenne. A hd sentinel státusz 100%.
    A gép bőven képes kiszolgálni egy gyors hdd-t: core i3 + 4 GB DDR3 ram.

Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák