- CsST: Mi az az instant túra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
En sokat jartam Szerbiaba. Az, hogy a hataron mennyit kell varni, szerencse kerdese. Nekem a legrovidebb hataratlepesem Roszken 5 perc volt (magyar es szerb oldal egyutt), a leghosszabb meg 4 ora. Az autopalya Belgradig normal autopalya, nem az ami meg par eve volt. Fizetokapuk vannak, dombornyomott kartyaval vagy cash lehet fizetni. Szerbia fele viszont nem mennek, szerintem felesleges.
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget! Még odébb van, de nem árt felkészülni idejében. Lehet megszállunk odafelé, mert így elég hosszú. Főleg ha a határokon is várni kell majd. Szerencsére szerdától szerdáig foglaltunk apartmant, így kisebb forgalommal számolunk.
Sajnos Szerbiát nem fényképezte végig a Google, pedig most nagyon jól jönne. -
A horvát sztrádadíj pofátlanul drága+a bosnyákoknál a benya is olcsóbb, viszont nagyságrendekkel könnyebb autópályán vezetni. Kanyargós hegyi utakon egyedül vezetve hóttziher, hogy nekem nem férne bele egy napba egy sztrádakerülő útvonal arrafelé, ergo ahhoz a guglis 11 órához hozzáadhatsz egy megalvást útközben, hacsak nincs még egy jó sofőr a csapatban. A magyar autópályadíjat esetleg kikerülheted, ha nem jösz fel pestre, hanem a déli végeken lecsorogsz a horvát sztrádáig. Alföldön valódi előny a rövidebb országút a marhanagy autópályás kerülővel szemben. Ja és fentebb elhangzott, hány határátkelő legyen: ez is necces manapság. Ha tudtok, ne csúcsidőben érkezzetek a határra (szombati váltás környéke, reggeli/esti melósközlekedés).
Szóval az igazi kérdés, hogy €€ vagy idő/kényelem.
-
Speeedfire
félisten
Nem egy Csaba-Split, de mi erre mentünk és jó volt az aszfalt. Mivel 4-en mentünk, így nem volt vészes a horvát pálya díj.
-
vaki
aktív tag
Üdv!
Ugyan már 4 éve hogy utoljára voltam Boszniában, de én a bosnyák útvonalat javaslom Szerbia kihagyásával. Egyrészt spórolsz 2 határátlépést, ami nem mindegy, másrészt a bosnyák út vezetésileg amúgy is megterhelő, hegyek+szerpentin+nincs autópálya (nem kell ezt még Szerbiával is nehezíteni). Cserébe nagyon szép a táj és olcsó a benya
Korábban az index horvát fóruma szerint éjszaka ellenjavallott volt Bosznián át menni, mert sok a rendőr és mérnek folyamatosan, plusz ha zsebpénzt szeretnének akkor találnak valamit amiért lehúzhatnak - most nem tudom ezzel mi a helyzet.
A horvát pálya drága, ráadásul ha váltásnapon (azaz szombaton) mentek, akkor még dugók is vannak...Esetleg megfontolnám a helyedben 2 nap alatt egy közbenső szállással valahol Boszniában, vagy Mohács-Villány-Siklós környékén. Vagy egy olyan utat, hogy Szeged-Baja-Mohács-Eszék-Gradiska-Banja Luka-Cadavica(R411)-Livno(M15)-Split. Ezen az úton Eszéktől Gradiskáig és Banja Luka környékén van pálya, valamivel gyorsabb leszel. Amikor mi voltunk akkor a Banja Lukai bosnyák pályarész még nem volt fizetős, a horvát részen természetesen fizetni kell.
Hogy a kérdéseidre is válaszoljak: nekem a horvát-bosnyák utakkal nem volt problémám, nem rosszabbak mint az itteniek. Zöldkártya erősen ajánlott, mert azt mindenhol ismerik és elfogadják, míg a biztosítási kötvényedet hiába lobogtatod, még ha van is országok közti elfogadó egyezmény, az a helyi közeget nem biztos h meghatja... Nappali menetfényről nem tudok nyilatkozni (a mi autónkon nem volt), mi végig tompítottal mentünk.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nyáron készülünk Splitbe autóval. Mire kell figyelni? Szerbiában, Boszniában milyenek az utak? DRL használható náluk...
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest