- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoLey-v
addikt
válasz
Thunderzolee #32 üzenetére
Egy kicsi gomb gondolom power+reset meg egy nagy gomb gondolom az a sleep gomb
-
-
FoLey-v
addikt
válasz
Thunderzolee #30 üzenetére
5 jön ki a vezetékből
Amiket felsoroltál azok+ stand by switch van ráírvaA bootolásnál meg sikerült kikapcsolni és már nemkell floppy hozzá thx
-
Hány vezeték jön az előlapi fényektől/kapcsolóktól?
1. Power led
2. HDD led
3. power switch
4. reset switch
és még olyan is van, h stand by switch?Mert akkor az az alvó mód (sleep mode) direkt kapcsolója lenne, de mivel az alaplapodon nincs ilyen kivezetésű tüske, ezért ezt nem tudod rádugni.
A Phoenix BIOS-ban pedig a Standard CMOS features menüpontban ki kell kapcsolni a DRIVE A - DRIVE B menüpontokat (disabled).
Ez után a Floppyt alapból átugorja, már az önteszt során, bootolni meg egyáltalán nem fog tudni róla (mintha nem is lenne az eszköz a gépben).Vagy ha használni akarod a Floppyt, de bootolni ne arról bootoljon, akkor ezt állítsd be:
Advanced BIOS features menüpontnál a First boot device - Second boot device menüpontokban a Floppyt szedd ki, állítsd át, h miről bootoljon.
Jótanács: ha feltelepítetted a rendszert, akkor a CD-t ki is szedheted, csak a winchester maradjon, (ennyivel is gyorsabb lesz a boot). Ez esetben el is fog tűnni a "Second" lehetőség, csak a "First" marad ott. De ha majd valamikor ismét telepíteni akarsz rendszert, ne feledd el, h vissza kell állítani a "Firs boot device"-t CD ROM-ra, az ismét megjelenő "Second boot device"-t pedig a merevlemezre. -
FoLey-v
addikt
válasz
Thunderzolee #25 üzenetére
Nah megvan és mostmár jó rosszul csináltam,de neked köszönhetően sikerült
Ám 2 kérdésem lenne a Stand by - + csatit azt hova dugjam?,mert olyan is van.A másik meg az,h BIOS-ban mit kell beállítanom,h floppy nélkül tudjon bootolni? -
FoLey-v
addikt
válasz
Thunderzolee #25 üzenetére
Nagyon köszönöm szépen! igen asszem Power kivételével többitt rosszul dugdostam össze a fehér fény nem világított meg a hdd ennyi
-
lsebestyen
addikt
colorshit.ez gusztustalan
-
Nekem t×k mindegy, h szakmai topicban, vagy itt válaszolok, bár a kérdés furcsa.
Elvileg a csatlakozókra rá vannak írva, h melyik micsoda (polaritással jelölve), az alaplap kézikönyvében pedig szerepel a csatlakozókiosztás.Ez volna az:
Lehet, h a vezetékek végein nem pont ezek vannak, de valami hasonlónak kell lennie. Gaba oldalán nincs "terméktámogatás", így kézikönyvet sem lehet leszedni hozzá, amiben esetleg benne lennének a vezetékek.
Polaritásra figyelj oda, mivel egyenáram folyik a vezetékekben.
Ez okozhat világít/nem világít hibát.Kijelzőnél mi nem világít?
HDD led jó?
Power led jó?
Annak a nagy kijelzőnek a fénye nem jó?
Ahhoz milyen táp-kábel tartozik? -
FoLey-v
addikt
Erre nemírok semmit :/
Erre igen:Hardverapró helyett javítva logout-ra -
csƵ
addikt
Mióta divat Logouton nyitni szakmai kérdéssel kapcsolatos bejegyzést, ahelyett, hogy a megfelelő topikokban kérdeznénk meg?
+ gyors válasz
+ kérdéssel kapcsolatos hsz-ek
+ nem basztatnak- nincs megtekintésszámláló
- nincs a neved alatt (LOGOUT blog) írás -
darál0w
Jómunkásember
"am"-ból lett elvileg....az "am", meg az amúgy rövidítése, de á-val jobban néz ki. még ennyit sem tudsz? szégyeld össze magad.
FoLey-v
A hardverapró meg nemazért "is" van,hogy segítsenek egymásnak vagy ezis tiltja a törvény?
ez itt nem a hardverapro, de még csak nem is a prohardver. üdv a logouton.
-
FoLey-v
addikt
kötözködni vagy segíteni akartok?
Nemértem,h miért fikázzátok a házat megtetszett megvettem és kész nekem semmi problémám nincs vele nem cipelgetem sehová jó helyen van és kész
Hajlík mint a szar nah és? ha valakinek ez a baja akkor vegyen vas anyagú házat ha nemtud rá vigyázni annak azkell
A hardverapró meg nemazért "is" van,hogy segítsenek egymásnak vagy ezis tiltja a törvény? -
beefjeez
senior tag
Minek vetted ezt meg?
-
FoLey-v
addikt
Ám bios-ban,hogyan kell beállítani,h ne kelljen hozzá a floppy meghajtó a bootoláshoz?,mert nekem nemkell a floppy
-
FoLey-v
addikt
látom megy a linkelgetés
-
danih
veterán
Schmitt Palis magaslatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ! Dell Precision 7670 FHD+ / i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A4500 16GB Pro tervező
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia