- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
SNY21
csendes tag
üdv mindenkinek
No én is felszenvedtem a Fedora Core 7-est.
a szenvedést értsd szó szerint, nem volt egyszerű felkergetni SCSI RAID alrendszerre...De amikor sikerült, már minden zökkenőmentes.
2.6.22-es kernel van alatta jelenleg..
még nem sikerült kiakasztanomSokkal-sokkal jobban konfigurálható, mint egyéb linuxok..
próbáltam eddig : Suse8.1, 9 . 10 enterprise, Ubuntu, Mandrake, Uhu linuxot.. de ez fogott meg a leginkább.Nagyszerű Oprendszer..
-
bbazsy
őstag
válasz
sghc_toma #16 üzenetére
nyert..
persze, de minek használnám a -szvsz- logikátlanabb, nekem kevésbé tetsző felülethez a jobb fordítót, mikor vsben egyben van?
az, hogy a vizsgát meg abban írjuk, az lényegtelen, mert addigra be van gyakorolva annyira, h nincs tizedannyi hiba 1.re, mint tanulásnál...vmwarees wines kombó helyett meg akkor inkább hagynék egy wint(aminek szintén semmi értelme
), szal majd csak találok egy normális, nekem is tetsző fordítót linuxra. jövő hétre van még jópár kötprogi, azoknál nem akarok szenvedni, utána beleásom magam a dologba..
thx btw
-
sghc_toma
senior tag
Vladi:
feltettem, vagyis felszenvedtem.. kiválogattam, hogy milyen csomagokat pakoljon fel, ráböktem a Next-re, és 5 perc múlva kiírta, hogy bocs, de nem tudok lecsatolni valami partíciót, én most itt megállok... és ezt teljesen véletlenszerűen csinálta, kipróbáltam párszor..
amikor a csomagokat válogattam, előfordult, hogy valamelyik csomagnév egy scrollozás hatására átváltozott az egyel fölötte, vagy alatta lévő csomag nevére..
ja, és van egy rakat csomag, ami elől kivettem a pipát, mégis felment.. ha ezek valaminek a függőségei, dobhatna róla egy üzenetet, hogy hát ezek bizony fel lesznek pakolva...magát a rendszert nem nagyon volt időm megnézegetni; egy windows-os opengl-es alkalmazást kell kipofoznom holnapra.. utána majd gyűjtök egy kis tapasztalatot a Vérfarkasról..
Design amúgy nekem sem jön be, de úgyis enlightenment lesz felpakolva xfce4 panellel...
ja, és kösz az OFF-os tippet.. most kiszúrtam vele, minden sort külön OFF-ba tettem....
bbazsy:
elte proginfo?a hibaüzeneteket a fordító dobálja, nem az IDE.. win alatt szerintem lehet használni a visual c++ fordítót a Code:: Blocks-szal (alapból ugye MinGW32 van)..
esetleg ha nem linuxra kell fordítanod, egy vmware/win/vs kombó múködhet..
-
Vladi
nagyúr
válasz
sghc_toma #13 üzenetére
Én meg nagyon szívesen írnék, csakhogy ez túl nagy téma most nekem. Sajna az időmből/erőforrásaimból csak egy bevezető/alap témára futná.
(A videóra meg én is kíváncsi vagyok. )Más: Felraktad a vérfarkast? Milyennek találod? Én eddig csak live cd formában próbáltam ki az rc3-at. De nekem sokminden (nagyon)nem tetszett.
Pl: a tűzfal és selinux beállító grafikus izék. Kezdőbarátnak szánták őket, de inkább csak a rendszer gyors és alapos széttúrására alakalmasak. Legalább is így első ránézésre.
Plusz a design sem tetszik.Ha meg offolni akarsz, akkor ne üss entereket. Mert akkor már másik bekezdésnek veszi a rendzser. Pont, mindha szövegszerkesztőt használnál.
-
bbazsy
őstag
válasz
sghc_toma #13 üzenetére
suliban ezt erőltetik. vistan próbáltam én is szintén, nekem alapba nem tetszett se a felület, + elég érdekes hibákat írt, amikkel nem tudtam mit kezdeni. vshez szoktatva(lehet itt a hiba
) menekültem is vissza
(mondjuk ismerőseim is idővel szinte mind áttértek, pedig az elején erősen ment az "egyetem is ezt ajánlja, biztos ez a jó"..)
linuxos tapasztalatom code::blocksal nincs, de ezek alapján lehet gyűjtök hétvégén
-
sghc_toma
senior tag
Vladi: SElinux volt az egyik oka, hogy feltettem a Werewolf-ot.. kíváncsi vagyok mi is ez, hogyan működik... Hacktivity-n volt valami RedHat-es, SElinux-os előadás, de sajna ellógtam a wargame miatt; azóta is azt várom, hogy mikor teszik fel a videókat.. röviden: én nagyon örülnék egy ilyen témájú írásnak.
[OFF]
bbazsy:
Code:: Blocks-ban mi volt ami nem tetszett? Persze nem egy Visual Studio*, de nekem Linux-on még semmi problémám nem volt vele.. Vista-n igen, de ott meg csak kipróbáltam, nem használom..* C++-t használva mondjuk a VS-nek is vannak fura dolgai.. pl. C#-al tökéletesen megy az IntelliSense, C++-szal nem...
[/OFF]MOD: banyek, mér' nem jó az OFF
-
Vladi
nagyúr
válasz
sghc_toma #10 üzenetére
SELinux, jah az egy érdekes kérdés. (meg a nyolcezer oldalas referencia, hozzá
)
A biztonság részbe gondoltam a tűzfallal együtt. De most ahogy néztem a nyolcasban kicsit megkavarják a dolgokat. Úgyhogy ez később, ha már kiismertem az újat.De jó ötlet, szerintem lesz is.
-
sghc_toma
senior tag
[OFF]nem engem kérdeztél, de azért válaszolok:
illetve c++hoz valami g++nál egyszerűbb, de kdevnél kevésbé idiótább fordítót?
gondolom IDE-re gondolsz.. esetleg Code :: Blocks? Ubin használom, egész jó.. régebben még használtam az Anjuta-t is, de a legújabb verzió valamiért nem akart működni... meg Eclipse-et dícsérik sokan, én még nem próbáltam; majd holnap, a friss Vérfarkason..
[/OFF]@Vladi: esetleg SElinux-ról valamit?
MOD:hüjje szmálylik....
-
Vladi
nagyúr
Na jó,jó de melyik témába?
Felhasználói programokról nem szeretnék, mivel az nem annyira Fedora specifikus. De volt már szó egy (két-három) olyan írásról, amiben a linuxos progikat bemutatjuk. (Lehet meg is keresem az ötletgazdákat.)
Kódolni nem szoktam/tudok. Csak most próbálkozom a c4dummies logoutos írással.
Gedit+gcc+terminál bejövős kombó. -
bbazsy
őstag
sztem picit erősebben is belemehetnél(persze ez eddig jó volt, és kellett).
esetleg rámenni azokra a programokra, amiket minden nap használsz/használhatsz.kérdés: maplet esetleg használtál már linuxon?(licenc dolgok miatt kérdem)
illetve c++hoz valami g++nál egyszerűbb, de kdevnél kevésbé idiótább fordítót? -
Vladi
nagyúr
Nos, köszömön a hozzászólásokat. Folytatás még kérdéses, hogy (miről)lesz -e.
Még jónéhány téma van amiről érdemes lenne beszélni, de ehhez várok ötleteket.
(Olyan témákra gondoltam, hogy beállítások folytatása, csomagkezelés, biztonság kezelése, hibakezeés.)
Maradjunk kezdő vonalon, vagy végezzünk mélyfúrásokat* a témában.
A téma iránt érdeklődőknek szól a kérdés elsősorban, de persze minenki más véleménye érdekelne.
[*dr Balogh László után szabadon.]
-
Kamusoma
csendes tag
Nagy-nagy grat.
Szuper cikk!
thx -
3psilon
aktív tag
Ne légy stupid.
Pár év linux használat után rájöttem, hogy tényleg nem jó mindenkinek, de ez elsősorban nem a tudástól, hanem a felhasználás típusától függ. (játék miegyéb)
Hidd el, ha elsősorban fórumozol, töltesz, zenét hallgatsz, videózol, egyszerűbb játékok, és nem kellenek professzionális (ilyen-olyan szerkesztő, CAD) programok, megéri rászánni azt a kis időt a beállításra. Onnantól szuperül fog működni. A neten ráadásul rengeteg segítséget találsz.Ez is nagyon korrekt írás lett, köszönjük!
-
Rocko
tag
uhh... nah nekem se lesz linuxom... belenyugottam a megszokott xpbe...
szép cikk grt neki! -
nukewar
tag
Nagyon profi. Mondjuk most xp alatt vagyok, de ki fogok próbálni pár dolgot.
Talán még az nvidia driver telepítését is megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Az előző írásaimban bemutattam nektek ezt a disztribúciót. Ezúttal néhány olyan alapvető...
- Mesterséges intelligencia topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Autós topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest